6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Neden 2+1 Daireler Daha Çok Tercih Ediliyor?

2+1 Daireler

Günümüz koşullarında her ailenin beklentisine uygun ve aynı zamanda konforlu daireler daha çok tercih edilmektedir. Bu konuda öne çıkan sorgulama neden 2+1 daireler daha çok tercih ediliyor şeklinde öne çıkmaktadır. 2+1 dairelerin tercih edilme nedenle başında fiyat uygunluğu dikkat çekmektedir. 3+1 daire alıp daha çok ödemektense evin mimari yönde değerlendirilmesi ve dizaynı oluşturularak 2+1 daireler daha kullanışlı hale dönüştürülmesi mümkün evlerdir. Çocuklu ailelerin odaları en iyi konfor düzeyinde dönüştürmesi ile 2+1 daireler rahatlıkla kullanılabilen dairelerdir.

Dairenin çok büyük veya çok küçük olması önemli bir detay değildir. Aksine çok fonksiyonlu ve kullanıma elverişli olması önemlidir. Örnek vermek gerekirse; satın alınan evin balkonlu alanının cam balkonla kaplanması ile oda konforu oluşturulması mümkün olmaktadır. Buda ekstradan eve bir oda kazandırma anlamındadır.

2+1 Daire Kaç Odalıdır?

Daire satın almaya karar verdiğinizde; daire fiyatları ve dairenin m2’si yönünden kafanız karışabilir. En çok merak edilen soru başlıklarından biri de 2+1 daire kaç odalıdır şeklinde öne çıkmaktadır. 2+1 daireler iki yatak odası ve salon şeklinde 3 odalı bir evi öne çıkarmaktadır. Salon haricinde mutfak, banyo veya banyo tuvalet şeklinde kullanılan alan beraberinde balkon bölümü de vardır. Bu durumda 3+1 ev şeklini öne çıkarmaktadır. 3+1 daireyi daha pahalı almaktansa 2+1 daire satın almak daha mantıklıdır.

Geniş ve büyük daire seçeneği genellikle kalabalık ailelerin tercihidir. Sırf misafir odası amaçlı kullanılmak istenen daire modelleri günümüz koşullarında gereksiz bir alan değerlendirmesi yapılmasına neden olmaktadır. Çünkü bir süreliğine kullanılacak alanları sürekli şekilde temizleme zorunluluğu eve daha çok zaman ayırma gereksinimi de oluşturmaktadır. 2+1 daireler ise tek veya iki çocuklu aileler açısından yeterli düzeydedir. Minimal eşyalar ile yerleştirilen evlerde rahat bir şekilde yaşam sürdürülmesi mümkündür.

Yatırım Amaçlı Daire Alınır Mı?

Yatırım amaçlı daire alınması ileriye dönük gayrimenkul sahibi olmanızda büyük avantaj sağlamaktadır. Geçmiş yıllarda daire satın alan ve son ödemelerini yapmakta olan vatandaşların günümüz şartlarında en ufak kart ödemesi şeklinde ev ödemesi yaptığını görebilirsiniz. Daha net ifade ile ilk zamanlar zorlayıcı olan ödemelerin zaman içinde maaş artışı ve gelir kaynaklarının çoğalması ile düşüşe geçtiği görülmektedir. Bu durumda hem ev sahibi olmuş olur, hem de yatırım amaçlı ileriye dönük adım atmış olursunuz.

Konuyla ilgili araştırılan yatırım amaçlı daire alınır mı sorgulamasına ilişkin yatırıma yönelik yapılabilecek en etkili şeyin daire alınması olduğunu belirtebiliriz. Daire dışında uzun vadede değerlenecek alanlar ise arsalardır. Uygun fiyatlı arsaları emlak uzmanı beraberinde satın almak en akıllıca yatırım seçeneklerinden biridir. Fakat hem yatırım hem de gelir getiren bir seçenek arıyorsanız; kiracısı olan daireleri satın almanız çok mantıklı hamle olacaktır. Çünkü kira ödemesi sayesinde satın aldığınız dairenin gideri de karşılanabilir.

2+0 Daireler Nasıldır?

Bütçeye uygunluğu yönünden daha çok satışa sunulan daireler 2+1 ve 2+0 daire modelleridir. 2+1 dairelerle ilgili bilgi paylaşımı yapma sonrasında çokça merak edilen 2+0 daireler nasıldır sorgulamasına cevap vereceğiz. 2+0 daireler dar koridor şeklinden oluşan ve birbirinden ayrı şekilde bulunan odalardan oluşmaktadır. Daha net ifade ile birleşik iki odalı değildir. Mutfak kısmı stüdyo mutfak tarzındadır. Bu sayede kullanışlı alan fırsatı sunmaktadır. Özellikle iki kişilik aileler için son derece kullanışlı daireler olduğunu söylemek mümkündür.

Hangi Daireler Daha Hızlı Kiralanır?

Daire satın alma sonrasında mülk sahipleri çeşitli nedenler beraberinde dairesini kiraya vermek istemektedir. Ancak enflasyon beraberinde kiralardaki artış seviyesi hızla yükselmektedir. Bu durumda her dairenin hızlı şekilde kiraya verildiğini söylemek mümkün olmayacaktır. Konuyla ilgili sorgulanan başlık ise hangi daireler daha hızlı kiralanır şeklinde öne çıkmaktadır. Bu araştırma açısından belirteceğimiz durumları dikkate almanızı önermekteyiz.

İlk bakışta geniş daire satın alma isteği en iyi fırsat gibi yorumlanmakta ve 3+1 dairelere önem verilmektedir. Ancak kirası çok yüksek olmasından dolayı uzun sürede kiraya verme şansınız düşük olabilir. Kısaca kullanım açısından avantajlı olan ve 3 odalı sayılabilecek hangi daireler daha hızlı kiralanır sorgulamasına 2+1 dairelerin fiyatı beraberinde daha hızlı kiraya verildiği belirtilmektedir.

Hızlı kiracı bulunan 2+1 daireler, 3 odalı olarak sayılan ev modelleridir. Kullanışlı olan her bölümü 3+1 dairedeki genişliği aratmamaktadır. 2 çocuklu aileler için gayet uygundur. Sadece kalabalık gelen misafir gruplarında sıkışıklık yaşanır. Ancak bu durum geçici olduğundan en çok 2+1 dairelerin tercih edildiği görülmektedir. Fiyatları da hem satış hem de kiralama yönünden daha uygundur.

Daire Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gayrimenkul sahibi olabilmek geleceğiniz ve aileniz açısından en mantıklı girişimlerdir. Günümüz koşullarında daire satın alırken dikkat etmeniz gerekenler listesi ise aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.

  • İlan fotoğraflarını görme sonucunda alıcı iseniz; emlak danışmanı ile iletişime geçmeniz gerekir.
  • İlan hakkındaki detayları araştırma öncesinde ilanın hangi tarihte konulduğuna bakmalısınız. Daha net belirtecek olursak; ilan tarihinin güncelliği ilan gerçekçiliği ile eş orantılı rol oynamaktadır.
  • Güncel ilanlarda duvar boyasına, mutfak bölümüne, kapılarına ve diğer tüm evin bölümlerine alıcı gözle bakmalısınız. Ufak detaylar büyük masrafa dönüşebilecek unsurlardır. Bu nedenle ayrıntılar önemlidir.
  • Binanın yaşı, konumu, evin konumu hangi cephede olduğu bilgisine ulaşmanız gerekir. Bu bilgiler kapsamında kentsel dönüşümden geçmiş mi veya geçecek mi sorularına da net cevap edinmelisiniz.
  • Son olarak pazarlık payı bulunuyor mu durumuna göz atmalısınız.

Genel bakımdan daire satın alırken dikkat etmeniz gerekenler listesinde en önemlilerine yer vermiş bulunmaktayız. Ancak tüm bunları yapmak adına farklı şehirde bulunuyor veya yoğun çalışıyor olmanız zorlukla karşılaşmanızı sağlayabilir. Doğru bir karar almak için sizin adınıza tüm emlak işlemlerini detaylı şekilde inceleyip rapor halinde önünüze sunacak konut değerleme uzmanları ile iletişime geçmeniz önerilir. Emlak alanında uzmanlığa sahip olan bu kişiler, istediğiniz konuta en uygun fiyat beraberinde sahip olmanızı kolaylaştıracaktır.

Daire Satın Alırken Sözleşmede Dikkat Edilmesi Gerekenler

Emlak alanında işlemlerin bir bütün halde ilerlemesini istiyor ve başarılı bir sonuç almak istiyorsanız; öncelikle emlak danışmanı ile işbirliği içinde olmanız gerekmektedir. Daire satın alırken sözleşmede dikkat edilmesi gerekenler ise evin açık adresi, brüt ve net m2 bilgisi, evin tam konumu, yeni inşaattan alınıyor ise teslim edilmesi gereken net tarih bilgisi yer almalıdır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

two × 4 =