6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

İzmir Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

izmir satılık daire

Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan İzmir, ülkemizin nüfus bakımından en kalabalık üçüncü şehridir. Ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biri olan İzmir, yüzölçümü olarak Türkiye’nin yirmi üçüncü büyük ilidir ve etrafı Aydın, Balıkesir, Manisa illeri ve Ege Denizi ve Ege Adaları ile çevrilidir.

İzmir’in Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla olmak üzere 30 ilçesi bulunmakta. Yatlar ve gemilerle çevrilmiş uzun ve dar bir körfezin başında yer alan İzmir’de bulunan İzmir Limanı, Türkiye’nin en büyük yedinci limanıdır. İzmir’in batısında denizi, plajları ve termal merkezleriyle Urla Yarımadası uzanır. Türkiye’nin Avrupa’ya ve Dünya’ya açılan kapısı konumundaki İzmir, pek çok Avrupa ülkesine uçak ile ortalama 3 saat uzaklıktadır.

Üç tarafı deniz olan Türkiye’de en yaygın dış ticaret taşıma yolu deniz yoludur ve bunu sırasıyla karayolu ve havayolu izlemektedir. İzmir ise denizyolu, havayolu, karayolu ve demiryolu ulaşımı alt yapısı açısından alternatif ticaret yollarının tümüne sahip Türkiye’nin ender illerinden biridir. Çağdaş, gelişmiş, aynı zamanda işlek bir ticaret merkezi olan İzmir, liman kenti olmasının yanında, hammadde kaynakları, nitelikli işgücü ve ulaşım olanaklarının genişliği ile bulunduğu bölgenin ticaret merkezi konumuna gelmiş durumdadır. Toplam nüfusu 4.394.694 kişi olan İzmir’de kilometrekareye 357,031 kişi düşmektedir.

İzmir ve çevre illerde artan yatırımlar, sosyal ve kültürel hayatın cazibesi, çevresel faktörler gibi görece olumlu yaşam koşulları da özellikle nitelikli iş gücü için İzmir’i göç noktası haline getiriyor. TÜİK verilerine göre İstanbul’un yoğun göç alan ilden, ‘göç veren il’ konumuna, İzmir’in ise ‘göç alan il’ konumuna geçtiğini açıklandı. İzmir’deki organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler ve teknoloji geliştirme bölgesi yatırımcılara birçok olanak tanıyor.  Son yıllarda ve pandemi sürecinden sonra emlak sektörünün en çok ilgi gösterdiği alanlardan biri olan İzmir’de, konut projeleri yapılmaya devam ediyor.

izmir

İzmir’de Satılık Ev Fiyatları

İzmir ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Aliağa, Bayındır, Bergama, Bornova, Çeşme olmuştur. Bunun yanında en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe, Bayraklı, Karabağlar olarak sıralanıyor. Şubat 2023 sonu itibarıyla amortisman süreleri dikkate alındığında İzmir ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler ise sırasıyla Aliağa, Bayındır, Bergama, Bornova, Çeşme şeklinde belirtiliyor.

İzmir Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

Faizsiz ev almak günümüz koşullarında neredeyse imkânsız gibi görünse de kredi faizi ödemek zorunda kalmadan, tasarruf finansmanlarından faydalanarak kolayca ev sahibi olmak mümkündür. Kredi kullanarak faizlerle karşılaşmak istemeyen herkes, Birevim tarafından oluşturulan tasarruf finansmanı modelleri ödeme koşullarını tamamen kendilerinin belirleyeceği şekilde ev sahibi oluyor. Uzun yıllar beklemenize gerek kalmadan ve banka kredileri ile karşı karşıya gelmeden siz de istediğiniz ev için ihtiyacınız olan finansmanı Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı çözümleri ile kolayca elde edebilirsiniz.

İzmir’ de Nereden Satılık Daire Alınır?

İzmir yaşamak ve çalışmak için çokça insan tarafından tercih edilen şehirlerimiz arasında yer almaktadır. Bu kapsamda herkesin merak ettiği noktalardan biri de İzmir’ de nereden satılık daire alınır? Bunun için İzmir’ de bulunma ve buraya taşınma nedenleri önemlidir. İzmir’ den satın alınacak ev ne amaçla kullanılacak? Bunların cevapları ile doğru lokasyon belirlenebilir. Örneğin yatırım amaçlı alınıyorsa buna göre bir merkez, iş için ise başka, sosyallik için ise daha başka merkezler tercih edilebilir.

Genel olarak bakıldığında şehrin merkezi Konak olarak kabul ediliyor. İş nedeni ile İzmir’ den satılık daire alınmak isteniyorsa, Bayraklı, Konak gibi merkezler tercih edilebilir. Şehrin zamanla bu bölgelere yaklaştığı düşünülmektedir. Bunun yanında Karşıyaka ve Bornova’ da sosyal açıdan konut satışlarının arttığı bir alandır. Yine sanayi için iş kapsamında tercih edilecek ise de Torbalı ve Kemalpaşa bunun için uygundur.

Bu anlamda genel olarak bakıldığında İzmir’ de nereden satılık daire alınır? Sorusu için yatırım amaçlı ise daha çok kuzey kesimlerinden, şehre karışmak ve iş merkezli bir taşınma düşünülüyor ise doğu taraflarından ve Konak taraflarından daire alınması tavsiye edilmektedir.

İzmir’de Hangi Daireler Daha Hızlı Kiraya Verilir?

İzmir hem sosyal, hem turistik hem de iş açısından fazlaca göç alan illerimizdendir. Bu anlamda eğer burada ev sahibi iseniz evinizin hızlıca kiraya verilmesi söz konusu olmaktadır. Peki, genel olarak bakıldığında İzmir’ de hangi daireler daha hızlı kiraya verilir?

Bunun için öncelikli olarak evin sağlamlığı önemlidir. Depremin merkez alındığı ülkemizde sağlam evler her zaman kiralanmak için öncelik olacaklardır. Bunun yanında evin fiyatının da piyasa şartlarında olması, çok fazla olmaması da hızlı kiraya verilmesi için bir etkendir.

Diğer bir açıdan bakıldığında evin merkeze yakın veya merkeze kolay ulaşılabilir konumda olması da hızlı kiraya verilmesini etkilemektedir. İçerisinde kiracı olmaması da evin çabucak kiralanmasında rol oynamaktadır.

Ev ara katlarda ise de ısınma vb. sorunlar daha az yaşanacağı için daha sık tercih edilmektedir. Teras katlar veya zemin katlar en yavaş kiralanan daireler arasındadır.

Neden İzmir’de Ev Satın Almalısınız?

İzmir’ de yaşamak pek çok insanın hayalleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle gayrimenkul alanında da bu şehrin geliştiğinden bahsedebiliriz. Peki, neden İzmir’ den ev satın almalısınız? İzmir büyük şehirler kategorisinde başlarda yer almaktadır. Öyle ki İstanbul, Ankara gibi merkezi lokasyonlardan sonra en fazla tercih edilen, sanayi, turizm alanında gelişmiş özellikler gösteren bir kıyı şerididir. Sosyal ilişkilerin gelişmiş olması, yaşam imkânlarının ve kalitesinin yüksek olması buradan ev satın almak için geçerli sebeplerden biridir. Bunun dışında şehrin devamlı olarak geliştiği de göz önüne alınırsa, İzmir gayrimenkul ve iş alanında gelişmeye devam edecek, kira getiri yüksek bir yer olarak adlandırılabilmektedir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

fourteen − 6 =