6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

GenelSesli Makaleler

Kiracı Kalmak mı, Ev Sahibi Olmak mı?

Kiracı Kalmak mı, Ev Sahibi Olmak mı?

Kendisinin ve ailesinin geleceğini güvence altına almak isteyen herkes için ilk akla gelen yöntem gayrimenkul yatırımıdır. Çünkü kendi evimizin sahibi olmak bizi güvende hissettirir. Bu nedenle herkes başını sokacak bir evi olsun ister. Hem geleceğe dönük yatırım yapmak hem de bugün rahat etmek adına ev sahibi olma fikri, genellikle ekonomik engellere takılır.

Yüksek maliyetleri nedeniyle çoğu aile ev sahibi olma hayallerini sürekli erteler. Hatta ekonomik kaygılar devreye girer ve çoğu zaman kirada oturma fikri daha cazip gelir. Birçok aile ise, kendi içinde çelişki yaşar. ‘Ne gerek var ev almaya, yıllarca borç ödemeye kira da idare ediyoruz.’ düşüncesi, kendi evinin sahibi olmak isteyen aile bireyleri arasında sorunlara neden olur.

Peki ‘Kirada oturmak mı? Ev almak mı?’ kararını en doğru şekilde vermek için neleri göz önünde bulundurmak gerekir?

Matematiksel Hesap Önemli…

Ev sahibi olmak, hayatta yapabileceğimiz belki de en yüksek maliyetli alış veriştir. Bu nedenle tüm teknik ve matematiksel hesapların çok iyi yapılması bütçe değerlendirmesinin iyi analiz edilmesi şarttır.

Günümüz Türkiye şartlarında, bir konut yatırımının geri dönüş süresi yaklaşık 18 yıl olarak hesaplanıyor. Yani aylık ödediğiniz kira bedelini 214 ile çarptığınızda oturduğunuz evin satış bedeline ulaşıyorsunuz.

Örneğin, oturduğunuz evin kira bedelinin 1.250 TL olduğunu varsayalım. Bu durumda evin piyasa değerini 267.500 TL (214*1.250 TL) olarak hesaplayabiliriz.

Bu rakamların bize anlattığı hikaye şudur; 18 yıl boyunca her ay düzenli olarak gelirinizin ciddi kısmını başkasının evinde yaşayabilmek için ayırmış ve sonunda hiçbir şeyin sahibi olmamışsınızdır.

‘Ev Sahibinin Bir Evi, Kiracının Bin Evi Var’ Ama…

Kirada oturmanın bir esneklik sağlayacağı muhakkak. Ancak bu, işi ya da farklı nedenlerle sık sık yaşadığı yeri değiştirmesi gereken aileler için önemli bir konu.

Eğer herhangi bir nedenle kısa vadede yaşadığınız bölgeyi değiştirme planınız yoksa, böyle bir esnekliğe de ihtiyacınız yok demektir. Hatta sürekli taşınmak hem yorucu hem de ciddi maliyetler doğuran bir süreçtir.

Evet belki kiracı olarak kaldığınızda, oturacağınız evi seçme konusunda çok fazla alternatife sahip olursunuz ama o evlerin hiçbirinde aidiyet duygusunu yaşayamaz ve kendi zevkinize göre değişiklikler yapamazsınız.

Evinize Çaktığınız Çivi Sizin Olsun…

Kendi zevkinize göre değişiklik demişken kiracı kalma kararınızı bir de bu açıdan ele almakta fayda var.

Yaşamayı düşündüğünüz bölgede belki yüzlerce kiralık ev alternatifi var ama hangisi tamamıyla sizin zevkinize göre mutfak dolaplarına, yer döşemelerine, kapılara vb. sahip?

Kendi evinizin sahibi olduğunuzda istediğiniz tüm değişiklikleri yaparak tamamen kendi zevkinize göre tadilat uygulamalarıyla hayalinizdeki yaşam alanına kavuşabilirsiniz.

Oysa kiracı kaldığınızda evin sahipleri tadilat yapmanıza izin vermez, verse bile yaptığınız tüm masraf siz o evden ayrıldıktan sonra bütçenizden giden boşa harcama olarak kalır.

Eğer Hala Kirada Oturma Fikriniz Değişmediyse Sizin için Bir Önerimiz Var!

Yıllardır kira ödemekten sıkılmış aileler ya da yıllarca kendi evinin sahibi olup evlenmeyi planlayan çiftler için Birevim’in Tasarrufa Dayalı Faizsiz Yöntemleriyle ev almak daha kolay.  Bu yöntemle bütçenize ve gelir akışınıza uygun şekilde ödemelerinizi tamamen kendiniz belirleyerek; kira öder gibi ev sahibi olabiliyorsunuz.

Her ay kira ödemesi için ayırdığınız bütçenizle, kendi evinizde oturmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Başkasının evine kira ödemek yerine kendi evinizde kira öder gibi küçük taksitlerle oturacaksınız, düşüncesi bile çok güzel değil mi?

Siz de hemen 444 23 53 numaralı Birevim detaylı bilgi hattını arayarak aklınıza takılan tüm sorulara yanıt bulabilir ev sahibi olma hayallerinize kolaylıkla kavuşabilirsiniz.

 

 

Benzer Yazılar
Genel

Kiralık Öğrenci Evi Nasıl Bulunur ve Ne Zaman Tutulmalı?

Genel

Bahçeye İmar Nasıl Alınır?

GenelMerak Edilenler

Birevim'den Evimi Hemen Teslim Alabilir Miyim?

GenelMerak Edilenler

Birevim'de Ara Ödeme Var Mı?

3 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

two × four =