6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Araçlarda Popcorn Yazılım Nedir?

Pop and bang ismiyle de ifade edilen popcorn yazılım araçlara uygulanan bir işlemi ifade etmektedir. Geniş bir kitle tarafından tercih edilmesi, araç yazılımcıları ve yazılımı kullananlar tarafından farklı şekillerde yorumlanmaktadır. Popcorn yazılımı uygulamadan önce genel bilgi almak faydalı olacaktır.

Popcorn Yazılım Nedir?

Araç yazılımına müdahale edilmesi ve egzoz bölümünde değişiklikler olmasına popcorn yazılım denmektedir. Popcorn ismini alması, araçtaki egzoz patlamalarıyla yakından ilgilidir. Yazılımsal değişiklikleri tanımlayan patlamalar, adeta birden patlayan mısırları andırmaktadır.

Popcorn yazılımı nedir sorusu, araç yakıtına yapılan müdahale olarak yanıtlanabilmektedir. Bu yazılımda motor kontrol ünitesi müdahalesi yapılır. Motordan güç alan ünite, güçlendirilmiş halde çalışmaya devam eder. Araç yolda devam ettikçe patlama oluşmaktadır. Bu patlamanın gerçekleşmesi için ana değişiklikler olmalıdır.

Popcorn Yazılım Nasıl Yapılır?

Popcorn yazılımını yapmak için püskürtme geciktirme mantığı söz konusudur.  Yazılım değişikliği ardından gaz pedalına bağlı besleme kesilmemektedir. Püskürtmenin gecikmesiyle de patlama gerçekleşir.

Ateşlemenin gecikmesi esnasında egzoz sisteminden ses gelmesi sağlanmaktadır. Yakıtla karışan hava ile silindir içinde değil, egzoz borularında patladığı için ses çıkmaktadır.

Popcorn egzoz nasıl yapılır sorusunda, gecikmeli yanma ve egzozda patlamaya odaklanmak gerekmektedir.  Pervanelerin yavaşlaması ardından pedala basarsanız zaman kaybetmeden hızlandırma ve patlama sağlanmış olur.

Popcorn yazılımı ayarlamalarında ses haricinde araba hızında artış da yapılmaktadır. Motorla beraber gelen tepkime süresindeki değişiklikler, araç hızına da yansımaktadır. Zaman kaybetmeden hız artışını elde etmiş olursunuz. Özellikle spor araba seviyorsanız popcorn yazılım sizi daha da mutlu edebilmektedir. Ani hız kazanmak ve hızı daha etkili şekilde kontrol etmek, keskin virajlarda etkili olabilmektedir.

Araç motoru keskin virajlarda motordaki hız dengesini doğru şekilde sağlamalıdır. Hız kaybetmemek ve daha kontrollü bir şekilde yol almak adına, yazılım değişiklikleri oluşabilmektedir. Ekstra emme gücü, hava pompalamadaki avantajlar, spor araçları çok etkili şekilde destekleyebilmektedir.

Şayet araç spor değilse arabaya yazılım atmak tercihe bağlı bir durumdur. Spor araç severleri, kendi araçlarında bu tür yazılıma teşvik eden durumlar iyi bir kullanım da gerektirmektedir. Yazılım değişiklikleri öncesi ve sonrasında motorda görülen farkların zarar vermemesi gerekmektedir.

Pop and bang sistemi, araç sabit durumdayken görülmemektedir. Motoru yeni durdurduğunuzda belki patlama hissi devam edebilecektir. Ancak daha çok araç hız halindeyken egzoz patlamalarını görebilirsiniz.

Popcorn Yazılım Zararlı mıdır?

Otomobile yapılan modifikasyonlarla alakalı olumlu ve olumsuz yönlerden bahsetmekte fayda olacaktır. Olumlu yön olarak, ani hız kazanma, sportif araç tasarımı artıları bulunmaktadır. Fakat popcorn yazılım zararlı mı sorusunu da sormak risk değerlendirmesi bakımından önemlidir.

Yazılımın egzoza vermiş olduğu zararda modifikasyon ardından gaz birikme durumları görülebilmektedir. Sistem hasarları nedeniyle egzoz bölümündeki deformasyonlar sorun oluşturmaktadır. Çatlama, yıpranmalar, egzozla alakalı yeni masraflar oluşturmaktadır.

Egzozdan gaz kesmeye bağlı patlamalar, bazen motor sorunlarına neden olmaktadır. Egzoz ve motor ünitelerindeki yazılım değişimi olduğu için araçtaki bu bölümlerde dengesizlikler oluşabilmektedir. Motor hasarı önem verilmesi gereken bir hasar olduğu için yeni masraflara neden olmaktadır. Aşınma, sübap ve silindirde sorunlar görülebilmektedir.

Gürültü açısından bazı yerlerde çevrede kirlilik durumuna neden olabilmektedir.  Egzoz patlamaları ve kornaların yasak olduğu sessiz yerlerde trafik kontrollerinde ceza alabilirsiniz.  Örneğin bazı tatil semtleri, turistik gezilerde sorun çıkarması nedeniyle gürültülü araç kullananlara ceza uygulamaktadır. Bu gibi durumlardan kaçınmak için tabelalara dikkat etmek yeterli olacaktır.

Verim açısından araç yazılımı değişimi olumsuz etkiler yapabilmektedir. Yazılım değişikliği ardından yakıt tüketiminde önemli artışlar görünmektedir. Çevredeki karbon izi artışı, verim açısından azalmalara neden olacaktır.

Kısa sürede yanan yakıt nedeniyle karbon salınımı artar ve çevreye verilen zarar çoğalmaktadır. Sera gazı etkisi, karbondioksit miktarı artışıyla alakalıdır. Araçlarda elektrikli olanlara daha fazla talep olması, karbon salınımı ile alakalıdır. Şu an için elektrikli araçlar çok uygun olmasa da ileride genele yayılacağı düşünülmektedir.

Araç Yazılımında Uzmana Danışmak Neden Önemli?

Popcorn yazılım uygulamalarında uzmana danışmanız her zaman için artı olacaktır. Aracınızı değerlendirdikten sonra uygun bir çözüm bulmak gerekir. Aracı nerede ve nasıl kullanmayı planlıyorsanız bu kapsamda bir talep oluşmalıdır. Araç uzmanları yazılımı yükledikten sonra meydana gelecek değişiklikleri oransal açıdan ele alabilmektedir.

Bir araca uygulanacak işlemde popcorn yazılım fiyat değerlendirmesini de uzmanla yapmak gerekmektedir. Modifikasyon işlemleri, çok kapsamlı olduğu için aracınıza en uygun sonuçlara odaklanabilirsiniz. Popcorn yazılımı şayet araçta ciddi sorunlar oluşturacaksa daha farklı modifikasyon hedeflenmektedir.

Popcorn Yazılım Yaptıranlar Ne Diyor?

Birkaç yorumu incelerseniz popcorn yazılımla alakalı fikir edinebilirsiniz. Yeni bir durumu araca uygulamadan önce hem uzman hem de kullanıcı gözünden işlem sağlamak gerekmektedir. İnternet üzerindeki bir yorumda popcorn egzozu bir senedir sorunsuz şekilde kullandığını söyleyenler görünmektedir. Başka bir yorumda da güvenli kullanım hissini artıran etkilerden bahsedilmektedir.

Tepkime süreleri ve araç hızlanması, diğer aracın önüne geçiş güvenliği gibi konularda olumlu yorumlara sıkça rastlayabilirsiniz.

Popcorn Yazılımları Kimler Yaptırır?

Popcorn yazılımları yaptırmak isteyenler, genellikle yasal araç sahipleridir. Araç yapısında değişiklik isteyenler, başvurdukları yazılım ekibi ardından etkili sonuçlar alabilmektedir. Başvurular esnasında araç yazılım uygulaması ardından ne tür riskler olduğu da aktarılmaktadır. Yasal riskler vs. konuları detaylı şekilde bilgilendirildikten sonra uygulama aşamasına geçilmektedir.

Modifikasyon uzmanları, teknolojik değişiklikleri gelen taleplerden sonra araçlara uygulamaktadır. Müşteriler, yeniliklerden hoşlandıkları için egzoz bölümüne farklı bir enerji katmak isteyebilmektedir. Bir araç markasının özel tasarım modeline eklenecek yazılımlar, özel bir ilgi alanı da olabilmektedir.

Bazı tartışmaları da beraberinde getiren popcorn egzoz yazılımında tüm parametreleri değerlendirmek gerekir. Konuyu, sadece araç görsel değişimi, ses ve manevra farkları olarak ele alabilirsiniz. Bu açıdan bir yarışa katılan spor araçta modifikasyon oldukça anlamlı görünmektedir. Modifikasyonu spor yarışmaları haricindeki araçlara uygulamak da ayrıca bir anlam taşıyabilecektir.

Popcorn Yazılım Fiyatları

Popcorn yazılım fiyatları konusunda önceden görüşme olmalı, nasıl müdahale olacaksa proje halinde sonuçlandırılmalıdır. Her işlemin özellikleri değişmekte bu nedenle fiyatları da güncellenmektedir. 2024 ve önümüzdeki senelerde popcorn yazılımları daha farklı fiyatlarla karşınıza çıkabilecektir.

Modifikasyonda nasıl mekanizmalar kullanılacak ve yazılım tamamlanma süreleri fiyatlar açısından belirleyicidir. En net sonuçları almak adına firma görüşmesi yapabilirsiniz. Tek araç harici çok sayıda araç modifikasyon işlemi için fiyatlar değişebilmektedir.

Popcorn egzoz uygulamalarının garantili sonuçları için örnek projelerden daha detaylı görsellere ulaşabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

19 − thirteen =