6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Ankara Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

Ankara'da Satılık Daire

Ülkemizin başkenti Ankara, konut sahibi olmak isteyen yatırımcıların merkezindeki illerden biri durumunda. Ev sahibi olmak isteyenlerin merceğinde olan Ankara kenti aynı zamanda birçok inşaat firmasının da büyük yatırımlarla hayata geçirdiği konut projeleri sebebiyle her geçen gün değerine değer katmaya devam ediyor. Bu durum da Ankara’da daire sahibi olmak isteyen tüketiciler için giderek zorlu bir sürece dönüşüyor. Peki Ankara’da uygun fiyata daire sahibi olmak mümkün mü? Ankara satılık daire en uygun fiyatla nasıl alınır?

Yapılan araştırmalara göre Ankara’da 2021 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %49,82 oranında artmış durumda. Aynı şekilde kentte satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı 2021 Aralık sonu itibarıyla 2.933 TL olarak, aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri ise 17 yıl şeklinde belirtiliyor.

Ankara’da konut fiyatları en fazla yükselen ilçeler, tüketiciler tarafından en çok merak edilen konulardan biri. Araştırmalar Aralık 2021 sonu itibarıyla konut için Ankara ilinde en fazla değer kazanan ilçeleri yıllık ortalamalara bakıldığında sırasıyla Altındağ, Beypazarı, Çamlıdere olarak gösteriyor. Peki Ankara’da en hızlı kazandıran ilçeler hangileri? Amortisman süreleri göz önüne alındığında Aralık 2021 sonu itibarıyla Ankara ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Sincan, Kahramankazan, Akyurt, Etimesgut, Pursaklar olarak ifade ediliyor. Ankara’da en geç kazandıran ilçeler ise Altındağ, Ayaş, Bala, Beypazarı ve Çamlıdere şeklinde belirtiliyor.

Ankara Satılık Daire Fiyatları Ne Kadar?

Yapılan araştırmalara göre Ankara’da ev fiyatları son bir yılda yüzde 28,6 oranında artış yaşadı. Uzmanlar tarafından 2021 yılı konut fiyatları hakkında hazırlanan rapora göre Ankara’nın en fazla sayıda konut satılan ilçesi Çankaya’da satılık daire fiyatları son 12 ayda yüzde 26,4 oranında artış gösterdi. Şehirde satılık ev fiyatları, evin bulunduğu ilçeye ve evin özelliklerine göre değişim gösteriyor.

Ankara Satılık Daire

2021 yılında yapılan araştırmalara göre konut fiyatları yurt genelinde geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 29,4 oranında artış gösterdi. Türkiye genelinde 2021 yılı Haziran ayı konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,1 oranında düşüş göstererek 134 bin 731 adede kadar geriledi. Ocak-Haziran döneminde gerçekleşen toplam konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,5 oranında azalma göstererek 552 bin 810 adet şeklinde gerçekleşti. 2021 yılının ilk altı aylık döneminde gerçekleşen sıfır konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,1 oranında azalarak 167 bin 878 oldu.

Neden Ankara’da Ev Satın Almalısınız?

Türkiye’nin başkenti, neden Ankara’da ev satın almalısınız, sorusunu yazımızda kısaca cevaplayalım.

Ev insanın temel ihtiyaçlarındandır. Hemen herkesin hayalinde kira derdinin olmadığı sürekli taşınma stresinin rafa kalktığı ve içinde huzur bulunan bir eve sahip olmak vardır.

Ankara’nın başkent olması burayı bir cazibe ve yaşam merkezi haline getirmiştir. Tüm kamu kurumlarının merkezi Ankara’dadır. Ayrıca en iyi eğitim merkezleri, ticaret merkezleri, sosyal olanaklar gibi insanların refah seviyesini yükselten imkanlarda burada olması sebebiyle Ankara’da bir ev satın almak her zaman size avantaj sağlayacaktır.

Burada sağlık sistemi çok gelişmiştir. İş olanaklarının fazla ve çeşitli olması da başka bir avantaj olmaktadır.

Türkiye’nin en iyi üniversiteleri Ankara’da olması sebebiyle burada bir evinizin olması size fayda sağlayacaktır.

Ankara’da kira fiyatlarının yüksek olmasıyla ev sahibi olarak kira gelirinizde yüksek meblağlarda olacaktır. Kendi evinizde oturmayı tercih ettiğiniz takdirde de yüksek kira ödemekten kurtulacaksınız.

Tarih boyunca birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan Ankara’da gezilecek yerler ve sosyal olanaklar gelişmiştir. Ayrıca Ankara fay hatlarına da uzak olması sebebiyle neden Ankara’da ev satın almalısınız, sorusunun en önemli cevabı olmaktadır.

Ankara’da Satılık Daire Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yönetimin başkenti Ankara’da niçin ev almak istediğini belirledikten sonra, ev alırken dikkat etmeniz gerekenlerde ortaya çıkacaktır.

Öncelikle alacağınız evin zemininin sağlam olup olmadığını kontrol ettirmelisiniz. Daha sonra evin deprem güvenliği ve deprem risk belgesi var mı, bunları değerlendirmelisiniz.

Evinizi kira gelir getirisi için alacaksanız memur şehri olan Ankara’da kamu kurumlarına yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Böylelikle kiracı sorunu yaşamazsınız.

Evin finansmanında dikkat etmelisiniz. Ödeme koşulları ve bankaların kredi durumları da önemsenecek konuların başında gelmektedir.

Aldığınız evde kendiniz oturacaksanız, evin semtini ve kendi sosyo kültürel durumunuzu değerlendirmelisiniz. Ankara’da satılık daire alırken nelere dikkat edilmeli, sorusunun en önemli cevaplarından bir tanesi de kışları soğuk geçen Ankara’da evinizin güney cepheye bakması sizin için bir avantaj olacaktır.

Ankara’da Yaşam Koşulları Nelerdir?

Türkiye’nin 2. Büyük şehri Ankara’da yaşam koşulları hemen herkes tarafından merak edilmektedir. Ankara kalabalık bir o kadar da düzenli bir şehir sayılabilir.

Görkemli, ihtişamlı, birbirinden lüks binaları burada sıkça görürsünüz. Karasal iklim hâkim olan Ankara’da kışları genel de soğuk geçmektedir.

Memur şehri olan Ankara’da kamu kurum ve kuruluşları Ankara’nın kalabalık olmasında katkı payı büyüktür. Ayrıca şehrin işleyişi genelde bu çerçeve de yürümektedir.

Memur dışında halkın geçim kaynağı tarım ve sanayidir diyebiliriz. İş imkanları oldukça fazladır.

Havalimanı ve büyük bir otogarı sayesinde ulaşım problemi yaşanmamaktadır. Türkiye’nin en iyi hastane ve eğitim kurumları burada bulunmaktadır. Bu da şehre ciddi anlamda büyüme katkısı sağlamaktadır.

Genel olarak pahalı bir şehir olan, Ankara’da yaşam koşulları nelerdir, sorusunun cevabını kısaca vermiş olduk.

Ankara’da Uygun Fiyata Ev Sahibi Olma Fırsatı!

Ev sahibi olmanın birkaç yolu vardır. Bunlardan ilki peşin para ile ev sahibi olmaktır. Bu, bilinen en kolay ev sahibi olma yöntemlerinden biridir. Bir diğer çokça tercih edilen ev sahibi olma yolu ise banka kredisi kullanmaktır. Bu yol, ilk bakışta cazip gibi görünse de ortaya çıkacak dosya masrafları ve yüksek faizle sebebiyle geri ödemelerde tüketiciler zor durumda kalabilirler.

Ev sahibi olmak için günümüz şartlarında en uygun yol ise, kredi kullanmaya gerek kalmayan dolayısıyla sizi faizlerle burun buruna getirmeyen tasarruf finansmanlarından faydalanma yoludur. Her bütçeye uyan finansman modelleri ile ön plana çıkan Birevim, kredi kullanarak faizlerle karşılaşmak istemeyen herkesi, ödeme koşullarını tamamen kendilerinin belirleyeceği çeşitli tasarruf finansmanı planları ile ev sahibi yapıyor. Kolayca ev sahibi olmak için yıllarca beklemenize gerek yok. Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı çözümleri ile siz de istediğiniz ev için ihtiyacınız olan finansmanı kolayca edinebilirsiniz. Türkiye şartlarında olabilecek en düşük maliyetlerle finansman edinmek için Birevim’in tasarruf planlarından faydalanabilirsiniz.

Birevim tarafından sunulan tasarruf planlarından ister Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek bütçenize uygun koşullarda ev sahibi olabilirsiniz. Birlikte Konut Finansmanını tercih ettiğinizde ödeme koşullarınıza uygun bir tasarruf planı grubuna dahil edilirsiniz ve finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle belirlenir. Kişiye Özel Konut Finansmanı alternatifini tercih ettiğinizde ise taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kısaca ödeme koşullarınızı tamamen siz belirleyerek bireysel tercihlerinizin getirdiği avantajları yaşarsınız. Böylece konut sahibi olma hayalinize tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile ulaşırsınız.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

4 × 4 =