6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Arsa Satışı Nasıl Yapılır?

Tapu devrinin söz konusu olduğu durumlarda arsa satışı yapılması gerekmektedir. Buradaki amaç bir malın satılması olduğu için el değiştirmesi adına kişilerin tüm işlemleri eksiksiz ve de doğru olacak şekilde yaptırmasında fayda vardır. Hiçbir eksiklik ya da yanlışlık olmaması adına kişilerin gerekli olan tüm detayları ve de belgeleri de bulundurması önem arz eder. Taşınmazın yer değiştirmesi ve de kişiden kişiye tapunun aktarılması için gerekli merciiler doğru şekilde bilinmelidir.

Tapu müdürlüklerinden de öğrenilmesi mümkün olan bu detaylar kişiler için önemli olduğundan sorunsuz bir şekilde tüm işlemlerin yapılması adına evraklar, belgeler ve de yapılması gereken adım adım bilinmelidir. Devredilmesi istenene bu arsanın tapu işlemleri resmi anlamda da son derece önemli olduğundan kişilerin bu detayları kaçırmadan en doğru şekilde hareket etmesi işlemleri daha pratik olarak bitmesini sağlar. Aksi takdirde insanlar eksik işlem ya da belgeler için bir daha uğraşmak zorunda kalabilir.

Tapuya gidilmeden önce de insanlar buradaki işlemleri en hızlı şekilde yapabilmek adına ilk olarak belgeleri ve de evrakları bulundurmalıdır. Tabi ki bunun için de hangi belgelerin olması gerektiği, işlemler için ayriyeten nereye gidilmesi gerektiği gibi tüm detaylar da bilinerek doğru hareket edilmesi gerekir. İşlemler hem alıcı hem de satıcı için son derece önem arz etmekte olduğu için ciddiyetle ve de özenle dikkat edilmesi gerekir.

Tapu devri yapmaya karar vermekte olan kişilerin en iyi şekilde sonuç alarak pratik anlamda da istedikleri gibi işlemleri hızlandırması adına detayları bilmelidir. Arsa satışı nasıl yapılır? Kişiler bunun için tapu müdürlüğüne gitmekte olduğu için ilk olarak buradan istenen ve gerekli olan tüm belgeleri ve evrakları eksiksiz şekilde bilmelidir. Daha sonrasında da bu belgeler ile yetkili olan mercie giderek işlemlere başlayabilir.

Arsa Satışında Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Tapu devrinin en doğru ve de eksiksiz şekilde yapılmasını sağlamak adına kişilerin tüm adımları ve de işlemleri yerine getirirken olması gereken tüm süreçlere hakim olmasında fayda vardır. Bunun yanında insanların gerekli olan belge içerikleri ve de detayları hakkında da tüm süreçleri bilmesi önem arz eder. Tapu devir işlemlerinin sağlıklı anlamda yapılması için de tüm adımlara dikkat etmekte fayda vardır.

İlk olarak insanların tapu aslını ve de bunun bir fotokopisini bulundurmalıdır. Aynı zamanda bu tapudaki detaylar ve de kime ait olduğu gibi unsurlarda açık olduğundan kişilerin arsa içeriğinin de tam olması gerekir. Daha sonrasında kimlik cüzdanının aslı ve de fotokopisi de bulundurulmalıdır. Arsa satışı için gerekli belgeler nelerdir? Bu belge ve evraklara ek olarak ise alıcı olan kişiye ait son 6 ay içerisinde çekilmiş olan vesikalıkta bu belge içerisindedir.

Mülkün bulunmakta olduğu belediyeden de alınan rayiç bedelinin gösterildiği belge gerekmektedir. Taşınmazlar üzerinde yetkili biri olması durumunda bunun ispatlanması için de vekaletname gerekmektedir. Aynı zamanda zorunlu deprem sigortasının da belgesinin olması istenen belgeler içerisinde yer alır.

Tapu devir işlemleri eğer ki tüzel kişiler arasında gerçekleşmekteyse bu belgelere ek olacak şekilde vergi levhası ve fotokopisi, yetki belgesi, sicil gazete örneği de olmalıdır. aile içerisinde de tapu devri işlemlerinin yapılması mümkündür. Aile içerisindeki tapu devirlerinde kişinin varis olduğuna dair olarak belgelerin alınmasından sonra tapu müdürlüğüne başvuruda bulunulması söz konusudur.

Arsa Satışı Ne Zaman Yapılır?

Konut, arsa, arazi ve de diğer mülklerin değiştirilmek istenmesi ya da satılması durumunda arsa satışı yapılır. Peki arsa satışı nerede yapılır? Kişilerin bunu gerçekleştirmesi için en iyi anlamda sonuç alması için de tapu müdürlüğüne gidilmesi ve başvuruda bulunularak işlemlerin başlatılması gerekir. Randevu alınması ve de insanların randevu süresinden 15 dakika kadar öncesinde kurumda yer alması gerekir.

Başvurunun ve de randevunun halledilmesinden sonra kişiler kendi sıralarına göre en iyi anlamda bu işlemleri yetkili kişiler tarafından gerçekleştirebilir. Sürecin daha hızlı ve pratik şekilde gelişmesini sağlamak için eksiksiz olan belgelerle müdürlüğe müracaat edilmesinde fayda vardır.

Arsa Satışı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kişilerin bir mülkün el değiştirilmesi konusunda bazı unsurları ve detayları bilmesi önemlidir. Arsa satışı yaparken nelere dikkat edilir? Tapu dairelerinde yapılması gereken bu işlemler için insanların birtakım gerekli olan belgeleri, evrakları ve de tüm işlemleri bilmesi önem arz eder. Bununla birlikte her iki tarafında bunu bilerek eksiksiz şekilde tapu müdürlüğüne tam zamanında ulaşması da son derece önemli ve gereklidir.

1.    Belgeler

Arsa satılı yapmak ve de tapunun el değiştirmesi konusunda işlemleri yapmak isteyen kişiler bu işlemlerin başlatılması adına ilk olarak tüm gerekli olan evraklar ya da belgeleri bulundurmalıdır. Arsa satışı yapılması için gerekenler ilk olarak evrak ve belgelerin bulundurulması ve hazır edilmesi olduğundan ilk olarak kişilerin bunları eksiksiz şekilde hazırlaması gerekir.

Belirtilmekte olan bu evrak ya da belgeler ile kişilerin tapu müdürlüğüne gitmesiyle istedikleri şekilde işlemleri halletmesi ve de pratik yollarla tapuyu istenilen kişiye devretmesi söz konusu olur.

2.    Randevu

Kişilerin tapu işlemlerinin beklemeden ve de zaman kaybetmeden en hızlı şekilde yapması adına randevu alması gerekir. Bununla birlikte 181 çağrı merkezi aranabileceği gibi tapu müdürlüğünün resmi internet sayfasından randevu alınması söz konusudur. hem tağu dairesinde işlemlerin zamanında gerçekleşmesi hem de kişilerin beklememesi için randevu alınması oldukça mantıklı olur.

3.    Harç Ödeme Kararı

Arsa satışı yapmanın yolları belirtildiği şekilde tüm işlemlerin aşamalı ve de olması gereken planlama ile yapılması gerekir. Tapu dairesinde kişilerin işlemleri yaptırması ve de buradaki harcı ödemesi için ortak karara varması gerekir. Yani tapu harcamaları ortaya çıkmakta olduğundan kişilerin bunun maliyetini de alıcı ve satıcı olarak birlikte yapması söz konusudur. ancak alışılmış olan durumlara göre bunu ödeyen alıcıdır.

Alıcı ve satıcı arasında konuşularak alınması gereken bir karar olduğu için ikisi de ödeyebileceği gibi tek tarafında ödemesi söz konusudur. Anlaşmazlıkların yaşanmaması ve de sorunsuz olan satış işlemlerinin yapılması için en başta karara bağlanması ve ödeme işleminin de yapılması gerekir. Arsa satışı kolay mı? Tüm bu işlemlerin ve de belgelerin hazır edilmesinden sonra arsa satışı tapu müdürlüğünden oldukça kolay şekilde yapılır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

8 − two =