6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Müstakil Ev Nedir?

Müstakil Ev

Özellikle şehir yaşamının stresinden ve apartman katlarından boğulan herkesin aklından geçen seçeneklerden biri müstakil ev sahibi olmaktır. Müstakil ev nedir sorusunu üst üste katların olmadığı en çok bir ya da iki kattan oluşan genellikle dubleks tipinde evler olarak yanıtlayabiliriz.

Müstakil evlere mülkiyetin yalnızca ev sakinlerine ait olduğu villaları örnek olarak verebiliriz. Villa tipi yapıların genellikle şehir dışında konumlandırıldıklarını anımsayacaksınız. Bunun en büyük nedeni şehir merkezinde nüfusun yoğun olmasından dolayı çok katlı apartmanların daha yaygın olmasıdır. Ayrıca şehrin gürültüsü, kirliliği ve betonlaşmadan uzak kalmak isteyenlerin genellikle şehir dışındaki müstakil evlerde yaşamayı tercih etmeleri de müstakil evlere olan rağbetin en önemli nedenleridir. Bu da müstakil evlerin çoğu zaman merkeze uzak bölgelerde inşa edilmelerini açıklıyor.

Müstakil Evlerin Özellikleri

Apartman daireleri çok katlı olarak inşa edildikleri için herkesin uyması gereken toplum kurallarını da beraberinde getirmektedir. Bu kurallar apartmanda huzursuzluk çıkmasını önlemek amacıyla konulmaktadır. Müstakil evler ise diğer evlerden bağımsız oldukları için bu gibi kurallara tabi olmazlar. Yani müstakil evler, sahiplerine yaşam özgürlüğü sunarlar.

Ortak alanların olmadığı müstakil evlerde mülkün tamamının kullanım hakkı size ait olacağı için müstakil evinizde daha fazla mahremiyete sahip olabilir ve dilediğiniz gibi yaşayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse müziğinizi yüksek sesle dinleyebilir, geç saatlerde dahi spor yapabilirsiniz.

Müstakil evler genellikle arsa üzerine sıfırdan inşa edilen ev türleridir. Bu da evinizi kendi zevkinize göre yaptırabilmeniz anlamına gelir. Bu durum çoğu kişiye cazip gelir ve müstakil eve sahip olma konusunda teşvik edici olur. Apartmanlar mimarların ve yapı şirketinin mimari anlayışını yansıtacak şekilde inşa edildikleri için apartman dairelerinde yaşayacak kişilerin mimari tasarım konusunda söz hakları bulunmaz. Bununla birlikte apartmanlar birçok insanın ortak yaşam alanı olduğundan dekorasyon konusunda da yapabilecekleriniz sınırlandırılır. Müstakil evlerde ise beğeninize ve ihtiyaçlarınıza uygun mimari değişiklikler yapmak sizin elinizdedir. Müstakil evinizin inşa sürecine doğrudan dahil olarak istediğiniz müdahalelerde bulunma şansınız vardır.

Müstakil evinizin içinde yaşarken değişen ihtiyaçlarınıza göre değişiklikler yapabilir, oda ekleyip mimari yaklaşımda farklılıklar gerçekleştirebilirsiniz. Bunlara ek olarak ahşap görünümlü prefabrik  bir eve sahip olabilir, iç dekorasyonu yeniden düzenleyebilir, kat sayısını bile yükseltebilirsiniz.

Müstakil Evlerin Avantajları

Müstakil evlerin avantajları arasında en büyük avantaj bu evlerin yüksek olmamasıdır. Müstakil evleri özellikle apartman hayatından sıkılan kişilerin yoğunlukla tercih etmeleri bu yüzdendir. Bu tarz evler yoğun bir iş temponuz var ise dinlenmeniz için gereken huzuru fazlasıyla sağlayacaktır. Müstakil evler genelde bir ya da iki kattan oluşsa da bazen üç katlı tripleks müstakil evler de inşa edilebilir.

Müstakil evlerin en önemli özellikleri arasında kendine ait bahçesi olması gelir. Müstakil evler, sahip oldukları bahçeleri sayesinde organik tarıma da ufak çaplı geçme olanağı sunarlar. Müstakil bir eviniz varsa bahçenizde istediğiniz sebzeyi rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Müstakil evinizde bulunan bahçenizin büyüklüğüne de bağlı olarak bir yüzme havuzu yaptırabilmeniz de mümkün. Böylelikle işten döndüğünüzde rahatlamak için yüzebilir ve hatta spor aktivitelerinize yüzmeyi de ekleyebilirsiniz. Bunun yanında tatile gitmeye fırsat bulamadığınız zamanlarda tatil gibi bir hayatı evinizin konforuyla yaşayabilirsiniz.

Müstakil evler geniş aileler ve şehrin uzağında bir hayat sürmeyi tercih edenler için son derece ideal yapılardır. Huzur bulma isteği, aile ile daha kaliteli zaman geçirme isteği ve şehir hayatının zorluklarından kaçmaya çalışmak gibi gerekçeler de müstakil evlerin tercih edilmesinde önemli rol oynar.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

thirteen − four =