6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Ev Alana Oturma İzni Veren 12 Ülke!

ev alana oturma izni

Yurtdışında yaşamak isteyen vatandaşların merak ettiği konuların başında hangi ülkelerin oturma izni verdiği ve oturma izni için istenen nitelikler gelmektedir. Siz de oturma izni veren ülkeler hakkında kararsız kalıyorsanız sizin için hazırladığımız rehberimizden faydalanabilirsiniz.

DOMİNİK CUMHURİYETİ

Ülkede oturma izni isteyenler için iki şart bulunuyor. İlk olarak tek başına Dominik Cumhuriyeti vatandaşlık hakkı için bu ülkede 100 bin dolarlık yatırım yapmak, ikinci olarak da eşi ve çocuklarıyla Dominik Cumhuriyeti vatandaşlık hakkı elde etmek isteyenler için 200 bin dolarlık yatırım yapmak.

İRLANDA

AB üyesi ülkelerden olan İrlanda’da İrlandaca ve İngilizce konuşuluyor ve İrlanda’da oturma iznine sahip olmanın yolu; 400 bin Euro değerinde gayrimenkul satın almak.

ALMANYA

Almanya’da 250 bin Euro yatırımla bir iş kurmak ve bu iş yerinde Alman vatandaşlarına istihdam sağlamak şartıyla önce oturma, sonra vatandaşlık hakkı elde edebilirsiniz.

İNGİLTERE

Ankara Anlaşması çerçevesinde Türk vatandaşlarına özel olarak bir girişimci vizesi veren İngiltere, iş kuran ve kurduğu işin başında olan Türk vatandaşları için çok avantajlı. Ülke ilk olarak Türk vatandaşlarına bir yıllık vize veriyor. Bir yıl sona erdiğinde girişimci vizesi sahibi Türk vatandaşının yürüttüğü işle ilgili İngiltere hükümeti uygunluk verirse, vize süresi üç yıl daha uzatılıyor. Bu koşullarda İngiltere’de 4 yıl yaşayanlar sürekli oturum hakkını kazanıyorlar.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ (ABD)

Bir kişinin ABD’de süresiz oturum hakkı elde etmek için 2 yol var: Birincisi 500 bin dolar yatırım yapmak ve bu yatırımla en az 10 kişilik istihdam sağlamak. İkincisi ise 1 milyon dolar sermayeli bir şirket kurmak. Bu şartlardan birini yerine getiren vatandaşlar 5. yıllarında ABD vatandaşlığına geçme hakkına kavuşuyor.

KANADA

400 bin dolar yatırım ve 800 bin dolarlık banka hesabı, Kanada’da oturma izni ve vatandaşlık hakkı elde etmek için gerekli şartlar olarak belirtiliyor. Vatandaşlık başvurusu öncesinde göçmenlik statüsünün kabul edilmesi ise önemli bir detay.

LETONYA

Oturma izni şartları açısından en avantajlı ülkelerden biri olan Letonya, Kuzey Avrupa’da yer alıyor. Büyük şehirlerden en az 143 bin Euro, kırsal kesimden en az 71 bin 500 Euro değerinde ev satın almak ise Letonya’nın şartları arasında.

İSPANYA

İspanya’da yatırımcıya oturum izni veren kanuna göre 160 bin Euro değerinde konut alan yabancılar oturma izni ve vizesiz seyahat hakkı sahibi oluyor. Bir diğer koşulsa bir yılın yarısının İspanya’da geçirilmesi olarak belirtiliyor. Bunun yanında ülkede 10 yıl kalanlar vatandaşlık hakkı elde ediyor.

PORTEKİZ

Portekiz’in yabancılar için sunduğu seçenekler şöyle sıralanıyor:

Minimum 500 bin Euro değerinde konut alan yabancılar vizesiz dolaşım hakkına kavuşuyor. Ülkede en az 10 kişiye istihdam sağlayan bir iş kuran yabancılara oturum izni veriliyor. Oturum hakkı başvurusu içinse ülkede 5 yılı geçirmek gerekiyor.

YUNANİSTAN

250 bin Euro ve üstü değerde bir konut satın aldığınızda Yunanistan’da 5 yıllık oturum izni elde edebilirsiniz. Bunun yanında aldığınız oturum izni her 5 yılda bir yenilenebiliyor. Oturum başvurusuna aileler anne-babalarını da dâhil edebiliyor.

MAKEDONYA

Makedonya’da 40 bin Euro’luk gayrimenkul satın alan yabancılar bir yıllık oturma iznine, 400 bin Euro’luk yatırım yapan iş adamları da vatandaşlık hakkına kavuşuyor.

MALTA

Malta vatandaşlığı bireylere İsviçre’de yaşama, çalışma, eğitim alma, ABD dahil 167 ülkeye vizesiz seyahat ayrıcalığı gibi fırsatlar sunuyor. Malta’da vatandaşlık başvurusu için 3 yatırım şartı şu şekilde sunuluyor: 150 bin Euro tutarında 5 yıl vadeli Malta devlet tahvili yatırımı yapmak. Malta hükümetine en az 650 bin Euro hibe yapmak. Malta’da en az 350 bin Euro değerinde konut almak.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Tarım Arazisi İmara Nasıl Açılır?

Bilgi BankasıBirevim

İpotek Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Ruhsat Gerektirmeyen Yapılar Nelerdir?

Bilgi BankasıBirevim

Hisseli İfraz Nedir? İfraz Şartları Nelerdir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

3 × 3 =