6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Kiralık Ev Nasıl Bulunur?

Kiralık Ev

Ülkemizde özellikle son aylarda insanların barınma ihtiyaçlarını kiralama yoluyla karşılamalarının maliyetleri yükselmiş durumda. Bu durum karşısında da kiralık ev bulmak isteyenler uygun yolla ev kiralamakta zorlanıyorlar. Peki kiralık ev nasıl bulunur, kiralık ev aramaya nereden başlanmalıdır?

Ev kiralamak isteyen tüketicilerin öncelikle planlamalarını çok iyi yapmaları gerekmektedir. Yeni bir yaşam alanında istedikleri nitelikleri, ikamet adresi haline gelecek evin hangi muhitlerde yer alacağı, yaşamak istedikleri evde olmazsa olmaz denilen kriterlerin ne olduğu gibi ayrıntıları iyi belirlemeliler. Bu adımdan sonra bir bütçe oluşturularak bu bütçeden de ne olursa olsun taviz verilmemelidir. Kriterler ve fiyat dengesi istisna durumlarda değişebilse de böyle bir planlamanın sonucunda tüketiciler aradıkları evleri bulabiliyorlar.

Bütçenizi Doğru Belirleyin

Ev kiralamak isteyenlerin yapmaları gereken ilk şey bütçelerini netleştirmektir. Bu bütçe netleştirilirken faturalar, yol giderleri ve eğer o eve taşınılırsa ne gibi ekstra maliyetlerle karşılaşılacağı gibi ayrıntılar da göz önünde bulundurulmalıdır. Bu bütçenin dışına çıkılması bireyleri zor durumda bırakacağı için taviz verilmemesi gerekir.

Ev Sahibinden Bulmaya Çalışın

Mal sahipleri ile birebir görüşerek ev kiralamak, ev kiralama sürecindeki en avantajlı yoldur. Bir evi sahibinden bularak kiralamak sizi hem emlakçı masrafından kurtarır hem de ev sahibi ile anlaşmaya vararak kira da az da olsa bir indirim alabilme imkânı doğurur.

Güvendiğiniz Emlakçılarla Çalışın

Ev kiralama sürecinde akla ilk gelen seçenek emlakçı seçeneği olsa da kimi zaman bu durum korku yaratabilir. Bu durumda sizin için evi bulacak olan emlakçının güvenilir olması gerekmektedir. Ev aradığınız bölgedeki emlakçılar hakkında kısa bir araştırma yapmanız bu aşamada oldukça işinize yarayacaktır. Bölgedeki esnaflara sorarak ya da internet üzerinden bilgi alarak size yol gösterecek olan emlakçı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Teknolojiyi Kullanın

Uygun fiyatlı ev bulmanın en etkili yollarından biri dijital iletişimi doğru kullanmaktır. Yalnızca parmaklarınızın ucu ile birçok ev seçeneğine göz gezdirip kıyaslayarak aradığınız kriterlerdeki evi çok daha kısa sürelerde bulabilirsiniz. Çeşitli kiralama siteleri üzerinden aradığınız evin kira tutarını, muhitini, yaşını, özelliklerini vb. belirleyip buna göre filtreleyerek kısa sürede çok daha geniş aramalar yapabilirsiniz.

Tanıdıklarınıza Sorun

Ev kiralarken faydalanabileceğiniz kaynaklardan biri de tanıdıklardır. Yakın zamanda evini değiştirmek isteyen ya da bulunduğu muhitten taşınmak isteyen kişilerden haberdar olan tanıdıklarınız sizin için bu zorlu süreci kolaylaştırabilir. Bunun yanında ev sahibi olan tanıdıklarınız da varsa sizin için kira indirimi bile yapılabilir.

Son dönemlerde Türkiye’de gayrimenkullerin hem satış fiyatları hem de kira fiyatları oldukça yükseldi. İnsanların yalnızca barınma ihtiyaçlarına karşılık ödeyecekleri miktarlar da giderek artmaya devam ediyor. Böyle bir durumda uygun kiralık ev bulmak daha da zorlaşıyor, ev sahibi olmak iste imkânsız gibi geliyor, fakat şartlar ne olursa olsun kolayca ev sahibi olabileceğiniz bir yol daha var!

Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı modelleri ile bütçesi fark etmeksizin herkesi ev sahibi yapıyor! Her bütçeye uygun ödeme alternatifleri sunan Birevim’de ister Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek ev hayalinize kısa sürede ulaşırsınız. Birevim bünyesindeki Birlikte Konut Finansmanı seçeneği ile finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle saptanır. Diğer alternatif olan Özel Konut Finansmanı seçeneğinde ise konut sahibi olma hayalinize tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile ulaşabilirsiniz. Böylece hayalinizdeki konuta tamamen bütçenizin koşullarına uygun şekilde zorlanmadan kavuşursunuz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

19 − fifteen =