6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

En İyi Yatırım Aracı Nedir?

En iyi yatırım aracı

Tasarruf yapmak kadar önemli olan diğer konu da tasarruf yaparak biriktirilen parayı yatırıma dönüştürmektir, çünkü nakit olarak bekletilen para, enflasyon nedeniyle hızla değer kaybetme eğilimindedir. Paramı nasıl değerlendirebilirim? Diye düşünen bireyler kendilerine uygun gördükleri birçok yatırım alternatifini değerlendirebilirler. Yatırım denince akla ilk gelen seçeneklerden olan ev almak ise günümüzde giderek zorlaşmaktadır, ancak doğru bir tasarruf finansmanı planıyla yatırımınızla ev sahibi olmanız mümkündür. Peki tasarruf nasıl değerlendirilir? En iyi yatırım aracı nedir? Şimdi bu sorulara cevap niteliğinde olacak en iyi yatırım yollarını sıralayalım…

Tasarruf Finansman Şirketleri

Birikiminizi bir ev ya da araba sahibi olarak yatırıma dönüştürmek istediğinizde en doğru seçeneklerden biri tasarruf finansman şirketlerinin sunduğu planlardan faydalanmak olacaktır. Günümüzde ev ve araba sahibi olmak özellikle orta ve dar gelirliler için neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Türkiye’nin önde gelen tasarruf finansman şirketleri arasında bulunan BİREVİM ise size banka faizleri ile karşı karşıya kalmadan ev ve araba sahibi olacağınız en doğru finansman planlarını sunar.

BİREVİM bünyesine oluşturulan tasarruf finansman planları ile tasarrufunuzu değerlendirirken bütçenizi de zorlamanıza gerek kalmaz. BİREVİM’in konut finansman planlarından olan Birlikte Konut Finansmanı ya da Kişiye Özel Konut Finansmanı alternatiflerinden peşinatlı ya da peşinatsız olarak size uygun olanı seçip kolayca ev sahibi olabilirsiniz.

Birlikte Konut Finansmanı kapsamında koşullarınıza uygun bir tasarruf planı oluşturulur ve sizinle aynı koşulları taşıyan bir gruba dahil edilirsiniz. Finansman teslim tarihiniz ise dahil edildiğiniz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle belirlenir.

Kişiye Özel Konut Finansmanı planında ise taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi bütçenize uygun olacak şekilde belirleyebilir, böylece bireysel tercihlerinizin getirdiği konforu yaşarsınız.

Altın

Ülkemizde en çok tercih edilen yatırım türlerinden biri olan altın, değeri sürekli değişen ve genelde de artan bir yatırım aracıdır. Altın yatırımı fiziksel olarak yapılabildiği gibi, bir bankada altın hesabı açılarak da yapılabilir.  Kısa vadede kar yapmak için uygun olmayan altın yatırımı, daha çok uzun vadeli düşünen yatırımcılar için karlı bir alternatif olacaktır.

Döviz

Altın yatırımından sonra ülkemizde en çok rağbet gören yatırım türlerinden biri de döviz yatırımıdır. Döviz yatırımı da altın gibi fiziksel ya da banka hesabı yoluyla yapılabilir. Ülkemizdeki ekonomik dengeleri göz önüne aldığımızda döviz yatırımı da uzun vadeli bir yatırım aracı olarak tercih edilebilir.

Mevduat

Mevduata yatırım yapmayı kısaca Türk lirasına yatırım yapmak olarak tanımlayabiliriz. Risksiz yatırımlar arasında yer alan mevduat yatırımı kısa zamanda çok kazanmak isteyen yatırımcılar için uygun olmayacaktır. Mevduat yatırımında elde edilecek kar, mevduat hesabının açıldığı bankanın verdiği vadeli mevduat faiz oranı ve paranızın miktarına göre değişkenlik gösterecektir.

Hisse Senedi

Hisse senedine yatırım yapmak yüksek risk barındırır. Bu nedenle bu konuda adım atmadan önce bir uzmanla çalışılması en doğru hareket olacaktır. Kulaktan dolma bilgilerle hisse senedi yatırımına girmek, sahip olduğunuz paranızın tamamını kaybedebileceğiniz ihtimalini doğurmaktadır.

BES Yatırımı

Bireysel emeklilik sisteminin kısaltılmış hali olan BES, mevduata yapılan yatırım gibi kazançlı olmasa da değerli bir yatırım aracıdır. BES yatırımında en büyük avantaj, devlet tarafından sağlanan %25’lik gelir vergisidir. Yani BES’e yatırım yaptığınızda yatırdığınız paranın %25’i kadar da devletten destek alırsınız. BES’te yaptığınız birikimleri dilerseniz Bireysel Emeklilik Sigortası şirketleri aracılığı ile; fon, tahvil ve hisse senedi gibi alanlarda da değerlendirebilirsiniz. Çalıştığınız Bireysel Emeklilik Sigortası şirketinin size belirlediği süre sona erdiğinde birikiminizi maaş olarak alabilir ya da paranızın tamamını çekebilirsiniz.

Devlet Tahvili

Devlet tahvili kısaca devletin bir yıldan daha uzun süreli borçlanma ihtiyaçlarını karşılamak için Hazine Müsteşarlığı tarafından çıkarılan borçlanma senetleridir. Bu yatırım araçlarında devlet belirtilen tarihte faiz getirisiyle beraber yatırımcıya ödeme yapma konusunda garanti verir. Devlet tahvilleri sabit faizli ya da değişken faizli olabildiği gibi dövize endeksli de olabilirler. Devlet tahvillerinden faydalanabilen kişiler tüzel kişiler olabildiği gibi, bankalar da tahvilleri bilançolarının aktif kaleminde yatırım aracı olarak bulundurabilirler.

Repo

Kısa dönemli bir menkul kıymetin belirli bir süre sonra ilk satıcı tarafından geri alınması işlemi kısaca repo olarak adlandırılır. Devlet tahvilleri, hazine bonoları, banka bonoları, banka garantili bonolar, kamu ortaklığı idaresi ve toplu konut idaresince ihraç edilen borçlanma senetleri gibi menkul kıymetler repo işlemlerine konu olabilirler.

Yatırım Fonu

Yatırım insan hayatını sürekli meşgul eden bir konu olurken yatırım fonu ise insanların bütçesine yaşam şartlarına, hayata bakış açısına göre hep bir değişkenlik içerisinde ilerlemiştir.

Yatırım fonu kısaca kişilerin nakit paralarını finansal bir enstrümana yatırmasıdır. Yatırım fonlarını ne zaman ve nereye yatıracağını iyi araştırmak ve bilinçli işlem yapmak gerekmektedir.

En çok tercih edilen yatırım fonlarına örnek verecek olursak; Altın, dolar, hisse senedi, dijital para, gümüş, tahvil, Hazine bonosu, bes yatırımı vb. saymak mümkündür.

Yatırım fonları kişilere birçok avantaj sağlamaktadır. Bunlardan en önemlisi enflasyon karşısında değer kaybeden Türk lirası, karşısında paranız değer kaybetmeyecek hatta paranız daha da değerlenecektir.

Ayrıca yatırım fonu sayesinde küçük birikimlerini artırabilir. İstediğiniz zamanda nakit paraya çevirebilirsiniz.

Emlak Gayri Menkul Alımı

İnsanların mutlaka tercih ettiği ve taşınmaz değerli varlıkların bütünü içeren emlak gayri menkul taşınmaz mal alımı hiçbir dönem insanların vazgeçemediği bir yatırım aracı olmuştur.

Yatırım amaçlı gayri menkul alımı için emlakçılar vazgeçilmez yatırım aracısıdırlar. Ev, arsa, dükkân, bağ, bahçe, çiftlik her türlü gayri menkul alımı için yatırımlarınız mantıklı olacaktır.

Toprağa yapılan yatırım boşuna gitmez diye halk arasındaki sözler tam da bundan bahsetmektedirler.

Almış olduğunuz bir konut her yıl üstüne biraz daha değer katarak paranızı değerlendirebileceğiniz iyi bir yatırım aracı olmaktadır.

Likid Fonu

Paranızın değer kaybetmesini istiyorsanız mutlaka bir yatırım aracına yatırmanız gerekmektedir. Likid fonu da yatırımcısına düşük bir riskle hizmet veren bir para yatırım aracıdır.

Likid fon yüksek gelir getiri olmayan bir yatırım aracıdır. Bunun yanı sıra düşük riski olduğu için de yatırımcına avantaj sağlamaktadır.

Likid fonu için yatırımcının yapması gerek tek iş, katılım payı satın alarak bu portföye dahil olmanızdır. Likid fon kolay bir işlem ağına sahiptir. Likid fon alış- satış işlemlerinizi mobil ve internet bankacılığından rahatlıkla yapabilirsiniz Likid fon piyasaları uzmanlar tarafından sürekli takip edilmektedir. Bu şeklide yatımlarınızı kolaylıkla takip edebilirsiniz. Küçük birikimlerini büyük paralara çevirmek için likid fonu yatırım aracını tercih edebilirsiniz.

Likid fonlar kamu yetkilendirilmiş kişiler tarafından yönetildiği için dolandırıcılık gibi sorunlardan da uzak tutulmaktadır. Böylece hem paranızın değerini korurken hem de güvenli bir yatırım aracı seçmiş olursunuz.

Dijital Para

Gelişen ve değişen dünya beraberinde yatırım araçlarını da değiştirmeyi de getirmektedir.  İnsanlar altın, döviz ya da taşınmaz mal yatırımlarının yerine artık dijital para yatırımı yapmaya başladılar.

Dijital paraya sanal para da denilmektedir. Fiziki bir konumu olmayan bu paraların bazıları ile alışverişte yapabilirsiniz.

Birçok kişi tarafından yatırım aracı olarak tercih edilen dijital para piyasası paranızın değerini korurken paranıza değer de katmaktadır.

Ülkemizde de dijital para konusunda adımlar atıldı ve Dijital Türk Lirası İş Birliği Platformu kuruldu.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

10 + 16 =