6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

En İyi Street Motosiklet Markaları ve Modelleri

Street Motosiklet

Motosikletler, özellikle asi ve özgür ruhlu bireyler için adeta birer tutku halini almış olan araçlardır. Her sürücünün karakteri ve ihtiyacı farklı olacağı için, motosikletler de bu beklentilere cevap vermek üzere çok çeşitli tarzlarda ve modellerde tasarlanırlar. Motosiklet türlerini bir bakışta anlamak sanıldığı kadar kolay değildir fakat kategorize etmek için en kolay yöntem başlangıç olarak oturma ve duruş şekillerine bakmak olacaktır.

Bir motorun oturuş şeklinde dikkat etmemiz gereken noktalar ise ayaklarımızın konumu, belimizin dikliği, diz açımız ve kollarımızın dirseklerden ne kadar büküldüğü gibi unsurlardır. Diğer ayırt edici özellik ise motosikletin yerden olan yüksekliğidir. Yerden yükseklik seviyesine göre motorların türleri de değişkenlik gösterir.

Motor türleri, kullanıcı tercihlerine göre şekillenen araçlardır. Motosiklet markaları her beklentiye uygun araç üreterek tüm tutkunların aradığı özelliklere sahip motor yelpazeleri ile geniş alternatifler sunmaktadırlar. Motor firmaları tarafından her sürücünün beğenisi ve isteğine göre üretilen motosikletler kabaca aşağıdaki gibi sıralanırlar:

  • Street- Cadde Motosikleti
  • Enduro- Arazi ve Asfalt Motosikleti
  • Scooter- Küçük Tekerlekli Ulaşım Motosikleti
  • Racing- Yarış Motosikleti
  • Touring– Uzun Yol ve Tur Motosikleti
  • Cruiser- Amerikan Uzun Yol Motosikleti
  • Commuter- Ulaşım Motosikleti

İki teker sevgisi bir tutku halini almış olan motosiklet kullanıcıları için her motosiklet farklı bir ruhu yansıtır. Bu motosiklet türlerinden biri de street olarak bilinen cadde motosikletleridir. Peki street motosiklet ne demektir? Street motosikletlerin özellikleri nelerdir? Şimdi street motosikletler hakkında daha detaylı bilgi verelim.

Street (Cadde) Motosikleti

Street tarzında üretilen motosikletler tamamen şehir içinde ve asfalt kullanımına uygun olarak tasarlanmışlardır. Oturuş pozisyonu olarak yarış motoruna yakın ama yarış motorundan biraz daha diktir. Bu motorda kollar daha dik olmadan ötürü çok fazla ağırlık çekmemekte ve dirsekler daha rahat bir konumda olmaktadır. Street motosikletler genel olarak tork ve beygir gücünün dengeli kombinasyonları ile üretilirler ve bu motosikletler kısa mesafelerde kullanılacağı için çıplak şase üzerinde olurlar, ayrıca rüzgâr önleyici etkileri de fazla değildir.

Günlük ulaşım amacından çok yarış gibi özel amaçlarla üretilmiş olan motosikletler de motorseverlerin beğenisine sunulmaktadır. Engebeli arazide yapılan motokros yarışmaları için geliştirilen bu motosikletler kros motosikletleri olarak adlandırılırlar. Bu araçlarda yükseklik arttırılmış, vites oranları düşürülmüş, derin çivili lastikler kullanılmıştır.

Tercih edeceğiniz motosiklet ne tür olursa olsun, eğer gerekli birikiminiz yoksa finansal açıdan sorun yaşamanız kaçınılmazdır. Hayal ettiği motosikleti satın almak için banka kredisini tercih eden tüketicileri ise yüksek faiz yükü, ek dosya masrafları ve uzun süre ödemek zorunda kalacakları taksit stresi beklemektedir. Oysa hayallerinizi süsleyen motosiklete giden en kısa yol ise Birevim motosiklet finansmanından geçiyor! Almak istediği motosiklet konusunda finansman sorunu yaşayan bireyler, Birevim motosiklet finansmanı ile hayallerindeki araca kolayca kavuşuyorlar.

Birevim tarafından koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile motosiklet hayalinize ulaşmanız için Birlikte Motosiklet Finansmanı ve Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı alternatifleri sunuluyor. Sunulan alternatifler arasında Birlikte Motosiklet Finansmanı seçeneğinde ihtiyacınız olan finansman için teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle ortaya çıkıyor. Böylelikle hayallerinize birlikteliğin gücüyle çok fazla beklemek zorunda kalmadan ulaşıyorsunuz. Kişiye Özel Motosiklet Finansmanı alternatifinde ise taksit tutarınızı ve teslim tarihinizi kendiniz belirleyebildiğiniz için bireysel tercihlerinizin rahatlığını yaşıyorsunuz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

one × 1 =