6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Ev Kiraya Verilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle ev kiraya verilirken bazı hususların dikkate alınması ve buna bağlı olarak uygun kiracı bulmak için tüm işlem ve çalışmaların profesyonel bir şekilde sürdürülmesi oldukça önemlidir Ayrıca ev kiralarken hızlı bir şekilde kiracı bulmak ya da tüm işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlamak mümkün olmayabilir.

Bu noktada önemli dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de evinizi kiraya vermeden önce dikkat edilmesi gerekenlere net bir şekilde öğrenmek ve buna bağlı olarak ulaşıp problemlere karşı önlemlerin alınması gerekmektedir. Ayrıca oluşabilecek problemlerde yasal yollara başvurulması ve bu noktada hakların alınabilmesi ve her işlemin resmi olarak belgelenebilir olması gerekmektedir.

Ev Kiraya Verilirken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Eğer siz de evinizi kiraya vermeyi düşünüyorsanız öncesinde planlı bir şekilde süreceği dikkatli bir şekilde planlamalı ve böylelikle evi kiraya verirken dikkat edilmesi gereken 4 ana konuyu tespit ederek ev için gayrimenkul danışmanı, kira bedeli, kira sözleşmesi ve tercih edeceğiniz kiracıyı ve buna bağlı olarak kriterleri net bir şekilde planlamaya dikkat etmelisiniz.

Yukarıda verilen 4 ana konunun hassas bir şekilde belirlenmesi ve buna bağlı kalarak kira sözleşmesinin sürdürülmesi oldukça önemli hususlardan biri olarak da karşımıza çıkacaktır. Ev kiralarken dikkat edilmesi gerekenlere önemle hassasiyet gösterilmeli ve buna bağlı olarak süreç eksiksiz bir şekilde yönlendirilmelidir.

Ev Tanıtımında Profesyonel Düşünmek 

En önemli noktalardan biri de ev tanıtımını yaparken ne kadar profesyonel olursanız olun o kadar fazla kiracıyı kendinize çekeceğinizi unutmamalısınız. Bu sebeple potansiyel kiracılara ulaşabilmek için evinizin tanıtımını çok iyi bir şekilde yapmalı ve aynı zamanda evinizin tanıtımını yaparken doğru ve net bir şekilde tanıtmalısınız.

Tüm bu süreçlerin önemle ve özenle dikkate alınması ve bu bağlamda çalışmaların sürdürülmesi oldukça önemlidir. Tanıtımı doğru yapmak evin en kısa sürede kiraya verilmesini sağlayacak temel etkenlerden biri olarak da karşımıza çıkacaktır. Bu sebeple ev tanıtımını en doğru şekilde yapmak en önemli noktalardan biri düşünülebilir.

Gerçekçi Depozito Ve Kira Ücretleri Belirlemek 

Evleri kiralarken en önemli noktalardan biri de fahiş fiyatlardan kaçınmak ve kiracılara evinizin ellerinden fazla fiyat belirlemesinin önüne geçmek olmalıdır. Bu açıdan düşünüldüğünde kira bedelinin doğru belirlenmesi en önemli noktalardan biri olarak karşımıza çıkacaktır. Özellikle kira ve depozito miktarları gerçekçi bir şekilde belirlenemez ise uygun kiracı bulunmakta zorlanabilir ya da evinizden uzun süre boş kalmasına sebebiyet verebilirsiniz.

Bu açıdan düşünüldüğünde evinizin kira bedeline uygun ve gerçekçi bir şekilde belirlemek evinizin en kısa sürede kiralanmasını sağlayacaktır. ayrıca dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de evinizin bulunduğu lokasyonun çevresinde kira bedellerini araştırarak buna bağlı ve dengeli bir şekilde fiyat belirlemesi yapmak ya da evinizin değerini belirleyerek ekspertiz raporu çıkararak buna bağlı fiyat belirlemesi yapabilirsiniz.

Kira Sözleşmelerinde Her Ayrıntıya Dikkat Edin 

Kira sözleşmesi mutlaka yapılması gereken resmi noktalardan biri olurken aynı zamanda kiracı ile aranızda olan anlaşmazlıkların yaşanması durumunda çözümünün kira kontratına bağlı kalarak yapılmasını da sağlamaktadır. Bu nedenle kira kontratı hazırlanırken her ayrıntıya hassas bir şekilde yer verilmesi gerekmektedir.

Kira kontratı hazırlanırken kira kanunu gereğince belirli yasalara tabi ve bazı haklara sahip olduğunuzu unutmayarak buna bağlı olarak sözleşmeyi imzalayabilirsiniz. Ev kiralarken kira sözleşmesi imzalamak hem kiraya verelim hem de kiracının haklarını karşılıklı olarak koruması adına oldukça önemli noktalardan biri olarak da karşımıza çıkacaktır.

Kiracıyı Yakından Tanımak 

Evinizi kiraya verecekseniz bu noktada kiracıyı yakından tanımak ve kiracının aylık belgelenebilir gelirini öğrenerek her ay kira ödemesi almanız gerekecektir. Ayrıca her ay kira ödemesi almanız gerekeceği için kiracının kirayı geciktirme durumunda sizlerden herhangi bir ceza uygulamanız söz konusu olmayacaktır bu ödeme ancak yasal yollarla tercih edilerek tahliye davası açılabilir bu da uzun bir süreç haline gelebilir.

Ayrıca bununda kaç kişinin yaşayacağına varana kadar her konu net bir şekilde belirlenmeli ve bu noktada kiracının evli ya da çocuklu olup olmadığını öğrenmek sizler için önemli detaylardan biri olacaktır. Bu açıdan düşünüldüğünde ev sahibinin binadaki diğer sakinlere karşı sorumlulukları olacağı için sürece net bir şekilde planlanması gerekmektedir.

Gerekli Bağlantıların Ve Aboneliklerin Eksiksiz Bir Şekilde Yapılması 

Evinizi kiraladıktan sonra karşılıklı olarak konuşulması gereken noktalardan biri de elektrik, su, doğalgaz gibi temel hizmetlerin abonelerinin kendi adınıza geçirilmesi gerekebilir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de kiracı ve ev sahibinin net bir şekilde öncesinde süreci konuşması ve buna bağlı olarak internet ve telefon gibi hizmetler için de gerekli bağlantıların sağlanması için sürecin planlanması gerekecektir.

Özellikle ev kiralarken önemli hususlara dikkat edilmeli ve buna bağlı olarak süreç eksiksiz bir şekilde planlanmalıdır. Böylelikle en kısa sürede kişilerin haklarını talep edebilmesi ve sürece sorması düz bir şekilde yönlendirilmesi adına önemlidir.

Kiracı Aradığı Evin Sigortasını Yaptırabilir 

Güvenlik önlemlerinin sorunsuz bir şekilde sağlanabilmesi adına evlerde sigorta yaptırabilir ve böylece eşyalarınızın ya da kiraya verdiğiniz mümkün korunması için uygun sigorta süreçlerinin araştırması sağlanabilir. Özellikle kira kontratında sigorta hakkında bir madde bulunuyorsa bu süreçte sözleşmeyi dikkatli bir şekilde inceleyerek sigorta başvurusu için gerekli yerlere taleplerde bulunabilirsiniz.

Ayrıca evinizde kişisel dokunuşlar eklemek istiyorsanız önceden ev sahibinden izin almak buna bağlı olarak duvarları boyamak mobilya değiştirmek ya da diğer değişiklikler yapmak kira sözleşmenizde belirtilen kurallara uygun olması nedeniyle önemlidir. Tüm bu süreçlerin hassas bir şekilde sürdürülmesi ve buna bağlı olarak hareket edilmesi gerekmektedir.

Kira Sözleşmesine İmzalamak 

Kira sözleşmesinin hem ev sahibi hem de kiracı için haklarının korunması ve buna bağlı olarak birbirlerine hak talep edebilmesi adına imzalanması gereken hususlardan biridir. Bu sebeple önemli bir şekilde güvence altına alınarak kiraya veren ve kiracının sözleşmeyi imzalaması buna bağlı süreci planlaması gerekmektedir.

Özellikle de ev kiralama süreçlerinde sözleşme depozito kira bedeli gibi hususlar önemli bir şekilde dikkate alınmalıdır. Ev kiralarken kira sözleşmesi imzalamak en önemli noktalardan biri olarak da karşımıza çıkacaktır. Karşılıklı olarak ortaklaşa hareket edebilmenizi ve birbirinizin haklarını kanun hükmünde koruya bilmeniz adına mutlaka kira sözleşmesi imzalamaya özen göstermeleri ve dikkat etmelisiniz.

Ev Kiralarken Gerekli Evrakları Eksiksiz Bir Şekilde Tamamlamak 

Özellikle ev kiraladıktan sonra yapılması gerekenler arasında gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlamak bulunmaktadır. Bu noktada gerekli evrakların kontrolünü sağlamak ve buna bağlı olarak geleceğe yönelik teminat yapması gerekmektedir. Bu belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması oldukça önemli noktalardan biri olarak da karşımıza geçecektir.

Aynı zamanda bu süreçte gereksinim duyulacak şeylerden biri de temel evraklardan birisi kimliktir. Ayrıca gerekli evraklardan biri de tahliye taahhütnamesidir. Bu süreçte hepiniz olacaksa kefil içinde dair bilgileri içeren evrak yanınızda bulundurulmalıdır. Yukarıda da belirtildiği gibi ev kiralamada gerekli evraklar eksiksiz bir şekilde bulundurulmalı ve buna bağlı olarak bu evrakların karşılıklı hakların korunmasına da saklanması gerekmektedir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

fourteen + 20 =