6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Sahibinden Satılık Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sahibinden Satılık Araba

İkinci el araç satın almak, daha hesaplı olduğu için tercih edilen bir yoldur. Özellikle son zamanlarda artan araç fiyatları ve yükselen ÖTV oranlarının ardından vatandaşlar ikinci el araçlarla daha çok ilgilenmeye başladılar. Sıfır kilometre otomobil alacağınız zaman zaten ilk sürücü siz olduğunuz için bir sorun yaşamazsınız fakat ikinci el araba alırken dikkatli olmak gerekiyor. Sahibinden satılık araba ilanlarında ya da oto galeriler tarafından satılan araba ilanlarında yanlış beyan verilme olasılığı vardır. İkinci el araç satın almak isteyen bireyler dikkatli olmadıkları takdirde çok çeşitli problemlerle karşı karşıya kalabiliyorlar. Peki ikinci el araba satın alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Bu Noktalara Dikkat!

  • Sahibinden satılık araba alırken ilk dikkat edilecek nokta fiyat araştırması yapmaktır. İkinci el araba satın alırken, özellikle aracın sıfır fiyatına ve piyasadaki ikinci el modellerin fiyatına bakmanız size fikir verecektir.
  • Aracı gündüz saatlerinde görmeniz aynı zamanda erkenden giderek bütün incelemeleri yapmanız avantajınıza olacaktır.
  • Aracın ruhsat ve şasi numarası mutlaka karşılaştırılmalıdır.
  • Alacağınız aracın sahibinin güvenilir olup olmamasına da dikkat etmelisiniz.
  • Aracı almadan önce bir servise götürerek bütün incelemelerin yapılması da yararlı olacaktır.
  • Araç sahibinden edindiğiniz bilgiler yanıltıcı olabileceği için aracın kusurları üzerine konuşmaya dikkat etmeniz fayda sağlayacaktır.
  • Aracın kilometre ayarına, motor gücüne aynı zamanda servis kaydına bakılması da önemli bir noktadır.

İnternetten İkinci El Araba Alınır Mı?

Sıfır araçlara göre daha ekonomik olan ikinci el araba alımlarını internet üzerinden yaptığınızda çok daha dikkatli olmalısınız. Bu konuda dikkatli olmazsanız ikinci el arabalar, çıkardıkları masraflarla neredeyse sıfır araba parası ödemenize neden olurlar. İnternetten beğendiğiniz aracı görmeye mümkünse arabadan anlayan biriyle, hatta oto tamircilerle gidip görmeniz yararınıza olacaktır. Bunun yanında muhakkak aracı denemeli ve beklentinizi karşılayıp karşılamadığını ölçmeniz gerekiyor.

İnternetten ikinci el araba alırken aracın dışında çizik, pas ya da boya olup olmadığını muhakkak kontrol edin. Aracın sahibine aracın onarım görüp görmediğini ve aklınıza takılan tüm soruları sorun. Sürüş güvenliğiniz için aracın direksiyonunu kontrol edin. Direksiyonu çevirdiğinizde tekerlekler hemen reaksiyon vermiyorsa problem var demektir.

Görmeye gittiğiniz aracı satın almadan önce deneme sürüşü esnasında motorun kolay çalıştığından ve garip sesler çıkarmadığından emin olun. Olağandışı sesler bir sorun olduğunu gösterir. Bunun yanında el freninin doğru çalıştığından ve dönüş yaparken akslardan ses gelmediğinden emin olun. Deneme sürüşünde yolda ilerlerken aracın direksiyonunu bırakın ve direksiyonun hareket edip etmediğine bakın. Hareket ediyorsa rot ayarlarında problem var demektir. Araçla ilgili yapmanız gereken kontrollerden biri de el freni kontrolüdür. Aracın el frenini çekin ve vitese geçirip yavaşça ayağınızı debriyajdan çekin. Bu şartlarda arabanızın istop etmesi gerekir. İstop etmiyorsa debriyajında bir sorun var demektir.

İster sıfır isterseniz de ikinci el araç satın alırken finansman sorunu yaşıyorsanız finansal destek sağlayan kurumlardan da yararlanarak kısa zamanda araç sahibi olabilirsiniz. Yeterli finansmanınız yoksa araç satın alırken aklınıza gelecek ilk seçenek banka kredisi kullanmak olacaktır. Banka kredisi kullanmak hem dosya masrafları hem de yüksek faizler nedeniyle tüketicileri oldukça zor durumda bırakabilmektedir. Bu durumda faizsiz seçeneklerden yararlanarak taşıt kredisi almadan da araç sahibi olabilirsiniz.

Kredisiz Faizsiz Araç Sahibi Olun!

Birevim tarafından sunulan tasarruf finansı planları ile araç ihtiyaçlarınız için gereken finansmana kısa sürede ulaşabilirsiniz. Birevim’in Araç Finansmanı tasarruf planlarından ister Birlikte Araç Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Araç Finansmanını seçerek kolayca araç sahibi olabilirsiniz. Tasarruf Finansı ile gereken araç finansmanına bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ulaşırken aynı zamanda Türkiye şartlarında olabilecek en düşük maliyetlerle edinirsiniz.

Birlikte Araç Finansmanı alternatifiyle araç sahibi olma hayalinize koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile ulaşırsınız. Kişiye Özel Araç Finansmanı seçeneğinde ise taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirleyerek bireysel tercihlerinizin getirdiği rahatlığı yaşarsınız.

Birevim’in araç finansmanı tasarruf planlarından peşinatlı ya da peşinatsız seçeneklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Peşinatlı araç finansmanı tasarruf planını seçtiğinizde toplam finansman tutarının belirli bir kısmını peşin ödeyerek teslimatınızı daha erken tarihe çekersiniz. Peşinatsız araç finansmanı tasarruf planında ise organizasyon bedelini peşin ödeyerek toplam taksit vadenizi daha erken sonlandırırsınız.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

Kredi Kartı ile Araç (Araba) Alınır Mı?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Plaka Çıkarma Ücreti Ve İşlemler

Bilgi BankasıBirevim

Engelli Raporuyla Alınabilecek Araçlar 2024

Bilgi BankasıBirevim

İstanbul’un Depreme En Dayanıklı İlçeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

five × two =