6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Kiracılar Hangi Masrafları Kira Fiyatından Düşebilir?

Kişilerin yaşadıkları ve hayatlarını devam ettirdikleri evlerinde kiracı olmaları dolayısıyla kiracılar hangi masrafları ödemez? Bakıldığı zaman ev sahiplerinin evleri ile ilgili olarak en ufak bir sorun yaşanmaması adına her şeyini tam ve eksiksiz şekilde yaptırmasında fayda vardır. Bu nedenle kiracından kaynaklı olmayan sorunlar ve de olaylar için herhangi bir yaptırım olup olmadığı da tamamen kiracının haklarına bağlı olarak değişebilir. En genelden en özele kadar kişilerin tüm dokunuşlarının izlenmesinde fayda vardır.

Kişilerin ödemesi gereken masrafların yıllara göre değişiklik göstermesi söz konusu değildir. Bundan dolayı insanların yağmakta olduğu işlemler ve de bakım, onarım ya da ev için yapılan hizmetler bazen kiracıya bazen de ev sahibine ait olmaktadır. Kişiler tarafından kiralanmakta olan evin bu süre zarfında herhangi bir yerinin arızalanması ya da onarım gerektirmesi gibi durumları kiracı ya da ev sahibinin masrafı üstelenmesini gerektirir.

Kiracının kiraladığı ev ya da işyerinin kullanımını etkileyecek şekilde kullanması durumunda evin masrafları da kişiye ait olur. Evin yaptırılması ya da eksiğinin, sorununun giderilmesi tam olarak kiracıya kalmayarak bunu yaptırmak istemesi durumunda ev sahibi ya da kiracı arasında masrafların ödenmesi söz konusu olur.

Kiracılar hangi masraflara karışmaz? Konusunda ise daha genel olan kiracının evinin dışında olan durumlardan bahsetmek mümkündür. Çünkü kiracılar zaten kendilerinin olmayan evinin masraflarını belirli bir yere kadar ödemekte ve de dışarıda veya apartmanda, sitede olan durumlara karışmamaktadır. Bu yüzden en doğru ve eksiksiz ya da fazla şekilde masraflara dahil olmamak adına kişiler detaylara hakim olmalıdır.

Kiracılara ait olan ve onların yükümlüğünde olan bazı masraflar vardır. Bundan dolayı kişiler ev sahiplerin dahi beklemeden kendi masraflarını kendileri ödemelidir. Hem daha iyi şekilde sorunsuz olarak evde kalmak hem de çıkan sorunlar ya da masraflar hakkında doğru hareket etmek adına kişiler ev sahibinin mi kiracının mı sorumluluk aldığını bilmelidir.

  1. Ortak Kullanım Alanlarının Giderleri

Kişiler tarafından yaşanılmakta ve de kalınmakta olan ortamlardan biri olarak apartmanlarda ve sitelerde bazı onarımların ve bakımların yapılması gerekir. Kiracı tarafından ödenmekle yükümlü olunan bazı masraflar olmakla beraber apartmanlar ya da binalardaki giderlerin detaylı şekilde kime ait olduğunu bilmekte fayda vardır. Kiracıları hangi masrafları kira fiyatından düşebilir? Konusunda apartman içinde bulunan bazı masraflar ve de ek durumlar kiracıdan alınmamaktadır.

Birçok kişi tarafından kullanılmakta olan apartmanlar ve siteler kişilerin yaşam alanlarını son derece etkilemekte ve de yaşanmakta olan herhangi bir sorunda kişilerin ilgilenmesi gerekmektedir. Ortak kullanım alanlarının, apartmanların ve sitelerin yani asansör, mantolama, dış cephe gibi tüm masrafların mal sahibinin sorunluluğunda olduğunu belirtmekte fayda vardır. Bu nedenle kişiler en iyi şekilde sonuç almak ve de diğer ek borçları ve masrafları yaşamamak için ortak kullanım alanlarındaki masrafları ödememektedir.

Kiraya dahil olmayan fiyatlar sayesinde kişiler hem haklarını korumakta hem de maddi olarak daha rahat şekilde yaşamaktadır. Bundan dolayı apartman ya da site içerisinde yaşanmakta olan değişiklikler, onarımlar ve bakımlar tam olarak ev sahibine aittir. Burada kiracının bilmesi gereken her zaman ve her ay ödemekler yükümlü olduğu sadece kira bedelini olduğudur. Kiracının kira ve aidat ödemesi en iyi şekilde sağlanarak maddi anlamda sadece bunlara karşı sorumlu olduklarını bilmelidir.

  1. Eşyalı Ev Durumu

Kiracıların tam da kendilerine göre bulmakta oldukları ve de evdeki eşyalar ile yaşamaya karar verdikleri anda kendileri için en uygun olan eşyalı evi bulup kullanmak son derece mantıklı olur. Ancak kişilerin evlerde kullanacakları eşyalar için herhangi bir sorun olması ya da arızalanma ile karşılaşıldığında masraf yapılmaması için kişilerin ev sahiplerinin sorumluluğu olduğunu bilmek gerekir. eşyalı olan evlerin eşyasında sorun yaşanması gibi durumlarda da elbette ki ev sahibi sorumlu tutulur.

Hangi harcamalar kiradan düşebilir? Konusunda eşyaları belirtmek doğru olur. Yani insanlar eşyaların arızasından ya da bunların onarımından, bakımından sorumlu tutulmamaktadır. Ev sahibinin ödemesi gereken bir masraf olmasından kaynaklı kiler bu detaylara dikkat ederek ve de kendileri masrafa girmeyerek bunu ev sahibinin çözümlemesini sağlamalıdır.

Fakat normal kullanım ömrü tükenmeden ve tamamen kiracının kullanımına, sorumsuzluğuna bağlı olarak hasar gören eşyalarda durum değişmektedir. Bu yüzden kişilerin kiracı olarak daha hassas ve de normal şekilde eşyaları kullanması ve de eşya hasarında, arızasında masrafa girmemesi gerekir. Hem daha uzun ömürlü kullanım hem de eşyaların hasar görmemesi adına sorun oluşmaması için kişilerin eşyalara dikkat etmesi önemlidir.

Kiracının evde yaşamaya başlaması ve de bu zaman diliminden sonra eşyalarda arıza gözlenmesi ile oluşan sorunlarda kesinlikle ev sahibi değil kiracı sorumlu tutulur. Bu yüzden insanların önlem alarak hareket etmesi ve de sorun yaşamayacak şekilde masrafsız olarak ilerlemesi adına kesinlikle eşyalar önemlidir.  Kiradan neler düşürülür? Konusunda eşya konusunun hassas ve de dikkatli olunması gereken bir nokta olduğunu belirtmek doğru olur.

  1. Vergi ve Sigorta Ödemeleri

Kiracıların her ay ödedikleri ve de yaşamaya deva ettikleri süreçte de ödemeleri gereken kiraya ek olarak bazı masrafları ve de ek ödemeleri yapmaları da gerekir. Tabi ki burada her türlü masraftan söz edilmesi mümkün olmamakla beraber kişilerin vergi ve sigorta konusunda tüm detaylara ve bilgilere sahip olması gerekir. Kişilerin yeni şekilde çıkmakta oldukları ev ya da işyeri için herhangi bir vergi, sigorta ödemesine gerek yoktur. Bunu ödemesi ve işlemleri gerçekleştirmesi gereken kişi kesinlikle ev sahibidir.

Emlak vergisi ya da zorunlu olan sigortalarda tam olarak mal sahibi tarafından karşılanmakla beraber onun ödemesi gereken tutarlardır. Bunların kiradan ödenmesi istenmekteyse de kiracı bu ücretleri ve tutarları kiradan düşüp bir sonraki ayda eksik olarak kira ödeyebilme durumuna sahiptir. Kiracı masrafları hakkında bilinmesi gerekenler içerisinde kesinlikle vergi ve sigorta konularının da tam olarak bilinmesi gerekmektedir.

  1. Ev Tamiri

Kiracı tarafından bir evde kalınması durumunda kişileri bağlamayan ve tamamen onlardan bağımsız olan durumlarda ev sahibinin bu masrafları karşılaması ve de hiçbir şekilde kiracıdan talepte bulunmaması gerekir. Bu nedenle evde yapılması gereken bir tadilat ve onarımda kiracı değiş ev sahibi masraf öder. Kiracı hangi masrafları öder? Konusunda ise eğer ki kiracı durmakta olduğu evdeyken herhangi bir eşya ya da evin herhangi bir yerine zarar vermişse bunu elbette ki öder.

Daha iyi şekilde masraf yapmadan yaşamak ve de kişilerin sadece kira ödeyerek kiracılığını yaşamasını sağlamak adına tüm masrafları ve de hangilerinin kiracı tarafından ödendiğinin bilinmesi gerekmektedir. Masraflar kimi durumlarda ev sahibindeyken bazılarında ise tam olarak kiracıya kalabilir.

Apartman içindeki durumlar, ev içinde yaşanan masraflar ve de çevresel sorunlar gibi her türlü detayın bilinmesi ile kişiler masrafları kimin ödeyeceğini bilir. Kira fiyatından düşen masraflar ile kiracılar belki de ev sahibinin ödemesi gereken bu gereksiz masraftan kurtulmuş olur.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

2 × one =