6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Yatırımlık Arsa Nereden Alınır?

Son dönemlerin merak edilen sorularından biri de yatırımlık arsa nereden alınır sorusudur. Yatırım için arsa almak istiyorsanız yapmanız gereken önemli noktalardan biri de iyi bir şekilde araştırma yaparak arsanın değerinin uzun vadede size kazanç sağlayıp sağlamayacağını öğrenmelidir.

Bu konuda detaylı bir şekilde araştırma yapmak size getiri sağlayacak ve aynı zamanda hangi bölgelerin yatırım için uygun olduğunu net bir şekilde öğreneceksiniz. Bu noktada profesyonel davranmak ve iyi bir şekilde araştırma yaparak aceleci bir şekilde arsa almak her açıdan önemli olup sizlere kar elde etme konusunda avantaj sağlayacaktır. Bu sebeple mutlaka dikkatli bir şekilde süreci yönlendirmelisiniz.

Yatırım İçin Arsa Almak Mantıklı Mı?

Son dönemde artan konut fiyatlarından dolayı çoğu kişi arsa alarak yatırım yapmaya yönelmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki konut almak ve arsa almak birbirinden farklıdır. Farklı kriterler göz önünde bulundurularak alım yapılmalıdır. Konutu gezerek sorunları görmek mümkünden arsa almak için detaylı bir araştırma yapmak gereklidir.  Aynı zamanda konut alarak aylık olarak kiracıdan getiriniz olurken arsa için vergi de vermek gereklidir.

Öncelikle arsayı belirli dikkat edilmesi gerekenler göz önünde bulundurularak satın alınmalıdır. Arsa satılamaya karar verildiğinde gerçek bazda bir kar etmek gereklidir. Bunun için öncelikli yapılması gereken arsayı değerinin altında satın almaktır. Arazi yatırımı uzun vadeli bir iştir. Bu sebeple araziyi elde tutma süresi oldukça önemlidir.

Araziyi hedeflenilen kar miktarına ulaşıncaya kadar elde tutmalı daha sonra elden çıkarmak yani satışını yapmak gereklidir. Fırsat maaliyeti de unutulmaması gereken bir kuraldır. Yani böylesine yüklü bir yatırım yapıldığı zaman sizde bir takım kayıplar olacaktır. Bunların ileride getirisinin olacağı unutmamalıdır. Yani arsa satın alarak yatırım yapmak kısa vadeli olmasa da uzun vadede doğru hamlelerle daimi kazandırabilmektedir.

Getirisi Yüksek Olan Arsalar Almak 

Özellikle uzun vadede getirisi olacak size kazandıracak iyi arsalar almak sizin için çok daha iyi olacaktır. Bu sebeple geleceğin potansiyeli iyi bir şekilde düşünülmeli buna bağlı olarak da hareket edilmelidir. Aynı zamanda şehir merkezlerinde organize sanayi bölgelerinde ya da turizm merkezlerine yakın arsalar satın almak karlı bir yatırım olacak ve sizlere kısa vadede bile kâr elde etmenize neden olacaktır.

Aynı zamanda enflasyona bağlı olarak da arsaların değer kazanması mümkündür. Nereden arsa aldığınıza bağlı olarak da gelişmiş yerlerde arsa almış olmak sizlere kısa sürede fazla kar elde etmenizi sağlayacaktır. Örneğin İzmir ve Antalya gibi bölgelerde arsa satın almak kısa sürede uzun vadede kar etmenizi sağlayacak noktalardan biridir. Yüksek getirisi olan arsalar almak sizler için çok daha avantajlı olacak ve bu konuda destekleyici olacaktır.

  • İzmir’den Arsa Almak

Ege’nin en çok gelişmiş şehirlerinden birisi olan İzmir özellikle arsa yatırımı yapmak için çok değerli yerlerden biri olarak da karşımıza çıkmaktadır. bir metropol şehri olan bu yerde arsa yatırımı yaparak siz de uzun vadede büyük oranda kar elde edebilirsiniz.

Fiyatların bir yıl gibi kısa sürede 2 katına çıkması ve son 4 yılda ise neredeyse 4 katına yaklaşması birçok kişinin kar elde ettiğini de göstermektedir. Aynı zamanda son dönemlerde İzmir’in birçok şehirden göç alıyor olması bu yere yatırım yapmayı gerektirmektedir.

 

  • Antalya Arsa Yatırımı

Son dönemlerde emlak fiyatlarıyla az uçuklatan Antalya aynı zamanda arsalarının daha kısa sürede değerlendirdiğini bizlere göstermiştir. Bu sebeple Antalya gibi bir şehirden arsa yatırımı yapmak doğru olacak ve sizlere kısa vadede kâr kazandıracaktır.

Her açıdan dikkat edilmesi gereken ve aynı zamanda birbirinden güzel yerleriyle birçok arsa fırsatı bulunan yerlerden biridir. Sizden yatırımlık arsa nereden alınır diye düşünüyorsanız bu yeri mutlaka bir şans verebilir ve bu yeri değerlendirebilirsiniz. Kaliteli ve kullanışlı birbirinden farklı arsaları satın alarak siz de kısa vadede bile büyük kar oranları elde edebilirsiniz.

  • Çanakkale Arsa Yatırımı Yapmak

Kuzey Ege’de yer alan ve son yıllarda oldukça fazla göç alan Çanakkale arsa yatırım fırsatları konusunda kendinden söz ettirmeyi başarmış şehirlerimizden biridir. Arsa yatırımı konusunda sizlere birçok açıdan fesat sunarken aynı zamanda burada 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapılmasıyla birlikte İzmir ve İstanbul arasındaki ulaşımı kolaylaştırması nedeniyle de sizlere konfor ve kolaylık sağlayacak alanlardan biri olacaktır.

Bu sebeple siz de düşünmeden Çanakkale’de arsa yatırımı yapabilir ve bu fırsatlardan da dilediğiniz gibi yararlanabilirsiniz. Her an ve hatta her dakika arsanız değer kazanacak ve bu açıdan sizlere büyük oranda karlar sağlayacaktır. Bu sebeple sizden mutlaka bu fırsatları değerlendirmeli ve bu fırsatı asla kaçırmamalısınız. yatırımlık arsa nereden alınır sorusuna cevap bulmak süreci bilinçli bir şekilde yönlendirmek oldukça önemlidir.

  • Balıkesir’de Arsa Yatırımları 

Balıkesir her açıdan Marmara’nın sanayisini kucaklayan ve göçü nüfusuyla ön plana çıkan yerlerden biri olmayı başarmıştır. Aynı zamanda bu yer hem İzmir hem de İstanbul için kolay ulaşım olanağı sağladığı için burada ve bu bölgede satılık arsa almak yatırımcıların tercih edeceği noktalardan biri olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Aynı zamanda kolay bir şekilde değer kazanacak olan bu arsaları siz de mutlaka şans vermeli zaman kaybetmeden arsa satın almanın keyfini çıkarmalısınız. Yatırımlık arsa nereden alınır sorusunun cevabını birisi de şüphesiz ki Balıkesir şehrine bir şans vermek olmalıdır. Siz de burada keyifli bir şekilde arsa alarak değer kazanmasını bekleyebilirsiniz.

  • Eskişehir Arsa Yatırımı yapmak

Bu konuda Eskişehir’de gelişmişliği ile birçok kişinin beğendi ve yaşamak istediği şehirlerden biridir. Özellikle arsa ve konut yatırımı konusunda sizlere büyük oranda şans verecek ve siz de pişman etmeyecek yatırım yerlerinden biri olarak da karşımıza çıkar.

Konum açısından merkezi bir yerde olması İzmir’e ve İstanbul’a ulaşımının kolay olması nedeniyle de satılık arsalar yani mutlaka değerlendirmeli ve uygun fiyatta arsa yatırımı konusunda bu yeri de bir şans vermelisiniz. Hepsinden sizleri tatmin edecek bir kısa sürede kâr elde etmenizi sağlayacaktır. Bu açıdan oldukça önemli ve değerli noktalardan da biridir. Siz de mutlaka Eskişehir arsa yatırımına bir şans vermelisiniz.

  • Muğla Arsa Yatırımı 

Yaz aylarının vazgeçilmez tatil beldelerinden biri olan bu şehir özellikle yazları doğru taşımakta ve birçok turiste de ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle tatil alanlarında yapabileceğiniz arsa alımı ile uzun vadede bile değil en kısa sürede kâr elde edecek ve burada arsa almanın keyfini çıkaracaksınız.

Her açıdan konfor ve ciddi kazançlar sunması de farklı alternatifleriyle yatırım olanaklarını arttırması sizleri tatmin edecek ve bu nedenle buradan yatırım yapmış olduğunuza asla pişman olmayacaksınız. Bu çevrede yer alan arızalara iyi bir şekilde araştırarak sizden en çok prim yapan arsalar hakkında detaylı bir şekilde bilgiye ulaşabilirsiniz.

  • Ankara Arsa Yatırımı 

Ülkemizin başkentinin olmasının yanı sıra aynı zamanda iç Anadolu’da en çok gelişmiş şehirlerden biri olan Ankara arsa yatırımı yapma konusunda işlevsel olacak ve aynı zamanda plato yapısı nedeniyle de sizlere arsa konusunda geniş olanaklar sunacaktır. Yer şekillerinin engebeli olmaması arsanın değerini arttıracak ve bu açıdan birçok kolaylıkları da sunacaktır.

Siz de mutlaka Ankara arsa yatırımına büyük şans vererek keyifli bir şekilde bu yerleri kullanabilir ve satın alma fırsatını değerlendirebilirsiniz. Arsa yatırımcılarının gözde yerlerinden biri olan bu yer sizin de seveceğiniz geniş alanlara olan yerler bulabileceğiniz şehirlerden biri olarak da karşımıza çıkacaktır.

  • Kütahya Arsa Alımı 

Özellikle ulaşım yollarının işte konması nedeniyle de ön plana çıkan ve hem İzmir’e hem Eskişehir’e yakın olması nedenim nedeniyle de konumu itibariyle sizlere fırsatlar sunacak olan bu yere mutlaka şans vermeli siz de buranın keyfini çıkarmalısınız. Bu sebeple Kütahya’dan arsa alma ihtimaline düşünebilir ve bu konuda arsamızın en kısa sürede değerlendireceğini tespit edebilirsiniz.

Aynı zamanda yatırımlık arsa nereden alınır sorusuna yukarıdaki yazımızdan yanıt bularak siz de detaylı bir şekilde şehirleri araştırıp ardından arsa alım için kendi bütçenizi belirleyebilir ve resmi süreçleri planlayarak buna bağlı olarak araştırma yapabilirsiniz. Tüm bu noktanın bilincinde olmak ve buna bağlı olarak hareket etmek oldukça önemli ve değerlidir. Siz de kısa vadede bu sayede kar yapabilirsiniz.

Yatırımlık Arsa Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Arsa alırken bir takım dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler daha sonrasında arsa sahiplerinin sıkıntı yaşama olasılığını azaltır.

Taşınmazın Vasfı

Arsayı almadan önce arsanın vasfına bakmak gerekir. Alacağınız arsanın arsa olup olmadığına bakmak gereklidir. Yani arsa taşınmaz mı bahçe ya da orman mı diye kontrol etmek gereklidir.

Arsanın imar Durumu

Arsanın imar durumu belediyeden kontrol edilmelidir. Arsanın kullanıp amacına uygun olup olmadığına bakmak için bu önemli bir noktadır. Arazi üzerinde herhangi bir yasaklama ve kısıtlama var mı ya da imar planına uygun mu diye kontrolü sağlanmış olur.

Arsanın Hisse Durumu

Eğer alacağınız arsa hisseli ise  diğer hissedarlardan ön alım haklarından feragat ettiklerine dair noter beyanlarının alınması gereklidir. Alınmadığı taktirde ön alım davası gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Arsa Yapılaşmaya Açık Mı?

İmar planı kontrol edilirken arsanın sanayi, ticaret ya da turizm gibi yapılaşmaya açık olup olmadığı da kontrol edilmelidir. Bu konu hakkında bilgi almak için arsanın bulunduğu belediye ile iletişime geçilmelidir.

Araziyi Ziyaret Edin Ve Araştırma Yapın

Arsa almak istediğiniz bölgedeki arsaları gazete, emlakçılar gibi çeşitli kaynaklardan araştırılmalı ve fiyatlar karşılaştırılmalıdır. Alma olasılığınız olan arsaları ziyaret edin. Böylece arsanın ulaşım erişimi, altyapı hizmetleri, konumu ve çevresel faktörleri doğrudan gözlemleme fırsatı edinilmiş olur.

Yatırımlık Arsa Almak İçin En İdeal Dönemler

Yatırım için arsa alınmak istendiğinde dikkat edilmesi gereken bir takım noktalar vardır. Aynı zamanda arsayı satarken kar elde etmek için öncelikle arsayı satın alırken değerinin altında almak önemlidir. Peki yatırım için arsa almanın en ideal dönemi nedir? Arsa almak için ideal dönemler birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir.

İklim Koşulları ve Mevsimsel Trendler

Her bölgenin iklimine göre farklı mevsimlerde arsa yatırımları karlı veya zararlı olabilir. Örneğin kış mevsiminde soğuk iklim koşullarına sahip bir bölgede arsa ve gayrimenkul talebi genelde düşer. Bu da daha uygun fiyatla arsa satın alabileceğiniz anlamına gelir. Aynı şekilde yaz aylarında sıcak yerlerde talep arttığından arsa satın alırken zararda olunabilir.

Yani bazı bölgelerde bazı aylar, mevsimler arsa satın alacaklar için daha idealken bazı mevsimlerde tercih edilmeyebilir. Bu eğilimleri takip etmek gereklidir.

Tatil Sezonları

Tatil sezonlarında turistik bölgelerde talep artığından fiyatlar da artacaktır. Çünkü buradaki konutlardan da elde edilecek kiralar artacaktır. Bu sebeple bu tarz bölgelerden satın alırken oldukça yüksek rakamlarla karşı karşıya kalmak mümkünken kış aylarında nazaran fiyatlarda düşüş olacaktır.

Yatırım Stratejisi Ve Faiz Oranları

Düşük faiz oranları, konut kredisi talebini artırdığından bu da talepleri artırır. Talepler arttığı zaman fiyatlar da bir hayli yüksek olacaktır. Arsa ile yatırım yapmak uzun vadeli daha çok kar sağlayacaktır. Eğer uzun vadeli bir arsa yatırımı söz konusu ise mevsimler satın alma konusunda daha az önemli olabilmektedir.  Yine de yerel ve genel ekonomik koşullara, piyasa trendlerine bakmak önemlidir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

seven + 7 =