6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Motosiklet Kasko Sigortası Nedir, Neleri Kapsar?

Zorunlu trafik sigortası tarafında genel hasarların karşılanması durumlarda motosiklet kasko devreye girerek motosiklet kazalarında oluşabilecek olan kazaların önüne geçmektedir. Hemen her insanın başına gelebilecek olan ve de durum her ne olursa olsun bazı durumların maddi açıdan da önlenmesini gerektirmekte olan kazalar ya da sorunlara karşı sigortanın olması ve kişileri koruması adına sigorta almak mantıklıdır.

Motosiklet kullanımında oluşabilecek olan durumların önlenmesi ve de bu durumların sonuçlarının en iyi şekilde kişinin lehine çözümlenmesi adına gerekli olan bir sigorta türüdür. Trafikte görmeye alışkın olan motosikletlerin artık en az araçlar kadar korunması ve de güvence altına alınması gerekir. Bu durumda kişilerin motosikleti ile kaza yapması ya da olumsuz durumlar yaşanması durumunda derhal gerekli olan sigortayı yaptırması son derece önemlidir.

Trafiğe çıkmakta olan motosikletler yapıları gereği kaza ya da herhangi bir devrilmeye daha müsait olmasından kaynaklı kişilerin önlem ve tedbir alması gerekmektedir. Bu nedenle motosikletler yapıları gereği de otomobillere kıyasla kazalara daha elverişli olurlar. Bunu önlemek ya da kaza durumunu maddi olarak da rahatlatmak adına kişiler motosiklet kasko sigortası yaptırmalıdır.

Motosiklet Kasko Sigorta Kapsamı

Motosiklet kullanmakta olan ve de motosiklet sahibi olan kişiler sigortayı alarak birçok şekilde kendini ve motosikleti güvence altına alabilir. Maddi olarak ciddi şekilde kişileri etkilemekte olan kazalar ya da hasarlar olması durumunda kişilerin en doğru şekilde maddi anlamda korunması adına bu kasko alınır. Oluşturulmakta olan poliçeye bağlı olarak bu kaskonun kapsamı ve de içeriği değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda trafik sigortası tarafından karşılanmakta olan limitler zararın karşılanması için yeterli olmayabilir.

Kişilerin trafik sigortası ile karşı tarafın hasarını ve de maddi yükünü karşılayamaması da derhal bu sigortanın yaptırılması ile çözümlenebilir. Ani ve beklenmedik durumlarda meydana gelecek olan hasarlar ve maddi zararlar için kasko yaptırmak son derece faydalı ve mantıklı olur. Motosiklet kasko sigortası nedir? Konusunda kişilerin trafik sigortası tarafından karşılanmamakta olan durumlarının bu kasko ile güvence altına alınması durumudur.

Bu durumda kişiler daha geniş kapsamlı olarak hareket edebilmekte ve hasarlar kısmen ya da tamamen karşılanabilmektedir. Kişilerin motosikleti eğer ki kazalarda kullanılamaz ve de onarılamaz bir hale gelirse bunun için kasko kişilere maddi anlamda destek sağlar. Sigorta şirketi bu gibi durumlarsa aracın değeri kadar kişilere ödeme yapmaktadır. Kişiler bu nedenle en iyi ve doğru şekilde hem kendini hem de aracını güvence altına almak için bu sigortayı yaptırmalıdır.

Zorunlu trafik sigortasına bakıldığı zaman motosiklet kazası durumlarında üçüncü şahıslara verilmekte olan hasar karşılanmaktayken motosiklet kaskosunda aracın kendisi teminat altına alınır. Motosiklet kasko sigortası neleri kapsar? Konusunda ise kişilerin maddi anlamda daha fazla rahatlaması ve de kaza durumunda kendisinden çok fazla bir şey gitmemesi ya da tamamen maddi kaybının önlenmesi söz konusu olur. Aynı zamanda poliçeye eklenebilmekte olan bazı unsurlar sayesinde kişilerin sağlıksal durumları hakkında da hizmet verilerek en doğru önlemler alınır.

Kaskonun içeriği ve de kapsamı kişiler için sağlanmakta olan teminatları ifade etmektedir. Bu teminatlar da kişilerin pozitif anlamda avantaj elde etmesine yardımcı olur. Bu yüzden kaza ya da hasa r gibi durumlarda kişilerin telaş yapmasına gerek kalmadan ciddi şekilde maddi olarak destek sağlanmaktadır. Bu teminatlar ve de kaskonun içeriği, kapsamı da şu şekilde belirtilebilmektedir:

  1. Çarpılma, Çarpma, Devrilme ve Yanmalar

Kişiler tarafından kullanılmakta olan motosikletler ile gerçekleşmiş olan bazı durumlarda sigorta kapsam gereğince kişileri teminat altına almaktadır. Motosiklet kasko sigortası teminatları açısından ilk olarak bilinçsiz şekilde gerçekleşen durumlardan bahsetmek gerekir. aracın seyir ya da park halindeyken çarpma, çarpılma ya da devrilme gibi durumlarının olmasından kaynaklı teminat uygulanır. Motosiklet kaskosunun en temel teminatı ise çarpma ve çarpılmadır.

Trafik kazasına ek olarak kişilerin kendi iradesi dışında gerçekleşmekte olan bu hasarlar ve olaylar karşısında tüm zararlar koruma altına alınır. Motosikletin ya da anahtarın çalınması durumunda da aynı şekilde tüm zarar sigorta tarafından ödenir. Bu nedenle kişilerden habersiz olarak motosikletin başına bir şeyler gelmesi halinde derhal önlem alınmak amaçlı kasko devreye girer. Motosiklet kasko sigortası ne işe yarar? Konusunda da kişilerden bilinçsiz olarak motosikletin zarar görmesi durumunda devreye girmesi ile fayda sağlaması yer alır.

  1. Terör Eylemleri ve Halk Hareketleri

Kişilerin beklenmedik ve ani şekilde tamamen kendileri dışında motosikletleri zarar görebilir. İşte böyle bir durumda yine kişiden bağımsız şekilde gerçekleşmekte olan zararlar ve de hasarlarda devreye yine kasko girer. Özellikle de halk tarafından gerçekleşmekte olan grevler, protestolar ve de eylemlerde motosikletin zarar görmesi durumu yaşanmışsa bunu şirket karşılar.   

Olağandışı olarak motosiklete zarar verilmişse kişilerin hiçbir maddi hasara ve zarara uğramasına gerek kalmadan en iyi şekilde kasko şirketi tarafından tüm zararların karşılanması durumu vardır. Bu da kişilerden bağımsız olarak gerçekleşen zararın şirket tarafından ödenmesi halinde kişileri rahatlatır. Motosiklet kasko sigortası önemli mi? Konusunda bu tarz olaylarda elbette ki önemli olduğunu belirtmek doğru olur.

  1. Üçüncü Şahısların kötü Niyetli Olan Davranışları

Kişilerin hiçbir şekilde motosikleti için zararının olmaması ve de hasar vermemesi gibi durumlarda aynı şekilde kasko tüm masrafı karşılamaktadır. Yani üçüncü kişiler tarafından bilinçli ya da bilinçsiz olacak şekilde motosiklete zarar ve hasar verilmesi, maddi olarak verilmekte olan hasar karşısında insanların en iyi şekilde güvence sağlaması için kasko devreye girmektedir. Üçüncü kişilerin neden olmakta olduğu bedensel ya da maddi hasarlar tamamen şirket ile karşılanır.

Neden motosiklet kasko sigortası? Konusunda ise kişiler için bu kadar geniş kapsamlı teminatlar sunan ve de nerdeyse maddi anlamda bazı konularda tamamen rahatlatan bu sigortanın büyük avantajları olur. Kişilerin kötü niyetli olarak kişiye ait olan motosikleti çizmesi, devirmesi, yakması gibi durumlarda da motosiklet kasko sigortasının devreye girdiğini belirtmekte fayda vardır. Kaza sonucunda oluşmakta olan maluliyet, vefat ve de sağlıksal durumlarda teminat kapsamına girmektedir.

İnsanların her anlamda korunması ve de kazanın ya da hasarın oluşmasından sonra kendilerinden maddi olarak bir ödenek çıkmaması adına kasko son derece işe yarar. Bu nedenle motosikleti bulunan herkesin bu kaskoyu alması ve de bulundurması oldukça mantıklı olur.

  1. Doğal Afet

Kişilerin hiçbir etkisinin olmadığı ve tamamen doğal afetlerden kaynaklanmakta olan hasar ve zararlarda da zararı karşılamakta olan kaskodur. Sel, dolu, toprak kayması gibi nedenlerle motosikletin zarar görmesi ve kullanılamaz hale gelmesi gibi durumlarda motosikletin kaskosunun devreye girdiğini belirtmekte fayda vardır.

Bu durumlar öngörülebilir ve engellenebilir olmadığı için kişilerin en doğru ve olması gerektiği şekilde önlem almasını sağlamak adına kaskonun yaptırılması gerekmektedir. Motosiklet kasko sigortası nasıl alınır? Konusunda kişilerin doğal afetlere karşı da dikkatli olması adına bu kaskoyu almak için sigorta şirketine giderek başvuruda bulunması yeterli olur.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five × four =