6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

En İyi Cruiser Motosiklet Markaları ve Modelleri

Cruiser Motosiklet

Uzun yol motosikletleri olarak bilinen cruiser motosikletler Amerika’da ortaya çıkmış ve oradan tüm dünyaya yayılmıştır. Yüksek yakıt tüketimi ile ünlü olan cruiser motosikletler, karakteristik bir dizayna sahiptirler. Oturuş şekli genelde yorucu olan bu motosiklette dizler belli bir açıda ileriye doğru kırılır, ayaklar tam olarak el hizasında ve ileride konumlanır, bel dik veya hafif eğri, dirsekler kollardan bükülmüş olarak eller dirseklerden yukarıda konumlanır.

Zamanla yalnızca bir motosiklet modeli olmayıp, tutkunları için yaşam tarzı haline dönüşmüş olan cruiser motorlar; yüksek yakıt tüketimi, kükreyen motoru ve oturaklı gövdeleri ile çağımızın en agresif yapılı araçlarından biridir. Bu motorlar uzun yol için rahat bir sürüş vadederler ancak hız tutkunlarının beklentilerini karşılayamazlar. Asıl adı cruiser olan bu motosikletler, kullanıcının isteğine göre ekleme çıkarmalar yapılarak sürücüye göre özelleştirilmesiyle yani kustomize edilmesiyle custom adını alırlar.

Cruiser motorların birçok alt türü bulunur. Örneğin, alt türlerinden olan custom motosikletler, fabrikasyon bir motorun sürücünün isteği dahilinde modifiye edilmesini odak alır. Cruiser motorların bir diğer alt tür olan chopperlar ise sürücü için yapım aşımında özel olarak şekillendirilen araçlar olarak dikkat çekerler. İngilizcede kesme biçme anlamını taşıyan “chopping”, bir cruiser motorun tamamen bir sürücüye özel tasarlanmasıyla yani kesilip biçilmesiyle meydana getirilirler. Bu işlemlerden sonra oluşturulan araca da chopper adı verilir. Cruiser motorlar ilk bakışta 3 farklı tip gibi görünse de ülkemizde temel olarak aynı sınıfta bulunan bu araçların en önemli özellikleri tasarımları ile ön plana çıkmalarıdır. Yere çok yakın dizayn edilen cruiser motorlar, bu özellikleri ile her boydaki kullanıcıya hitap etmektedirler.

Cruiser Motosikletlerin Avantajları ve Dezavantajları

Her araçta olduğu gibi cruiser motosikletlerin de kendilerine özgü avantaj ve dezavantajları vardır. Avantajlarından bahsedecek olursak cruiser motosikletler diğer çoğu motosiklete göre oldukça rahattırlar. Bu motorların parça ve aksesuar çeşitleri fazla olduğundan kişisel zevke uygun motor tasarlamak oldukça kolay bir işlemdir. Bunun da rahat ve stabil bir sürüş deneyimi sunarlar. Cruiser motosikletlerin dezavantajları arasında ise diğer motosikletlere göre viraj kabiliyetinin az olması ve çok ağır olması yer alır.

Cruiser motosikletler şehir içi kullanımları için ya da yeni başlayan sürücüler için tavsiye edilmez. Yakıt sarfiyatlarının yüksek olması da bu motosikletlerin eksileri arasındadır. Bunun yanında konsept motosikletler oldukları için genelde pahalıdırlar. Cruiser motosikletlerin oturuş pozisyonu gereği her ne kadar rahat görünse de uzun vadede yoldaki tüm çukur ve tümseklerin etkisi doğrudan bele geleceği ve dizlerle yastıklama yapılamayacağı için bu araçlarla yolculuk yapmak yorucu hale gelebilir.

Cruiser ve chopper motorlar sık sık birbirine karıştırılır. Aralarındaki en bariz fark, cruiser motorların seri olarak üretilmesi ve daha spor tarzda olması, chopperin ise sürücüsünün kol, bacak, boy ölçülerine göre özel hazırlanmış olan motor türü olmasıdır. Cruiser, chopper görünümlü olan seri üretim motosikletlere verilen addır. Chopper tarzı motorlar tamamen kişiye özel tasarlandıkları için bir benzerleri daha bulunmaz ve Türkiye’de yok denecek kadar azdır. Cruiser motorlar ise yollarda sıkça gördüğümüz crom kaplamalı olan parlak motorlardır.

Hayalinizi süsleyen motosiklete ulaşmanız için ihtiyacınız olan finansman desteği Birevim Motosiklet Finansmanında sizi bekliyor. Birevim tarafından sunulan Birlikte Motosiklet Finansmanı ya da Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı alternatiflerinden bütçenize uygun olanı tercih ederek banka kredisi kullanmadan, yüksek dosya masrafları ve faiz yükü altına girmeden istediğiniz motosiklete sahip olabilmek için daha fazla beklemeyin!

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five × 5 =