6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Türkiye’de Yabancıya Ev Kiralama Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Eğer sizlerin de yabancı ev kiralama gibi bir isteğiniz varsa kullanmadığınız evinize daha yüksek kira geliri elde etmek için yabancı ev kiralama fikrine sıcak bakıyor olabilirsiniz. Ancak bu süreçte dikkat etmeniz gereken hassas noktalardan biri de kiralama detaylarına dair her belediye hassas bir şekilde bilmek ve buna bağlı olarak süreci yönlendirmek olmalıdır.

Böylelikle kısa ya da orta dönem ev kiralama sürecini pratik bir şekilde yapacak ve en kolay şekilde kiralama süreçlerini sürdüreceksiniz. Önemle dikkat etmesi gereken noktalardan biri de fahiş fiyatlardan kaçınmak ve aynı zamanda bize engelli fiyat performansları ile hareket etmek olmalıdır.

Türkiye’de Yabancı Ev Kiralama 

Özellikle de birçok sebebe bağlı kalarak yabancılar için kısa orta ya da uzun dönem konaklamada ülkemiz cazip seçenekler arasında yer almaktadır. Özellikle yurtdışından iş ya da tatil amacıyla ülkemize gelenlerin yeni bir hayata başlamak isteyenlerin sıklıkla ülkemizi tercih ettiği bilinen noktalardan biridir. Eğer evinizde bu tarz kitlelere planlamayı ve kiralamayı düşünüyorsanız öncelikle bazı hususlara dikkat ederek süreci planlayabilirsiniz.

Öncelikle karar vermeniz gereken noktalardan biri evinizi kısa mı orta dönem mi ya da uzun dönem mi kiraya vermek istediğinizi seçmeniz olmalıdır. Eğer evinizde uzun dönem bir şekilde bir aracı olmadan yabancı kiralamaya vermek isterseniz bu süreçte yabancı uyruklu kişinin çeşitli şartları yerine getirip getirmediğini mutlaka dikkat etmeli ve buna bağlı olarak kiralama yapmalısınız.

Oturma İzni Olmayan Yabancıya Ev Kiralanır Mı? 

Yabancılara ev kiralama prosedürlerini hassas bir şekilde dikkat etmek ve buna bağlı olarak süreci yönlendirmek hem kanuna uygun davranmak hem de uygun bir şekilde kiralama sistemlerinin yapabilmek adına önemli noktalardan biridir. Özellikle bu konuda en çok merak edilen noktalardan biri de kiralamak istediğiniz kişinin oturma izninin olup olmadığı akıllarda? Yaratan konulardan biridir.

Oturma izni olmayan yabancıya ev kiralama ne yazık ki ülkemizde mümkün değildir bu yasal olarak yasaktır. Aynı zamanda evinizi kiraya vereceğiniz yabancı uyruklu kişinin mutlaka aşağıda yer alan belgelere sahip olması da gerekmektedir.

Kısa dönem ikametgah izni, aile ikameti izni, öğrenci ikamet izni, insani ikamet izni, insan ticareti mağduru ikamet izni

Yabancılara Özel Kira Sözleşmesi 

Eğer evinizde yabancı uyruklu bir kişiye verecekseniz oturma iznine sahip olup olmadan öncelikle dikkat etmeniz ve buna bağlı olarak da kira sözleşmesi hazırlamanız gerekmektedir. Kira sözleşmesinin nasıl olduğuna dair detaylı bir araştırma yaparak bu sözleşmeye uygun bir şekilde süreci planlayabilir ve aynı zamanda yasal yollara sahip bir şekilde yabancıya ev kiralama sözleşmesini hazırlayabilirsiniz.

Bu süreçte özellikle dikkat etmemiz gereken noktalardan biri kira sözleşmesinde kiracının TC kimlik numarası için ayrı bir alan vardır. Yabancı ev kiralarken bu alanın yabancılara özel olan kimlik numarasıyla doldurulması gerekmektedir aynı zamanda bu numarayı içişleri bakanlığı nüfus ve vatandaşlık işleri Genel Müdürlüğü yabancı kimlik sorgulama sayfasından net bir şekilde öğrenerek eksiksiz bir şekilde doldurmaya dikkat etmeliyiz.

Yabancılara ev kiralama konusunda izlek kapsamında kira sözleşmesinin geçerliliğinin de vize süresi kapsamında değerlendirerek bizim ne kadarsa kira sürecinde o sözleşmeye göre yapmanız gerekecektir. Aynı zamanda geçerlilik süresi az olan vizelere için de depozito bedelini buna göre belirleyebilir ve kiracıdan ek güvence talep edebilirsiniz.

Özellikle yabancılara ev kiralarken dikkat edilecekler arasında önemli maddelerden biri de mutlaka kira sözleşmesini bir noter huzurunda yapmak ve noter huzurunda imzalanacaktır. Aynı zamanda bu süreçte notere belli bir harç ödeyeceğimizi de unutmamalı ve süreci buna bağlı olarak planlamalısınız.

Ayrıca yabancı kiracının evine alt kiralamaya açmaması için de sözleşmeyi alt kiralama konusunda zira devri yapmayacağına dair bir şey koymanız da gerekecektir. Bu süreçlere hukuki destek alarak yapabilir ya da bu konuda bilgili birine danışarak net bir şekilde bilgilendirme alabilirsiniz.

Yabancıya Ev Kiralama Siteleri 

Eğer nereden yabancıya kiralayacağınız bilmiyorsanız bunun için yabancıya ev kiralama konusunda sizlere destek olabilecek siteleri araştırarak ilanlar koyabilirsiniz. Aynı zamanda bu ilanlarda şartlarınızı da net bir şekilde belirtilerek düzgün yaşayan sorun yaşamaması adına en doğru kiracıyı kolay bir şekilde bulmayı da sağlayabilirsiniz.

Bu platformların kurallarına bağlı olarak değişiklik gösterebilecek ilan kıstaslarına aynı zamanda her birinin farklı bir algoritma çalışmasıyla sürdürüldüğünü bilerek buna bağlı olarak platformlarda ilanlar vermeniz de söz konusu olabilecektir.

Yabancılara Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

  • Eğer ki herhangi bir platforma evinizi ilan olarak koymak istiyorsanız yapmanız gereken noktalardan biri evinizi doğru fotoğraflarla ve ilgi çekici içeriklerle listelemelisiniz.
  • Yapılandırma sürecine en karlı olacak şekilde ayarlamanız ve buna bağlı olarak düzenli olarak piyasa araştırmanız gerekmektedir.
  • Her platformlarda sorgu ve rezervasyonlara ayrıca kontrol etmeye dikkat etmelisiniz.
  • Evinizde konaklayacak olan kişilere eve özel olarak hazırlamanız gerekecektir.
  • Bir anlayacağınız evi ziyarete gelen misafirlere evinize doğru bir şekilde sunmanız önemlidir.

Yabancıya Ev Kiralamanın Avantajları Nelerdir? 

  • Birçok açıdan avantajların bulunması yanı sıra aynı zamanda bütçeye uygun birçok kiralık evlerin bulunması da söz konusudur.
  • Aynı zamanda kolayca yabancıya ev kiralama süreçleri batı Avrupa ya da Amerika’ya göre diğer ülkelerden çok daha uyguna denk gelebilmektedir.
  • Çeşitli konaklama seçenekleri bulunması nedeniyle yabancılara sunulan kiralama seçenekleri daire stüdyo villa gibi birçok seçeneklerde bulunmaktadır.
  • Yerel kültürü deneyimleme fırsatı ve kolay ulaşım olanakları sayesinde birçok açıdan hizmet sunan ve aynı zamanda konfor vaat eden noktalardan biri olacaktır.

Yabancılara Ev Kiralama Fiyatları? 

Evin ne durumda olduğu evin büyüklüğü gibi faktörler ev kiralama sürecini etkileyen temel hususlardan biri olarak da karşımıza çıkmaktadır. Bu süreçte özellikle belli bir fiyat aralığı belirleyen yabancılara göre evinizi sunabilir ve buna bağlı olarak da kiralama işlemlerini başlatabilirsiniz.

Aynı zamanda tüm bu süreçleri hassas ve dikkatli bir şekilde ele almak ve karşınızdaki kişinin bütçesini aşmadan ya da bütçesine uygun olarak ev olanakları sunmak önemli hususlardan biri olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Tüm bu noktalara hassas bir şekilde dikkat edilmeli ve buna bağlı olarak planlama süreçleri profesyonel bir şekilde sürdürülmelidir. Hem kanuna uygun bir şekilde hem de pahalılıktan kaçarak kiralama işlemlerini başlatabilir ve böylelikle süreci pratik bir şekilde yönlendirebilirsiniz.

Kira Sözleşmesi Yapılmazsa Olur Mu? 

Öncelikle kira sözleşmesi karşılıklı olarak haklarınızı talep edebilmek ve karşılıklı olarak güven verebilmek adına önemli hususlardan biridir. Yabancı uyruklulara ev kiralamada kira sözleşmesi yapmak da önemli hususlardan biri olarak karşımıza çıkan detaylardan biri olacaktır.

Bu sebeple özenli bir şekilde kira sözleşmesinin yapılmasına ve özellikle bunun noter huzurunda yapılmasına dikkat edilmelidir. Vize işlemlerine bağlı olarak kiralama süreciniz hatta anması da en önemli hususlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tüm bu süreçlere mutlaka dikkat edilmeli ve buna bağlı olarak süreç pratik bir şekilde planlanarak kanuna uygun bir şekilde kira sözleşmesi en kısa sürede hazırlanmalıdır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

three × 4 =