KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

BİREVİM A.Ş. (“BİREVİM”) olarak mahremiyetinize ve kişisel verilerinizin güvenliğine önem vermekteyiz. BİREVİM, tümüyle kendisine ait bir iş modeli olan BİRLİKTE TASARRUF FİNANSI yöntemiyle çalışır ve geliştirdiği İNSAN MERKEZLİ SOSYAL FİNANS anlayışıyla, bireylerin ev, araba vb. ihtiyaçlarına FİNANSAL ÇÖZÜMLER üretir. Kişisel verilerinizin ve mahremiyetinizin korunması bizim için sadece kanuni bir yükümlülüğün yerine getirilmesinden ibaret değil, iş modelimizle güvenle ve gönül rahatlığıyla tasarrufta bulunmanız için siz müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için temel bir taahhüdümüzdür.
BİREVİM kurulduğu günden bu yana, tasarrufu milli kalkınma modeli olarak tanımlamış, toplumdaki tasarruf bilincinin artması için büyük gayretler göstermiş ve sektöründeki diğer kuruluşları da bu ortak amaçlar için BİRLİKTE çalışmaya davet etmiştir. Ayrıca, sunduğu yeni nesil yaklaşımlar, hayata geçirdiği yenilikçi uygulamalar ve geliştirdiği sürdürülebilir politikalarla sektörü regüle etmiş; hizmet kalitesini rasyonel ölçülere getirmek suretiyle sektörel standartların oluşmasına katkı sağlamıştır. Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikamız bu yaklaşımın bir örneğidir.
BİREVİM, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“Kanun”) öngördüğü ilkeler kapsamında, kişisel verilerin işlenmesi, silinmesi, yok edilmesi, anonim hale getirilmesi, aktarılması, ilgili kişinin aydınlatılması ve veri güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili Kanun’dan kaynaklı yükümlülüklerini yerine getirmektedir. İşbu Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikasında sizlere kişisel verilerin işlenmesi süreçlerine ilişkin bilgi vermeye ve sizleri en iyi şekilde bilgilendirmeye çalışacağız.
1. Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri ve Hukuki Sebepleri
BİREVİM, kişisel verileri şubelerimiz, çağrı merkezimiz, web sitelerimiz, sosyal medya hesaplarımız, e-posta, posta, CCTV, çerezler, faks, idari ve adli makamlardan gelen tebligatlar ve sair iletişim kanalları aracılığıyla işitsel, elektronik veya yazılı olarak, KVK Kanunu’nda belirtilen kişisel veri işleme şartlarına uygun olarak toplamaktadır.
Kişisel verileriniz, BİREVİM ile aranızdaki hukuki ilişkinin niteliğine göre (örneğin, müşteri, müşteri adayı, çalışan, çalışan adayı, fiziksel ziyaretçi, çevrimiçi ziyaretçi, iş çözüm ortağı / tedarikçi) farklı hukuki sebeplerle işlenmektedir. Keza, sürecin niteliğine göre de (örneğin, çağrı merkezi veya etkinlik süreçlerinde) farklı nitelikte kişisel veriyi toplamaktayız.
Her işleme türü için dayandığımız hukuki sebebi, ilgili aydınlatma metninde sizlerle paylaşmaktayız.

2. Kişisel Verilerin Hangi Amaçlarla İşlendiği
BİREVİM olarak tüm süreçlerimizde faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesini temin etmek ve sizlere en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktayız. REVİM, kişisel verilerini işlediği süreç ve kişisel verisi işlenen farklı kişi gruplarına göre farklı alt amaçlarla kişisel verileri işlemektedir. Her bir aydınlatma metninde, kişisel verilerin hangi amaçlarla işlendiği detaylı olarak yer almaktadır. Lütfen ilgili aydınlatma metinlerini referans alınız.
3. Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği
BİREVİM, kişisel verilerinizi “bilme gereği” ve “kullanma gereği” ilkelerine uygun olarak, gerekli veri minimizasyonunu sağlayarak ve gerekli teknik ve idari güvenlik tedbirlerini alarak işlemeye özen göstermektedir. Lakin, iş faaliyetlerinin yürütülmesi veya denetimi, iş sürekliliğinin sağlanması, dijital altyapıların işletilmesi farklı paydaşlarla sürekli veri akışını zaruri kıldığı için işlediğimiz kişisel verileri belirli amaçlarla üçüncü kişilerle aktarmak durumundayız. Ayrıca, sözleşmesel ve kanuni yükümlülüklerini tam ve gereği gibi yerine getirebilmesi için kişisel verilerinizin doğru ve güncel olması çok önemlidir. Bunun için de muhtelif iş ortaklarıyla ve hizmet sağlayıcılarla çalışmak durumundayız. Her koşulda kişisel veri aktarımları, güvenli ortam ve kanallar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Kişisel verileriniz, işleme amacının gerektirdiği durumlarda ve sadece bununla sınırlı olarak şirket içi aktarılmakta, gerçek kişiler veya özel hukuk tüzel kişilerle, iş ortaklarıyla, iştirakler ve bağlı ortaklıklarla, tedarikçiler yetkili kamu kurum ve kuruluşlarıyla Kanun’da belirtilen kurallar çerçevesinde paylaşılmaktadır. Her bir aydınlatma metninde, kişisel verilerin hangi amaçlarla işlendiği ve hangi amaçlarla üçüncü kişilere aktarıldığı detaylı olarak yer almaktadır. Lütfen ilgili aydınlatma metinlerini referans alınız.
4. Kişisel Verilerin Güvenliğini Sağlamak Amacıyla Alınan Teknik ve İdari Tedbirler
BİREVİM, kişisel verilerinizin gizliliği, bütünlüğü ve güvenliğinin sağlanması için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. Bu kapsamda, kişisel verilerin hatalı kullanımını, hukuka aykırı olarak işlenmesini, verilere yetkisiz erişimi, verilerin ifşa edilmesini, değiştirilmesini veya imha edilmesini engellemek için gerekli önlemleri almaktayız. BİREVİM işlediği kişisel verilere hukuka aykırı erişimin engellenmesi, bu verilerin hukuka aykırı işlenmesinin önlenmesi ve kişisel verilerin muhafazasının sağlanmasına ilişkin olarak aşağıdaki teknik ve idari tedbirleri almaktadır:
Anti-Virüs: BİREVİM’un bilgi teknolojileri altyapısında bulunan tüm PC ve Sunucularda periyodik olarak güncellenen anti-virüs uygulaması yüklüdür.
Firewall: BİREVİM sunucularını barındıran veri merkezileri, periyodik olarak güncellenen yazılım yüklü firewalllarca korunmakta olup, ilgili yeni nesil firewalllar tüm personellerin internet bağlantılarını kontrol etmekte ve bu kontrol sırasında virüs ve benzeri tehditlere karşı koruma sağlamaktadır.
VPN: Şubelerimiz sunucu sistemlerine IP-SEC VPN ile bağlanmakta olup, 2 nokta arasındaki trafik şifreli bir şekilde iletilmektedir.
Kullanıcı Tanımlamaları ve Need to Know: BİREVİM ve çalışanlarının BİREVİM sistemlerine olan yetkileri sadece iş tanımları ile gerekli olduğu ölçüde sınırlandırılmış olup, herhangi bir yetki ve görev değişikliği söz konusu olması durumunda sistemsel yetkileri de ivedi olarak güncellenmektedir. Tüm çalışanlarla ayrıca kapsamlı Bilgi Güvenliği ve Gizlilik Sözleşmesi yapılmıştır.
Bilgi güvenliği Tehdit ve Olay Yönetimi: BİREVİM sunucularında ve güvenlik duvarlarında oluşan olaylar “Bilgi Güvenliği Tehdit ve Olay Yönetimi” sistemine aktarılmaktadır. Bu sistem güvenlik tehdidi oluştuğunda sorumlu personelleri uyarmakta ve ivedi bir şekilde tehdide cevap verilmesi imkânı sağlamaktadır.
SSL: Kişisel verilerin alındığı web sitesindeki tüm alanlar SSL ile korur.
Sızma Testi: Periyodik olarak BİREVİM sistemindeki sunuculara, bilgisayarlarına ve örnek bir uygulamaya sızma testi manuel olarak tedarikçi bir firma tarafından yapılmaktadır. Bu test sonucunda oluşan güvenlik açıkları kapatılarak, ilgili güvenlik açıklarının kapatıldığına dair doğrulama testi yapılmaktadır.
Eğitim Portalı: BİREVİM çalışanlarının çeşitli bilgi güvenliği ihlallerine karşı farkındalıklarını artırmak ve bilgi ihlali olaylarında insan faktörünün etkisini en aza indirmek için Eğitim Portalı aktif olarak kullanılmaktadır. Tüm çalışanlar farklı muhteviyatta kişisel verilerin korunması ve bilgi güvenliği eğitimi almaktadırlar.
Temiz Masa Prensibi: BİREVİM iç kuralları uyarınca merkez ve şube çalışanları temiz masa prensibine uymakla yükümlüdür. Kağıt ortamdaki kişisel verilerin mutlaka kilitli dolaplarda muhafaza edilmesini ve sadece yetkili kişiler tarafından erişilmesini sağlanır.
BİREVİM’in gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, BİREVİM tarafından işletilen platformlara veya BİREVİM sistemine yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya yetkisiz üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, BİREVİM bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir ve gerekli önlemleri alır.
5. Kişisel Verilerin Saklanması ve Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi ve Anonimleştirilmesi Şartları
BİREVİM işlediği kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işleme amacının gerektirdiği süreler boyunca Kanun ile uyumlu olarak muhafaza eder. Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikasında bu süreler detaylı olarak belirlenmiştir.
BİREVİM, iş süreçleri kapsamında fiziki, elektronik, web sitesi, e-posta gibi kanallardan toplayarak işlediği kişisel verileri, Kanun Madde 7, 17 ve Türk Ceza Kanunu Madde 138 uyarınca ilgili kanunların öngördüğü süreler ve/veya işleme amacının gerekli kıldığı süreler boyunca saklamaktadır. Bu sürelerin sona ermesi durumunda ise Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri ve Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Rehberi uyarınca silecek, yok edecek veya anonim hale getirecektir.
BİREVİM, Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik uyarınca hazırladığımız Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikası kapsamında silme, yok etme ve anonim hale getirmeye ilişkin yöntemleri ve aldığı teknik ve idari tedbirleri ayrıntılı olarak yer almaktadır.
6. İlgili Kişilerin Kişisel Verileri Üzerindeki Haklarının Neler Olduğunu ve Bu Hakları Nasıl Kullanabilecekleri
Kişisel verileri işlenen ilgili kişiler, kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme; kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme; kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme; yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme; kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme; KVK Kanunu 7. maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme; (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme; işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme; kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.
Kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızı kullanmak amacıyla; BİREVİM web sitesinden erişebileceğiniz İlgili Kişi Başvuru Formu, BİREVİM resmi e-mail adresi [email protected] veya resmi telefon hattı olan “[4442353]” numarası üzerinden gerekli değişiklik, güncelleme ve/veya silme gibi işlemleri ve ilgili talepleri gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca başına BİREVİM A.Ş.'ye yönelik Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamındaki talepleriniz için İlgili Kişi Başvuru Formu