6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

HGS Kaçak Geçiş Ücretleri 2024

HGS Kaçak Geçiş Ücretleri 2024

Ücretli yol ve köprü geçişlerinde kullanılan sisteme HGS geçiş uygulaması denilmektedir. HGS, abonelik gerektiren bir işlem olduğundan dolayı abone olup geçiş ücreti ödenmesi ile kullanılan sistem işlevini kapsamaktadır. Aboneliği bulunmayan vatandaşların HGS kullanımı kaçak geçişler şeklinde nitelendirilmektedir. Konuya ilişkin HGS kaçak geçiş ücretleri 2024 yılı kapsamında HGS ücretinin 4 katı şeklinde belirlenmiştir.

HGS hakkında bilinmesi gereken durumlar arasında HGS aboneliği bulunmayan kişilerin bu aboneliği 2 haftalık süre zarfında yaptırması gerektiği yönündedir. Abonelik açtırılmaması durumunda herhangi ücret tahsili sağlanamadığından kaçak geçiş şeklinde uygulaması yapılmaktadır. Bu durum beraberinde her geçiş için 4 katı cezalı HGS işlem ücreti ödemek zorunda kalmanız mümkündür. Gişe ücretlerinin ödenmemesi halinde kaçak geçiş cezası beraberinde kişiye yansıyacak cezalar arasında tebligat ücreti, avukat masrafı ve diğer masraflarında yansıtıldığı bilinmektedir.

HGS Alma Ücreti

Hızlı geçiş sisteminden faydalanmak isteyen pek çok vatandaş aracıyla çıkacağı seyahatlerde sorun yaşamamak adına HGS aboneliği almak zorundadır. HGS alma ücreti ise ilk alım ve kart ücreti şeklinde değişmektedir. İlk alım ücreti 60 TL olarak bilinen HGS ücretleri, kart alımı kapsamında 85 TL olarak belirlenmiş durumdadır. Genel bakımdan uzun seyahatlerde çokça işinize yarayacak bu abonelik hızlı geçiş sisteminden her zaman faydalanmanızı sağlamaktadır. Aboneliğin bitmesi durumunda ise yenileme gerektirdiği bilinir.

HGS Camda Olmazsa Ne Olur?

Araç kullanıcıları açısından HGS camda olmazsa ne olur araştırması çokça yapılmaktadır. Bazı durumlarda silinmiş HGS etiketleri camdan okunmadığı takdirde aracın plakasından tespit edilebilmektedir. Bu durumda abonelik ücretini ödemiş olan araç sahiplerinin geçiş hakkı beraberinde ücreti tahsil edilmiş olur. Bu durum beraberinde yapılan araştırmalar arasında HGS etiketlerinin doğru kullanım şekli de öne çıkmaktadır. Araç camının orta ve üst kısmına yapıştırılan etiket sonucunda kullanımı mümkün olduğu bilinmektedir.

HGS Aboneliği Hangi Bankalardan Alınıyor?

Yeni araç sahipleri ve tüm araç sahiplerinin belirli zamanlarda yaptığı araştırmalar HGS etiketiyle ilgili olabilmektedir. HGS aboneliği hangi bankalardan alınıyor sorgulaması da bunlardan biridir. HGS abonelik ödemeleri aşağıda sıralayacağımız banka seçeneklerinden alınabilmektedir.

  • Akbank
  • Ziraat Bankası
  • AlbarakaTürk Bankası
  • İş Bankası
  • Garanti Bankası
  • Kuveyttürk
  • Türkiye Finans Bankası
  • Finansbank
  • Halk Bankası
  • Vakıfbank
  • Yapıkredi Bankası

Şubeye Gitmeden HGS Aboneliği Yaptırmak Mümkün Mü?

Çeşitli nedenler eşliğinde zamandan kayıp yaşamamak adına her işleminiz için mobil şube kullanmanız mümkündür. Konuya ilişkili olarak şubeye gitmeden HGS aboneliği yaptırmak mümkün mü sorusuna cevaben üst başlıkta sıraladığımız bankaların mobil şubesini kullanarak işleminizi tamamlamanız mümkündür. Ancak ilk alımlarda şubeye gitmeniz önerilmektedir. Çünkü şubede gerçekleştirilen aboneliklerde HGS etiketi de verilmektedir. Bu sayede sorunsuz seyahatler yapmanız mümkün olur.

HGS Kartı Olmadan Geçiş Yapılır Mı?

HGS kartları hızlı geçiş hakkından faydalanmanız adına kullanılır. Bu konuda HGS kartı olmadan geçiş yapılır mı sorgulaması kaçak geçiş durumunu öne çıkartan sorundur. Gereksiz yere mevcut geçiş ücretinden 4 kat daha fazla ödemeniz gerekir. Aboneliğiniz bulunuyor ancak abonelikte bakiyeniz bulunmuyor ise ihlal edilen geçiş durumu öne çıkmaktadır. HGS kuralları kapsamında belirlenen süre içinde de geçiş ücretinin abonelik kartına aktarılarak ödenmesi mecburidir.

HGS Etiketi İçin Gerekli Evraklar

HGS aboneliğinden faydalanmak isteyen araç sahipleri bu konuda neler gerekli olduğunu da merak etmektedir. HGS etiketi için gerekli evraklar ise aşağıdaki gibi sıralanır.

  • Araç sahibinin kimliği
  • Aracın ruhsatı
  • Ruhsat fotokopisi

Belirtilen evrakların bulunması halinde PTT veya diğer belirlenen kurumlar aracılığı ile HGS etiket kartı veya aboneliği işlemleri tamamlanabilmektedir. Genel bakımdan alım işlemi kolay olan etiketler her araç sahibinin alabileceği hızlılıkta sunulmaktadır.

İlk Defa HGS Nasıl Alınır?

Araç sahibi olmak genel anlamda ayrıcalık ve avantajlıdır. Her araç sahibinin aracını dilediği konumda kullanabilmesi açısından gerekli uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalar kapsamında hızlı geçiş sistemi de bulunduğundan ilk defa HGS nasıl alınır araştırmasına yönelik kolaylık sağlayıcı özeti şöyle açıklayabiliriz. İlk kez HGS alacak araç sahiplerinin araç ruhsatı yanında olması ile PTT şubesine gitmesi gerekir. PTT görevlisine HGS kartı çıkaracağınızı belirtmeniz yeterli olacaktır. Gerekli olacak evraklar kapsamında kimlik ve ruhsat fotokopisi PTT şubesinde iken kartı çıkarmanızı sağlayacaktır.

E-Devlet Üzerinden HGS Alınır Mı?

Günümüz koşullarında birçok işlemin yapılabildiği online sistemlerin başında e-devlet gelmektedir. HGS konusuna ilişkin olarak araştırılanlar arasında da e-devlet üzerinden HGS alınır mı sorgulaması yapılmaktadır. Hızlı geçiş sisteminden faydalanmak isteyen kişiler, e-devlet uygulamasına giriş yaparak ilgili sayfaya ulaşabilmekte ve işlemlerini tamamlayabilmektedir. Hızlı geçiş hakkını sorgulama veya geçiş ihlali gibi durumları da e-devlet üzerinden öğrenebilmeleri mümkündür.

İnternet Üzerinden HGS Alınır Mı?

e-devlet uygulaması gibi mobil şube destek avantajı beraberinde de hızlı geçiş işlemi yapılabilmektedir. Özellikle her şeyi internet üzerinden gerçekleştirdiğimiz bir çağ içinde internet üzerinden HGS alınır mı araştırması yapmak ayrıcalıklı cevapları da öne çıkarmaktadır. İnsanların tempolu iş yaşamı sürdürmesi ve genel anlamda kendine zaman ayıramaması hali kısa yoldan halledilen şube avantajlarını önemsemesini sağlamıştır. Özellikle dijital bankacılık sisteminde bulunan ayrıcalıklar hızlı ödeme kolaylığını sağlayarak vatandaşın meşakkatli prosedürlerle uğraşmasını engellemektedir. Bu nedenle internet üzerinden HGS alınma kolaylığı mobil bankacılıkta kullanılan ödeme yöntemleri arasında bulunmaktadır.

HGS Etiketi

Araç geçişlerinde güvenli yol geçiş hakkı tanımlayan HGS uygulaması iki ayrı türde incelenen bir konudur. Araç camına etiket yapıştırılması veya HGS kartı şeklindeki kullanımı çeşitlerini belirtmektedir. Genel anlamda hangisi dava avantajlı şeklinde sorgulayacak olursanız; her ikisinin de avantaj ve dezavantajı bulunuyor diyebilmek mümkündür. Unutkanlığı bulunan kişiler için HGS etiketi kullanmak avantajlıdır. Ancak geçiş hakkı bitmiş ise ceza yemeleri mümkün olur. HGS kartı kullanan kişiler ise ödeme yöntemleri eşliğinde daha kolay ve hızlı ödemeler yaparak aboneliğini devam ettirmektedir. Buda HGS kart kullananların avantajlı yönünü öne çıkarmaktadır. HGS etiketi ilk defa abonelik alacak araç sahipleri için gerekli olduğundan önceliğiniz olması gerekir. Fakat belirttiğimiz üzere unutkanlık durumundan dolayı sorun yaşayabilme potansiyeliniz varsa HGS kartı almanız önerilmektedir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

seventeen + twenty =