6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

En İyi Scooter Motosiklet Markaları ve Modelleri

scooter motor

Scooter motosiklet, tasarım açısından ayakların konulabilmesi için özel bir alana sahip olması ile diğer motosikletlerden kolayca ayrışan araçlar arasındadır. İlk olarak 1940’ların sonunda İtalya’da geliştirilmeye başlanan scooter motosiklet, kullanım kolaylığı sayesinde zamanla tüm dünyaya yayıldı. Scooter modelleri dendiğinde akla ilk olarak 50 cc ya da 125 cc gibi ufak motorlu scooter modelleri gelir, fakat günümüzde “maxi scooter” ya da “big scooter” adıyla anılan büyük cc’li scooter motor modelleri de mevcuttur.

Scooter markaları, her beğeniye uygun scooter üretimi yaparlar. Alınabilecek en iyi scooter araştırması yapan tüketiciler, kolayca inilip binilebilecek şekilde tasarlanan, konforlu sürüş pozisyonları sayesinde de uzun süreli kullanımlarda sürücüsünü yormayan scooter motorları tercih ederler. Bu anlamda sürücülerin tercih edeceği en iyi scooter markası da en iyi scooter motor da farklılık gösterecektir. Scooter motor modellerinin bir özelliği de otomatik vitesli olmalarıdır. Bu anlamda sürücülerine büyük konfor sunarlar. Yük taşıma konusunda da avantaj sağlayan scooter motorların sele altında yer alan geniş bagaj alanına ek olarak, üzerine büyük çantalar da eklenebilir. Scooter motorlar bu sayede hem kişisel hem de ticari amaçlı kullanımlara uygun hale gelmişlerdir.

En İyi 10 Scooter Motor Tavsiye Listesi

Şehir trafiğinin karmaşasından kurtulmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında scooter motorları yer alırken en iyi 10 scooter motor tavsiyesi listesi ve önerilerimizi sizler için oluşturduk.

Mondial 50 Wing: Motor 95 kg ağırlığına, 49.6 cc silindir hacmine ve 5,5 litre yakıt deposuna sahiptir. Otomatik vitese sahip bir motordur.

Falcon Nitro 50: Başlangıç veya orta seviye bir scooter modelidir. Otomatik vites olan motor 49 cc silindire sahiptir. Hava soğutma sistemi ile desteklenir. 4 zamanlı tek silindirli bu motor şıklığı ile de kullanıcıları mest eder.

RKS Blazer XR: Şehir içi kullanımda çok uygundur. Eşya taşıma kapasitesi tatmin edici seviyededir.

Yuki Casper S: 50 cc. Silindiri ve 4,8 litre benzin deposuna sahiptir. Kullanılan malzemeler dayanıklıdır. Bu sayede uzun yıllar kullanıma uygundur. Tasarım olarak dikkat çekicidir.

Kuba Blueberry Pro: Scooter dünyasında adından söz ettiren bir modeldir.  En iyi scooter motor tavsiyesi listesi ilk önerilerindendir. Gerek teknik özellikleri gerekse sağlam ve şıklığı ile scooter kullanıcılarının ilgi odağındadır.

Arora Cappacino: Büyük ve küçük frenleri ile güvenlik üst seviyededir. Akıllı anahtar sistemi ile kullanıcı dostudur.

Kuba Zenzero: 125 cc silindire sahiptir. 300 kg kadar taşıma kapasitesi vardır.

Apochi Pusat: 97 cc silindire sahiptir. Dijital gösterge paneli mevcuttur.

Falcon Techno 125: Bu motor için şıklık ve sadeliğin harmanlanması diyebiliriz. Elektrikli marş ve led parlar diğer özelliklerindendir.

Honda PCX 125: Şehir içinde az benzinle çok yol yapmak istiyorum diyenlarin tercihi olmaktadır.

Hangi Marka Scooter Alınmalı?

Kullanıcıların istek ve ihtiyacına göre onlarca marka ve modelde scooter motor üretilmektedir. Özellikle şehir içi kullanımlarda tercih edilen hangi marka scooter alınmalı, sorusunun cevabı için öncelikle scooteri hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz gerekmektedir.

Scooter ile günlük işe gidip gelmeyi düşünüyorsanız, 49,50 cc silindir hacmine sahip scooter motorlar ilk tercihiniz olabilir.

Şehir içinde iki kişiyi rahat taşısın ve birazda agresif kullanıma cevap versin diyorsanız 100 cc ve üzeri scooter motorları tercih edebilirsiniz.

Honda forza 250, Folcan Techno 125, Honda pcx 125 gibi daha birçok scooter markası önerilerimiz mevcuttur.50 CC scooter önerilerimiz ise şu şekildedir, Kubo bluebery pro, Kuho zen zero, Aroro cappucıno, Apochi pusat vb.

Neden Scooter Tercih Etmeliyim?

Scooterlerin diğer motorlardan ayrılan en büyük özelliği ayak koyabilecek özel bir alana sahip olmasıdır. İtalya’da 1940’lardan itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Kolay kullanımı sayesinde hızla tüm dünyaya yayılmıştır.

Kolay inip binmenin yanı sıra konforlu ve güvenli sürüş özellikleri neden scooter tercih etmeliyim, sorusunun cevabı için yeterli olmaktadır. Scooterler, uzun süreli kullanımlarda sürücüyü yormayan yapıdadır.

Scooterlerin sele altlarında geniş bagajı yer alır bu sayede özel eşyalarınızı da zorlanmadan taşıyabilirsiniz. Scooterleri en çok tercih sebeplerinden biri de avantajlı yakıt tüketimidir.

Neredeyse tüm scooter motorları viteslidir. Ayrıca küçük boyutundan dolayı “Al ve kullan” diye adlandırılmaktadır.

Scooter Fiyatları Ne kadar?

Şık tasarımı, güvenli yol tutuşu ve tasarruflu yakıt tüketimi sayesinde binlerce kullanıcının gönlüne taht kurmuş scooter motorların fiyatları farklılık göstermektedir.

Silindir hacmine ve markasına göre her bütçeye uygun scooter bulmak günümüzde daha da kolay hale gelmektedir. Scooterler, verilen paranın her kuruşuna değecek şekilde tasarlanmışlardır.

Çok az benzin tüketimi, sağlamlılığı ve makul fiyatları ile tam bir cep dostudurlar. Kullanacağınız alana ve kullanma şekline göre farklı fiyat aralıklarında scooter bulmanız mümkün olmaktadır.

Yapısı, özellikleri ve boyutu nispetinde scooter fiyatları ne kadar sorusunun, cevabını almanız mümkündür.

Scooter Modelleri

Scooter motor modelleri birçok avantaja sahiptir. Bu avantajların arasında en büyüğü düşük yakıt tüketimidir. Neredeyse tüm modellerinde otomatik vitesin kullanıldığı scooter motosikletlerin boyutları da genellikle küçük olduğu için “al ve kullan” olarak nitelendirilen motosiklet modellerindendir. Sonuç olarak scooter motosikletler, motosiklet ehliyetinizi alıp hemen yola koyulabileceğiniz kadar kolay bir kullanım sunarlar. Gelişen motor teknolojisi ile yeni scooter modelleri şehir içi ulaşıma ek olarak uzun mesafeleri de kolayca kat edebileceğiniz şekilde tasarlanmışlardır. Şehir içinde kilometrelerce yol alıp yüksek yakıt ekonomisinden faydalanmanızı sağlayacak özelliklere sahip birçok scooter motosiklet modelleri mevcuttur.

Scooter tarzı motosikletler, son derece pratik kullanım özelliğine sahip olmalarıyla şehir içinde en çok tercih edilen modellerdir. Yakıt tüketimi konusunda oldukça cimri oldukları için dağıtım işi yapanlar bu pratik motosikletleri tercih etmektedirler. ÖTV ve sigorta gibi masraflardan muaf olan bu motosikletler B ehliyeti ile de kullanılabilirler. Bu motorların motorlu araç muayenesine girmesi zorunlu tutulmuştur.

Scooter tarzı motosikletleri kask, giysi seçenekleri, eldivenler ve diğer aksesuarlar ile kullanmak, bu araçların kullanımını daha da kolay ve sağlıklı hale getirecektir. Küçük ve pratik özelliklere sahip bu motosikletler, gereken ekipmanlarla kullanıldıklarında kış ve yaz aylarında problemsiz bir şekilde sürülebilirler. Scooter tarzı motosikletlerin ön kısmındaki boşluk, motosiklete binerken sürücülere büyük konfor sağlar. Bu özelliği nedeniyle scooter motorlar trafikte problemsiz bir şekilde kullanılmaktadırlar.

Son zamanlarda ağırlaşan ekonomik şartlar ile daha ekonomik motosiklet modellerine ve ekonomik ulaşım araçlarına yönelen tüketiciler 50 cc scooter motosikletleri daha çok tercih etmektedirler. Klasik tarzda üretilen scooter motosikletler sessiz modellerdir. Bu sayede gürültü kirliliği de yaratmazlar. Fazla uzun olmayan hafif gövdeleri ile şehir içi trafiğine göre tasarlanmış olan bu motorlar aynı zamanda park problemine neden olmamaktadırlar.

Hayalinizdeki scooter motosiklete ulaşmanız için ihtiyacınız olan finansman desteği Birevim Motosiklet Finansmanında sizi bekliyor. Banka kredisi kullanmadan, yüksek dosya masrafları ve faiz yükü altına girmeden de istediğiniz motosiklete sahip olabilmeniz için yapmanız gereken tek şey, Birevim tarafından sunulan Birlikte Motosiklet Finansmanı ya da Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı alternatiflerinden bütçenize uygun olanı tercih etmek! Birevim’in motosiklet finansmanından faydalanın, motosiklet hayalinizi daha fazla ertelemek zorunda kalmayın…

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

4 × one =