6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’da Kiraların En Ucuz Olduğu 7 İlçe

İstanbul’un her iki yakasında ucuz kiralık daire arayan kişi sayısı giderek artmaktadır. Kiralık dairelerin en ucuz olduğu ilçeler ve semtleri önceden tespit ettiğinizde genel bir fikir edinmiş olursunuz. Her dairenin fiyatı ve özellikleri değişeceği için kesin sayılar vermek mümkün görünmemektedir. Kiralık daireleri bir ilçe ve semt içerisinde de net şekilde sabit fiyatlarla düşünmek mümkün değildir.

İstanbul’da Kiralar Ucuz mu?

İstanbul Türkiye’nin en kalabalık şehri olduğu için çoğu kişiye göre kira bakımından pahalıdır. Pahalı olmasının nedeni, kiralık dairelere olan talepleri artıran taleplerdir.  Semt ne kadar popülerse, örneğin Ortaköy civarı kiralık ev bakımından diğer yerlerden daha pahalı olabilmektedir.

Arz talep meselesi dışında İstanbul kiralık ev fiyatlarındaki artış korona virüs ardından gelen dönem olmuştur. Ticari yaşamı kötü etkileyen salgın, durgun ekonomiye neden olduğundan, emlak sektörü ciddi oranda etkilenmiştir. Bir iki sene içerisinde bir anda durgunlaşan ekonomi, ardından enflasyonu artırmış ve bu durum emlak sektörüne etki etmiştir. Aradan süre geçmesine rağmen hala daha ucuz ev bulmak zor görünmektedir.

İstanbul’da Kiraların En Ucuz Olduğu 7 İlçe

İstanbul’da uygun fiyatları görebileceğiniz ilçeler, aşağıda kısa açıklamalarla sıralanmıştır.  Verilen fiyat ortalamaları dışında, ev kiralama sitelerinde daha farklı rakamlar da görebilirsiniz. En ucuz ev fiyat araması yaparsanız 2+1 daire veya 1+1 dairelerde uygun rakamlar daha fazla bulunmaktadır.

1-) Sultangazi’ de Kiralık Ev Fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Sultangazi, ekonomik konut seçeneği sunan ilçelerden biridir. Sultangazi kiralık daire ortalamaları son üç senede farklar göstermekte, ortalama 12.000 TL civarında seyretmektedir. 2022’de bu fiyatlar ortalama 4.500 TL ve 2023’te de 10.000 TL civarındadır. Verilmiş olan ortalama rakamlar 100 metre kare daireler için geçerlidir.

Sultangazi’ de çok sayıda konut seçeneğini bulabilirsiniz. Sosyal açıdan verim alacağınız ev yerleşim alanları ile birçok kişi burayı tercih etmektedir.  İlçede merkezi yerleri bularak ev olanaklarını avantaja çevirebilirsiniz.

2-) Esenler Kiralık Evler

Esenler ev kiraları ortalama 12.700 TL civarında görülmektedir. Geçen senelerde 5.500 TL ve 10.000 TL’den seyreden kiralar devamlı değişiyor.  Ortalama rakamların altında kiralar da bulabilirsiniz, fakat ev sahibinden ve emlak firmasından ayrı şekilde araştırmak faydalı olacaktır.

İçerisinde büyük bir otogar barındıran Esenler, bu özelliği nedeniyle merkezi özellik de kazanıyor. Şehirlerarası seyahatlerde milyonlarca kişi kısa sürede bu ilçeyi ziyaret ediyor. Kentsel dönüşümü artıran ilçede Esenler kiralık daire seçenekleri için kapsamlı bir çalışma yapmanız önerilmektedir. İhtiyacınıza göre en uygun daireye ulaşınca, Esenler ilçesinin etkileyici yapısına siz de dahil olabilirsiniz.

3-) Zeytinburnu Kiralık Daire

Zeytinburnu’nda ortalama 14.720 civarında kiralık daireleri görebilirsiniz.  Geçen sene fiyatları 8.500 TL ve 13.500 TL civarında seyrediyor. 2024 yılının başlarında ise bu rakam yeniden artmış durumdadır.

Anadolu’dan gelen birçok kişinin yaygın tercihi Zeytinburnu ve buradaki iş olanakları sıkça gündeme gelmektedir. Gelişen sanayi faaliyetleri ile her geçen gün daha fazla talep gören ilçe ve çevresinde, siz de uygun evler bulabilirsiniz. Evlerdeki ortalama fiyatları metre kare açısından değerlendirebilirsiniz.

Şehir merkezine yakın yerde Zeytinburnu kiralık daire aradığınızda kriterlere uygun binlerce alternatif sizi beklemektedir. İstanbul’un en önemli semtleri arasındaki bu yerde, güzel bir yaşamın kapılarını aralayabilirsiniz. İşe ve merkeze yakınlık gibi artılarla şehir enerjisini daha da fazla yaşıyor olacaksınız.

4-) Silivri Kiralık Ev

En yüksek ortalama ev artış miktarının görüldüğü ilçelerden biri Silivri’dir. Silivri’de iki sene önce 3.500 TL ortalama ev kiraları günümüzde 12.400 TL civarında seyretmektedir. Silivri’de sahile yakın yerlerde kira bedelleri daha yüksek seyretmektedir. Ancak bütçe planlaması yaparak kendi durumunuza göre kiralama yapabilirsiniz. Örneğin sahile yakın yerlerin kirası yüksek geliyorsa ve tek kişiyseniz, küçük daire kiralamak iyi bir çözüm olabilmektedir.

5-) Küçükçekmece’de Ortalama Ev Kiraları

Popüler bir ilçe olan Küçükçekmece’de ucuz kiralık ev bulabilirsiniz. Ancak ortalaması diğerlerine göre biraz daha yüksek denebilir. 16.900 TL civarındaki kiralık daire fiyatları, geçen senelerde 6.500-13.000 TL civarında seyretmektedir.

Küçükçekmece’de ev kiralarken sosyal olanakları bol yerleri değerlendirebilirsiniz. Ulaşımda etkili alt yapı olanakları ve daha birçok artıyı ilçede bulabilirsiniz. Tutmak istediğiniz dairenin özellikleri, ortalama rakamlara göre olacaksa genel beklentileri karşılayacaktır.

6-) Ümraniye Ucuz Kiralık Ev

Ümraniye’de ucuz kiralık ev ortalaması 18.200 TL civarında seyretmektedir. Geçen seneye göre en çok artışın olduğu ilçelerden biri olsa da yoğun talep aldığı aşikardır. Anadolu Yakası’nda en popüler ilçelerden biri olan bu yerden, detaylı araştırmalar yaparak daire bulabilirsiniz.

Ümraniye’de aileler çok yaygın şekilde konumlanmaktadır. Keskin çizgiler olmamakla beraber bazı ilçelerdeki iş yoğunluğunun aksine aile daireleri daha fazladır denebilir. Ayrıca sanayi ve ticari açılardan da geniş bir iş alanı sunmaktadır. Orta kesim için ideal Ümraniye ilçesini siz de değerlendirebilirsiniz.

7-) Başakşehir Kiralık Daire

İstanbul’da Başakşehir kiralık daire fiyat ortalaması 19.500 TL ‘yi görmektedir. İlçedeki büyük iş merkezleri, lüks yapıların giderek artması kira ortalamalarında bir tık artmaya neden olmuştur. Güvenli ilçeler arasında sayılan Başakşehir, giderek daha fazla göç almaktadır.

İstanbul’da Kiralık Ucuz Evlerin Genel Özellikleri

Şehir merkezine uzak ve etrafında daha fazla arazi olan daireler genellikle daha uygun fiyatlardan kiraya verilmektedir. Gelişmekte olan, kentsel dönüşüm çalışmaları devam eden ilçeler, semtlerde de durum aynı görünmektedir. İstanbul’un en ucuz semtleri ulaşım olanakları bakımından sınırlı yerlerde daha fazladır. Bu yerlerde alt yapı çalışmaları devam edince, kiralar otomatik olarak düşmektedir.

İlçelerdeki sosyal olanaklar ve daire kira fiyatları arasında doğrudan bir nedensellik aranabilir. Sosyal olanaklar ne kadar fazlaysa, yerleşime talep artacağından kiralar da artmaktadır. Sosyal olanakları kısıtlı semtler, daha ucuz kiralara sahiptir.

İstanbul’un Hangi Yakası Daha Ucuz?

İstanbul’da ev kiralarının neye göre daha ucuz olduğu konusu keskin çizgilere sahip değildir. Çok yönlü bir değerlendirme yaparak, acele etmeden ucuz daire bulabilirsiniz.

İstanbul’daki en uygun fiyatlı kiralık daireler ve diğer şehirlerdeki en uygun fiyatlı daireler ayrı ele alınmalıdır. Çünkü aynı özelliklere sahip bir daire başka illerde çok daha uygun olabilmektedir.  Emlak sektöründeki standartlar konusunda eşitsizlik olduğu aşikardır. Kötü ve bakımsız bir daire ucuz olması gerekirken, bulunduğu konum nedeniyle yüksek fiyattan kiraya verilebilmektedir.

Getirim payı gibi etkenlere bağlı olarak İstanbul’un en ucuz semti ve diğer illerde uçurumlar görülmektedir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

one × 4 =