6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Yatırım İçin Ev mi Dükkan mı Almak Mantıklı?

Yatırım İçin Ev mi Dükkan mı

Yatırım yapmak için aklınızda birçok fikir ve soru bulunabilir. Belirli bir miktar paranız varsa, bu parayla ev mi iş yeri mi alayım diyorsanız, vergisel, mali konulardaki farklara göre devam edebilirsiniz.  İş yerindeki kira geliri vergilendirmesi ve konuttaki kira geliri vergilendirmesi değişmektedir. Elbette genel değerlendirmeler bunlarla sınırlı kalmayacaktır.

Vergi Açısından Değerlendirmeler

Konuttaki kira geliri vergilendirmesini incelerken, hangi sene içerisindeyseniz o senenin güncel durumuna göre konum almanız gerekmektedir. Çünkü senenin farklı aylarında bile enflasyon oranları değişebilmektedir. Değişen enflasyonla beraber konut ve dükkan gelir vergi karşılaştırması yapabilirsiniz.

Konut vergisi ve dükkan vergisi ödemeleri, gelir limitlerine göre şekillenmektedir. Gelir limitlerinin güncel durumunu ise bir hukuk bürosu veya güvenilir haber kaynaklarından öğrenebilirsiniz. Konut için vergi verme şartı, ev için gelir şartına göre daha farklı şekilde işlemektedir.

Vergi açısından en akıllı yatırım nedir sorusunu yanıtlarken vergide stopaj geri ödemesine göre değerlendirme yapabilirsiniz. Bu açıdan iş yerine yatırım daha avantajlı olabilmektedir. Belirli bir miktar üzerinde vergi ve stopaj ödemesi haricinde sene sonunda stopajı geri almanız durumu söz konusudur.

Gayrimenkul Yatırımı Önemi Nedir?

Gayrimenkul, yani taşınmaz mallara yapılacak yatırımlar, epey avantajlı olabilmektedir. İş yerine göre kıyaslama yapılırsa, vergi avantajı dışında gelecekte hızlı değer kazanma olasılığı yüksektir. Yani bir iş yerinin birden aşırı değer kazanma ve kar getirme olasılığı, konut taşınmaz mallara göre daha azdır. Fakat bu durumu genel geçer bir kural olarak düşünmemek gerekir. Elbette istisnalar da olabilmektedir.

Ev yatırımı sayesinde birkaç sene içerisinde önemli geri dönüşler elde edebilirsiniz. Özellikle projeleri hayata geçirilmek üzere olan yerleri bulursanız nereye yatırım yapmalı sorunuz da karşılık bulacaktır.

Hareketleneceği, insan sayısının artacağı yerlerden ev alarak birkaç sene sonra kar getirisi elde edebilirsiniz. Aynı durum iş yerlerine de uyarlanabilmektedir. Bu durumda vergiye göre bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Dükkan Yatırımında Kira Gelir Avantajı

Dükkan yatırımı yaparsanız düzenli olarak kira geliri elde edebilirsiniz. Almış olduğunuz iş yerini bir işletmeciye vererek kira ödemesini talep edersiniz. Dükkan konumuna göre yatırımı değerlendirmek gerekirse, gelişime açık yerlerde kira geliri de artışa geçmektedir.  İş yeri, amaca uygun şekilde kullanıldığı zaman, getirisi kısa süre içinde kendisini belli edecektir.

Dükkan alırsanız ve yatırım amaçlı kiraya verirseniz, kısa sürede kendini amorti etme olasılığı yüksek görünmektedir. Kirasını düzenli olarak ödeyecek bir iş yerinden alacağınız yatırım karı, önemli artı olarak düşünülmelidir.

Dükkanlar Daima Talep Görebilir

Neye yatırım yapmalı sorunuzun dükkan yönünden artılarına devam etmek gerekirse her zaman talep görebilecek yer faktörünü inceleyebilirsiniz. Güzel bir yerden dükkan aldığınızda her zaman popülerliği ve alışveriş potansiyeli devam eder. Bu tür yerleri nasıl tespit edeceğiniz konusunda bir emlak danışmanı veya yatırımcıdan yardım alabilirsiniz. Kendiniz de araştırma yaparak düzenli olarak fikir biriktirebilirsiniz.

Kiracı Değişmesi Durumunda Dükkan Yatırım Artısı

Kiraya verdiğiniz dükkan ardından, kiracınız değişirse, tadilat vs. masrafları yeni kiracıya ait olmaktadır. Ev değişikliğinde ise yeni kiracılar öncesi ev sahibi masrafa girmektedir. Depozitoyu aşan sorunlarda sözleşme kapsamı aksayabildiği için daha farklı yatırım zararlarını yaşayabilirsiniz. Genel olarak işletme sahibi maddi açıdan daha karda görünmektedir.

Konut Yatırımında Kendi Evinizde Yaşama Olanağı

Yatırım nasıl yapılır sorusunun konutla alakalı kısmında birçok avantaj bulabilirsiniz.  Konuta yatırım yaparsanız, kendi evinizde oturma avantajını elde etmiş olursunuz. Evinizde otururken bile ev değeri genelde artış yönünde olacaktır. Evi satıp yenisini alarak anlık durumlarda kar elde edebilirsiniz.

Konut yatırımı, barınma ihtiyacınızın çocuklara da miras kalması açısından önemlidir. Gelecekte çocukları mağdur etmemek adına,  yatırımı bu yöntemle yaparak garantici davranabilirsiniz. Ek olarak iş yeri yatırımınızla da kar elde edeceğiniz çözümler bulmak mümkündür.

Az Parayla Dükkana mı Eve mi Yatırım Yapılır?

Az miktar yatırım paranızı neyde kullanacağınıza karar veremediğinizde bazı yollara başvurabilirsiniz.  Kendi değerlendirmeleriniz ve yatırımla alakalı deneyimi olan bir firma, etkili sonuçlar almanızda faydalı olacaktır. Az parayla neye yatırım yapmalı sorunuz için kendi listeniz ve seçeneklerinizle, aldığınız fikirleri karşılaştırabilir, ardından en iyi sonucu bulabilirsiniz.

Bir taşınmaz alacak kadar birikiminiz varsa, arsa gibi alternatif seçeneklerin de olduğunu unutmamalısınız.   Küçük ve gelecek vaat eden bir arsa satın almak, kelepir ev veya iş yeri bulmak, son derece avantajlı olacaktır. Dükkan seçeceğinizde de çevrede kamusal yapılar olmasına önem vermelisiniz.

Gayrimenkul Yatırımında Kira Belirlemek

Çok veya az parayla yatırım yapmak için ev alacağınızda, kira gelirini doğru belirlemek önemli bir konudur. Çünkü yatırımınızın anlamı, aslında kar elde edeceğiniz miktarla doğrudan alakalıdır. Bu nedenle de bina yapısıyla işe başlayabilirsiniz.

Gayrimenkul alacağınızda binanın çok eski olmamasına dikkat etmeli, olabildiğince yeni yapılan binalardan almalısınız. Üstelik inşaat aşamasında daire alırsanız, daha uygun fiyatlardan sonuç elde etmek mümkün olacaktır.  Karlı ev satın alarak kiraya verdiğiniz dönemde, hızlı şekilde yatırım bedelini karşılayacaktır.

Kiraya verme aşamasına geldiğinizde bölgedeki konum özelliklerini dikkate alabilirsiniz. İç dış mekandaki özellikler, gayrimenkul ofis olarak mı kullanılacak vs. gibi ayrıntılara önem vermeniz gerekmektedir.

Kira artış oranları açısından yatırım konusunda bazı belirsizliklere takılıyor olabilirsiniz. Ancak piyasa geneli ve yasal değişikliklerle beraber çözüm arayabilirsiniz. Enflasyon oranı yüksekliği ve emlak sektöründeki dengesiz artış oranları, stabilite yönünden olumsuzluklar yaratmaktadır.

Dükkan için Arsaya Nasıl Yatırım Yapılır?

Arsa alarak nasıl yatırım yapabilirim sorunuza dükkan alacaksanız ayrı ev alacaksanız ayrı şekilde yanıt verilmektedir.  Arsanızın amacı dükkan açmak ve ilerleyen dönemlerde inşaatı yaptırmaksa, hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gerekmektedir.

İlerleyen dönemlerde çok kar sağlayacak dükkan açmak için arsanızı doğru yerden almalısınız. Birkaç sene geçince çevrede ne tür değişiklikler olacak bunu yakından takip edebilirsiniz. Ayrıca amaca uygun bir alan mı veya olacak mı şeklinde analizler de avantaj sağlar.

Ev İçin Arsaya Nasıl Yatırım Yapılır?

Ev yaptıracaksanız ve arsa alarak bunu ileride gerçekleştirmek istiyorsanız, arsanın ev açısından değer kazanması gerekir. Yatırımınızı gelecekte değer kaybetmesi muhtemel yerlere yapmamanız gerekmektedir. Arsa alırken, ev yaptıracağınızı ve evin gelecekteki değerini etkileyen şeyleri detaylı şekilde düşünebilirsiniz.

Arsalar şehir dışına yakın bir yerdeyse on senelik sürece göre düşünebilirsiniz. Kentsel dönüşüm alanlarında inşaatlar nedeniyle evler değer kaybı yaşayabilmektedir. Ancak geçici bir durum vardır.

Arsa şehir merkezindeyse yatırım yapılacak şeyler açısından, çevre evlerin yıkılma olasılıkları önem kazanır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

5 − 2 =