6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Sahibinden Satılık Müstakil Ev Almak İster Misiniz?

Müstakil Ev

Müstakil ev, özellikle şehirlerde küçük apartman dairelerinde yaşayan insanlar, stresten uzak ve doğayla daha iç içe bir yaşam sürmek isteyenler için uygun ev modelidir. Müstakil evler, apartman dairelerine göre insanlara daha fazla özel alan sunmaktadır. Bu da müstakil ev seçeneklerini daha cazip hale getirmektedir.

Ancak, müstakil ev modelleri apartman dairelerine göre daha pahalıdır. Günümüzde artan konut fiyatları ile birlikte müstakil ev sahibi olma hayali kuran insanların ciddi finansman seçeneklerine dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Müstakil Ev Nedir?

Müstakil ev, büyük parsel veya arazi üzerine kurulu, bahçe veya avlusu bulunan tek haneli ev modelleridir. Müstakil ev modelleri, şehir ve apartman dairesi hayatında bıkan ailelere özel yaşam alanları sunmaktadır. Emlak literatüründe “müstakil ev” terimi, arsa üzerine sıfırdan inşa edilen ve başka yapılarla bağlantısı olmayan tek katlı ev demektir. Müstakil ev modelleri genellikle büyük bir arsa üzerinde ve başka bina veya evle bağlantısı olmayan arazi üzerinde yer almaktadır.

Müstakil Evlerin Özellikleri Nelerdir?

Müstakil ev modelleri, büyük arsa veya arazi üzerinde inşa edilmiş yalnızca bir aile tarafından kullanılan evlerdir. Birkaç oda, mutfak, banyo ve yatak odasından oluşan müstakil ev modellerin en önemli farklılıkları yer, büyüklük ve tasarım olmaktadır.

Müstakil ev konseptleri, kişilere özgürlük ve özel yaşam alanı sağlarken ev sahiplerine tasarım ve dekorasyon özgürlükleri sunmaktadır. Apartman dairelerindeki yüksek sesli müzik dinleme veya geç saatlere kadar spor yapma imkânı sunmaktadır. Müstakil evler, apartman dairelerine göre bakım ve giderleri çok daha yüksektir. Müstakil ev sahiplerinin bu durumu göz önünde bulundurması gerekmektedir. Müstakil ev modelleri şehrin merkezinden uzakta inşa edildiğinden ulaşım giderleri de daha yüksektir. Müstakil ev almak isteyenler tarafından bu giderlerin de dikkate alınması gerekmektedir.

Müstakil Evlerin Avantajları Nelerdir?

Müstakil ev modelleri, ev sahiplerine evlerinde daha fazla özgürlük, güvenlik ve kişiselleştirme imkânı sunmaktadır. Müstakil evler, ev sahiplerine ev tasarım, dekorasyon ve yapım gibi konularda daha fazla seçim hakkı vermektedir.

Müstakil evlerin en büyük avantajı ise özel bahçesi, kullanım alanı bolluğu ve çok daha rahat yaşam imkânı sunmaktadır. Bu bahçeler ile ev sahiplerine organik tarım yapma şansı ve yüzme havuzu yapma imkânı da vermektedir.

Müstakil evler ayrıca şehir merkezinden uzakta olmaları nedeniyle evcil hayvanlarınızla ve ailenizle daha rahat şekilde yaşama imkanları ile dikkat çekmektedir.

Sahibinden Satılık Müstakil Ev Alma Fırsatı

Sahibinden satılık müstakil ev fiyatları ise yukarıda bahsedilen imkanları biraz daha hayalde kalmasını sağlamaktadır. Müstakil ev almak isteyen kişinin kendi ihtiyaçlarına uygun evi bulması için evin yerleşim alanı, büyüklüğü, özelliklerini ve fiyatını iyi araştırmalı ve kriterleri dikkate almalıdır. Özellikle müstakil ev fiyatları ciddi bir maliyet olarak insanların karşısına çıkmaktadır. Şehir hayatından bunalan insanların sakin yaşam için hayali olan müstakil ev için tasarrufa dayalı faizsiz finansman şirketlerinden BDDK Lisanslı Birevim, çeşitli imkanlar sunmaktadır.

Birevim tasarruf finansı ve konut finansmanı planları ile müstakil ev sahibi olmak isteyenlere konut ihtiyaçları için yardımcı olmaktadır. Tasarruf finansı ve konut finansmanı planları ile Birevim, konut kredisi çekmeden Türkiye’nin her yerinden faizsiz ev sahibi olma imkânı sunmaktadır.

Birevim Birlikte Konut Finansmanı modeli ise alıcıların koşullarına uygun tasarruf planı oluşturulmasını ve tasarruf planına uygun olarak ödeme yaparak ev sahibi olmasını amaçlamaktadır.

Tasarruf grubu adı verilen Birevim Birlikte Konut Finansmanı modeli ile tasarruf grubu üyelerinin hangi sırada konut alabilecekleri, noter huzurunda yapılan sıra tespiti ile belirlenmektedir. Birevim Birlikte Konut Finansmanı modeli, tasarruf grubu üyelerine uygun ödeme yöntemleri sağlamaktadır.

Birevim Kişiye Özel Konut Finansmanı seçeneği ile ev sahibi olmak isteyenler kendi bütçelerine uygun taksit tutarı ve teslimat tarihini belirleyebilme imkanına sahiptir. Kişiye Özel Konut Finansmanı sayesinde, Birevim müşterileri bütçelerini zorlamadan ev sahibi olma hedefine ulaşabilir.

Birevim tasarruf planlarının nasıl çalıştığı ve hangi koşullar altında uygulandığı konusunda daha fazla bilgi edinmek için en yakın Birevim şubesini ziyaret edebilir veya web sayfamızdan iletişim kurabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

3 − three =