6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Kurye Motosikleti Nasıl Alabilirsiniz?

Moto kurye

Bir kurye şirketi kurarak işletme sahibi olmak isteyen herkesin merak ettiği konular arasında, hangi motosikletlerin kurye işi için uygun olup olmadığı konusu bulunur. Bundan dolayı en iyi motor kurye motoru ve en iyi motorlu kurye motosikletinin hangisi olduğu konularında sık sık araştırma yapılır. Peki bir kurye hangi motosikleti almalıdır? En az yakan motosiklet hangisidir?

Türkiye’de yaygın olarak yapılan mesleklerden biri de motorlu kuryeliktir. Peki, yemek sektöründen kargo sektörüne kadar pek çok ulaşım hizmetini karşılayan kuryelerin ihtiyacı olan motorların özellikleri nelerdir? Öncelikle motorlu kuryenin tanımını yapalım: Herhangi bir ürünü belirli bir noktadan başka bir belirli noktaya taşıyan kişilere kısaca kurye denmektedir. Bu ulaştırma işlemini genellikle motor kullanarak yaptıkları için isimleri motorlu kurye olarak bilinmektedir. Artık GPS yöntemiyle anlık olarak takip edilebildiklerinden ve aynı şekilde kendilerine anlık olarak ulaşılabildiğinden motorlu kuryeler sıklıkla tercih edilmektedir. Peki bu çalışma kolunun ihtiyaç duyacağı araçların özellikleri nasıl olmalıdır?

Kurye motoru olarak kullanılacak motosikletlerin belli başlı özellikleri taşımaları gerekmektedir. Örneğin bu motorlarla ilgili akla ilk olarak az yakması ve dayanıklı araçlar olmaları gerektiği gelir. Sonuç olarak bu motosikletler sadece kuryeler için değil aynı zamanda dayanıklı motosiklet arayanlar için de idealdirler. Şu anda piyasada bulunan motosiklet türleri kabaca şöyle sıralanmaktadır:

Scooter – Küçük Tekerlekli Ulaşım Motosikleti

Street – Cadde Motosikleti

Touring – Uzun Yol ve Tur Motosikleti

Commuter – Ulaşım Motosikleti

Cruiser – Amerikan Uzun Yol Motosikleti

Racing – Yarış Motosikleti

Enduro – Arazi ve Asfalt Motosikleti

En İyi Motorlu Kurye Motorları Nelerdir?

Bir kuryenin kullanacağı motorda belli başlı özellikler aranır. Bu özellikler arasında motorun dayanıklı olması, manevra kabiliyetinin olması, az yakması, olası bir hasar durumunda düşük maliyet çıkaracak özellikte olması, hafif olması ve ulaştırılacak paketler için bir taşıma alanının olması gibi unsurlar yer alır. Kurye motosikletlerinin motor hacimleri, üzerinde dikkatle durulan konulardan biridir. Devlet motoru yüksek olan motosikletlerden daha fazla vergi aldığı için, olası masrafı minimum tutmak adına şirketler düşük motor hacmine sahip olan motosikletleri kurye motoru olarak kullanmak konusunda seçici davranmaktadırlar.

Kurye motoru olarak yollarda rastladığımız motosikletlerin pek çoğu scooter türünde üretilmiş olan motorlardır. En yaygın olarak kullanılan motor çeşitlerinden biri olan scooter motorların ekonomik olmaları, ebatları ve otomatik oluşları sonucu pratik olarak kullanılmaları, kurye motoru olmaları için en büyük tercih nedenleridir. Şehir içi trafikte çok pratik oldukları için kuryeler tarafından sıkça tercih edilen bu motosikletlerin kendi içinde avantajları ve dezavantajları bulunuyor.

Otomatik vitesli bir motosiklet türü olması ile ön plana çıkan scooterların avantajları arasında, trafik içinde fazlasıyla kıvrak ve pratik oluşu, koltuk altında bagaj oluşu, kullanımı en kolay motosiklet tipi oluşu, bakım maliyetlerinin ve yakıtının masrafının düşük oluşu gibi unsurları sayabiliriz. Scooter motosikletlerinin dezavantajları arasında ise küçük tekerlek boyutları sebebiyle yol sarsıntılarını maksimum düzeyde hissettirme ve düşük güç düzeyi şeklinde belirtmek mümkündür.

Kurye motoru almak isteyen ancak yeterli birikime sahip olmayan bireylere iyi haber Birevim’den geliyor! Birevim motosiklet finansmanı ile siz de aradığınız kurye motosikletini kısa sürede alabilirsiniz. Birevim motosiklet finansmanı kapsamında sunulan Birlikte Motosiklet Finansmanı ya da Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı seçeneklerinden bütçenize en uygun olanı seçin, taksitlerinizi tamamen gelirinize göre ayarlayın, hayalinizdeki motosiklete kolayca kavuşun. Birevim motosiklet finansmanından hemen yararlanın, peşinat ve faiz ödemek zorunda kalmadan motosiklet sahibi olun.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

13 − 3 =