6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Esenler Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

esenler satılık daire

İstanbul’un yatırım açısından en tercih edilen bölgelerinden olan Esenler bölgesi, kuzeydoğuda Sultangazi, doğuda Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Zeytinburnu, batıda Bağcılar ve Başakşehir, güneyde Güngören ilçeleriyle sınırdır. 17 mahalleden oluşan Esenler’in yüzölçümü toplam 5.227 hektardır. Toplam nüfusu 446.276 kişi olan Esenler’de kilometrekareye ortalama 40 bin kişi düşmektedir. İnşaat şirketlerinin radarındaki bölgeler arasında bulunan Esenler ilçesinde birçok markalı konut projesi yükselmektedir.

1993 yılında Bakırköy’den ayrılan Esenler, müstakil bir ilçe haline getirilmiştir. Bölgede 1990’lı yıllarda doğu-batı yönünde uzanan E-5 karayolunun kuzeyinde sanayi ve konut alanlarında yüksek oranda nüfus artışı ve şehir gelişimi meydana gelmiştir. Bayrampaşa ilçesi sınırları içinde yer alan ve halk arasında hala Esenler Otogarı olarak bilinen, Büyük İstanbul Otogarı’nın 1994 yılında faaliyete geçmesi de nüfuslanmada büyük katkı sağlamıştır. Bununla birlikte Bayrampaşa ilçesi sınırları içinde kalan sebze meyve halinin faaliyete geçmesi de istihdam yaratan önemli bir yatırım olmuştur. Esenler’in hemen doğusunda yer alan Bayrampaşa ilçesine yapılan büyük yatırımlar Esenler’i yerleşim alanı olarak cazip hale getirmiştir.

Esenler, Trakya Otoyolu’na ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne yan yolla ve ilçedeki Büyük İstanbul Otogar, hal ve hafif metro güzergahına, Dağyolu Caddesi, Çinçinderesi Caddesi, Atışalan Caddesi, Ayvalıdere ana arterleriyle (E-6) karayoluna bağlanmaktadır. İlçe ayrıca Eski Londra Asfaltı ve E-5 karayoluna da bağlantılıdır. Bu lokasyonu itibariyle Esenler, tam bir ulaşım aksı üzerindedir diyebiliriz. İnsanların Esenler’i tercih sebepleri arasında ise gerek Atatürk Havalimanı’na gerekse her iki boğaz köprüsüne ve de İstanbul merkezine kısa sürede ulaşılabiliyor olması en büyük etken.

esenler

Esenler’de Satılık Ev Fiyatları

Şubat 2022 sonu itibarıyla İstanbul Esenler ilçesinde son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %111.05 artmıştır. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 481.800 TL olurken, ortalama satılık konut büyüklüğü 100 metrekaredir. Bölgede satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Şubat 2022 sonu itibarıyla 4.818 TL’dir. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 18 yıl seviyelerindedir. Şubat 2022 sonu itibarıyla konut için yıllık ortalamalara bakıldığında İstanbul ili Esenler ilçesinde en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Mimar Sinan, Davutpaşa, Nine Hatun, Namık Kemal olmuştur.

Esenler’de En Hızlı Kazandıran Mahalleler

Şubat 2022 sonu itibarıyla İstanbul ili Esenler ilçesinde amortisman süreleri dikkate alındığında en hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Turgut Reis, Havaalanı, Oruçreis, 15 Temmuz, Askeri Bölge olmuştur. Yine amortisman sürelerine baktığımızda Şubat 2022 sonu itibarıyla Esenler ilçesinde en geç geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Çifte Havuzlar, Mimar Sinan, Davutpaşa, Nine Hatun, Namık Kemal olarak sıralanıyor.

Esenler Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

Özellikle orta ve dar gelirli bireyler için günümüz ekonomik koşullarla ev sahibi olmak oldukça zorlayıcıdır. Birikim yaparak ev almak ise imkânsız hale gelmektedir. Durum böyle olunca ev sahibi olmak isteyenlerin aklına gelen ilk alternatif banka kredisi kullanmak olsa da bu krediler geri ödemelerde yüksek faizler nedeniyle zorluk yaşatmaktadır. Faiz ödemek istemeyen tüketiciler ise tasarruf finansmanı şirketlerinin planlarından faydalanarak ev sahibi olma yolunu tercih ediyorlar. Konut sahibi olmak isteyen ancak finansman problemi yaşayan bireyler için en uygun çözüm Birevim’den geliyor. Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı planları ile konut ihtiyaçlarınız için gereken finansmana bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ulaşmanızı sağlanıyor. Birevim’in konut finansmanı tasarruf planlarından ister Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek ev hayalinize kolayca ulaşabilirsiniz.

Esenlerde Satılık Daire Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler?

Esenler İstanbul’un kalabalık ilçeleri arasında yer alırken Esenler ’de satılık daire alırken dikkat etmeniz gerekenler arasında ilk olarak kentsel dönüşümü göz önünde bulundurmak gerekir.

2012’de başlayan kentsel dönüşüm, Esenler’ in değerini artıran en önemli sebeplerdendir. Kentsel dönüşüm projeleri gayrimenkul fiyatlarını da oldukça artırmış durumdadır.

İlçe konum olarak kritik değere sahiptir. Tem otoyolu ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün bağlantı yollarında yer alır. 15 Temmuz Demokrasi otogarı bu ilçededir. Aynı zamanda metro ağı mevcuttur.

Tüm ilçelerden Esenlere ulaşım gayet kolaydır. Bu sebeplerden dolayı Esenlerden daire satın bu olanakları göz önünde bulundurarak daire satın alabilirsiniz.

Esenlerde ev alırken yeni projelere yönelmenizi öneririz. Yeni projeler hem ileriye yönelik iyi bir yatırım hem de kira geliri yüksek olmaktadır.

Esenler ‘de eski bir ev alacaksanız evin sağlamlığını kesinlikle kontrol ettirmelisiniz. Aynı zamanda deprem risk belgesi almalısınız.

Esenlerde ev alırken ev alacağınız yerin zemini sağlam mı, depreme dayanıklı mı, kontrol ettirilmelisiniz. Ayrıca alacağınız evin haciz ve ipotek borç durum belgesini ev sahibinden almak vb. Esenlerde satılık daire alırken dikkat etmeniz gerekenler olarak sayılabilir.

Neden Esenlerde Satılık Daire Almalısınız?

İstanbul’un her semti ayrı güzeldir. Her semtinin ayrı özellikleri vardır. Avrupa yakasında yer alan Esenler Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Zeytin Burnu, Bağcılar, Başakşehir ve Güngören ilçeleriyle komşudur.

Esenler konumu itibariyle önemli bir yerdedir. Bu sebeple Esenler ‘den satılık daire almanız size avantaj sağlayacaktır.

Ulaşım sorunu bulunmayan ilçede metro ağı da bulunmaktadır. Bu avantaj ile de Esenler’ de bir daire alabilirsiniz.

Esenler diğer ilçeler gibi etrafı sanayi kuruluşlarıyla çevrili değildir. Dolayısıyla havası daha temizdir. Bu da Esenlerde ev almanız için önemli bir etken olmaktadır.

Ayrıca İstanbul şehirler arası otobüs terminali de burada bulunmaktadır. Bu da ulaşım yönünden bir avantaj sağlamaktadır.

Esenler ‘de gayri menkul fiyatları sürekli artmaktadır. Dolayısıyla yatırım amaçlı ev almak isteyenler için Esenler ilk tercih olmaktadır.

Esenlerde başlayan kentsel dönüşümde Neden Esenlerde satılık daire almalıyım, düşüncesinin avantajlarını oluşturmaktadır.

Esenler ‘in Sosyo- Ekonomik ve Sosyo Kültürel Koşulları

İlçe daha çok yaşam alanları üzerine kuruludur. Sanayi kuruluşları çok fazla değildir. Esenler tarihi yerleşim alanı olarak Rum vatandaşların yaşadığı köyler olarak kurulmuştur.

Esenler sürekli göç almaktadır. Buna bağlı olarakta nüfus giderek artmaktadır. Esenlerin merkezi konumda olması kentsel dönüşümle birlikte çağdaş ve modern yerleşim alanlarına dönüşmüştür.

Esenlerde eğitim seviyesi de düşüktür. Nüfusun bir kısmı eğitim alamamıştır. Kişilerin meslek eğitimine geçilmesi için plan ve çalışmalara yapılmaktadır.

İlçede işsizlik ve yoksulluk oranı yüksektir. 2m’ye neredeyse 1 insan düşmektedir. Nüfusun yoğun olduğu Esenler’ in sosyo ekonomik ve sosyo kültürel yaşam koşulları iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

sixteen + 1 =