6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıGenel

Togg Nasıl Satın Alınır, Ön Sipariş Nereden Verilir?

togg

Gemlik Kampüsü’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 29 Ekim 2022 tarihinde Togg Türkiye yerli otomobilinin üretimine başlandığı duyuruldu, böylelikle Togg nasıl satın alınır soruları da araştırma konularından birisi haline geldi. 14 Mart tarihinde söz konusu ülkemizin yerli ve milli otomobil firmasının satış fiyatı ve ön sipariş tarihlerinin ne zaman olacağı açıklandı. Günümüz dünyasında bu tarihlerin sıkı sıkıya takip edilen tarihler olarak belirtildiği görülmektedir.

Adı T10X olan ve kullanıcının merkezde konumlandırıldığı, akıllı yaşamın çözümlerini de içerisinde barındırdığı, içerisinde kendisine ait internetinin olduğu ve uzaktan güncelleme cihazına sahip olan bu aracın ön siparişleri sunulmaktadır. Söz konusu T10X ön siparişleri 16 Mart tarihi ile birlikte başlamıştır.

Buna göre bakıldığında sizler de Togg yerli arabasını nasıl satın alırım, ön siparişlerini nereden oluştururum gibi sorulara yanıt arıyorsanız, işte bu yazımız içerisinde gerekli olan tüm cevapları bulabilirsiniz. Aşağıda Togg ile ilgili tüm detaylar yer almaktadır.

Togg Elektrikli Araç Ön Sipariş Talebi Tarihi

Türkiye yerli ve milli aracı olan Togg ön siparişi verebilmek için bireyler Togg ön sipariş talebi hakkında birtakım araştırmalar gerçekleştirmektedir. Bilindiği üzere Türkiye’nin yerli otomobil hayali olarak bilinen Togg C – SUV araç modeli, Erdoğan aracılığı ile 29 Ekim tarihinde banttan indirilmiştir.

Bu bilgilere ek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan Söz konusu yerli ve milli aracın 2023 yılının ilk çeyreği içerisinde yola çıkmaya başlayacağını da söylemiştir. Verilen bu bilgilere göre ise Togg T10X modeli artık kendi sürücüleri ile buluşmak konusunda hazır bir şekilde beklemektedir. Şirket içerisindeki tüm çalışmalar satışa sunmak üzerinedir.

Togg şirketi yapmış olduğu planlar ile birlikte emin adımlarla ilerlemektedir. Böylelikle de Mart ayının sonundan itibaren söz konusu araçlar kullanıcıları ile buluşmaya başlamıştır. Söz konusu şirket ise kullanıcıların Togg T10X aracı ile nasıl buluşabileceğini kendi web sitesi üzerinden açıklamıştır.

Türkiye Yerli ve Milli Aracı Togg T10X ve Özellikleri

Bilindiği üzere Togg elektrikli bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu bu aracın en temel özellikleri ise aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir.

  • Doğuştan elektrikli,
  • Doğuştan sürdürülebilir,
  • Doğuştan dijital,
  • Doğuştan yeşil.

Bu kavramlar adeta Togg araba markasının bir sloganı şeklindedir. İlk akıllı cihaz olarak karşımıza çıkan C – SUV T10x kullanıcıları ile buluşmaya hazır bir şekildedir. Model isminde yer alan T simgesi Türkiyeve Togg’u ifade etmektedir. 10 sayısı ise inşa edilen C segmenti platformunu, X, SUV gövde tipine sahip olduğunu belirtmektedir. Aynı zamanda söz konusu bu aracın iki farklı batarya seçeneği de yer almaktadır. Togg nasıl satın alınır sorusuna ek olarak, Togg’un özellikleri de sık sık merak edilen konular arasındadır.

Togg Elektrikli Aracı Satın Alabilmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Doğuştan elektrikli ve doğanın dostu araç olarak bilinen ve sloganı bu şekilde olan Togg T10X satın alınması için bir çekiliş yapılmaktadır. Bu çekiliş sonucunda çıkan şanslı kişiler 2023 yılı içerisinde Togg elektrikli araçları ile buluşabilecektir. Peki Togg çekilişinin işleyişi nasıl ilerlemektedir?

Söz konusu Togg aracının çekilişine katılmak için ilk yapılması gereken şeylerden birisi App Store, Google Play ya da App Galary üzerinden Trumore uygulamasını indirmektir. Söz konusu bu uygulamanın indirilmesinden sonra ise Tru.ID Togg’un kendi web sitesi üzerinden oluşturulmalıdır. Buna ek olarak her bir kullanıcı kendi adlarına nakit ya da kredi kartıyla birlikte sistem içerisinde bulunan cüzdanlarına 60 Bin TL aktarmalıdır. Hesaba aktarılan bu aktarım çekilişe katılabilmek ve ön sipariş oluşturabilmek için yeterli görülmektedir.

Yapılan bu ödeme aslında bir ön ödeme şeklindedir. Yapılan nakit ya da kredi kartı ödemesi ile birlikte çekilişe katılmaya hak kazanacaklardır. Bu ödeme öncesinde ise istedikleri akıllı cihazın nasıl olması gerektiğine kendileri karar vereceklerdir. Bu karar modelin rengine ve modeline göre değişiklik içerebilecektir.

Türkiye’nin Yerli ve Milli Aracı Togg’un En Dikkat Çekici Özellikleri Nelerdir?

Peki Türkiye’nin yerli ve milli aracı Togg’un en dikkat çekici özellikleri nelerdir. Sizler de bu özellikleri merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edebilir, bu çarpıcı özelliklerin ne olduğunu öğrenebilirsiniz.

  • Söz konusu otomobil menekşe ve çivit mavisinin metalik griye yakın bir rengi olarak tasarlanmıştır,
  • Togg logosunun bulunduğu alan bir aydınlatmaya sahiptir. Bir başka deyiş ile söz konusu logonun kendine ait bir aydınlatması vardır ve bu özelliği onun Doğu ile Batı kültürlerinin sentezlenmesini simgelemektedir,
  • Önde yer alan cam elektrikli araç mimarisine son derece uyumlu bir yapıdadır,
  • Jantları ise çok kollu lale özelliği ile tasarlanmıştır,
  • Entegre emniyet kemerine sahip dört adet tekli koltuğu bulunmaktadır.

Togg Elektrikli Araçlar Nasıl Şarj Ediliyor, Şarj Edilmesi Zor mu?

Peki Togg nasıl satın alınır sorusuna ek olarak Togg nasıl şarj ediliyor? Bilindiği üzere Togg araçları elektrikli araçlardandır. Bu neden ile şarj edilmesi için belirli şarj istasyon bölgelerine ihtiyaç duymaktadır. Söz konusu bu şarj istasyonları şimdilik sadece belirli bölgelerde yer alsa da ülkemizin dört bir yanına Togg elektrikli araçları için şarj istasyonları kurulmaktadır. Sizler de Togg elektrikli aracınızı bu şarj istasyonlarını kullanarak kolay bir şekilde şarj edebilir ve yolunuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Togg Elektrikli Araçların Şarj Edilme Süresi Ne Kadardır?

Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre bakıldığında Togg elektrikli araçların şarj süresi ne kadardır sorusu da sık sık araştırma konusu olmaktadır. Söz konusu bu bilgiler ışığında Türkiye yerli ve milli üretimi olan Togg elektrikli araçların şarj edilme süresinin yaklaşık olarak 28 dakika olduğu görülmektedir.

Aslında söz konusu bu süre oldukça kısa bir süre olarak karşımıza çıkmaktadır. Togg T10X modeli bu kadar az bir süre içerisinde yüzde 20 şarjdan yüzde 80 şarja kadar ulaşabilmektedir. Sizler bir mola yerinde aracınızı şarja koyup bir kahve alıp içene kadar ilgili aracınızın şarjı da dolmaktadır. Bu kadar kolay bir şekilde dolan batarya ile yolunuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Togg Elektrikli Aracın Ulaşabildiği Maksimum Hız Sınırı Nedir?

Söz konusu Togg elektrikli aracın ulaşabildiği maksimum hız sınırı nedir sorusuna göre bakıldığında bu kriterlerin modele göre değişiklik taşıdığı belirtilmektedir. Bu biglilere ek olarak Togg otomobillerinin genel itibari ile 180 kilometre / saat şeklinde hızlanabildiği görülmektedir. 400 HP versiyonunda ise 0 – 100 kilometre / saat şeklinde hız sınırının olduğu karşımıza çıkmaktadır. Bu araçların hızlanma süreleri ise yaklaşık olarak 5 saniyeyi bulmaktadır.

Togg Elektrikli Araç Ön Siparişinin Başvuru Şartları Nedir?

Togg sahibi olmak isteyen bireyler gün geçtikçe artmaktadır. Togg nasıl satın alınır sorusuna ek olarak Togg elektrikli aracın ön siparişini verebilmek için başvuru şartları nelerdir sorusuna göre bakıldığında herhangi bir şartın olmadığı görülmektedir. Söz konusu Togg elektrikli aracın ön siparişini oluşturabilmek için aranan tek şart istenilen 60 Bin TL’nin yatırılması şeklinde açıklanmaktadır. Bu aşamadan sonra ise başvuru tamamlanmaktadır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five × three =