6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Tamamlayıcı Kasko Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?

Kaza sonrasında aracın arızalanması, çalınması ve yolda kalması gibi durumlarda tamamlayıcı kasko sigortası devreye girmektedir. Kapsam ve içerik bakımından değişiklik göstermekte olan bu sigorta şirketlerin ek teminatları gereğince kişilere yardımcı olur. Şirketlere göre farklılık göstermekte olan bu içerik ve kapsamlar kişilerin yararlanmakta olduğu sigorta ve şirkete göre değişkenlik gösterir.

Kişilerin trafik kazalarına karşı ek teminatlar sunarak trafik sigortası tarafından karşılanmayan birçok şeyi karşılar. Araçları birçok riske karşı koruyarak güvence altına almaktadır. İnsanların araçlarını korumak ve muhafaza etmek noktasında yaşanılan kaza durumlarında kasko sigortası için yüksek prim ödemek yerine çok daha avantajlı ve de düşük prim tutarlı olan tamamlayıcı kasko sigortasını seçmek daha mantıklıdır.

Bu sigorta türünün yaptırılmasının en önemli nedeni ve de faydası olarak kazalar sonrasında aracın en iyi şekilde güvence ve koruma altına alınmasıdır. Yani kişilerin trafik sigortası yaptırdığı zaman aracında oluşabilecek olan hasarlar için trafik sigortası kapsamına girmemektedir. Kasko ürünlerine göre daha da avantajlı olan bir yöntemdir. Düşüm tutarların ödenmesi ile kişiler hasar ve hırsızlık gibi durumlara karşı kolaylıkla önlem alabilir.

Tamamlayıcı kasko sigortası nedir? Konusunda kişilerin kaza yapmaları sonucunda araçlarının en iyi şekilde korunması ve olası risklere karşı da önlem alınması sağlanmış olur. Hasarların önlenmesi ve sigortanın da pek çok şeyi kapsaması yani kişilere destek olması ile kaza yapıldığı anda dahi kişilerin korunması ve güvence altına alınması söz konusudur. Bu nedenle insanların araçları için oldukça önemli olan bir sigorta türüdür.

Zorunlu olan trafik sigortasına ek olacak şekilde teminatla ilave edilerek daha kapsamlı bir sigorta türünün oluşturulmasını sağlar. Daha iyi bir güvence ve daha iyi bir koruma adına kişiler için tasarlanmış ve oluşturulmuş bir sigortadır. Zorunlu trafik sigortasının kapsamının ve içeriğinin genişletilmiş hali olduğunu belirtmek doğru olur.

Tamamlayıcı Kasko Sigortası Neleri Kapsar?

Kişilerin normalde kullandıkları ve kaza anlarında devreye girmekte olan sigortaya ek olarak daha kapsamlı ve farklı şekilde içerikleri sunmakta olan tamamlayıcı sigorta ek teminatları ile kişilerin kazalar, hasarlar gibi durumlarda işlerini kolaylaştırır. Tamamlayıcı kasko sigortası neleri kapsar? Konusunda da kasko sigortasına nazaran bu daha geniş kapsamlı ve de kişilerin araçlarını güvence altına almaya yarar. Sigorta şirketlerinde bu kapsam ve teminatlar poliçede standart şekilde yer almaktadır.

Kişiler bu teminat ve içerikler sayesinde aracını güvence altına alarak kazalarda ve hasarlarda bu ek teminatlardan yararlanabilir. Bu kapsam ise çarpışma, çalınma ve ihtiyari mali mesuliyettir. Kişiler isterse poliçenin kapsamını genişletebilmekte ve istedikleri gibi daha geniş bir içerik oluşturarak araçlarını daha fazla riske karşı koruyabilmektedir. Bu sayede beklenmedik anlarda ve kazalarda kişiler araçlarını koruma altına alarak bu sigortadan yararlanabilir.

Tamamlayıcı kasko sigortası neleri kapsar? Konusunda araçlar için tüm kazalar ve hasarlar, çarpışmalar baz alınır. Bu sayede kişilerin sigorta kapsamında değerlendirilmekte olan bu olumsuz durumlar ve sorunlar için herhangi şekilde panik yapmadan bunların karşılanması ve de aracın güvence altına alınmasını sağlayabilirler.

Tamamlayıcı Kasko Ek Teminatlar Nelerdir?

Kapsam ve içerik bakımından sigorta şirketlerine göre farklılık ve değişiklik göstermekte olan tamamlayıcı sigorta kişilerin araçları için kaza sonrasında ve hasar durumunda en iyi şekilde koruma sağlayarak güvencede bulunmaya yardımcı olmaktadır. Yol yardımı, ikame araç, bakım ve onarım, asistans hizmeti gibi teminatlarda da bulunması ile kişilere yardımcı olan önemli sigorta türlerinden biridir.

Bu nedenle kişilerin kaza yapmaları ve de beklenmedik anlarda oluşmakta olan hasarlar gibi durumlarda en iyi şekilde aracının güvence altına alınıp korunmasında etkisini göstermektedir. Hem daha iyi şekilde aracın muhafaza edilmesine yardımcı olmak hem de kişilerin kullanıcı olarak bazı haklarının korunmasını sağlamak adına kişilere son derece yardımcı olan bir sigortadır. Tamamlayıcı kasko ek teminatları nelerdir? Konusunda kişiler için bu belirtilenler oldukça önem taşır.

Tamamlayıcı Trafik Sigortası Avantajları Nelerdir?

Mevcut olan trafik poliçenin bitiş tarihiyle aynı olacak şekilde 1 yıllık ya da daha kısa süreli olarak düzenlenmesi söz konusudur. Zorunlu olan trafik sigortasının kapsamı genişletilerek oluşturulmakta olan bir sigorta türüdür. Kasko poliçesi olmayan kişiler için de avantaj sağlamaktadır. Çünkü çekici ve yol yardımı, ikame araç gibi uygulamaları sunarak kişilerin daha geniş şekilde hizmet alıp içeriğinin güvenilir olmasını da sağlar.

Trafik kazaları kişilerin aralanması, ağır hasar alması ya da hayatını kaybetmesi ile sonuçlanabilmektedir. Bu durumda trafik sigortadan kişilere düşmekte olan yasal sorumluluklar vardır. Tüm bu kayıplar ve hasarlar bu limiti aşarsa tamamlayıcı trafik sigortası devreye girerek büyük rakamlara kadar ek limit sağlayabilmektedir. Bu sayede kişiler araçları konusunda daha iyi şekilde koruma sağlayarak önlem alabilir. Tamamlayıcı kasko sigortası avantajları içerisinde kişilerin araçlarının korunması ve de beklenmeyen anlarda maddi desteğinin olması da yer alır.

Kişiler için maddi konularda rahatlama sunarak ekonomik fiyatlarla en iyi şekilde alternatifler sunmaktadır. Aynı zamanda peşin ve taksitli olan ödemeleri ile de kişilerin bütçesi için daha karlı ve daha makul şekilde avantajlar sunmaktadır. Bu sayede kişiler hem maddi anlamda rahatlamakta hem de aracının korunmasına yardımcı olmaktadır.

Tamamlayıcı Kasko İle Karşılanmayan Durumlar Hangileri?

Kişilerin araçları için son derece önemli olan ve hasar ya da kaza durumuna karşı araçların muhafaza edilmesinin sağlanması için bu sigortaya ihtiyaç duyulmaktadır. İçerik bakımından sorumlu olduğu ve de kapsamı dahilinde olan konularda kişilere yardımcı olmasına ek olarak tamamlayıcı kasko sigortası içerikleri sigorta şirketinin de belirlemekte olduğu kapsama uygun olarak oluşturulmaktadır.

Bakıldığı zaman kişileri maddi açıdan da rahatlama özelliği bulunan bu sigortanın bazı unsurları karşılamadığı ve bu konuları kapsam dışında bıraktığı görülmektedir. Bundan dolayı kişilerin bu kapsamı ve içeriği bilerek hareket etmesinde fayda vardır. Özellikle doğal afetler nedeniyle meydana gelmekte olan hasarlar, savaş, terör ve halk hareketleri gibi durumlarda meydana gelen hasarlar, kaza tespit tutanağı olmayan kazalar da aynı şekilde kapsam dışındadır.

Kişiler için son derece önemli olan bu sigorta kapsamında her ne varsa bu detaylara göre kişilerin yaşamakta odlukları kazalar ve hasarlarda yardımcı olunmaktadır. Bu yüzden tamamlayıcı kasko sigortası neleri karşılamaz? Konusunda kişilerin bilmesi gerekenler içerisinde bir de tek taraflı hasar ve araç camının kırılması gibi durular vardır.

Tamamlayıcı Kasko Hesaplama Nasıl Hesaplanır?

Bu hesaplamanın yapılması noktasında hem ek teminatlar hem de standart olan teminatlar baz alınmaktadır. Poliçenin kapsamı ne kadar genişletilirse prim tutarı da o kadar yüksek olur. Bu hesaplama yapılırken trafik cezası geçmişi, yaş ve hasar kademesi gibi pek çok değişken hesaba katılmaktadır. Aracın markası, modeli ve de yaşı da aynı şekilde hesaba katılmaktadır.

Trafiğe oldukça açık ve de yoğun olan trafiği olduğu şehirlerde bu fiyat daha da artış gösterebilir. Primlerin sigorta şirketine göre değişiklik göstermesi de fiyat üzerinde ve hesaplamada oldukça etkilidir. Tamamlayıcı kasko sigortası nasıl hesaplanır? Konusunda tüm bu detaylar baz alınmaktadır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

fourteen + 2 =