6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Eskihisar Feribot Ücreti ve Saatleri

Eskihisar Feribot

Eskihisar feribot ücret ve saatleri yolcu ve araçlı yolcular için merak edilen konular arasındadır. Feribotla varış noktasına gidişleri incelerken, güncel bilgilere göre değerlendirme yapabilirsiniz. Anlık fiyatlar sık değiştiği için ulaşımda da farklı sonuçlar görebilirsiniz. Feribot ücretlerinin değişmesi nedenleri vs. hakkında da takipte kalmanız önerilmektedir.

Eskihisar Feribot İskelesi Nerede?

Açık adres olarak da yazmak gerekirse; Eskihisar Mah. Feribot Yolu şeklindedir. Topçular istikametine giden Eskihisar Feribot İskelesi, Gebze’de yer almaktadır. Gebze ise Kocaeli’nde yer almaktadır. Lokasyon olarak önemli bir yerde bulunduğu için diğer tarafa geçişte feribot seferleri düzenli olarak takip edilmektedir. Vatandaşlar, Eskihisar’ a gelerek bilet aldıktan sonra hedef yere gidebilir.

Eskihisar Topçular feribot iskelesi, İDO seferleri için geleceklerde, Çiftlikköy- Yalova adresi olarak da görülmektedir. Taşköprü Merkez’e geldikten sonra buradan yeniden feribot kullanabilirsiniz. İki yönlü olarak da değerlendirme yapılmaktadır.

Eskihisar Topçular Feribot Seferleri

Eskihisar feribot seferleri hem Gebze’den hem de Topçular’dan değerlendirilmektedir. Genel olarak yön fark etmeksizin verilmiş bir tarife bulunmaktadır. Bu tarifelerde seferlere göre bir liste belirlenmektedir. Gebze’den Topçular’ a ve Topçular’ dan Gebze’ye sefer sayıları değişmektedir.

Genel olarak sabah 06.00 ve gece 00.00 arası feribot seferleri olduğu bilinmektedir. Ayrıca Tavşanlı istikametinde de Eskihisar seferlerinin düzenlendiği biliniyor.  Tavşanlı istikametinde yol alacaksanız, benzer şekilde 20-25 dakikada bir kalkış 24 saat boyunca devam ediyor. Tavşanlı ve Topçular Araba İskelesi birbirine yakın istikamette bulunuyor.

Tabloda değişiklikler olabileceği için sefer saatleri ve günlere göre yenilenmiş halleri mutlaka feribot kurumundan öğrenmeniz gerekir. İDO ile en güncel sefer saatlerini bulabilirsiniz. Hava şartları nedeniyle saat değişiklikleri olabildiği için liste uzayarak değişebilmektedir. Gündüz saatlerinde genelde iki saatte bir feribot seferi var şeklinde düşünebilirsiniz.

Eskihisar Topçular Feribot Fiyatları 2024

Bazı kaynaklarda genel Eskihisar Topçular feribot fiyatları 214 TL olarak görülmektedir. Bazı kaynaklarda ise, tek yön çift yöne göre araç da dikkate alınırsa farklı fiyatlar bulunmaktadır.

Tek ve çift yön “Birinci Sınıf Araçlar” için 210 TL ve 390 TL şeklinde fiyat belirlenmiştir. Birinci sınıf araç kapsamında, 4 koltuğa kadar otomobil, jeep SUV 2 aks yer almaktadır.

Otomobil, minibüs gibi 9 koltuğa kadar olan, 2 aks özellikte 315 TL- 590TL fiyatlar görülmektedir. Otobüs ve minibüsler ikinci sınıfa girmekte ama koltuk sayısı da önem kazanmaktadır.

Kamyon, otobüs, 7,2 m üst uzunluk limiti olan araçlarda 405- 760 TL aralık yer almaktadır. Yani tek gidiş ve gidiş dönüş şeklinde hesaplama mantığı devam etmektedir.

10,5 metreye kadar uzunluğu olan, 4. sınıf otobüs, kamyon vs. için de 405-760 TL fiyat aralığı sürmektedir. 5. sınıf araçlarda, 10,5 metreden uzun, tır gibi araçlarda ise 570-1070 TL arası ücretler vardır.

Motosikletle feribot gidişi için 85 TL tek gidiş,  160 TL gidiş dönüş bilet alabilirsiniz. Motosikletler de 6. sınıf araçlar olarak bilinmektedir.

Eskihisar Feribot Fiyat Değişimleri Neden Oluyor?

Ulaştırma Bakanlığı, kullanılan araçlar ve yakıtlar konusuna göre enflasyon oranları doğrultusunda zam getirmekte veya indirime gitmektedir.  Yayalar, öğrenciler, araçlar için feribot yolculuklarında değişiklikler gelecek senede de devam edeceğe benziyor. Enflasyon dalgalanmalarının azalmaması fiyatlardaki artışı daha fazla yapabilmektedir.

Yayalar ve Öğrenciler İçin Gidiş Dönüş Feribot Fiyatları

Eskihisar feribot saatleri ve fiyatları araçlar haricinde yayalarda 15 TL ve öğrencilerde 7,32 TL şeklinde netleşmiştir. Eskihisar ve Topçular istikameti popüler bir rota olduğu için hemen herkes tarafından kullanılan bir feribot rotasıdır. İDO gidiş dönüş biletlerini alarak daha karlı şekilde yolculuk yapabilirsiniz.

Feribot Biletleri Kredi Kartı Geçerli mi?

Eskihisar Topçular hattında yolculuk yapmak için kredi kartı kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Kredi kartı ödemelerinde genellikle tek çekim yapılmaktadır. Fakat bankanızın ödeme ve taksitlendirme kolaylıklarını sonrasında inceleyebilirsiniz. Harcama taksitlendirme bazı bankalarda olabilen bir özelliktir.

Harcama yaptıktan sonra banka uygulamanız üzerinden feribot yolculuğu için aldığınız bileti taksitlendirebilirsiniz. Kredi kartı ekstrenize taksitli fiyat yansıyacaktır.

Eskihisar Topçular Feribot Bileti Nasıl Alınır?

İDO mobil uygulama veya iskele gişelerini kullanarak feribot bileti alabilirsiniz. Feribot biletlerini hangi iskeleye yakınsanız, oradaki satış noktaları üzerinden, başvuru yöntemiyle alabilirsiniz. Mobil uygulama ile Eskihisar feribot bilet al dediğinizde ise uygulamanızdaki onaylama işlemlerinden emin olabilirsiniz.

Eskihisar Feribotu Hangi Durumlarda Çalışmaz?

Feribot seferleri riskli olarak kabul ediliyorsa, bu durumda ilgili kurum açıklamasına göre aksama olabilmektedir.  Şiddetli fırtınalarda, 24 saat hizmet veren feribotlar aksayabilmektedir. Yeni seferlerle alakalı düzenlemeler, medyada vs. açıklandıktan sonra yeniden bilet alabilirsiniz.  Netice olarak riskli bir feribot yolculuğunun engellenmesi gerekmektedir.

İskeleye Hangi Otobüsler Feribot İskelesine Gider?

Feribot biletini alarak hemen yola çıkacaksanız otobüsleri kullanabilir veya kişisel araçları değerlendirebilirsiniz.  Gebze’den, Mevlana Caddesi 408 numaralı otobüs iskeleye gitmektedir. Eskihisar Depolama 416 ile Eskihisar feribota giden otobüsler seçeneklerini kullanmış olursunuz.

Ulaşım Nasıl Oluyor? İskele Yol Tarifi

Gebze, Yalova civarında Taşköprü Merkez tabelaları takip ederek Eskihisar iskele yoluna ulaşabilirsiniz. E 5 karayolunu kullanıyorsanız, tabeladan sağa doğru yönlenmeniz gerekmektedir. Bu bölge, Denizçalı, Çiftlikköy olarak da yönlendirme yapabilir. Yalova Merkez ve iskele arasında 14 km civarında mesafe bulunuyor. Arabalı iskeleden çıktıktan sonra otoban yönlendirmesi yer almaktadır.

Eskihisar feribot yol tarifi için dilerseniz navigasyon, Google yol tarifi alternatifleri üzerinden değerlendirme yapabilirsiniz. Nereden iskeleye ulaşmaya çalışıyorsanız, yol tariflerinde farklar olabilmektedir.

Feribot Telefon Numaraları Nedir?

Eskihisar, Topçular iskele hizmetleri, feribot yolculuğu için iki tane telefon numarası verilmektedir. 0212 444 44 36 ve 0850 222 44 36 numaralarını arayarak yönlendirmeleri takip edebilirsiniz. Müşteri hizmetleri Eskihisar feribot telefon numarası konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, İDO iletişim sayfaları ve direkt şubeleriyle de iletişime geçebilirsiniz.

Feribot Yolculuğu Avantajları Neler?

Feribot yolculuğu birçok kişinin tercih ettiği yöntemdir ve bunu birçok avantajla beraber açıklamak mümkündür. Öncelikle haftanın 7 günü feribotu kullanabilirsiniz. Saatlerle ilgili bazı kaynaklar sabah 6 ve gece 12; bazıları 24 saat boyunca kullanım olanağı söylemektedir. Direkt güncel bilgi almak için kuruma başvurabilirsiniz.

En önemli avantajlardan biri, çeşitli kara taşıtlarıyla feribota binme imkanı olmasıdır. Tır da feribot kullanabilir, küçük bir motor da feribot kullanabilir.  Ağırlık yönünden tır vs. araçlardan daha ağır bir aracınız olduğunu düşünüyorsanız sorarak bilet almanız faydalı olacaktır.

Feribot seferlerini gidiş dönüş olarak aldığınız zaman, tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca yakıt ve zamandan da tasarruf edeceğiniz için, çok yönlü bir avantaj vardır.

Eskihisar feribot harita ayrıntılarına bakınca iskelede birçok yeme içme alanı ATM vs. bulabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

4 + two =