6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Çorlu Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

corlu

Çorlu, Tekirdağ’a bağlı olan en büyük ilçedir ve İstanbul’dan sonra Türkiye Trakya’sındaki en büyük ikinci yerleşim yeridir. Tekirdağ merkezine 38 km uzaklıkta yer alan Çorlu; Ergene havzasında, Trakya’nın orta yerinde, yayla yüzeyinin üstünde bir düzlükte bulunur. Genel yapısı, güçlü ulaşım bağlantıları, önemli sanayisi, iş olanakları ve stratejik önemi ile Tekirdağ’ın en büyük ilçesi olan Çorlu, Türkiye’nin de en gelişmiş ilçelerinden biridir. Kuzeyden Tekirdağ’ın Ergene ve Çerkezköy ilçeleri, doğudan İstanbul’un Silivri ilçesi, batıdan Süleymanpaşa ve Muratlı ilçeleri, güneyden Marmara Ereğlisi ilçesi ve Marmara Denizi ile çevrili bir bölgedir.

Çorlu’da Satılık Ev Fiyatları

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Şubat 2022 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %125,50 oranında yükselmiştir. Birbiriyle aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 365.160 TL olurken, ortalama satılık konut büyüklüğü ise 120 metrekare olarak belirtilmektedir. Çorlu bölgesinde satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Şubat 2022 sonu itibarıyla 3.043 TL şeklindedir. Benzer özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş süreleri ise 15 yıl seviyelerindedir.

Şubat 2022 sonu itibarıyla konut için yıllık ortalamalara bakıldığında Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Cemaliye, Hatip, Hıdırağa, Kazımiye, Kemalettin şeklinde belirtiliyor. Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Çorlu’da en hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Zafer, Yenice, Önerler, Şahpaz, Türkgücü olmuştur. Tekirdağ Çorlu’da en geç kazandıran mahalleler ise Cemaliye, Hatip, Hıdırağa, Kazımiye, Kemalettin olarak sıralanıyor.

Çorlu Satılık Daire

Çorlu satılık daire en uygun fiyatla nasıl alınır?

Toplumun orta ve dar gelir seviyesinde bulunan bireyler için günümüzde ev almak çok zor bir hale geldi. Durum böyle olunca ev sahibi olmak isteyen ailelerin düşündüğü ilk alternatif ise banka kredisi kullanmak. Ancak kredi kullanmak cazip gibi görünse de yüksek dosya masrafları ve faizler, geri ödemelerde tüketicilere zorluk çıkarabilir. Hem birikimi olmayan hem de banka kredisinin yüksek taksitlerini ödeyemeyecek durumdaki bireyler ise tasarruf finansmanı şirketlerinin planlarından faydalanarak ev sahibi olabiliyorlar. Ev sahibi olmak isteyen ancak finansman problemi yaşayan bireyler için çözüm Birevim’den geliyor. Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı planları ile konut ihtiyaçlarınız için gereken finansmana bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ulaşabilirsiniz.

Ev sahibi olmak için tasarruf finansmanını tercih eden tüketicilere Birevim tarafından Birlikte Konut Finansmanı ve Kişiye Özel Konut Finansmanı olmak üzere iki farklı finansman alternatifi sunuyor. Bunlar arasından ister Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek ev hayalinize kolayca ulaşabilirsiniz.

Birlikte Konut Finansmanı: Bu seçeneği tercih ettiğinizde konut sahibi olma hayalinize koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile ulaşırsınız. Birlikte Konut Finansmanı seçeneğinde finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle saptanır ve böylece hayallerinize birlikteliğin gücüyle daha erken ulaşmanız mümkün olur.

Kişiye Özel Konut Finansmanı: Bu alternatifi tercih edenler tamamen bireysel koşullarına uygun tasarruf planı ile konut sahibi olur. Yani taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirleyebildiğiniz için ödemelerde zorluk da yaşamazsınız. Bu sayede bireysel tercihlerinizin getirdiği avantajları yaşar, hayalinizdeki konuta kolaylıkla ulaşırsınız.

Birevim’in sağladığı tasarruf finansmanı planlarından peşinatlı ya da peşinatsız seçeneklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Peşinatlı konut finansmanında organizasyon bedelinin dışında, toplam finansman tutarının belirli bir kısmını peşin öder ve teslimatınızı daha erkene çekersiniz. Peşinatsız konut finansmanında ise organizasyon bedelini ödeyerek toplam taksitlerinizi daha erkene alırsınız.

Çorlu Satılık Daire Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğu Trakya’nın ikinci büyük yerleşim yeri olan Çorlu Tekirdağ’ın bir ilçesidir. Bu anlamda burada sıklıkla daire alım ve satımları gerçekleştirilmektedir. Peki, buradan daire almak isteyenler için Çorlu satılık daire alımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Öncelikle buradan ev almak istiyorsanız tüm ilan sitelerinden incelemeler gerçekleştirmeli ve genel bir plan olarak kafanızda fiyat, konum, alan belirlemesi yapmalısınız. Bu şekilde doğru seçeneği bulabilirsiniz.

Öncelikli olarak evin deprem yönetmeliğine uygun ve doğru zemine yapılıp yapılmadığı kontrol edilmelidir. Bu hem mal hem de can için ilk olarak bakılması gereken durumdur. Ardından diğer durumlar değerlendirilebilir. Ev sağlamla konumuna dikkat edilmelidir. Merkeze yakın ve ulaşımı kolay olan yerlerden ev almak, kolaylık sağlayacaktır.

Bunun dışında Çorlu satılık daire alımında dikkat edilmesi gerekenler arasında yapının izinleri, ipotek durumu gibi konular da göz önüne alınmalıdır. Bunlar göz önüne alınmazsa ev satın alındıktan sonra sorunlar yaşanabilir.

Tüm bunlara ek olarak evin büyüklüğü de dikkate alınarak, uygun fiyatlı ve sağlıklı, güvenli bir ev Çorlu gibi merkezi bir ilçeden satın alınabilir.

Çorlu’da Yaşam Koşulları Nelerdir?

Sanayi ilçesi olarak bilinen Çorlu’ da yaşam koşulları oldukça gelişmiştir. Zaten Tekirdağ şehrine bağlı olduğu ve İstanbul gibi lokasyonlara yakın olmasından dolayı fazlaca kişi tarafından tercih edilmektedir. Sanayi ve tarıma dayalı olan ekonomi ile de her geçen gün gelişen bir ilçe olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu özellikleri dikkate alınarak Çorlu’ da yaşam koşulları nelerdir?

Sosyal açıdan hem büyük şehirlere yakın mesafede olmak hem de doğa ile daha iç içe olmak, sakinliği yakalamak isteyen kişiler için tercih edilebilecek Çorlu yaşam koşulları açısından gelişmiş özellikler sunmaktadır. Bu anlamda buradan ev almak isteyenler hem yerleşim açısından hem de kiralık olarak yatırım amaçlı kullanabilirler. Her gün daha da gelişen özellikleri ile Tekirdağ’ ın gözde ilçeleri arasında yer almaktadır.

Çorlu’da Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

Çorlu, Türkiye’nin hemen hemen her ilinden göç alan bir ilçe haline gelmiştir. Bu anlamda burada ev almak isteyen kişiler için Çorlu’ da ev almanın avantajları nelerdir? Özellikle son zamanlarda yatırımcıların gözdesi haline gelen bu ilçe gayrimenkul alanında gelişmeye devam ediyor. O nedenle uygun fiyatlar ile ev sahibi olma özelliği ile de ön plana çıkıyor. Yatırımcıların gözde noktalarından olan bu ilçede ev almak, kişisel yatırım için de uygun olacaktır. Kiraya gelirinin yüksek olduğu buralarda, ev sahibi olmak ek gelir açısından faydalı olabilir.

Bunun dışında yaşanması güzel, yaşam koşulları gelişmiş olan bir bölgedir. Bu nedenle gerek sanayi gerekse tarım için iş alanında tercih edilebilir. Bu tercihler sebebi ile de burada yaşamak, ev almak avantajlı hale gelecektir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

two + 8 =