6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Tesla Model Y Fiyatı Ne Kadar? Büyük ÖTV İndirimi

Tesla Model Y

Tesla, dünyanın en tanınmış elektrikli araba markalarından biri olarak geçen yılın nisan ayında Türkiye’nin de pazarına giriş yapmıştır. Türkiye’deki satışlarına Tesla Y Model ile başlayan marka, rekabetçi fiyatlarıyla dikkat çekse de daha sonralarda birkaç kez daha zam yapmıştır.

Geçtiğimiz yıl sonlarında satışlar düşmeye başlayınca marka daha ucuz bir modeli Türkiye pazarına getirmiştir. Y Model’in uygun fiyatlı olmasının nedeni, 160Kw limiti aşmıyor olmasıdır. Bu şekilde araç, %10’luk ÖTV dilimine girmektedir ve fiyatı yarı yarıya düşmektedir.

15 Nisan tarihinde 3 milyon 2047 bin TL’ye satılan Tesla Model Y, yeni versiyonun gelmesi ile birlikte 1 milyon 700 bin TL’ye satışa sunulmaktadır.

Tesla Model Y Türkiye Fiyatı Ne Kadar?

Ülkemizde de satışa sunulan Tesla Y modeli, teknolojik ve şık tasarımları ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Bunların yanı sıra Model Y, 2022 yılında 5 yıldızlı Euro NCAP güvenlik derecelendirmesi ödülünü alarak küçük arazi aracı kategorisinde sınıfının en iyisi olmuştur.

Ülkemizde Performance, Long Range AWD ve Arkadan İtiş olarak üç farklı modelde satışa sunulan Tesla Model Y Türkiye fiyatları ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  1. Model Y Arkadan İtiş – 1.791,451 TL,
  2. Model Y Long Range Çift Motorlu 4 Çeker – 3.081,120 TL,
  3. Model Y Performance Çift Motorlu 4 Çeker – 3.334,733 TL.

Tesla Model Y Özellikleri Nelerdir?

Tesla Model Y, maksimum çok yönlülük sağlamaktadır. Oldukça geniş bir depolama alanına sahiptir. Bunun yanı sıra Tesla Model Y, tüm özellikleri ile sürücülerin rahat bir şekilde araba kullanmasını sağlamaktadır. Tesla Model Y araç özellikleri, sürücülerin yolculuk sırasındayken daha güvenilir şekilde hareket etmesini sağlamaktadır. Sürücüler otopilot ve diğer güvenlik önlemleri ile uzun yolculuklarda bile rahat bir şekilde araç kullanabilmektedir. Kullanıcılara sunulan Tesla Model y genel özellikleri ile ilgili kısa bilgiler verecek olursak;

İç Mekan

Yükseltilmiş bir oturma pozisyonuna sahiptir ve alçak çizgisi vardır. Bu şekilde kişiler önlerindeki yolu kolayca kontrol edebilirler. İç mekanında 15 inç bir dokunmatik ekran, ses sitemi  ve ekstra tavan boşluğu yaratan bir bölme bulunmaktadır. Cam tavan sayesinde gökyüzünü kesintisiz bir şekilde izleyebilirsiniz.

Emniyet ve Güvenlik

Her Tesla modelinde olduğu gibi Model Y serisi de en güvenli araç olarak tasarlanmaktadır. Sert gövde yapısı, alçak ağırlık merkezi ve geniş buruşma yerleri oldukça iyi bir koruma sağlamaktadır.

Yüksek Performanslı 4 Çeker

100 km hıza 3.7 çıkan bu model, dört tekerlekten de çekiş, iyi bir yol tutuşu, çekiş ve denge kontrolü için arka ve ön tekerleklere gide bir elektrikli motora sahiptir. Karda, çamurda, yağmurda ve arazilerde kullanılabilir.

Menzil ve Şarj

Model Y tamamen elektriklidir. Bu nedenle benzin istasyonlarını ziyaret etmenize gerek yoktur. Geceleri evde şarj ederseniz, sabah dolu bir pil ile güne başlayabilirsiniz. Bunun  yanı sıra yoldayken bir kamu istasyonunda ya da Tesla şarj ağıyla aracınızı şarj edebilirsiniz.

Tesla Model y özellikleri sayesinde tek şarj ile 505 km yol yapabilirsiniz. Supercharger ile 270 kilometreyi 15 dakikada şarj edebilirsiniz. Ayrıca dünyada tam olarak 18.000’den fazla Supercharger istasyonu bulunmaktadır.

Otopilot

Yeni model olan tüm Tesla araçlarda acil durum freni, çarpışma uyarısı, kör nokta izleme ve daha birçok özellik standart olarak gelmektedir. Model Y, tam kendi kendine sürüş kabiliyetine sahiptir. Düzenleyici onayı gerektiren şehir sokaklarında ya da otoyollarda otomatik sürüşü kullanabilirsiniz. Ayrıca otomatik sürüş ile aracınızı park edebilirsiniz.

Tesla Model Y Geliştirilmiş Otopilot Nedir?

Otopilota navigasyon bilgileri girildiğinde, Model Y varış süresini kısaltmak ve gereksiz yavaşlamaların önüne geçmek için gerekli düzenlemeleri yapmaktadır. Örneğin şeritlerdeki sıkışıklıklara ya da otoban çıkışlarına göre otomatik olarak şerit değiştirmektedir.

Otopilot açıkken sürücünün sinyale dokunması ile birlikte araç şerit değiştirmektedir ve direksiyona dokunulduğunda devre dışı kalarak kontrolü yeniden sürücüye vermektedir. Ayrıca bu özellik sayesinde sürücü aracın içerisinde olmasa bile aracının kolay bir şekilde park edilmesini sağlamaktadır.

Self driving ile araba sürerken ellerinizin direksiyonda olması anlamına gelmektedir. Ancak Tesla yetkililerinin de dediği gibi tam sürüş, direksiyonu tamamen bırakmak anlamına gelmektedir.

Model Y sürüş özellikleri ile otomatik şerit değişiklikleri yapmak ve yavaş araba sollamak mümkündür. Ayrıca hem paralel hem de dikey alanlar için otomatik park özelliği de bulunmaktadır. Bu şekilde aracınızı park ederken bile otomatik sürüş modunu kullanabilirsiniz.

Tesla Model Y Emniyet Özellikleri Nasıl?

Emniyet diğer tüm otomobillerde olduğu gibi Tesla model araçlar içinde büyük önem taşımaktadır. Örneğin Tesla otopilotta yolculuk sırasında herhangi bir sorun olduğunda otomatik acil fren sistemini devreye sokmaktadır.

Bunlara ek olarak Tesla Model Y emniyet özellikleri açısından otopilot yetki dışına çıkan müdahalelerde bulunduğunda araç tarafından sürücüye direksiyonu devralması için uyarı verilmektedir. Ayrıca aracın aerodinamik yapısı ve düşük ağırlık merkezi, takla atmaya eğilimi olmayacak şekilde tasarlanmıştır. Kısacası Tesla Model Y ile gayet güvende bir yolculuk yapabilirsiniz.

Tesla Model Y Soğuk Havalarda İyi Sürüş Deneyimi Sunar mı?

Soğuk mevsimlerde elektrikli araç kullanmanın en büyük sorunlarından biri ise yaz aylarına göre menzil aralığının düşük olmasıdır. Araç pilleri, sıcaklık önemli derecede düştüğünde etkili bir çalışma örneği göstermemektedir. Ancak Model Y, Model 3, S ve X modellerde bir ısı pompası bulunmaktadır. Bu ısı pompası, kabini ısıtmak için kullanılır.

Elektrikli dirençli ısıtma sisteminin kullanılmasının en büyük dezavantajı ise soğuk olan bir havada, soğuk bir pilin daha fazla güç çekmesine neden olmasıdır. Basitleştirilmiş versiyonu ısı pompası, bir rezevuar içerisine sıcak havayı çekmektedir. Bu şekilde Tesla klima sistemi ters çalışmaktadır ve soğutucu rezervuar tarafından ısıtma yaparak kabin içerisine sıcaklık vermektedir. Pompa ısıyı hızlı bir şekilde aktarmak için soğutucunun düşük kaynama noktasından yararlanmaktadır.

Tesla Model Y Tasarımı Nasıldır?

Tesla Model Y tasarımı, dinamikliği ile karşımıza çıkmaktadır. Sedan platformu kullanılarak oluşturulan bu araç, yüksek tavana ve sportif hatlara sahiptir. Bu şekilde hareket kabiliyetini arttırırken iç mekanında geniş olması sağlanmaktadır.

Geniş bir gövde yapısına sahip olan Model Y, standart araçlardan farklı olarak 7 kişilik bir taşıma kapasitesine sahiptir. Çok yönlü kullanımı, hem yolcu sayısı hem de geniş bagaj seçeneği ile birçok eşyayı kolay bir şekilde taşıyabilirsiniz.

58 metreküplük bir bagaj alanına sahip olan Model Y aracın bagaj kapısı eşyaları koyarken ya da indirirken alçak bagaj tabanına doğru rahat bir şekilde açılmaktadır. Aracın içi ise oldukça konforludur. Yükseltilmiş olan oturma pozisyonu ile aracı süren kişinin yolu rahat bir şekilde görmesini sağlamaktadır.

15 inçlik dokunmatik ekranı, ses sistemi ve büyük cam tavanı yolculuğunuz sırasında size eşlik etmektedir. yolculuklarınızı daha keyifli bir hale getirecek bu özellikleri sunan marka, modernliği de beraberinden getirmektedir. Tesla Model Y tasarımı ve özellikleri, kullanıcılarına birçok kolaylık sağlamaktadır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

5 + 18 =