6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Tramer Nedir? Tramer Kaydı Sorgulama 2024

Araç sahibi olanların özellikle de ikinci el araba almak isteyenlerin yakından ilgilendiği  Tramer nedir? Araçla ilgili en doğru ve genel bilgileri vermekte olan tramer araç hakkında merak edilen birçok detayın öğrenilmesini sağlar. Aracın daha önceden kazaya karışıp karışmadığı sigorta işlemleri gibi bilgilerin yer aldığı oldukça önemli bir sistemdir. Aynı zamanda araç fiyatının belirlenmesinde de etkisi vardır.

Bilgilerin güvenilir ve doğru olması sayesinde kişiler sahip olmak istedikleri aracı alırken bu sistemden yararlanarak gönül rahatlığıyla araç alımı gerçekleştirebilir. Araca yaptırılmış olan tüm sigorta bilgilerinin yer aldığı bir veri deposu olarak bu sistemden bahsetmek mümkündür. Aynı zamanda ikinci el araç satın almadan önce aracın kazası, hasarı, karşılaştığı sorunlar ve geçmişi ile ilgili olarak detaylı bilgilere erişmek söz konusudur.

Tramer sisteminin sayesinde araca ait olan tüm sigorta bilgileri görüntülenebilmektedir. Aracın kaza yapıp yapmadığını öğrenmek, kazada ne gibi hasarlar aldığını öğrenmek ve en doğru şekilde araç satın almak için bu sisteme ihtiyaç duyulur. Araçların yapmakta olduğu kazalar sonucunda verilen ağır hasar kaydı bu sistem ile araştırılıp görülebilir. Ayrıca aracın kazalar sonucunda ki hasar oranı, arıza oranı ve de ne gibi parça değişikliklerinin yaşandığı gözlemlenir.

Tramer Kaydı Nedir?

Tramer kaydı nedir sorusuna yanıt ise kurumun sunduğu veritabanı üzerinde oluşturulan kayıt işlemidir. Tramer kaydı olacağında istenen araç bilgilerini girmek için ilgili kurum desteği de alabiliyorsunuz. Kayıt yapıldığında poliçe bitiş tarihi ve kusur oranı gibi detaylar da karşı tarafa iletiliyor.

Araçtaki geçmiş özellikleri incelediğinizde güvenli alışveriş olanağı da elde etmiş olursunuz. Geçmişini bilmediğiniz ikinci el araçlara yönelik pürüzleri Tramer sayesinde azaltabilir, sorunsuz sürüşte artı elde edebilirsiniz.

Tramerin Faydaları Nelerdir?

Tramer faydaları kişilerin araç alımı noktasında devreye girerek ikinci el araçlar hakkındaki tüm bilgilerin toplanmasında etkilidir. Aracın kusur oranı ve aracın sigorta poliçesinin bitiş tarihi gibi önemli bilgilere bu sistem ile pratik şekilde ulaşılır. İşlemin en önemli özelliklerinden biri de online olarak kullanılıp herkesin erişiminin kolaylıkla sağlanmasıdır. Bundan dolayı insanlar her nerde olursa olsun almak istedikleri araç için bu sistemi kullanarak tüm bilgileri elde edebilir.

Aracın tüm geçmiş kayıtlarının tutulduğu, aracın değişen parçalarının kaydedildiği, aracın hasar oranın, durumunun, kaydının yer aldığı tramer sistemi oldukça gerekli ve de kişilere yardımcı olan bir sistemdir. Araç ile ilgili olarak genel bilgileri ve detayları almak isteyen herkes bu sistemi kullanabilir.

Tramer Nasıl Sorgulanır?  

Tramer kaydını sorgulamak isteyenler ve araçlar hakkında tüm bilgileri elde etmek isteyenler için Tramer nasıl sorgulanır? Kişilerin bu sistemi kullanması için farklı yöntemler ve araçlar vardır. Bu yüzden de belirli olan yöntemlerin bilinmesi ile kişiler rahatlıkla sisteme giriş yapabilir. E – Devletten, SMS ile yapılabilecek olan işlemler sayesinde kişiler tramer hizmetinden yararlanabilir. Araçlar hemen herkes için son derece önem arz ettiğinden aracın sahibi olmadan önce tüm detaylarının bilinmesi gerekir.

  1. Plakadan Tramer Sorgulama

Araca ait olan tüm bilgilerin öğrenilmesi bu sayede daha bilinçli bir araba alışverişi yapılması adına son zamanlarda en çok tercih edilen tramer sisteminin bilinmesi gerekir. Araçların kullanımı ile alakalı olarak zaman zaman kazalarla, hasarlarla, sorunlarla karşılaşması muhtemel olabilir.

Dolayısıyla herhangi bir araca ait kaza, hasar, poliçe, değişen parçalar, tutanaklar, mağdur ya da araç detayları tramer ile en basit şekilde öğrenilir. Plaka ile tramer sorgulama yapmak için kişilerin araçlarının plaka numarasına ihtiyaç vardır. Bu sorgulamanın yapılabilmesi için plaka bilgilerinin en doğru ve eksiksiz şekilde bilinmesinde fayda vardır. Bu sorgulamanın yapılması için belirli ücretler dahil edilerek kişilerden belirli bir tutar alınır. Bu tutar SMS ile sorgulama yapılırken faturaya eklenerek ya da bakiyeden düşülerek tahsil edilir.

  1. SMS İle Tramer Sorgulama

Tramer kaydının sorgulamasını yapmak isteyen bireyler bunu SMS yöntemi ile yapmayı tercih ederlerse plaka numarasını kullanmalıdır. Sorgulama yapılacak olan araca ait plaka numarasını bilmek daha sonrasında ilgili alan olan 5664’e mesajın gönderilmesi gerekir. Mesajın doğru ve mantıklı şekilde gönderilmesini sağlamak için mesaj içeriğinin ve gönderme şeklinin doğru şekilde yapılması gerekir. SMS ile tramer kaydı nasıl sorgularım? Konusunda kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli konulardan birisi plaka numarasının arada boşluk olmayacak şekilde yazılmasıdır.

Arada boşluk olmadan yazılan mesajlar geçersiz sayılacağından kişilerin tramer kaydını düzgün şekilde sorgulatmasına engel olur. Tramer kaydı sorgulama ücreti olan ve hizmet karşılığında ve kişilerden belirli bir tutar alan sistemdir. Aslında aracın en iyi şekilde araştırılması ve öğrenilmesi adına kişilerin bu hizmeti kullanarak son derece basit ve pratik olan sorgulamayı yapması oldukça mantıklıdır.

Aracın plakasının değişmesi halinde kişilerin aynı sorgulamayı şase numarası ile yapması mümkündür. Bunun içinde yine SMS yöntemi kullanılarak detaylı bilgi alınmaktadır. Mesaj bölümüne HASAR yazıp boşluk bıraktıktan sonra S yazarak 5664’e mesajın gönderilmesi gerekir.

Tramer sorgulaması yapılırken dikkat edilmesi gerekenler mesajların, numaraların doğru şekilde yazılıp ilgili yerlere gönderilmesi gerekir. Kişilerin göndermekte oldukları bu mesajlar ile araç hakkındaki tüm detaylara hakim olması sağlanır. SMS gönderilmesinden hemen sonra sistem tarafından otomatik olarak kişilere bildirim gelir. Bu sayede ilgili plakaya sahip araç hakkında tüm hasar ve kaza kayıtları ortaya çıkar. Kişilerin hiç uğraşmadan tek tıkla nerde olursa olsun basit şekilde yapabilecekleri işlemlerdendir.

Plaka bilgisi üzerinden SMS sayesinde aracın geçmişinin öğrenilmesi oldukça mantıklı bir gelişmedir. Hatta plaka bilgisinin üzerinden araçtaki değişen parça durumunu da öğrenme şansı oldukça yüksektir. Bu bilgilerin sağlanması ile aracı alıp almama konusunda kişiler en sağlıklı kararı vermiş olur.

  1. E – Devlet İle Tramer Sorgulama

Araçlar için oldukça önemli olan ve araç alım satımlarının karar noktasında söz sahibi olan tramer kayıtları son derece önem taşır. E- Devlet ile tramer sorgulanır mı? Konusunda kişilere tramer kaydını veren diğer yöntemlerden biride E – Devlettir. Kişilerin belirli adımları takip ederek saniyeler içerisinde aracın geçmişini öğrenmesi mümkündür.

Bunun için bazı adımlar belirlenmekte olduğundan kişiler bu adımları takip ederek sistem sayesinde aracın bilgilerine ulaşabilir. Bu nedenle insanlar ilk olarak sisteme TC ve şifresi ile girmelidir. Bu şekilde hesaba giriş yaparak gerekli olan adımların izlenmesi sağlanır. Sistemde açılmakta olan ekranda arama kısmına trafik poliçe ve hasar bilgileri sorgulama yazılmalıdır. Daha sonrasında kişilerin karşısına çıkan plaka bölümünün doğru şekilde doldurulması gerekir.

Kişilerin karşısına çıkan plaka bölümüne plaka numarası eksiksiz ve doğru şekilde yazılır. Burada da SMS sisteminde olduğu gibi plaka numaralarında boşluk bırakmamak gerekir. Son işlem olarak ise tüm bilgilerin girilmesinden sonra sorgulama yapılır. E – Devlet ile tramer kaydı sorgulama nasıl yapılır? Konusunda kişiler bu adımları yerine getirmelidir.

Tramer Kaydı Güvenli Mi?

Kişiler için son derece önemli olan ve de araçların geçmişini göstermekte olan bu kayıt ile kişiler hasarları, kazaları, tüm sorunları görebilir. Aracın satın alınması için tüm gerekli bilgilerin öğrenilmesi ve en doğru şekilde araç alımının sağlanması için bu kayıtlar önem taşır.

Bilinçli olarak bir aracın alınması ve bilmeden bir araç almak yerine tüm detaylara hakim olarak araç almak için kişiler bu kaydı incelemelidir. Bilinçli araç alımları daha uzun ömürlü araçlar alınmasını sağlamakta olduğundan tramer kaydı güvenli mi? Konusunda kişilerin araç hakkında bilgileri ve detayları alabileceği doğru ve eksiksiz çalışan sistem güvencesidir.

Tramer Kasko Poliçe Sorgulaması Nereden Yapılır?

E devlet Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden Tramer sorgulama yaparak aradığınız sonuca ulaşabilirsiniz. E devlet üzerinden işlem yapamayacağınızda telefon hattını da kullanabilirsiniz. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi telefon numarası olan 0850 277 0360’ı arayabilir ve sonuç alabilirsiniz. Ek olarak Araç Tramer sorgulama işlemleri için SMS yolunu kullanarak bilgi alabilirsiniz.

Tramer Üzerinden Trafik Poliçesi Nasıl Sorgulanır?

Mesajla SMS yolunu kullanarak trafik poliçesi sorgulamak için araç plaka numarası gerekmektedir. Plakayı olduğu gibi yazdıktan sonra 5664 numarasına mesaj atmalısınız. Direkt olarak hasar sorgusunu SMS olarak sorgulatmak istiyorsanız HASAR S boşluk bırakıp şasi numarası yazmanız gerekir. Bilgileri yazınca aynı telefon numarasına gönderebilirsiniz.

E devleti kullanarak sorgulama için e devlete kendi kimlik bilgilerinizi kullanarak girmelisiniz. Ardından arama ekranına Tramer yazabilir, yönlendirmeleri takip edebilirsiniz. Ekranda istenen bilgilere göre bilgi elde edersiniz. Plaka numarası yazdığınızda alt kısımda poliçe bilgileri görülecektir. E devlet sayfasında sol kısımda hangi bilgileri öğrenecekseniz hepsi detaylı şekilde yer almaktadır.

Tramer Sorgu Ücreti Ne Kadardır?

SMS üzerinden Tramer sorgulama ücretli şekilde yapmaktadır. Mesajla sorgulamada ücretlendirme bilgisi önceden verilmeyebilir. Dilerseniz kendi kayıtlı olduğunuz telefon firmasına direkt sorarak ücrete tabi tutulma durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Telefonla başvurularda, iletişime geçerken telefon hattı arama ücreti alabilecektir.

Tramer sorgulamayı telefon üzerinden yapacağınız zaman önce fiyatlar hakkında güncel fiyatları bulmanız harcamalarda önemlidir. Pratik şekilde sonuç almak için veya acil bir sorgulama gerektiğinde bu yola başvurmak artı sağlar.

Tramer Sorgulama Ücretsiz Yapılabilir mi?

Tramer sorgulama ücretsiz olarak e devlet üzerinden şifre girişiyle yapılabilir.  Bir e devlet şifreniz yoksa PTT ve diğer yolları kullanarak şifre oluşturabilirsiniz. Kimlik doğrulama adımları ve temel bilgileriniz oluşturulduktan sonra tüm özellikleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

Hasar Kaydı ile Tramer Kaydı Arasındaki Farklar

Hasar kaydı ve Tramer kaydı arasında kapsam bakımından fark olduğu söylenebilir. Hasar kaydı oluşturan bir araç, Tramer kaydı sorgulamada çıkacaktır. Bir açıdan hasar kaydını yaptırmak, Tramer sisteminin bir parçasına işaret eder.

Hasa kaydını sorguladığınızda, kısıtlı bir şekilde, hasar durum geçmişine odaklanan verileri görebilirsiniz. Tramer sistem sorgulamasında ise sigorta işlem bilgileri, kusur oranları vs. detaylarına da ulaşma şansınız olur. Araç almadan önce Tramer sorgusu yapmak, hasar sorgu ile beraber düşünülebilir.

Tramer kaydını yapan sigorta firması gereken bilgileri hasar durumunda veya poliçe döneminde sisteme girecektir. E devlette kayıt bilgilerine ulaşamadığınızda firma ile görüşebilirsiniz.

Kaza Durumunda Tramer Kime Yazılır?

Sigorta şirketleri kaza hallerinde hasarı hangi tarafa yazacakları konusunda incelemeleri dikkate alır. Kaza oluştuğunda hasarlı araç veya araçlar için yazılan tutanaklar sigorta firması tarafından incelenerek değerlendirmeye alınır. Özetle işlem yapılan araç hangisiyse hasar da o araç şasi numarasına kayıt sağlanacaktır.

Karşı taraf kazada suçluysa, şasi numarasına göre Tramer kaydı olacaktır. Hangi araç için hasar işlemi yapıldıysa o araç için kayıt olması genel bir prosedürdür. Hasara uğradığı halde sistemde kaydı olmayan araçlar varsa, poliçe değerlendirmesi yapılmamış veya askıda olabilir. Bu gibi hallerde sigorta yapan firmayla direkt görüşebilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

10 − one =