6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Birevim

Yeni Evlenecekler İçin Ev Alma Tavsiyeleri

Evlenmek, birçok çiftin ömür boyu heyecanla hatırlayacağı zamanlarıdır. Yeni bir hayatın başlangıcı olan evlilik aynı zamanda eşinizle birlikte bir ömür birçok önemli kararları da alacağınız zamanların başlangıcıdır. Yeni çiftlerin bu önemli kararlardan biri de ev alma fikridir. Ev sahibi olmak, evlilik kararından sonra hayatımızda vereceğimiz en büyük ve en zor kararlardan biridir. Çünkü düğünden hemen önce veya sonra ev almak büyük bir finansal karar olacaktır. Bu yeni yuva kurarken göz önünde bulundurulması gereken önemli bir finans kararıdır.

Düğün yeni evlenecek çiftler için ciddi bir masraftır. Düğün masrafları düşünüldüğünde ev alma girişimi de ayrı bir finans gideri olarak karşınıza çıkacaktır. Bu nedenle düğün ve ev alma masrafları için iyi bir finans planlaması gerekmektedir. Bunun için ne zaman ve nereden ev almak gerektiği konusunda karar vermek önemlidir. Düğünden sonra yüksek taksitlerle borç ödememek için yeni evleneceklerin göz önünde bulundurması gereken birçok detay bulunmaktadır.

Birevim olarak yeni evlenecekler için ev alma sürecini kolaylaştıracak tavsiyeleri sıraladık.

İşte ev alırken dikkat etmeniz gerekenler;

Evlilik hazırlığı içinde olanlar, düğünden hemen önce veya sonra yüksek kiralar ödememek için düğün takılarından veya konut kredisi çekerek ev alma planları yapmaktadır. Ancak ev fiyatlarının arttığı bu dönemde ev almak gibi büyük bir kararı aceleye getirmemek gerekmektedir. Bankaların uyguladığı yüksek faizli konut kredisi ile ev almak, yeni evlenecekler için ciddi maddi problemlere neden olabilir. Aylık yüksek taksit tutarları ve konut kredisi yeni evli çiftleri büyük bir finans krizinin içine sürükleyebilir.

Ev Alma Sürecinden Önce Yapmanız Gerekenler;

Yeni evli çiftler kiralık ev yerine hemen ev sahibi olmak ister. Bunun için de düğün takılarını, varsa birikimlerini ve ev kredisi çekmeyi planlarlar. Ancak ev almak zannedildiği kadar da kolay değil. Eğer ciddi bir birikiminiz yoksa yüksek taksitli konut kredisi ile ev almak hayallerinizi kabusa çevirebilir. Sahibinden satılık ev alma ilanlarına bakmadan önce yapmanız gerekenleri iyi planlamalısınız.

a.  Ev Almak İçin Birikim Yapın

“Ev almak istiyorum” demek için ciddi bir finans kaynağına ihtiyaç vardır. Düğün öncesi yapacağınız birikimler, düğün takıları ile birlikte size ev almak için ciddi bir finans kaynağı olacaktır. Eğer bir birikiminiz yoksa ev alma süreciniz uzayacaktır. Ev almak için de düğün öncesi ve sonrası birikim kalemleri oluşturmak gerekmektedir. Ev almak için eşinizle birlikte düğün öncesi bir tasarruf hesabı açmak iyi bir başlangıç olacaktır. Ev almak için açtığınız bu tasarruf hesabında her ay düzenli para biriktirmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Düğün kaleminden yapılacak tasarrufu ve düğün takılarını tasarruf hesabına yatırmak iyi bir birikim kaynağı olacaktır. Düğün yapmanın masraflı bir iş olduğunu düşündüğümüzde ev almak için ek iş yaparak birikiminizi arttırabilirsiniz. Birikim yaparak ev almak için en önemli detay ise gereksiz sayılabilecek lüksleri azaltmak olacaktır.

b.  Ev Almak İçin Düğün Masraflarını Azaltın

Birikim yaparak ev almak için tasarruf hesabı açarken en büyük gider masrafının düğün olduğunu unutmamalısınız. Her genç çiftin hayali gösterişli düğün yapmak olsa da borç ile yapılacak düğünler aynı zamanda yeni hayatın ilk en büyük masrafı olarak karşımıza çıkmaktadır. Lüks düğün harcamalarından yapacağınız tasarruflar, sizi ev alma hayalinize bir adım daha yaklaştıracaktır. Düğün takılarını ya ev almak için peşinat olarak kullanacaksınız ya da düğün borçlarını ödemek için. Karar sizin.

c.   Ev Almak İçin Bütçenizi Net Olarak Belirleyin

Düğün öncesi veya sonrasında ev almak için bütçe konusunda net bir karar vermek gerekmektedir. Ev fiyatları hızlı şekilde yükselirken ev alma bütçenizi doğru şekilde belirlemelisiniz. Bunun için sahibinden satılık ev ilanlarına bakmalı ve emlak danışmanlarıyla da görüşmelisiniz. Çünkü peşin ödeme ile ev alacak iseniz birikimlerinizi ve sonrasında çıkacak masrafları da işin içine katmalısınız. Eğer taksitle ev almak istiyorsanız aylık taksit ve toplam geri ödeme tutarlarını iyice araştırmalısınız.

ç.  Konut Kredisi İle Ev Alma Fikrinden Kaçının

Yeni evleneceklerde ev almak için ev kredisi çekmek ilk akla gelen oluyor. Konut kredisi taksit tutarlarını ev kirası olarak düşündüğünüzde bu mantıklı gelebilir. Ancak ev kredisi hesaplama işlemleri yaptığınız da konut kredisi taksit tutarları geri ödemesi imkansız tutarlara denk gelmektedir.

Örnek ev kredisi hesaplama;

120 ay vadeli 1.200.000 TL konut kredisi ile ev almak istediğinizde aylık 20.000 TL ile 27.000 TL taksit öderken, Toplam bankaya bir ev için 2.450.00 TL ile 3.320.00 TL geri ödemek zorunda kalırsınız. Yani bir ev kendinize bir evde bankaya alırsınız.

d.  Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olma Fırsatlarını Takip Edin

Konut kredisi uygunluğu olan satılık ev, yüksek faiz oranları nedeniyle çokta mantıklı bir finans kaynağı değildir. Bunun yerine faizsiz ev alma imkanı sunan sistemleri yakından inceleyebilirsiniz. Faiz ödemeden peşinatsız ev almak için fırsatlar sunan Birevim gibi BDDK lisanslı tasarruf finansman şirketleri, taksitle ev almak isteyen yeni evli çiftlere finansman desteği sunmaktadır.

Ev Almak için dikkat etmeniz gerekenler!

Ev alma kararı yeni evlenecekler için önemli bir karardır. Ciddi bir birikim gerektiren ev satın alma sürecinde ayrıca peşinat, konum, sosyal çevre, depreme dayanıklılık gibi bir çok dikkat edilmesi gereken nokta bulunmaktadır.

a.  Ev Alma Sürecinde Konum

Yeni evleneceklerin ev alma sürecinde ilk dikkat etmesi gereken yeni yuvalarının bulunacağı konum olmalıdır. Sahibinden satılık ev ilanlarına bakarken evin yer alacağı lokasyon iyi belirlenmelidir. Aynı zamanda, ev alma sürecinden önce evi neden satın almak istediğinizi de belirlemelisiniz. Eğer alacağınız evde oturacaksanız, evin şehrin merkezine uzaklığı, bölgenin gelişme potansiyeli, ulaşım, okul, hastane, alışveriş merkezleri gibi birçok kriteri göz önünde bulundurmalısınız. Eğer kiraya vermek için ev almak istiyorsanız, turistik cazibesi, yolların durumu ve kira bedeli yüksek semtleri tercih etmelisiniz.

b.  Ev Alma Komşu Al

Yeni evlenecekler alacakları yeni evlerinin bulunduğu sosyal çevreye özel önem göstermelidir. Çünkü almak istediğiniz evin sosyal çevresi hayatınızı doğrudan etkileyen bir faktördür. Bu nedenle ev almak istediğinizde çocuklarınızın rahatça oynayabileceği ve sizin de komşuluk yapabileceğiniz yerlerden ev almayı düşünmelisiniz.

c.  Deprem ve Ev

Ev almak isterken ilk dikkat etmemiz gereken unsur evin depreme dayanıklı olmasıdır. Almak istediğiniz ev için bina deprem testi yapılıp yapılmadığını öğrenmeli ve depreme dayanıklı ise ardından ev almak için gerekli işlemlere devam etmelisiniz.

ç.  Ev Alırken Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ev almak için birkaç belgeye ihtiyacınız olacaktır. İşte ev alırken gerekli belgeler;

  1. Kimlik belgesi
  2. Tapunun aslı veya fotokopisi
  3. Son 6 ay içinde çekilmiş fotoğraf,
  4. Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) poliçesi,
  5. Emlak değerini (rayiç bedel) belirten belge

Birevim ile ev sahibi olmak

Yeni evlenecekler için ev alma hayali BDDK lisanslı tasarruf finansman şirketi Birevim ile gerçeğe dönüşüyor. Birevim, peşinatsız ve sadece birlikte tasarruf ederek ev sahibi olmayı mümkün kılıyor. Birevim, evlilik planı yapanları veya yeni evlileri tasarruf yaparak ev almak için tasarruf finansını önermektedir. Birevim ile ev sahibi olmak için hemen 444 23 53’ten bize ulaşın.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

two + eighteen =