6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Düşük Faizli Konut Kredisi Başvuru Şartları Neler?

düşük faizli konut kredisi

Düşük faizli konut kredisi milyonların merak ettiği bir konudur. Peki, düşük faizli konut kredisi başvuru şartları neler? Öncelikle eski kampanyalarda, taşınmazın alınacağı il kapsamında son 1 sene konutu satmamış olmak ve kişi hisseli konuta sahip olsa bile hisse oranının %50 oranından fazla olmaması gibi Şartları bulunmaktadır. Bununla beraber ilk kez ev alacak kişiler için belirli bir süre o ilde bulunma şartı olabilir.

Faizli konut kredisi almak isteyen vatandaşlar tarafından başvuru şartları merak ediliyor. Ancak belirttiğimiz üzere önceki kampanyalardan yararlanmamış olmak ve konutun alınacağı ilde yaşıyor olmak gerekiyor. DDK, 2 konutu alacak kişiler için kredi sınırlaması getirdi ve tapusu olan tüketicinin Yeni bir ev daha istemesi halinde evin değerinin %90’ı yerine %22.5’i kadar kredi çekebileceği belirtildi. Bununla beraber düşük faiz ile konut kredisi almak için şartlara uygun olmalısınız.

Düşük Faizli Konut Kredisi Nedir?

Bankaların kendi müşterilerine sunduğu imkanlardan biri de düşük faizli konut kredisidir. Ancak konut kredisini almak için bankanın belirlediği şartları karşılamak gerekir. Koşullar sağlandığı takdirde banka kişiye düşük faize konut kredisi imkanını tanır. Bununla beraber devlet destekli konut kredisi de tercih edilebilir.

Düşük Faizli Konut Kredisi Kimlere Verilir?

Düşük faizli konut kredisi kimlere verilir? Öncelikle milyonların merak ettiği bir soru olduğunu belirtmeliyiz. Düşük faizde konut kredisinden faydalanmak için kişinin üzerinde hiç ev bulunmaması, son bir sene içerisinde evi alacak ile yaşıyor olması, 5 sene boyunca satış olmaması ve son bir sene içerisinde konutu alınan ilde ev alım ve satım işleminin yapılmaması gerekir. Ancak bu koşulları sağlayabilecek kişiler düşük faizli konut kredisi imkanından yararlanabilir.

İlk Kez Konut Alacaklara Uygun Kredi İmkanı

Kira ve konut ücretlerinde artış yaşanması enflasyonun olumsuz etkilerinin giderilmesi ve konut talebinin artması için uygulamaların hayata geçirileceği açıklanmıştı. Ancak kamu tarafından uygun şartlar sağlandığı takdirde konut kredisi ilk kez konut sahibi olmayı destekleyecek, orta veya dar gelirli kişiler için belli standartlar ile beraber uygun maliyet aralığı olacak şekilde projeler sunulacak.

Bu duruma ek olarak ilk kez konut sahibi olmayı destekleyici, orta ve dar gelirli kişiler için belli standartlar ve uygun maliyet aralığı kapsamında konut edinimi kolaylaştırıcı için uygulamalar ile çeşitli çalışmalar yapılacak.

Düşük Faizli Konut Kredisinde Vade Ne Kadar?

Daha öncesinde düzenlenen kampanyalar göz önüne bulundurulduğunda kredi için vadenin 15 sene olması beklenmektedir. Aynı zamanda ilk kez ev alacak kişiler düşük faizli ev kampanyası kapsamında 120 ay haricinde 15 sene yani 180 ay vadelendirme fırsatına sahip olabilir. Ancak ilerleyen yıllarda düşük faizi konut kredisinde vade oranı değişkenlik gösterebilir.

1.20 Faizli Konut Kredisi Başvuruları Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 1.20 oranında düşük faizli konut kredisi kampanyasının duyurulması bekleniyor. 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası ile alakalı çalışmanın bitmesi bekleniyor. Çalışmaların ardından konu sene sonuna kadar Meclis’te yer alacak ve TBMM gündemine gelecek.

Devlet Destekli Konut Kredisi Nasıl Alınır?

Devlet destekli konut kredisi için hak sahibi olan vatandaşların Kredi imkânından yararlanabilmesi için almak istenilen konutun tapu belgesi ile birlikte Ziraat Bankası’na başvuru yapması gerekir. Bununla beraber Şehit kredisinden faydalanarak konut kredisi almak için kısıtlama bulunmamaktadır. Ayrıca tapunun en fazla bir sene öncesinden alınmış olması gerekmektedir.

Konut Kredisi Faiz Oranları Nasıl Olacak?

Konut kredisi faiz oranları hakkında gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, açıklamada bulundu. Konut kampanyası ile alakalı faiz oranları, konut üreticileri bakımından önemli bir beklentinin olduğunu söyleyen Özelmacıklı, konut almak isteyen vatandaşların mevcut faiz oranlarının yüksek olması konusunda genel bir kanaatin olduğunu söyledi.

Özelmacıklı, Tüketiciler kampanya kapsamında aylık %1.50 düzeyine kadar kampanyalardan yararlanma imkanının yüksek olduğunu düşüyor ve düzenlemenin yapılması ile 1 milyon TL konut kredisi için aylık % 1.50 düzeyinde faiz olabileceği düşünüldüğü ödemelerin ise 18.000 TL’ye düşeceğini vurguladı. Aynı zamanda finansmanın kolaylaşması ile Konutları olan talep canlandırılacak. Düşen konut satışları ise harekete geçecek. Orta ve dar gelirli vatandaşlar konut sahibi olma avantajlarını elde edecek. Şu an yapımı yavaşlamış yapılmayan projeler ve yapımı beklenen tüm projeler olumlu etkiler sebebi ile istihdam ve piyasaya katkı sağlayacak.

Düşük Faizli Konut Kredisinden Kimler Yararlanacak?

Düşük faizli konut kredisinden kimler faydalanabilecek? Düşüp faizle konut kredisinden faydalanmak isteyenler için birtakım sınırlandırmalar bulunmaktadır. Daha öncesinde benzer olabilecek kampanyalardan faydalanmak, konut satmamış olmak, ilk defa konut alacak vatandaşlar için belirli bir süredir konuta alacağı şehirde bulunma koşulu ve hisseleri konuta sahip olsa bile hisse oranının%50’den fazla olmaması gibi şartlar bulunmaktadır. Bu çerçevede koşulları sağlayan vatandaşlar düşük faize konut kredisinden yararlanabilecek.

Satın alınan konut için belirli bir süre oturma koşulu diğer bir düzenleme olarak karşınıza çıkabilir. Dolayısıyla kentsel dönüşüme arz ile yükselmesi devam eden konut kiraları satış yaparak gevşeyebilir. Asıl amaç inşaat şirketlerinin üretiminin belirli bir düzeyde En azından korunuyor olmasıdır.

Maaşa Göre Ne Kadar Konut Kredisi Alabilirim?

Maaşınıza göre konut kredisi almak için bankaya yasal olarak aylık gelirinizin maksimum %50’si aylık olacak şekilde kredi ödemesi üst limiti olarak uygun görülür. Örneğin bankaya beyan edilen aylık gelir 10 bin TL ise en fazla 5 bin TL aylık konut kredisi taksiti bankaya ödenmelidir. Fakat istisna olarak bazı bankalar %70 oranında konut kredisi vermektedir. Maaşa göre konut kredisi almak için bankaların sizlere sunduğu fırsatları değerlendirebilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five × 5 =