6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Banka Kredisi ile Ev Alınır Mı?

Ev alma hayalinizi gerçeğe dönüştürmek için konut kredisi çekim sürecini mutlaka başlatmanız gerekir.

Banka kredisi ile ev alınır mı? Ev almaya karar verdikten sonra o konutun kredi ile almaya uygun olup olmadığını öğrenmelisiniz. Daha sonra hangi bankadan kredi kullanmayı düşünüyorsanız o bankanın online işlemlerine başvuru yapmalısınız.

Başvuru aşamasına geçmeden önce sahip olduğunuz kredi notunuzu öğrenmeniz önemli bir adım olacaktır. Kredi notunuz yeterli olmaması durumunda konut kredisi için gelir şartlarını sağlamadığınız zaman konut kredisinden faydalanma ihtimalinizi kaybedeceksiniz.

Kredi Puanı Banka Kredisi Almak İçin Önemli Midir?

Finansal hedeflere ulaşmak isteyen birçok kişi için banka kredisi önemli adımlardan bir tanesidir. Bu süreç içerisinde dikkat edilmesi gereken önemli bir faktör, kredi puanıdır. Kredi puanı, kişilerin kredi geçmişi ve finansal sorumlulukları temel alır.

Bankalar ve finans kurumları, kredi puanına dikkat eder. Yüksek bir kredi puanına sahip olmak; kredi başvurularının onaylanma olasılığını yükseltecektir. Bununla beraber düzenli ödemeler ve finansal sorumluluklarını yerine getirme alışkanlığı da sunacaktır.

Konut kredisinde kredi puanının önemi sadece krediyle sınırlı değildir. Bununla beraber düşük faiz oranlarıyla kredi almak, ödeme kolaylığı da sunacaktır. Sizler için avantajlı kredi tekliflerine erişim sağlamak birçok olumlu destek verecektir.

Konut Kredisi Çekim Süreci Nasıl İşliyor?

Satın almak istediğiniz konut kat irtifakı veya kat mülkiyetine sahip olması durumunda bankaya gelir belgeniz ve evin tapusuyla gitmelisiniz. Geliriniz ve kredi notunuz gerekli koşulları sağlaması durumunda ekspertiz süreci başlayacaktır.

Başvuru Evrakları Nelerdir?

Kredi başvurusunda bulunduğunuz zaman bankalar sizi finansal tüketici olarak görür. Bunun anlamı herhangi bir borç verme yetkisine sahip kuruluş, belirli mevzuatlar dışında kredi vermeyecektir. Konut kredisi kullanmak istediğinizde farklı masraflarda karşınıza çıkacaktır. Konut kredisine başvururken bu masrafların tümünü göz önünde bulundurmalısınız. Konut kredisi için gerekli evraklar şu şekildedir;

  • Kredi başvuru formu,
  • Nüfus cüzdanı,
  • İkamet belgesi,
  • Gelir belgesi,
  • Satın alınacak evin tapu fotokopisi,
  • Çalışmış olduğunuz şirketin imza sirküleri

Yukarıda yer alan belgeleri hazırlayarak sizde başvuru işlemlerine başlayabilirsiniz.

Ekspertiz Raporu Süreci Nasıl İşler?

Konut kredisinin en önemli adımlarından bir tanesi ekspertiz raporudur. Rapora bağlı olarak konut kredisi kullanıp kullanmayacağınız ortaya çıkacaktır.

  • Banklar anlaşmalı olduğu ekspertiz firmasına lisanslı bir eksperini gönderir.
  • Eksper, krediyle alınacak evi inceler.
  • Kapsamlı bir ekspertiz raporu hazırlanıp onaylandıktan sonra bankaya evrak teslim edilir.

Almak istediğiniz taşınmaz krediye uygun çıkması durumunda ödeme paketlerini belirleyebilirsiniz.

Konut Kredisi Sözleşmesi Nasıl Yapılır?

Konut kredisi insanların konut ihtiyacını karşılayabilmesi için maddi imkan sunan sözleşme türlerinden bir tanesidir. Bu finansman aracı barınma ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Ticari amaçla edinilen konutlar için kullanılan kredi paketi konut finansmanı kapsamında değerlendirilmemektedir.

Ekspertiz sürecinden sonra konut kredisi sözleşmesi imzalanır. Bu aşamada zorunlu deprem sigortasının yapılması gerekir. Banka, sözleşmeler imzalandıktan sonra anlaşmalı bir avukatını satış için yetkilendirecektir.

Tapu İşlemleri Nasıl İşler?

Kredi çekecek kişi, satıcıyla birlikte gerçekleştirilecek tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü’nden tapu randevusu alacaktır. Evin ait olduğu belediyeden rayiç belgesi talep edilir. Rayiç belgesinden fazla kredi çekilmesi durumunda alıcı ve satıcıya rayiç bedelinin üzerinde işlem yapabilir. Ceza tapu işlemleri bittikten sonra kişilerin adına uygulanır.

Satış gününde kredi müşterisi, banka avukatı ya da satıcı tapuda belirlenen saatte hazır olmalıdır. Satıcı yerine noter onaylı bir vekil de işlem gerçekleştirebilir. İlk randevuda evraklar Tapu Müdürlüğü’ne incelenir. İnceleme sonrasında tapu harcının yatırılması için gerekli bilgiler kredi müşterisine aktarılacaktır.

Satış Sözleşmesi Süreci

Tapu harcının ödenmesi sonrasında ilgili kişilere satış sözleşmesinin imzalanacağı tarih ve saat bilgisi cep telefonuna gönderilecektir. Başvurular esnasında telefon numaranızın güncel olup olmadığını teyit etmelisiniz. Başvurularla ilgili herhangi bir sorun bulunmaması durumunda satış işlemleri aynı gün içerisinde tamamlanır.

İşlemler tamamlanınca avukat tarafından evraklar dijital ortamda banka ile paylaşılacaktır. Bu adımda banka da satıcının parasını ödemekle mükelleftir. Kredi kullanacak kişi, tapudaki işlemleri sonrasında bankaya giderek evrakları teslim etmelidir.

Ev sahibi olmak herkesin öncelikli istekleri arasında bulunuyor. Bazı evler konumu gereği yüksek fiyatlarda olabiliyor. Günümüzde, birikim yaparak ev almak imkansız hale gelmiştir. Bu durumda devreye finansman kaynakları girmelidir. Kredi çekmek pek çok kişi tarafından farklı amaçlar nedeniyle tercih edilir. Ev almak isteyen kişilerin ilk başvurduğu yöntemlerden bir tanesi kredi paketleridir. İnsanlar ev sahibi olmak isterken bankalardan verilen çeşitli kredi türlerinden yararlanabilir.

Satın alınacak evin kredi alınmaya uygun olup olmadığına bakılması gerekir. Eğer, ev kredi alınmaya uygun olması durumunda istenilen bankaya başvuru yapabilirsiniz. Bankadan alınacak olan geri dönüş kredi miktarını ve ödeme planını da inceleyebilirsiniz. Bankalarda konut kredisi faiz oranları birbirinden farklıdır. İnsanlar düşük faiz ile konut kredisinden kolayca yararlanabilir.

Banka Kredisi ile Ev Almak Mantıklı Mı?

Son zamanlarda insanların ev satın almak için farklı yöntemlere başvurdukları biliniyor. Bu yöntemler günümüzde de değişkenlik gösteriyor. Ev satın almak isteyen kişiler, mevcut durumda kirada oturması nedeniyle kira masrafından kurtulmak isteyebilir. Alternatif olarak kredi çekerek ev satın alabilirsiniz.

Kira masrafıyla beraber kredi çekilerek ya da başka yöntemler kullanarak masraflar değerlendirilmelidir. Kiralık bir evde oturacak kişiler kredi ile ev satın alma seçeneklerini tercih edebilir. Bu durumda kişilerin bütçe ve ödeme planlarını değerlendirmesi gerekir. Kredi ile ev almak artık günümüzde mümkün hale geliyor. Ev satın alarak kira ödemelerinden kurtulabilirsiniz.

Konut kredisi ile ev almanın avantajı, barınma ihtiyacınız için kira yerine ödeyeceğiniz konut kredisi taksitlerinin ele alınmasıdır. Kredinizin vadesi bittikten hemen sonra artık barınma ihtiyacı sizin için maliyet çıkmayacaktır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

three × 5 =