6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Bursa Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

bursa satılık daire

Türkiye’nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa, 2016 Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasında Dünya’da 28., Türkiye’de 1. sırada yer almaktadır. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde yer alan Bursa’nın Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğusunda Kocaeli ve Sakarya, doğusunda Bilecik, güneyinde Kütahya ve batısında Balıkesir illeri bulunur.

Bursa’da Konut Fiyatları En Fazla Yükselen İlçeler

Şubat 2023 sonu itibarıyla yıllık ortalamalara bakıldığında Bursa ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey olarak belirtiliyor. Bunun yanında amortisman süreleri dikkate alındığında ise Şubat 2023 sonu itibarıyla Bursa ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel şeklinde sıralanıyor. Yine amortisman süreleri dikkate alındığında Şubat 2023 sonu itibarıyla Bursa ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles olmuştur.

Bursa Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

Günümüzde yaşanan ekonomik koşullarda ev sahibi olmak, özellikle orta ve dar gelirli bireyler için giderek imkânsız hale geliyor. Yalnızca birikim yaparak ev almanın da çok zor olduğunu söyleyebiliriz. Ev almak isteyen ailelerin aklına gelen ilk seçenek ise banka kredisi kullanmak oluyor. İlk bakışta cazip gibi görünen banka kredisi kullanmak dosya masrafları ve faizler, geri ödemelerde tüketicilere zorluk yaşatabilmektedir.

Bireyler belli bir birikimi olmadığında ve banka kredisinin yüksek taksitlerini ödeyemeyecek durumdalar ise tasarruf finansmanı şirketlerinin planlarından faydalanarak ev sahibi olma yolunu tercih ediyorlar. Ev sahibi olmak isteyen ancak finansman problemi yaşayan bireyler için çözüm ise Birevim’in konut finansmanı alternatifleri ile sunuluyor. Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı ile konut gereken finansmana bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ulaşırsınız. Birlikte Konut Finansmanı ve Kişiye Özel Konut Finansmanı olmak üzere iki farklı finansman alternatifinin sunulduğu Birevim’in konut finansmanı tasarruf planlarından istediğinizi seçerek ev hayalinize kolayca ulaşabilirsiniz.

Birlikte Konut Finansmanı: Bu seçenekte konut sahibi olma hayalinize koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile kolayca ulaşırsınız. Birlikte Konut Finansmanını seçtiğinizde finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle saptanır. Hayallerinize birlikteliğin gücüyle erkenden ulaşabilirsiniz.

Kişiye Özel Konut Finansmanı: Bu alternatifi tercih ettiğinizde tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile ev alabilirsiniz. Taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirleyebildiğiniz için ödemelerde hiçbir zaman zorlanmazsınız. Bu şekilde bireysel tercihlerinizin getirdiği avantajları yaşar, kolayca ev sahibi olabilirsiniz.

Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı planlarında peşinatlı ya da peşinatsız seçeneklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Peşinatlı konut finansmanı tasarruf planını tercih ettiğinizde organizasyon bedelinin dışında, toplam finansman tutarının belirli bir kısmını peşin ödeyerek teslimatınızı daha erkene çekersiniz. Peşinatsız konut finansmanında ise organizasyon bedelini peşin ödeyerek toplam taksitlerinizi daha erken sonlandırırsınız.

Bursa’da Daire Satın Almanın Avantajları Neler?

Daire satın almak hemen herkesin planları arasında olurken Bursa’da daire satın almanın avantajları neler, sosyal medyada araştırma konusu olmaya devam etmektedir.

Bursa hem büyükşehir hem de İstanbul’a yakın bir konumu olmasıyla cazip şehirlerden olmaktadır. Hem yaşamak hem de yatırım için ev almak isteyenlere Bursa büyük bir avantajlar sağlamaktadır.

Bursa ev almak isteyenlere büyük fırsatlar sunmaktadır. Sanayi anlamında ciddi bir artış gösteren Bursa hem halkına hem de yatırımcısına büyük avantajlar sağlamaktadır.

Bursa’da satın aldığınız bir daire size birçok avantaj sunmaktadır. İstanbul’a yakın olmasıyla Bursa’da satın alacağınız bir ev her geçen gün değerini katlayacaktır.

Bursa hem gelişmiş hem de kalabalık bir şehir olduğu için satın aldığınız bir daire size yüksek kira getirisi avantajı sunmaktadır.

Ayrıca Bursa, İstanbul -Bursa-İzmir karayolu ve devam eden hızlı tren projesiyle İzmir’e doğru genişlediği için şehirde yeni yerleşim yerleri oluşmaktadır. Bu da Bursa’da daire satın almanın avantajları neler, sorusunun cevabına katkı sağlamaktadır.

Bursa’da Yaşam Koşulları Nelerdir?

Bir Osmanlı kültür mirası olan Bursa şehri, Yaşam koşulları yönüyle birçok avantaj sunmaktadır. Kültürü, iş olanakları, turizmi, gelişmişliği yönüyle ülkemizin nadide şehirlerinden bir tanesi olmaktadır.

Bursa İstanbul’a yakın olmasıyla özellikle yaşam koşullarını daha cazip hale getirmektedir. Özellikle sanayisi gelişen Bursa birçok insana ekmek kapısı olmaktadır. Bursa halkı sanayi ile ekonomik seviyesini artırmıştır.

Aynı zamanda Bursa bir tarım kentidir. Halkın bir kısmı da tarımla uğraşmaktadır. Nüfusu kalabalık olan bursa eğitim seviyesi olarakta iyi derecedir.

Bir turizm kenti olan Bursa’da halkın bir kısmı da turizm ile gelir elde etmektedir. Yaşamak açısından ideal bir şehir olan Bursa orta pahalılıktadır.

İklim olarak dört mevsim de güzel yaşanan Bursa’da hava şartları yönüyle de ciddi anlamda mağduriyetler yaşanmamaktadır.

Hem kış turizmi hem de tarihi yönden turizm son derece gelişmiş olan il hem gezilecek hem de yaşanılacak bir şehirdir.

Kısacası Bursa’da yaşam koşulları Nelerdir, sorusunun cevabını verirken şunu da eklemek gerekir ki sağlık kuruluşları ve hastane yönünden de Bursa’da yaşam iyi düzeydedir.

Bursa’da Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ev satın almak günümüz şartlarında iyice imkânsız hale gelirken özellikle dar ve orta gelirliler için bir hayal olmaya başladı. Bu sebepten dolayı alacağınız evi iyi araştırmanız gerekmektedir.

Bursa’da ev satın alırken öncelikle evi hangi amaçla satın alacaksanız ona göre bir yer seçmeniz yerinde bir karar olacaktır.

Yatırım amaçlı bir ev satın alacaksanız ileri de değerlenecek bir yerden satın almanız sizin yararınıza olacaktır.

Oturmak için bir ev satın alacaksanız semtin eğitim, kültür, sağlık, şartlarını göz önünde bulundurarak bir ev satın almalısınız.

En önemlisi alacağınız evin zemini deprem açısından bir sorun teşkil ediyor mu, zemini sağlam mı iyi araştırmanız gerekmektedir.

İpotek ve haciz durum belgesini ev sahibinden isteyerek Bursa’da ev satın alırken nelere dikkat edilmeli, kriterlerini yerine getirmelisiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

three × 3 =