6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

BirevimGenelRöportajlar

Gelecek “Bir Gelecek” ile Güzel

Gelecek “Bir Gelecek” ile Güzel

Birevim, 2019 yılı başlarında “Bir Gelecek” isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi.

Bu proje ile eğitim, spor ve diğer alanlarda çocukları, gençleri destekleyerek onları her türlü olumsuzluktan korumak ve onlara güzel bir gelecek hazırlamaya yönelik çalışmalar yapmak hedefleniyor.

Bir Gelecek Genel Koordinatörü Mustafa Alpay, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli, alanında uzman, devletini ve milletini seven, özgüveni yüksek bireylerin yetişmesi için çabaladıklarını ifade ederek, Bir Gelecek projesinin içeriğine ilişkin sorularımızı cevapladı.

Bir Gelecek projesi ve bu projenin amacı nedir?

Türkiye’de gençlerin ciddi problemleri var. Uyuşturucu bağımlılığı ve sanal bağımlılık gibi bir bela var. Bu çeşitli bağımlılıklarla gençler baş etmek durumunda fakat bunu yaparken ne yazık ki ebeveynlerin desteklenmesi gerekiyor. Bu zamana kadar BİREVİM olarak çeşitli sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaparak gençlerin bağımlılıktan korunması için spor faaliyetlerinin desteklenmesi ve fiziki olanakların artırılması, eğitim faaliyetlerine katkı sunulması ve gençlerin yeteneklerinin ön plana çıkarılmasını hedef alan çalışmalar yaptık.

Bir Gelecek’i de BİREVİM Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Murat Çiftçi’nin çok büyük destekleri ve teşviki ile Birevim’in sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdik. Türkiye’nin 81 ilinde özellikle dezavantajlı bölgelerde eğitim, spor ve diğer alanlarda çocukları, gençleri destekleyerek onları her türlü olumsuzluktan korumayı amaç edinerek onlara güzel bir gelecek hazırlamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca yine dezavantajlı bölgeler öncelikli olmak üzere amatör sporlara vereceğimiz destekle çocukların bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli, alanında uzman, devletini ve milletini seven, özgüveni yüksek bireylerin yetişmesi için projeler üreterek hayata geçirmek istedik.

Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projesi dediğiniz Bir Gelecek Projesi”nin misyonu nedir?

Kendimize gençlerimizin özellikle eğitim ve spor alanında desteklemeyi misyon edindik. Biz bu desteklerle gençleri her türlü olumsuz bağımlılıktan koruyacağımızı düşünüyoruz. Buna inanıyoruz. Ülkemizin birçok yerinde spor olanaklarını, kütüphane sayılarını, bilişim sınıfı sayılarını artırmayı amaçlıyoruz. Böylece gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerini ve doğru alanlara yönlenmelerine olanak tanıyacağımıza inanıyoruz. Vizyon olarak da Bir Gelecek projesini Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projesi haline getirerek projeler üreten ve gençlerin hayatlarına dokunarak onların geleceklerine katkı sunan bir yapıya büründürmek istiyoruz.

Gençleri Desteklemek Ülkemize Borcumuzdur

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu, Birevim ve BEKA derneği iş birliği ile Ankara’da bakanlık nezaretinde bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında yaklaşık 11 ilde 110 adet masa tenisi dağıtacağız. Onun dışında Karate Federasyonu ile anlaştık; birçok ilde karate sporunu destekleyici faaliyetlerde bulunacağız. Salon ve amatör sporlara yatırım yaparak aslında Anadolu da şampiyonlar çıkarmak istiyoruz. Bu ülkenin gençlerine inanıyoruz, güveniyoruz ve onları destekliyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Çiftçi’ye bu projeyi sunduğumuzda çok heyecanlandı, Birevim olarak ülkemize borcumuz olduğunu ifade etti. Bu borcu da bu ülkenin gençlerini destekleyerek ödememiz gerektiğinin altını çizdiler.

Şu ana kadar “Bir Gelecek” projesi kapsamında birçok ilimizde gençlerimize yönelik çalışmalarımız, desteklerimiz oldu. Bir Gelecek projesi inanıyorum ki çok büyük bir örnek teşkil edecektir. Ortaya koyduğumuz farkındalık ile kamu kurumları ile de iş birliği içerisinde olacağız. Bu koordinasyon sayesinde uzun vadede 81 ilimizde gençlerimize hizmet götürmüş olmayı amaç ediniyoruz.

Gençlerimizde Tasarruf Bilinci Oluşturacağız

Ortaöğretim seviyesinden başlayarak çocuklarımızda tasarruf bilincinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapacağız. Şu anda bunun alt yapısını oluşturuyoruz. Dünyada ve ülkemizde israf ne yazık ki azami boyutlara ulaştı. Hal böyle iken gençlerimizi tüketim çılgınlığından uzak tutmak ve israfı önlemek adına sorunun köküne inmeye karar verdik. Böylece “Bir Gelecek” projesi kapsamında “Geleceğimiz Tasarrufta” temalı söyleşiler ile okullarımıza giderek çocuklarımızda, gençlerimizde ve ebeveynlerimizde tasarruf noktasında farkındalık oluşturacağız. Tasarruflu olmak büyük resme baktığımızda ülkemizin ekonomisini de çok yakından ilgilendiriyor. Dolayısı ile bu konuda gençlerimizi bilinçlendirmeyi kendimize vazife edindik.

 

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

9 − 9 =