6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Dünyanın En Yüksek Yapıları

Dünyanın En Yüksek Yapıları

Kişilerin son derece dikkatini çekmekte olan dünyanın en yüksek yapıları son derece devasa ve de modern görünmeleri ile kişileri büyüler. Bundan dolayı insanların merak ettikleri ve görünümünden de son derece etkilendikleri bu yapıları görerek ve de bilerek ne şekilde bir görünüme sahip olduklarını anlayabilirler. Kullanım açısından ve de katları açısından pek çok çeşitliliği, özellikleri, amaçları bulunmakta olan bu yapılar kişilerin istedikleri zaman görmesi ve de merakını gidermesi için bilinmelidir.

Dünya çapında hemen her yerde inşa edilmeye başlanan bu devasa yapıların büyüklüğü ve de uzunluğu ile kişilerin etkilenmesi de söz konusudur. Bu nedenle hangi yapıların ne işe yaramakta olduğu ve de kaç katlı olduğu gibi konularda açıklayıcı olmakta fayda vardır.   Şehirlerin daha fazla turistik ve de popüler olmasını sağlamakta olan bu yapılar için kişiler dünyanın bir ucundan diğer ucuna dahi gider.

Dünyadaki en yüksek yapılar nerede? Hemen her bölgede, şehirde ve de farklı kıtalarda bulunması söz konusu olan bu yapılar birçok alanda yayılma gösterir. Bu nedenle kişilerin oldukça etkilendikleri ve de büyüklüğüne göre de heyecana kapıldıkları bazı yapılar dünyanın en farklı olan yerlerinde karşınıza çıkmaktadır. Bu yapıları şu şekilde sıralamak mümkündür:

1.    Burj Khalifa – Dubai

2010 yılında tamamlanmış olan bu bina dünyanın en yüksek olan gökdeleni olarak rekor kırmaktadır. Yedi dönümlük olan park alanı, 163 kat olması ve de 30 bin adet konut bulundurması, dokuz otel, 19 konut kulesi ve de bir adet alışveriş merkezi olması ile son derece geniş ve de büyük bir alana sahiptir.

Dünyadaki en yüksek yapılar hangileri? Son derece büyük ve de yüksek olan bu yapı dünyanın en yüksek olan gökdeleni olarak bilinmektedir. Hükümet açısından ekonominin sadece petrol olarak değil bu yapı ile turistik ve de gezi anlamında da son derece tanınır olmasını sağlar.

2.    Şanghay Kulesi – Şanghay Çin

Finans bölgesindeki en yüksek gökdelen olarak karşınıza çıkmakta olan bu yapı dünyanın en yüksek ikinci binası olarak bilinmektedir. 2015 yılında inşasının tamamlanmasından sonra bu tarihe kadar en aktif ve de verimli şekilde kullanılır. 320 otel odası bulunmakta olan bu yapı restoranları, kafeleri ve de bahçeleri ile de kişilerin son derece dikkatini çeker.

Dünyanın en yüksek yapıları nerede bulunur? Bu yapı Çin’in Şanghay kentinde yer almakta ve yüksekliği, büyüklüğü ve genişliği ile de son derece dikkat çekmektedir. Yapının son derece aktif şekilde kullanıldığını da belirtmekte fayda vardır.

3.    Makkah Royal Clock Tower Hotel – Mekke Suudi Arabistan

Toplumun kültürü ve de ekonomisi açısından son derece önem arz etmekte olan bu yapı birçok apartman dairesi, odaları, beş katlı olan alışveriş merkezi, müzesi, Ay gözlem merkezi gibi pek çok alana ayrılır. Bu sayede kulenin en büyük olan saat yüzü de dünyada bir ilktir. Bir.ok farklı odasının ve de birçok farklı olan alanının olmasından kaynaklı kişilerin en beğenilen şekilde kullanmasını da mümkün kılar.

4.    Ping An Uluslararası Finans Merkezi – Çin

Dünyanın en yüksek yapısı kaç katlı? Dünyanın en büyük yapısı olan ve de Dubai’de yer alan yapı belirtildiği gibi Burj Khalifa’dır. 163 kattan oluşmakta ve de kişiler için son derece devasa bir görünüm oluşturmaktadır. Çin’de yer almakta olan bu finans merkezi ise Çin’deki en yüksek bina olarak karşınıza çıkar. Otel odaları, ofisleri, perakende satış yerleri, üst düzey olan bir alışveriş merkezi gibi pek çok detayı ve de alanı bulunur.

5.    Lotte World Tower – Güney Kore

123 katlı bir gökdelen olarak bu yapı son derece büyük ve de devasa bir nitelik taşımaktadır. 2015 yılının sonunda tamamlanmış olmakla beraber gökdelen içerisinde pek çok bina ve de her türlü kullanıma hazır olan odalar vardır. Özel ofis odaları, rezidanslar, oteller, gözlem güvertesi ve de halkın erişimine açık olan katlar bu gökdelende yer alır.

6.    Dünya Ticaret Merkezi – ABD

Dünyanın en yüksek yapısı kaç metre? Katların ve de kullanım amacı olarak alanına bakıldığı zaman son derece yüksek olan binalar ve de yapılar bulunur. ABD’de yer almakta olan en yüksek ve de büyük olan binalardan biri olarak dünya ticaret merkez, 104 kattan oluşur. Manzarası, tasarımı ve de gözlem güvertesi ile son derece güzel bir yapıdır. Restoranları, binaları ve de ofisleri ile kişilerin oldukça dikkatini çeker.

7.    CTF Finans Merkezi – Çin

2016 yılında açılmış olan bu bina konut süitleri, gözlemevi, alışveriş merkezi ve de konferans merkezi olarak kullanılır. 111 katlı olan bu karma yapı kişilerin kullanımına açık olmakla beraber en nitelikli ve de özel şekilde kullanıma uygundur. Çin’de yer alan bu yapı 2023 en yüksek yapılar arasında yerini alır.

Bir şehir kompleksi olma özelliği bulunmakta olan bu yapının yüksekliği ve de kullanım açısından genişliği de kişileri son derece etkiler. Bu nedenle kişiler için pek çok sosyal alanı yer alır.

8.    Taipei 101 – Tayvan

Modern bir yapı olarak karşınıza çıkmakta olan bu kule, kendine özgü renklerde pencere ve de camlara sahiptir. 101 kat olan bu yapıda son derece devasa ve de göz alıcı bir niteliğe sahiptir. Burj Khalifa tamamlanana kadar en yüksek bina olma özelliği bulunmaktaydı. Dünyada en yüksek yapılar hangi şehirdedir? Dünyanın pek çok farklı kıtasında ve de bölgesinde, şehrinde yer almakta olan oldukça yüksek binalar bulunur.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

16 − 10 =