6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası 2024

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası

Trafik alanında yapılan yenilikler kapsamında öncelikli olarak kurallara uymayanlar için ceza bedelleri öne çıkmıştır. Bu ceza bedelleri arasında en çok dikkat çeken ise ehliyetsiz araç kullanma cezası 2024 bedelidir. 2024 yılının belirlenen trafik kuralları çerçevesinde ehliyetsiz araç kullanma cezası 12.978TL olarak belirlenmiştir. Ehliyetsiz araç kullanımı sadece cezai yönden değil her anlamda sorun çıkarabilen durumlardandır. Bir anlık unutkanlık halinde bu cezayı yemeniz de mümkündür.

Cüzdanınız veya araç içinde sakladığınız ruhsat içinde ehliyetinizin bulunması şarttır. Çünkü çeşitli nedenler beraberinde trafik kontrolleri belirli zamanlar eşliğinde yapılmaktadır. Denetlemeye takılmanız halinde ehliyetiniz bulunmuyor ise belirttiğimiz 12.978TL’lik ceza miktarını yemeniz mümkündür.

Ehliyetsiz Araç Kullanılırsa Ne Olur?

Trafiğe sürekli çıkan ve günlük süreçlerde araç kullanan kişiler ve yeni araç sahibi olacak kişilerin araştırdığı sorulardan ilki ehliyetsiz araç kullanılırsa ne olur şeklinde belirlenmiştir. Ehliyetsiz araç kullanımında 2 aya kadar hapis cezası verilmesi mümkündür. Bu konuyla ilgili net bilgilerden biri de ilk defa ehliyetsiz araç kullanan kişiler için geçerli bir durum olduğudur. Bunun yanı sıra ehliyetsiz araç kullanan kişilere 8.190TL para cezası verildiği de bilinmektedir. Araç sahibi ehliyetsiz araç kullanırken bir yandan da uyuşturucu madde kullanımında bulunmuş ise alacağı ceza miktarı 20.977TL olarak belirlenmektedir.

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Silinir Mi?

Trafik kanunlarına göre belirlenen cezalar caydırıcı anlamda yüksek tutulmaktadır. Konuya ilişkin ehliyetsiz araç kullanma cezası silinir mi sorgulaması da çokça araştırılmaktadır. Ehliyetsiz araç kullanımı halinde araç sahibine kesilen ceza, kişiye tebliğ edilmektedir. Tebliğ edilme sonrasındaki 15 günlük sürede araç sahibi cezaya itiraz etme hakkına sahiptir. İtiraz dilekçesi beraberinde cezai işlemin iptal edilme durumu vardır. Daha net ifade ile araç sahibine verilen ceza silinebilmektedir.

Vur Kaç Cezası Nedir Ve Ne Kadardır?

Trafik halindeki araçların başına gelen durumlar başında vur kaç hali dikkat çekmektedir. Aceleden veya farklı nedenlerden dolayı vur kaç yaparak trafikte ilerleyen araç sahipleri içinde ceza bulunmaktadır. Konuya ilişkin vur kaç cezası nedir ve ne kadardır sorusuna cevaben açıklama şu şekildedir. Bu durumun trafik kuralını çiğnemek şeklinde belirlenmesi nedeniyle 2024 yılı beraberinde vur kaç cezai bedeli 1506TL olarak belirlenmiştir. Vur kaç durumu ise duran veya trafik halindeki herhangi araca vurup kaçan kişiler için belirlenen ifadedir.

Alkollü Araç Kullanma Cezası

Alkollü araç kullanımı trafik akışı halinde hem araç sahibi veya aracı kullanan kişi hem de diğer trafikteki araç sahibi ve yayalar açısından büyük tehlike demektir. Çünkü alkollü durumdayken ne yaptığınızı bilemez yanlış hareket edebilirsiniz. Konuya dair alkolü araç kullanma cezası 2024 yılı kapsamında yakalanma sırasına göre aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

  • Alkollü araç kullanımı cezası ilk yakalanma durumunda 6.439TL
  • Alkollü araç kullanımı cezası ikinci yakalanma durumunda 8.075TL
  • Alkollü araç kullanımı cezası üçüncü yakalanma durumunda 12.977TL

Konuya dair belirteceğimiz durumlardan biri de sürekli alkollü araç kullanımı yapan ve belirli sınır sonrasında yine yakalanan kişilerin ehliyetine el konulması mümkündür. Bu durumda araç kullanması tamamen yasaklanmış hale gelir.

Alkolden Alınan Ehliyet Affı Var Mı?

Alkollü araç kullanımı açısından üst başlıkta belirttiğimiz cezalar birçok alkol kullanıcısı için caydırıcı ve uygulanmakta olan cezai işlemlerdir. Konuya ilişkin alkolden alınan ehliyet affı var mı sorusu da çokça araştırılmaktadır. Daha net ifade ile üst başlığın beraberinde sorulan sorulardandır. Çünkü alkollü araç kullanımında ceza yiyen birçok araç sahibinin başına gelen sorunlardandır. Soruya yönelik alkollü araç kullanma cezasının kişinin siciline işlemeyen bir ceza olduğunu belirtmeliyiz. Bu iyi bir durum olup alkol nedeniyle ehliyeti alınmış kişilerin trafik tescil şubesine başvuru yapmasıyla ehliyetini geri alabildiği de belirtilmektedir. Ancak alkollü bir şekilde araç kullanımından dolayı idari para cezasının ödenme yükümlülüğü bulunmaktadır.

Ehliyetsiz Araç Kullanımında Ceza Ödenmezse Ne Olur?

Çeşitli durumlar eşliğinde ehliyetsiz araç kullanımı yapmak zorunda kalmış olabilirsiniz. Özellikle sağlık sorunlarına yönelik acil durumlarda başınıza gelebilen bir sorun olarak düşünülmesi mümkün olan bir konudur. Ancak ehliyetsiz araç kullanımında ceza ödenmezse ne olur sorusuna ilişkin araştırmanızda belirlenen ceza bedelini ödemeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Tesadüfen denetlemeye takılıp ehliyetsiz araç kullanırken yakalanmanız halinde ceza bedeli belirlenen sürede ödenmezse maaşınız üzerinden haciz işlemi yapılmaktadır. Banka hesabınızdan mevcut cezanın faizi beraberinde alındığı bilinmektedir.

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Taksitlendirme

Günümüz koşullarında trafik cezalarının oldukça yüksek miktarlarda olduğunu belirtmek mümkündür. Caydırıcı özellik taşıması halinde bile bu konuda ceza yiyen pek çok vatandaş vardır. Özellikle ehliyetsiz araç kullanma cezası en çok karşılaşılan cezalardan biridir. Vatandaşın zorlanmaması adına ehliyetsiz araç kullanma cezası taksitlendirme yöntemiyle de ödenebilmektedir. Taksit sayısı kişinin talebi üzerine 4 ya da 5 taksit olabilmektedir. Cezanın kişiye ulaşması halinde 15 gün içinde cezanın taksitlendirilmesi veya tamamen ödenmesi gerekmektedir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

one × 4 =