6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıGenel

HGS Bakiye Sorgulama

Hızlı geçiş sistemi olarak tanımlanan HGS bakiye sorgulama yöntemleri ile borç sorgulaması yapabilir, üzerinize tanımlı borcu kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Köprü ve otoyol geçişlerinde araç durdurmalarını ortadan kaldıran ve hızlı bir şekilde geçiş yapmanızı sağlayan hızlı geçiş sistemi araç plaka tanımlaması ile ücretli geçiş imkânı sağlıyor. 2012 yılından itibaren Türkiye’de uygulanan bu sistem için ödeme ve borç sorgulama işlemlerini dijital ortam üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. PTT veya banka hesaplarınız aracılığıyla hızlı geçiş sistemi borç sorgulaması ve ücret ödemesi için kullanabileceğiniz yöntemler şöyle aktarılıyor.

HGS Ücretlendirme Nedir?

2012 yılından itibaren ülkede uygulanmaya başlayan hızlı geçiş sistemi ile sürücüler köprü ve otoyollardan beklemeden geçiş sağlayabiliyor. Sürücülerin otoyol ve köprü gişelerinde dur kalk yapmadan geçebilmelerine imkân tanıyan bu sistem, motorlu araçlarda yer alan RFID çip etiketleri sayesinde yol imkânı sağlıyor.

Motorlu araçların ön camına yapıştırılan RFID çip etiketleri geçiş sırasında otomatik olarak okutuluyor. Sürücülerin genel olarak kullandığı HGS etiketleri pratik kullanım avantajı sağlıyor. PTT, bankalar ve karayollarında yer alan satış noktalarından ilk HGS çip kartlarını temin edebilirsiniz.

Hızlı geçiş sistemi için temin edebileceğiniz kart veya etiket, bireysel kullanımlarda araç ruhsatı ve kimlik ile elde ediliyor. Kiralık araç sahipleri ise bu belgelere ek olarak kira sözleşmesi de talep ediliyor. HGS borç sorgulaması yapmak ve HGS borç ödeme için tercih edebileceğiniz farklı yöntemler bulunuyor.

HGS Ücreti Ne Kadar?

Karayolları ve köprülerden geçerken gişelerde beklemek yerine hızlı geçiş etiket veya kartları sayesinde hızlı bir şekilde geçiş sağlayabilirsiniz. Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel işletmeler ile işletilen otoyollar HGS ücreti 2023 listesi şöyle sıralanıyor:

  • Ankara-Niğde-Gölcük Karayolları geçiş ücreti: 138,50 TL
  • KGM Anadolu Çamlıca-Akıncı Karayolları geçiş ücreti: 47 TL
  • Çukurova-Niğde-Mersin Karayolları geçiş ücreti: 27,50 TL
  • Çeşme-Seferihisar Karayolları geçiş ücreti: 7,25 TL
  • Avrupa Mahmutbey-Edirne Karayolları geçiş ücreti: 23,25 TL
  • Gebze-İzmir Karayolları geçiş ücreti: 459,00 TL
  • Kuzey Marmara-TEM Akyazı Karayolları geçiş ücreti: 89,50 TL
  • Kuzey Fenertepe – Kurnaköy Karayolları geçiş ücreti: 95,50 TL
  • Kuzey Marmara-Fatih Karayolları geçiş ücreti: 39,00 TL

İstanbul Ankara İzmir Otoyol Geçiş Ücreti Ne Kadar?

İstanbul-Ankara otoyol geçiş ücretleri 2023 yılı için otomobillerde 47 TL’dir. Minibüs gibi ikinci sınıf araçlarda 54 TL iken yolcu otobüslerinde 72,75 TL’dir. İstanbul-Ankara otoyol geçiş ücretleri 2023 yılı için dördüncü sınıfta yer alan kamyon gibi araçlar için 93,50 TL iken motosikletler için 18,75 TL olarak uygulanıyor.

İstanbul-İzmir otoyol geçiş ücretleri 2023 yılı için binek otomobillerde 459 TL, motosikletler için 321 TL ve hafif ticari araçlar için 733 TL olarak uygulanıyor. 4.sınıf araç kategorisine giren yolcu otobüsleri için 871 TL, kamyonlar için 1.155 TL ve yüksek tonajlı kamyon ve tırlar için de 1.456 TL olarak uygulanıyor.

HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS ile ilgili en sık merak edilen konular arasında HGS borç sorgulama işlemleri yer alıyor. Gişelerde beklemenize gerek kalmadan hızlı bir şekilde geçiş yapabilmenizi ve pratik olarak online ortamda ödeme yapabilmenizi sağlayan HGS için farklı yöntemler aracılığıyla bakiye sorgulaması yapabilirsiniz. HGS bakiyenizin yeterli olup olmadığını internet üzerinden farklı yöntemlerde kontrol edebilir, biriken borçlarınızı dijital kanallar aracılığıyla ödeyebilirsiniz.

HGS Borç Sorgulama Yöntemleri

Vatandaşların ve araç sahiplerinin en çok merak ettiği HGS bakiye sorgulama plaka üzerinden yapılıyor. Araç sahiplerinin plaka, araç ruhsatı ve kimlikleri ile kolay bir şekilde temin edebileceği HGS kart veya çiplere yükleme yapabilirsiniz. Dijital ortamlardan yükleme yapabilir, borç sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. Araç sahiplerinin yakından merak ettiği bir konu olarak HGS bakiye ve borç sorgulaması için uygulayabileceğiniz yöntemler şöyle sıralanıyor.

PTT ile HGS Bakiye Sorgulama

Araç sahiplerinin hesap durumlarını kontrol edebilmeleri ve bakiye sorgulaması yapabilmeleri için tercih edeceğiniz PTT HGS bakiye sorgulama işlemleri için şu adımları sırasıyla uygulamanız gerekiyor.

PTT resmî web sayfasını açın.

Ana sayfa sekmesinde yer alan hızlı geçiş sistemi sekmesine tıklayın.

Müşteri hizmetleri giriş sekmesi üzerinden HGS bakiye sorgulaması için giriş yapabilirsiniz.

Hesabınız yoksa hesap oluştur sekmesine tıklayın.

Hesap oluşturarak veya mevcut hesabınıza giriş yaptıktan sonra bakiye sorgulama sekmesine tıklayın.

Sırasıyla bu adımları izleyerek PTT kanalı üzerinden kolay bir şekilde HGS bakiye kontrolünü sağlayabilirsiniz.

E-Devlet ile HGS Bakiye Sorgulama

Kamu hizmetlerine dijital ortamdan geçiş yapmanızı sağlayan E devletten HGS bakiye sorgulama nasıl yapılır? E-devlet kanalı üzerinden HGS bakiye sorgulaması yapmak için izlemeniz gereken adımlar şöyle sıralanıyor:

E-devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapın.

Arama sekmesine HGS bakiye sorgulaması yazıp ilgili hizmete tıklayın.

Kimlik doğrulaması aşamasını tamamlayarak HGS bakiye sorgulaması sekmesine tıklayın.

Karşınıza çıkan aracınıza ait plaka için belirlenen HGS bakiyenize güncel haliyle ulaşabilirsiniz.

Telefon ile HGS Bakiye Sorgulama

PTT veya e-devlet kanalı dışında telefon ile hızlı bir şekilde HGS bakiye sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. HGS çağrı merkezi 0850 460 60 60 numarasını arayarak HGS bakiye sorgulaması yapabilirsiniz. Akıllı cihaz veya internet zorunluluğu olmadan bu numara üzerinden sizden istenen tüm bilgileri ileterek telefon aracılığıyla HGS bakiye kontrolü sağlayabilirsiniz.

HGS Ücreti Nasıl Ödenir?

HGS kart veya çipli etiketlere yüklediğiniz bakiye azaldığında tekrar yükleme yapmanız gerekiyor. Otoyol ve köprülerden hızlı bir şekilde geçişi sağlayan HGS ücretini nasıl öderim? Araç sahipleri HGS bakiyelerini sorguladıktan sonra yetersiz bakiye sonrası yükleme yapmak için hangi kanalı tercih edeceğini merak ediyor.

Devlet ile anlaşmalı olan bankaların ATM’leri, şubeleri ve mobil bankacılık işlemleri üzerinden ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Anlaşmalı bankalar haricinde PTT’nin resmî web sayfası üzerinden ödeme gerçekleştirebilirsiniz. Araç sahibi banka hesap bilgileri ve kredi kart bilgilerini girerek ödeme işlemini kolay bir şekilde gerçekleştiriyor.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

nine + 11 =