6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Tiny House Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Bilindiği üzere Tiny House avantajları ve dezavantajları nelerdir konusu üzerine yapılan araştırmalar gün geçtikçe artmaktadır. Tiny House aslında yaşamdaki masrafı azaltmakta ve doğa ile iç içe yaşama imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda bu yaşam stilinde doğaya ya da atmosfere herhangi bir zarar verilmemektedir.

Günümüz dünyasında özellikle tasarıma meraklı ve minimalist bir yaşam tarzını benimsemiş bireylerin Tiny House’ları tercih ettiği bilinmektedir. Son zamanlarda yeni evlenen çiftlerinde tercihi haline gelmiştir. Bu ev içerisinde olabildiğince az eşya yer almaktadır ve böylelikle bireyler de olabildiğinde az eşyaya ihtiyaç duymaktadır.

Temelde bu prensipten ilerleyen Tiny House’lar hakkında en çok araştırılan konular avantajlarının ve dezavantajlarının ne olduğudur. Buna göre bakıldığında sizler de Tiny House avantajları ve dezavantajları hakkında birtakım araştırmalar gerçekleştiriyorsanız, işte bu yazımız içerisinde gerekli olan tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Tiny House’da Yaşamanın Avantajları Nelerdir?

Aslında Tiny House tercih etmenin sebepleri oldukça çeşitlilik göstermektedir. Söz konusu olan bu tercih sebeplerin ise bireyden bireye değişiklik gösterdiği bilinmektedir. Özellikle taleplere göre dizayn edilen Tiny House’lar genellikle bireylerin ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Genel itibariyle huzur, hobi imkanı ve minimalist yaşam tarzını benimseyen ya da başka bir deyiş ile tercih eden bireylerin Tiny House’larda yaşayabileceği bilinmektedir. Buna göre aşağıdaki kısımda Tiny House’da yaşamanın avantajları sıralanmaktadır.

Huzurlu Bir Yaşam İmkanı

Söz konusu Tiny House’lar genellikle şehir dışında konumlanmaktadır. Buna göre bakıldığında şehrin kalabalığından oldukça uzakta yer almaktadır. Şehir hayatından ve şehrin getirdiği kalabalıktan sıkılmış olan bireylerin Tiny House yaşamında huzuru bulduğu bilinmektedir.

Genellikle özgür, sessiz ve gürültüden uzak bir şekilde hayat sürmek isteyen bireyler Tiny House yaşamını tercih etmektedir. Doğa ile iç içe olan bu ortamda ağaç yapraklarının hışırtısı ve serinliğinde yaşam devam ettirilebilmektedir. Oldukça huzurlu bir ortam sunan bu küçük evlerin ilk avantajı huzur şeklinde özetlenebilmektedir.

Kendi İçsel Yeteneğinizi Keşfetme İmkanı

Tiny House avantajları arasında sıralanabilecek bir diğer öge de kendi içsel yeteneğinizi keşfetme imkanı olarak sıralanabilmektedir. Bilindiği üzere bu küçük evler oldukça minimalist bir yaşam tarzı sunmaktadır. Bu yaşam tarzında kalabalık yaratacak herhangi bir eşyaya yer yoktur. Bir başka deyiş ile gerçekten ihtiyacınız olmayan ürünleri bu ev içerisinde kullanmanıza gerek yoktur.

Bireylere özel olarak dizayn edilen bu küçük evlerin tamamen kişisel ihtiyaçlar temelinde şekillendiği bilinmektedir. Örneğin birey için masanın konumu nerede daha iyi ve kullanışlı olacaksa aynı o şekilde bir dizayn yapılmaktadır. Buna ek olarak bireyin kişisel istekleri doğrultusunda bir dekorasyon da yapılmaktadır. Bu aşamada kendi içsel yetenekleri ön planda olmaktadır. Tiny house avantajları ve dezavantajları nelerdir sorusuna bir diğer cevap bu şekilde verilebilmektedir.

Kolay Bir Şekilde Seyahat Etme İmkanı

Tiny House’lar aynı zamanda karavan işlevi de görmektedir. Bireylerin hatta özellikle seyahat etmekten oldukça keyif alan bireylerin kendilerine özel olan bu ev ile birlikte seyahat edebildiği belirtilmektedir. Herhangi bir çekici yardımı ile bu küçük evler kolay bir şekilde olduğu yerden başka bir konuma taşınabilmektedir. Böylelikle de Tiny House kullanıcısı bireyler oldukça kolay bir şekilde seyahat edebilmekte ve bu seyahat ettikleri konumlarda herhangi bir otel arama ihtiyacı duymamaktadır.

Evcil Hayvanınız ile Birlikte Özgür Bir Yaşam İmkanı

Günümüz dünyasında apartman hayatında yaşamanın sıkıntılarından birisi de evcil hayvan beslemektir. Bilindiği üzere apartman hayatında bazı komşular evcil hayvanlardan haz etmemektedir. Buna ek olarak da köpekler için apartman hayatı da pek uygun değildir. Söz konusu bu hayvanlar genellikle bahçe yaşamına ihtiyaç duymaktadır.

Tiny House yaşamının avantajları arasında kendinize ait bir bahçenizin olması da sıralanabilmektedir. Söz konusu bu bahçe aynı zamanda dostunuz için de oldukça iyi bir sebep olarak görülmektedir. Buna ek olarak Tiny House bahçelerinin bir kısmında kendi ürünlerinizi de ekebilirsiniz. Ektiğiniz ürünleriniz ile birlikte organik bir yaşamın temelleri de atılmakta ve oldukça temiz havası olan bir yaşam içerisinde hayatınıza devam edebilirsiniz.

Bir Tiny House’da Yaşamanın Dezavantajları Nelerdir?

Yukarıdaki kısımda bir Tiny House’da yaşamanın avantajlarına örnekler verilmektedir. Pekala Tiny House avantajları ve dezavantajları nelerdir sorusunun dezavantajları kısmına da bakmak gerekmektedir. Yazımızın bu kısmında ise bir Tiny House’da yaşamanın dezavantajları nelerdir sorusuna cevaplar verilecektir.

Söz konusu Tiny House’larda yaşamanın en büyük dezavantajı aslında kalabalık aileler için uygun olmaması olarak karşımıza çıkmaktadır. Fakat bu konu aslında kişi sayısı baz alınarak dizayn edilen evler içerisinde bir nebze çözülebilmektedir. Yine de çok kalabalık ailelerin Tiny House içerisinde yaşaması mümkün olmamaktadır. İstenilen minimal yaşam tarzı imkanı olmamaktadır.

Tiny House Ücreti

Bilindiği üzere Tiny House’un konumlanacağı arazi oldukça önemlidir. Bireyler genel itibariyle söz konusu bu küçük evlerini konumlandıracak arazi bulma konusunda sıkıntı yaşamaktadır. İstenilen her arazide Tiny House konumlandırılamamaktadır. Bu alanların ya da başka bir deyiş ile arazilerin Tiny House’lar için uygun olması da aranan şartlar arasında karşımıza çıkmaktadır.

Belirlenen ve izinli alanlar içerisinde Tiny House konumlandırmak için yapılması gerekenler yer almaktadır. Bu işlemlerin en başında gereken izinlerin alınması olarak bilinmektedir. Ülkemizde bulunan bazı kanunlara uyulması gerekmektedir. Belirlenen bazı arazilerin satın alınması ya da kiralanması mümkündür. Bu aşamada bireylerin belirli bir maddi ücreti göz önünde bulundurması gerekmektedir. Yine aynı şekilde Tiny House yapımı için de belirlenen ücretin de bulunması gerekmektedir.

Bu konuda yapılan araştırmalara göre bakıldığında Tiny House konumlandırmak için en uygun alanların tatil evlerinin alanları, kamp alanları ve benzeri alanlar karşımıza çıkmaktadır. Uygun bir arazinin bulunmadığı zamanlarda söz konusu Tiny House’u konumlandırmak da mümkün olmamaktadır. Bu nedenle söz konusu alan için izinlerin önceden alınmış olması gerekmektedir.

Tiny House ile Seyahatin Dezavantajı

Bilindiği üzere Tiny House’u taşımak çekiciler aracılığıyla mümkün haldedir. Fakat bazı durumlarda çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir. Bu sorunlara örnek olarak ise söz konusu evin çekici ile taşınamayacak kadar büyük olması sayılabilmektedir.

Bir evin sahip olduğu ağırlık, genişlik ya da büyüklük gibi unsurları, bazen o evin taşınmasının yasal olarak mümkün olmadığı anlamına gelebilmektedir. Bu nedenle Tiny House’da yaşamak isteyen bireylere yapılabilecek en iyi önerilerden birisi de evin dizayn edilmesi sırasında bu yasal kurallar ölçüsü içerisinde yaptırılması şeklinde verilebilmektedir. Bu aşamadan sonra ise taşınma işlemi için karayollarından gerekli izinler alınmaktadır ve daha sonrasında söz konusu küçük evler çekici aracılığı ile taşınmaktadır.

Sınırlanmış Teknoloji İmkanı

Günümüz dünyasında her evde televizyon, bulaşık makinesi ya da çamaşır makinesi gibi büyük eşyalar yer almaktadır. Tiny House’lar içersinde dizayn edilen iç kesim bazı zamanlarda bu eşyaların kullanımına ya da başka bir deyiş ile sığmasına engel teşkil edebilmektedir. Bu eşyaların sığması dizayn edilen evin genişliğine ve bulunduğu arazi üzerindeki imkanlara bağlıdır. Tiny House avantajları ve dezavantajları nelerdir sorusuna bir diğer cevap böyledir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

1 × 5 =