6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Dubleks Ev Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gündelik yaşamda ev satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu evler son zamanların en popüler ev seçeneklerinden bir tanesidir. Özellikle de kişi sayısı fazla olan ailelerin tercih ettiği ev türlerinden biridir. Misafir kültürü yaygın olan yerlerde dubleks ev vazgeçilmez bir avantajdır. Evlerin büyük olmasından dolayı da son derece kullanışlı olmaktadır. Bu tür evler iki katlı olarak tasarlanmıştır. İstediğiniz gibi içini tasarlamanız mümkündür. Bu evlerin çoğunda iki katta da banyo ve tuvalet mevcuttur. Bundan dolayı da büyük kolaylık sağlamaktadır. İki evlerin pek çok çeşidi vardır ve oda sayıları da farklılık göstermektedir.

Dubleks Ev Çeşitleri Nelerdir?

Bu iki katlı evler, girişinin olduğu kata ya da teras ve bahçe gibi bölümlerine göre farklı gruplara ayrılır. Buna bağlı olarak dubleks ev çeşitleri şu şekildedir;

  • Standart Dubleks: Standart evler hem ara katlarda hem de apartmanların üst katlarında yer alır. Bu evler, mimari tasarım bakımından çoğunlukla alt katı salon, mutfak ve tuvalet, üst katında ise yatak odaları ve banyodan meydana gelmektedir. Standart evlere salon ve mutfağın bulunduğu alt kattan giriş yapılır.
  • Çatı Dubleks: Standart evler gibi çatı katı evler de apartmanların üst katında yer alır. Çatı dubleks ve standart evler arasındaki en büyük fark ise çatı katı evlerin evin üst katının çatı katı olmasıdır. Bundan dolayı evin üst katı eğimli ve kat yüksekliği daha azdır. Çatı katı evlerin pek çoğunda büyük bir teras bölümü bulunmaktadır.
  • Ters Dubleks: Ev satın alacak kişilerin merak ettiği konulardan biri de ters girişli evlerin nasıl olduğudur. Bu evler, girişinin üst kattan olduğu evlerdir. Bu dairelerde alt katta olması gereken salon ve mutfak girişin yapıldığı üst katta olabilmektedir.
  • Bahçe Dubleks: Bu evler, isminden de anlaşılacağı gibi kapısı bahçeye açılan ya da bahçeye bakan evlerdir. Bahçe katı evlerin girişleri üst kattan olmaktadır. Bu açıdan aynı zamanda ters ev olma özelliği taşımaktadır.

Bu evleri satın almadan önce nasıl ısındığına ve nerede yer aldığına bakmanız son derece önemlidir. Pek çok avantajlı yönü olan dubleks ev ısınma sistemi son derece önemlidir. Özellikle de kış aylarında ısı yalıtımı olan evler daha çok tercih edilmektedir.

Bahçeli Dubleks Ev Neden Tercih Edilmelidir?

Farklı çeşitleri ile herkese hitap eden evlerin bahçeye sahip olması son derece önemlidir. Bahçenizi dilediğiniz gibi kullanmanız adına tasarlanmıştır. Bahçeli dubleks ev pek çok avantaj da sunmaktadır. Bahçenizde barbekü partisi yaparak aileniz ile keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Masa ve sandalye koyarak güzel yemek alanları ortaya çıkarabilirsiniz. Dilediğiniz gibi havuzlu iki katlı evler de vardır. İstediğiniz zaman havuzu kullanabilir sıcak yaz aylarında ferahlayabilirsiniz.

Evinizin merdivenlerini de dilediğini gibi tasarlamanız mümkündür. Tahta ya da metal olarak tercih edilebilen merdivenler eve şıklık katar. İki katta da mutfak bulunan evlerde yemek için farklı bir bölüm kullanmanıza gerek yoktur. Çeşitlerine göre farklılık gösteren iki katlı evlerin bazılarında hamam ve sauna gibi alanların yer aldığı alternatifler de vardır. Site içinde yer alan evler de vardır. Burada spor salonu gibi aktivitelerden faydalanmak isteyenler tercih edebilir.

Dubleks Ev Projelerinde Hangi Detaylara Dikkat Edilmelidir?

Pek çok projenin yer aldığı evler sık sık tercih edilmektedir. Bu evleri satın almadan önce dikkat etmeniz gereken pek çok husus vardır. Evde tercih edilen parke, dolap ve boya kaliteli malzemelerden imal edilmesi gerekmektedir. Modern olarak tasarlanan projelerde kaliteli malzemeler kullanılarak iki katlı evler inşa edilmektedir. Depreme dayanıklı ev alternatifleri de mevcuttur. Aynı zamanda ahşap malzemeden tasarlanmış evler de otantik tarzları ile dikkat çekmektedir.

Bu evlerin iç modelleri de son derece önemlidir. Işıklandırmaların olduğu ve dekoratif detayların olduğu evler oldukça popülerdir. Duvar ve çatı malzemeleri de bu bağlamda değişiklik göstermektedir. Her tarza uygun modelleri ile ev satın alabilirsiniz. Evlerin kat yükseklikleri de farklılık gösterir. İki katlı satın alırken bu noktalara da dikkat edilmesi gerekir.

Dubleks Ev Nasıl Olur?

İki katlı olan evler dubleks evlerdir. Çoğunlukla alt katı salon, oda ve mutfak olarak kullanılır. Giriş kat olduğundan dolayı kullanım sıklığı da çoktur. Talebiniz üzere üst katı çocuk yatak odası, ebeveyn odası ya da çalışma odası olarak kullanabilirsiniz. Pek çok ev modelleri alternatifinde iki kapılı modeller de mevcuttur. Giriş katında çıkış olduğu gibi üst katında da çıkış kapısı bulunmaktadır. Bahçeli, havuzlu ve teraslı dubleks evler bulunmaktadır.

İki katlı ev planları yer aldığı konuma göre de farklılık gösterir. Bahçeli yapıya sahip olan iki katlı evlerde teras da bulunmaktadır. Çoğunlukla çatı sistemine sahip olan evlerin her iki katında da yeteri kadar oda ve banyo yer almaktadır. Katları birbirine bağlayan farklı modellerde merdivenleri de vardır. Her tarza ve dizayna sahip olan dubleks ev modelleri gündelik yaşamı kolaylaştıracak özelliklere de sahiptir. Manzaraya sahip olan evler en çok tercih edilen modellerden biridir. Aynı zamanda güneş alan evler de daha çok tercih edilmektedir.

Dubleks Ev Fiyatları Nelerdir?

Evin konumuna, özelliklerine, mimarisine, yaşına, kullanılan materyale ve oda sayısına bağlı olarak dubleks ev fiyatları farklılık göstermektedir. Hem tarzınıza hem de bütçenize uygun pek çok iki katlı ev bulunmaktadır. Mimari olarak farklılık gösteren yapıları ile tam olarak sizlere büyülemektedir. Birden fazla odanın yer aldığı ev fiyatları da değiştirmektedir. Bahçeli ya da havuzlu çeşitleri de bulunmaktadır. Ev satın almadan önce mutlaka dubleks evlerin avantajları ve dezavantajlarını araştırmanızda yarar vardır. Pek çok avantajı olduğu gibi dezavantajı da vardır.

Bu evler normal dairelere nazaran büyük olduğundan dolayı temizliğinin zor olması dezavantajları arasında yer alır. İki katlı olmalarından dolayı da ısınma konusunda sorun yaşamanıza sebep olabilir. Aynı zamanda büyüklüğünden dolayı ısınma maliyeti de artacaktır. Avantajlarına gelecek olursak da, üst ve alt katın istediğiniz gibi kullanılabilmesi sayılabilir. Odaları dilediğiniz gibi tasarlayarak yaşam alanlarınızı kişiselleştirebilirsiniz. Misafirlerinize özel oda, çocuklarınıza oyun odası ve kendinize çalışma odası yaratabilirsiniz. İki katlı ev satın almadan önce ihtiyaçlarınız ve bütçeniz dahilinde bir seçim yaparak tercihinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

2 × one =