6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Ev Almak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Ev Almak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Kolayca ev sahibi olmak, kira ödemekten kurtulmak, yeni bir yuva kurmak ya da evinizi değiştirmek… Hangi sebeple olursa olsun ev sahibi olmak BİREVİM ile artık çok kolay. BİREVİM; ev almak isteyenlere tamamen faizsiz, peşinatsız, kredisiz ve uzun vadelerle ev alma imkânı sağlayan bir Tasarruf Finansman kuruluşudur. Bu sayede hayalini kurduğunuz eve borçlanmadan sadece tasarruf yaparak kira öder gibi sahip olursunuz.

Ev Sahibi Olmanın En Kolay Yolu: BİREVİM

BİREVİM kolay ev sahibi olmak ve ödemelerini rahatça yapmak isteyen kişilerin hayatlarına dokunmak, onları ev sahibi yaparak mutluluklarına ortak olmak için 4 yıldır var gücüyle çalışıyor. BİREVİM, yalnızca geliri yüksek olanlara ya da durumu iyi olanlara bu imkânı tanımaz. Ev sahibi olmak isteyen tüm ailelere, tüm gelir gruplarına ve tüm kişilere bu imkânı sağlar. Diğer finans yöntemlerine göre bir ev parasına iki ev parası ödemek zorunda bırakmadan, faiz maliyeti ile uğraştırmadan, sadece tasarruf yaparak kişilerin ev sahibi olmasına vesile olur. BİREVİM; tümüyle kendisine ait bir iş modeli olan Birlikte Tasarruf Finansı yöntemiyle çalışır ve geliştirdiği İnsan Merkezli Sosyal Finans anlayışıyla, bireylerin ev, araba vb. ihtiyaçlarına finansal çözümler üretir. Bu sayede oldukça küçük taksitlerle aylık, kira öder gibi tasarruf yaparak ev sahibi olabilirsiniz.

Avantajlı kampanyaları inceleyin!

Faizsiz Ev Sahibi Olma Fırsatı

BİREVİM faizsiz ev almak isteyenler için 4 yıldır avantajlı tasarruf yöntemleri ile ülkemizde yüzbinlerce insanı ev sahibi yapmak için çalışır. Mevcut finansman yöntemlerinin yüksek geri ödeme koşulları ve peşinat zorunlulukları özellikle de dar gelirli kişilerin ev alabilmesini zorlaştırıyor. BİREVİM’in benzersiz tasarruf yöntemlerinde ne peşinat ne de faiz vardır. Satın almak istediğiniz evi hiçbir ek maliyet olmadan tamamen kendi değeri üzerinden satın alırsınız. Üstelik esnek ödeme koşulları sayesinde tasarruf taksitlerinizi düzenleyebilir veya istediğiniz zaman tamamını ödeyebilirsiniz.

Taksitle Ev sahibi Olmak İçin BİREVİM

Taksitle ev sahibi olmak ve her ay kira öder gibi evin kendi değeri üzerinden para ödemek isteyenler için, BİREVİM uzun tasarruf vadeleri sunar. BİREVİM, ev sahibi olmak isteyenleri mağdur etmemek adına farklı tasarruf yöntemleri sunar. Özellikle ev almak için sunulan yöntemlerden biri olan “Serbest Planlı Tasarruf Yöntemi” ile hem alacağınız evin tutarını hem de aylık olarak yapacağınız ödemeleri kendiniz belirleyebilirsiniz. Bu sayede kazancınıza, bütçenize göre ödemelerinizi ayarlar, her ay ödeme konusunda mağdur olmazsınız. Diğer ev alma yöntemleri olan “Sıra Tespitli Tasarruf Yöntemi” ile ise her ay gerçekleşen “Sıra Tespitleri” ile gruplarda bulunan kişiler, sırasıyla ev sahibi olur. Tasarruf yöntemleriyle ilgili detaylı bilgi almak için BURAYI tıklayabilirsiniz.

Siz de hemen Birlikte Tasarruf Finansı ile ilgili detaylı bilgi almak ve size özel avantajları öğrenmek için aşağıdaki formu doldurabilir veya 444 23 53’ten İletişim Merkezimizi arayarak Tasarruf Finans Uzmanlarımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir ev sahibi olmak…

O zorlu kiracılık günlerinin en büyük hayalidir. Kira gününün nasıl geldiğini anlamazsınız. Ev sahibi kirayı istediğinde, “daha yeni ödememiş miydik?” diye düşünürsünüz. Sadece kirayla bitse iyi. Evinize mobilya almaya kalksanız oturduğum eve göre alsam iki gün sonra ev sahibi çık dese gittiğim eve uymaz düşüncesi de cabası. Hele ki tülü, perdesi, halısı, avizesi evden eve göçebe gibi yer değiştirdikçe hepsi başa bela. Duvarı boyatsan bir dert boyatmasan ayrı bir dert; mutfak dolapları, zemini, banyosu, evin değiştirilemezleridir. Kendi zevkine göre bulmak neredeyse imkansız. Yeniletmeye kalksan, zaten kiracıyım başkasının evine masraf mı yapayım düşüncesi. Ev değiştirmek zorunda kaldığınızda depozitosu, komisyonu. Velhasıl kiracılık zor iştir.

Kiracılığın sıkıntılarını yaşarken, bir gün nihayet Birevim’in tasarrufa dayalı, faizsiz, kendi bütçenize göre ödeyebileceğiniz taksitlerle, kolayca ev sahibi olabileceğinizi duydunuz. Bu güzel haberi ailenizle paylaştınız ve Birevim’in özgün yöntemlerinden size en uygun olanı seçerek kira öder gibi taksitle ev sahibi olmaya karar verdiniz.

Peki evinizi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Eğer evinizi yatırım amacıyla değil de kullanım amacıyla alıyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; istek, ihtiyaç ve imkanlarınızı birlikte ele alıp değerlendirerek karar vermek olacaktır. Takdir edersiniz ki; bir ev satın aldıktan sonra değiştirmek çok zor bir iştir. Sonradan hüsrana uğramamak adına, evinizi seçmeden önce ince eleyip sık dokumakta fayda var. Tüm beklenti ve ihtiyaçlarınıza cevap verebilen bir ev içinde uzun yıllar keyifle oturmanızı sağlayacaktır.

Gelin, ev seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenleri bir liste halinde sıralayalım;

  • İçinde oturacağınız ev sizin yaşam alanınızdır. Yaşam alanınızı belirlerken orayı kimlerle paylaşacağınız önemlidir. Tek başınıza mı, çekirdek ailenizle mi ya da geniş ailenizle mi? Eğer tek başınıza yaşayacaksanız sorun yok ama eşiniz ve çocuklarınızla yaşayacağınız bir alanı seçerken hayatınızın her anında olduğu gibi onları da düşünerek adım atmakta fayda var. Bu nedenle öncelik sırasına evin konumunu yazalım. Seçeceğiniz ev sosyal yaşam alanlarına ne kadar yakın olursa o kadar rahat edersiniz. Çocuğunuzun okulu, hastane, toplu taşıma araçları, alışveriş merkezleri, yeşil alanlar vs. Öncelik sırasını kendinize göre belirleyip evinizin konumunu ona göre seçebilirsiniz.
  • Diğer önemli bir nokta ise evde yaşayacak olan birey sayısı. Sonuçta evinizin büyüklüğünü ve oda sayısını buna göre belirlemelisiniz.
  • Ev seçiminde yaşam stilinizin de etkisi tartışılamaz. Mahalle arasında birkaç katlı bir apartman dairesi mi, tüm sosyal ihtiyaçlarınıza cevap veren özellikli bir site mi yoksa yüksek bir residence mı? İmkanlarınız dahilinde karar vermeniz gereken önemli konulardan biri de budur.
  • Tabi evinizi belirlerken hep ‘Amerikan mutfaklı bir evim olsun istemiştim’ ya da ‘Uzun Fransız camların hayaliyle yaşıyorum’ diye bu özelliklere sahip olan, ilk bulduğunuz evi almaya kalkmayın. Daha öncede söylediğimiz gibi ev almak hayatınızda yapacağınız en ciddi maliyetli işlerdendir. İyice araştırarak, belki de onlarca ev gezdikten sonra karar vermeniz yerinde olacaktır. Emin olmadan önce mümkün olduğunca fazla ev gezin.
  • Satın alacağınız evin iç tasarımını zevkinize göre yaptırmayacaksanız, mevcut olan malzemenin kalitesini, evde oluşabilecek ekstra bakım maliyetlerini iyi analiz etmenizde fayda var. Uzun yıllar sizinle kalacak bu ürünlerin, göze hitap etmesi kadar dayanıklılığının da önemli olduğunu dikkate almalısınız.
  • Tabi ki eviniz seçerken önemli konulardan biri de oluşabilecek istenmeyen durumlara karşı olan sağlamlığıdır. Depreme dayanıklı mı? Yangın merdiveni var mı? gibi konular güvenliğiniz açısından gereklidir.
  • Tüm bunları halledip gönlünüze göre bir ev bulduktan sonra önemsemeniz gereken bir konu daha var. Beğendiğiniz eve sahip olmanın yasal süreci… Biraz sıkıntılı bir süreç olduğundan bu işten anlayan kişilerle çalışmanız yararınıza olacaktır. Evin yasal izinleri ya da sınırlaması (İpotek, yıkım kararı, eski eser tescili vs.) satış değerinin doğru gösterilip gösterilmediği, dairenin tapusunun niteliği (Kat mülkiyeti, kat İrtifaklı, toprak tapusu vs.) gibi konuları ileride başınızın ağrımaması için hassasiyetle araştırın.
  • Ve son olarak komşularınıza çaktırmadan onlar hakkında bilgi edinmenizde önemli bir ayrıntı. Ev alma komşu al sözünü atalarımız boşuna söylememiştir. Komşuluk ilişkisi mi kaldı diye düşünmeyin. Kimse yan dairesinde ne olduğu belli olmayan kişiler otursun istemez.

Huzur içinde yıllarca oturabileceğiniz, güzel komşuluklar kurabileceğiniz bir eviniz olması dileğiyle…

Ev Alırken Taksitlerin Kolaylıkla Ödenmesi İçin Tavsiyeler

Ev sahibi olmak aslında iyi yönetilmesi gereken bir süreçtir. Karar verme aşamasıyla başlar, planlama, taksitlerin ödenmesi ve takiple devam eder, son taksitin ödenmesiyle biter. Bu süreç genellikle 5-10 yıl gibi uzun sürelerden oluşur. Uzun yıllar alacak bir yola çıktıysanız hayatta nelerle karşılaşacağınız bilinmez. Başlangıçta yapmış olduğunuz ödeme planları ileride bütçenize uymayabilir, ekonomik gelirinizde dalgalanmalar yaşayabilirsiniz, işsiz kalabilirsiniz, önceden hesaplayamadığınız değişiklikler veya olağanüstü durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu ve buna benzer sebeplerden herhangi birini dahi yaşamanız ev sahibi olmayı hayal ederken sizi zor duruma düşürebilir.

Ev alma sürecinde taksitlerinizi kolaylıkla ödemeniz için yapacağımız birkaç tavsiyeden önce temel prensibimizin “Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak” olduğunu söylemeliyiz. Sonrasını ise maddeler halinde sıralayalım.

1- Gelirinize uygun ödeme planı oluşturun

Gelirinin çok üstünde borçlanan veya harcama yapan insanlara siz de mutlaka rastlamışsınızdır. Alınan ev de olsa, araba da olsa, hatta cep telefonu dahi olsa böyle bir borçlanma doğru değildir. Kötü sonuçlar doğurabilir. Biz ev alımı üzerinde duralım. Belki de ev sahibi olmanın ilk adımını gelire uygun ev ve gelire uygun taksitlendirmeler oluşturur. Gelirinize uygun evi ve ödeme planını seçmek sizin için en doğru adım olacaktır.

2- Yıllık bütçenizi oluşturun

Büyük bir borcun altına girdiyseniz mutlaka aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık bütçelerinizi oluşturun. Bu zamanları dikkate alarak harcamalarınızın bir listesini çıkarıp bütçenizi oluşturun. Bazı masraflar aylık olurken, bazı masraflar yılda bir defa olur. Bazen de iki üç yılda bir masraf çıkaran durumlar olur. Mesela evinizi üç yılda bir defa boyatıyorsanız veya koltuk takımınızı beş yılda bir yeniliyorsanız bu masrafları dikkate alarak uzun vadeli harcama ve masraf bütçenizi oluşturmalısınız. Böyle yapmanız ileride oluşabilecek risklere karşı önlem almanızı kolaylaştırır.

3- Tasarruf yapın

Şayet yapmış olduğunuz borçlanmanın dışında gelirinizden az da olsa kenara koyabiliyorsanız mutlaka bu tasarrufu gerçekleştirin. Zamanla ilave tasarrufunuz büyüyecektir. Borcunuzu ödemekte zorlandığınız dönemlerde daha önceden yapmış olduğunuz bu tasarrufları kullanabilirsiniz. Küçük küçük biriktirmiş dahi olsanız gün gelir o birikimler sizin için bir kurtarıcı olabilir.

4- Bir taksit fazla ödeyin

Eğer yeterli imkana sahipseniz bir taksit fazla ödeme yapmanız sizin rahat hareket etmenizi sağlayacaktır. Bu yöntem psikolojik olarak da sizi rahatlatacaktır.

Ev Alma Fırsatı Birevim’de…

Ev sahibi olmak isteyen herkesin çeşitli önceliklerinin olduğunu söyleyebiliriz. Kimisi lokasyona önem verirken, kimisi alacağı evin fiziki özelliklerine dikkat ediyor; ancak kişilerin ev alma öncelikleri nasıl sıralanırsa sıralansın birincil öncelik her zaman Faizsiz ev almak oluyor. Kısacası nereden alınırsa alınsın, nasıl bir ev alınırsa alınsın ama yeter ki evin gerçek değeri dışında fazladan ödeme yapılmasın isteniyor.

Amaç evin değeri dışında fazla bedel ödememek olunca, ev almak isteyen kişiler farklı arayışlara giriyorlar. Faizsiz ev almak istiyorum diyerek Faizsiz ev kredisi nasıl alınır? Sorusunun cevabını arayanlar, maalesef bu isteklerini yerine getirecek bir kurum bulamamaktan şikayet ediyorlar. Çünkü faizsiz ev kredisi veren bankaların olmayışı, diğer taksitle ev alma yollarında ise ya vade farkı, ya da ek maliyet getiren kira yardımı uygulamasından dolayı faizsiz ev alma hayali kuran milyonlarca insan çözümsüzlükle karşı karşıya kalıyor. Çünkü farklı yolları deneyerek faizsiz kredisiz ev alma isteğinizin neticesinde karşınıza hep evin bedeli dışında fazladan yapacağınız ödemeler çıkıyor.

Peki, faizsiz ev almak mümkün mü?

Evet! Bu mümkün. Hatta aşağıda detaylarını anlatacağımız Birevim yöntemlerinde faizsiz kredisiz ev sahibi olmanın kolaylığını ve evin gerçek değeri dışında fazladan herhangi bir bedel ödemeyeceğinizi de göreceksiniz.   

Faizsiz ev sahibi olmak isteyenlere Birevim 3 farklı yöntem sunuyor. Bu üç yöntemin tamamında da müşteriler faiz, vade farkı ya da alınan evin maliyetini artıran kira ödemesi veya bilinen adıyla kira yardımı gibi fazladan ödemeler yapmıyorlar. Faizsiz nasıl ev alabilirim? Diyen milyonlarca insan, Birevim yöntemleriyle almak istedikleri evin gerçek bedeli dışında fazladan ödeme yapmıyorlar.

Birevim’in faizsiz kredisiz ev sahibi yapan yöntemleri arasında diğerlerine göre farklılık gösteren Konut Değer Endeksli Yöntemde ise faiz, vade farkı, kira ödemesi yapmıyorsunuz; ancak bu yöntemde büyük bir avantaj diyebileceğimiz bir uygulamayla karşılaşıyorsunuz. Birevim’in Konut Değer Endeksli Yönteminde, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın her ay düzenli olarak yayınladığı konut fiyat endeksine bağlı kalarak ev almak isteyen kişilerin taksitleri değişkenlik gösteriyor. Bu değişkenlik müşterinin lehine olup alacağı evin değerini de yükseltiyor. Bu yöntemin detaylarını bir başka makalemizde ele alacağımızı söyleyerek, dileyenlerin https://www.birevim.com/tasarruf-plani/konut-finansmani/ bağlantısı üzerinden inceleyebileceğini de belirtmek isteriz.

Kısacası; Birevim’de evin gerçek değeri dışında fazladan herhangi bir fark ödemiyorsunuz. Aklınıza şu soru mutlaka gelecektir. “Peki, Birevim’in bunu yaparken kazancı nedir?” Bu sorunun cevabı ise çok açık. Birevim faizsiz kredisiz ev sahibi olmak isteyenlere verdiği hizmetin karşılığında müşterilerinin ödeme planına göre ve seçtiği Birevim faizsiz ev alma yöntemine göre evin değeri üzerinden %3,5 ila %9,9 arasında değişen çalışma bedeli almaktadır.

Siz de faizsiz ev almak istiyorum diyorsanız, aldığınız evin değeri dışında hiç fark ödemeyip evinizi kolaylıkla almak istiyorsanız. 444 23 53 numaralı Birevim çağrı merkezini arayarak müşteri temsilcileri ile görüşebilir, Birevim şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five + 10 =