ÇALIŞAN ADAYI AYDINLATMA METNİ

ÇALIŞAN ADAYI KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ
1. Veri Sorumlusu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak BİREVİM A.Ş. (‘’BİREVİM’’ veya “Şirket”) aşağıda açıklanan kapsamda işlemekteyiz.
2. Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri ve Hukuki Sebepleri
Şirketimiz, kişisel verileri doğrudan çalışan adaylarının doğrudan kendisinden, çevrimiçi CV paylaşım platformlarından, çalışan adayının pozisyona uygunluk için değerlendirildiği süre kapsamında mülakat ve Şirketimiz tarafından gönderilen test sonuçlarından, e-posta, posta, faks ve sair iletişim kanalları aracılığıyla işitsel, elektronik veya yazılı olarak öğrenilen verilerden, insan kaynakları alanında faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılardan, Kanun’da belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak, iş başvuru sürecinin yönetilmesi ve icrası, insan kaynakları sürecinin planlanması ve icrası amaçları başta olmak üzere aşağıda belirtilen amaçlarla uyumlu olarak işlemektedir.
Kişisel verileriniz, sizlerle bir sözleşme ilişkisi kurmamız veya bu sözleşmeden kaynaklanan ifa yükümlülüğümüz ile doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sizlere ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (örneğin sözleşme öncesi müzakere dönemi nedeniyle veri işlenmesi), hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için zorunlu olan durumlar, gerekli olduğu durumlarda sizlerden aldığımız açık rızanızla (örneğin özgeçmişinizde yer alan ve bizle paylaştığınız özel nitelikli kişisel verilerle ilgili olarak), kanunlarda öngörülen süreçlerin yürütülmesi, Şirketin ilgili mevzuat çerçevesindeki hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmesi, Şirket ile aranızda oluşabilecek muhtemel iş sözleşmesinin ifası, Şirket haklarınızı her zaman ön planda tutarak meşru menfaatini sağlayabilmesi (örneğin en uygun pozisyona en uygun adayın yerleştirilmesi için mülakatların yapılması) hukuki sebepleriyle işlenmektedir.
3. Kişisel Verileri İşleme Amaçları
Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz, bu verileri bizlere açıklamanıza konu olan ve aşağıda belirtilen amaçlarla işlenebilecektir:

  • İnsan kaynakları süreçlerinin planlanması ve icrası, çalışan adayı/stajyer/öğrenci seçme ve yerleştirme süreçlerinin yürütülmesi, çalışan adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin etkinlik/verimlilik ve/veya yerindelik analizlerinin gerçekleştirilmesi faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası temel amaçlarıyla,
  • İş başvuru talebinizin ve ilgili pozisyona uygunluğunuzun değerlendirilmesi çerçevesinde işe alım süreçlerinin yürütülmesi, sonuçlandırılması ve bu kapsamda sizinle veya bize referans olarak belirttiğiniz kişilerle iletişime geçilmesi ve tarafımıza paylaştığınız bilgilerin doğrulunun teyidi, iş görüşmeleri esnasında kişinin beyan ettiği tecrübelerinin, eğitim durumunun, yetkinliklerinin araştırma, gözlem ve kaydının yapılması, istihdam edilecek çalışan adayının görevlendirileceği ilgili departmanın iş koşullarına uygun eğitim, nitelik ve becerilerinin mevcudiyetinin tespiti, işle bağlantılı belirli fonksiyonlar açısından özel risklerin tespiti, iş görüşmesinin olumsuz sonuçlanması durumunda ilerleyen dönemlerde oluşabilecek uygun pozisyonlar için değerlendirilmesi, ücret bilgi ve skalasının belirlenmesi, iletişimin sağlanması, Şirketimiz insan kaynakları politikaları ve süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi kapsamında; personel temin süreçlerinin yürütülmesi, mükerrer başvuruların takibi, şirket çalışanları için iş akdi ve/veya mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi, çalışanlar için yan haklar ve menfaatlerin planlanması ve icrası, yetenek-kariyer gelişimi faaliyetlerinin planlanması ve icrası

4. Kişisel Verilerin Aktarılması
Şirketimiz, kişisel verilerinizi “bilme gereği” ve “kullanma gereği” ilkelerine uygun olarak, gerekli veri minimizasyonunu sağlayarak ve gerekli teknik ve idari güvenlik tedbirlerini alarak işlemeye özen göstermektedir. İş faaliyetlerinin yürütülmesi veya denetimi, iş sürekliliğinin sağlanması, dijital altyapıların işletilmesi farklı paydaşlarla sürekli veri akışını zaruri kıldığı için işlediğimiz kişisel verileri belirli amaçlarla üçüncü kişilerle aktarmak durumundayız. Ayrıca, sözleşmesel ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi yerine getirebilmesi için kişisel verilerinizin doğru ve güncel olması çok önemlidir. Bunun için de muhtelif iş ortaklarıyla ve hizmet sağlayıcılarla çalışmak durumundayız.
Kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda ve bu amaçların yerine getirilmesi ile sınırlı olarak; hissedarlarımızla, iş ortaklarımızla,  iştiraklerimiz ve bağlı ortaklıklarımızla, beyan ettiğiniz bilgilerin teyidi amacıyla referans olarak belirtilen kişilerle, talep edilen pozisyona uygunluğunuzun değerlendirilmesi için yapılacak genel yetenek sınavı ile kişilik envanterini gerçekleştirecek eğitim şirketleri/sınav merkezleriyle, işe uygunluk için gerekli testleri, sınavları ve kontrolleri yapmak amacıyla ilgili iş ortaklarımız, danışmanlarımız ve hizmet sağlayıcılarımızla, insan kaynakları ve istihdam alanında teknik danışmanlık aldığımız taraflarla, bilişim altyapımızı sağlayan, işleten veya hizmet sunan iş ortaklarımızla ve hizmet sağlayıcılarımızla, hizmetlerin kalite kontrol, şikayet yönetimi ve risk analizi alanında hizmet sunan iş ortaklarımızla ve hizmet sağlayıcılarımızla, kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişi veya kuruluşlar ile, veri sorumlusunun meşru menfaatinin gerektirdiği hallerde özel olarak belirlenecek üçüncü kişiler ile işbu aydınlatma metninde belirtilen amaçlarla sınırlı olarak paylaşılabilecek, yurt içinde veya yurt dışında işlenebilecektir.
5. İlgili Kişinin Hakları
Kişisel verisi işlenen kişi olarak, Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi (kişisel veri işlemeyi öğrenme, işlemeyle ilgili bilgi talep etme, işlemenin amaca uygunluğunu öğrenme, aktarım yapılan kişileri bilme, eksik veya yanlış işlemelerin düzeltilmesini isteme, silme veya yok edilmesini isteme, otomatik tüm işlemlerin üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, analize itiraz etme, zararın giderilmesini talep etme) Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe göre kullanmak için kisiselverim@birevim.com.tr ile iletişime geçebilir veya www.birevim.com/kvkk/ adresinde yer alan formu kullanabilirsiniz.