6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

2024 Araç Kredisi Faiz Oranları ve Şartları

Araç satın almanın git gide daha da zorlaştığı son zamanlarda 2024 araç kredisi ve faiz oranları birçok kişi tarafından merak edilmeye başlamıştır. Bilindiği üzere faiz oranları yol bazında değişiklik gösterdiği gibi, yol içinde de beklenmedik şekilde değişiklik gösterebilir. Bunun haricinde bankalar tarafından sunulan araç kredisi faiz oranları bazen kampanyalar ile çok daha uygun fiyata gelebilir. Kredi çekerek bir araba satın almayı isteyenler de bankaların faiz oranlarını ve şartlarını kıyaslayıp ödeyebilecekleri en iyi tercihi yapabilirler. 2024 araç kredisi faiz oranları da bankaların prosedür ve faiz oranlarına göre değişkenlik gösterir. Bazı bankalar ise aracın sıfır olması ya da ikinci el olmasını baz alarak fiyat seçenekleri sunar.

Aynı zamanda çekilecek araç kredisi sigortalı ve sigortasız mı gibi detaylarda faizler üzerinde etkilidir. En son güncellenen 2024 araç kredisi faiz oranları ve şartları neler oldu? Faizsiz araç kredisi çekilir mi? gibi bütün sorularınızın cevaplarını içeriğimizde bulabilir, birçok özel ve devlet bankasının 2024 araç kredisi faiz oranlarını ve şartlarını inceleyip size uygun olanı bulabilirsiniz. Kredi faiz oranlarının herhangi bir zamanda değişiklik gösterdiğini ve şeffaf cevaplar için bankalar ile temasa geçmeniz gerektiğini unutmamanız gerekir.

Araç Kredisi Hesaplamasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bir araba almaya karar verdiyseniz yüksek ihtimalle araç kredisi çekmeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Araba kredisi hesaplaması yapılırken bütçenizi mutlaka göz önünde bulundurmayı ihmal etmemelisiniz. Araba satın almak isterken yanlış planlanan bir araç kredisi ödeme planı sebebiyle sıkıntılı günler yaşayabilirsiniz. Taşıt kredisi faiz oranı, dosya masrafı, sigorta giderleri vb maliyetlerin haricinde KKDF ve BSMV gibi vergi giderlerini de hesaplamak gerekir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise satın almayı düşündüğünüz arabanın, araç kredisinin geri ödemesi boyunca, başvuru yapmış olduğunuz bankanın ipoteği altında kalacağıdır. Yani son taşıt kredisi de ödenmeden araç üzerinde tam bir hakkınız olmayacaktır. Eğer aracınızı satmayı düşünürseniz, ilk olarak bankadan onay almanız gerekecektir.

Araç kredisi çekmek için kefil, kesinlikle sunulan şartlardan biri değildir. Kredi notu sisteminin sunmuş olduğu kolaylıklar sayesinde banka daha önceki kredileriniz, kredi kartınız ve ödeme performansınızla alakalı incelemeler yapıp, borcunuzu ödeyip ödemeyeceğinizle alakalı net bir fikir sahibi olabilirsiniz. Ancak bazı durumlarda yine de kefil isteme söz konusu olabilir.

2024 Yapı Kredi Bankası Araç Kredisi Faiz Oranları ve Şartları

En çok tercih edilen bankalardan biri de Yapı Kredi Bankası’dır. Yapı Kredi Bankası 2024 araç kredisi faiz oranı ise bireysel başvurular için%3,99 olarak belirlenmiştir. Ticari taşıtlar için uygulanan faiz oranı ise %4,39’ dur.  Bireysel araç kredisi olarak da hesaplama yapmak gerekir. Eğer satın alınacak araç 400 bin TL ise kredi ödemesi 48 ay vade ile planlanıyorsa aylık taksit miktarı 22.756,78 TL olacaktır. Yapı Kredi Bankası müşteriler için 48 ay, 36 ay, 24 ay ve 12 ay vade fırsatları sunar. Bu bankanın taşıt kredisi şartları şu şekildedir;

  • Taşıt kredisi başvurusu yapabilmek için en az 18 yaşında olunması istenir.
  • Taşıt üstünde herhangi bir ipotek durumunun olmaması ve kredi notunun yeterli düzeyde olması gerekir.
  • Sıfır araç kredisi kullanmak istiyorsanız aracın fatura tutarına göre kredi kullandırılır.
  • İkinci el araçlar için aracın kasko değeri, 0 – 400.000 TL olarak belirlenmişse tutarın %70’ine kadar ve en fazla 48 ay vade ile, 400.000,01 – 800.000 TL aralığı söz konusu ise tutarın %50’sine kadar ve en fazla 36 ay vade ile, 800.000,01 – 1.200.000 TL aralığında ise tutarın %30’una kadar ve en fazla 24 ay vade ile, 1.200.000,01 – 2.000.000 TL aralığında ise tutarın %20’si ne kadar ve en fazla 12 ay vade ile araç kredisi kullanımı mümkündür.

2024 Türkiye Finans Araç Kredisi Faiz Oranları ve Şartları

Türkiye Finans tarafından sunulan araç kredisi faiz oranı sigortalı – sigortasız olması gibi durumlar dikkate alınarak değişiklik gösterir. Bu doğrultuda sigortalı sıfır km ve sıfır taşıt kredisi faiz oranı %5.49 olarak sunulurken, sigortasız olan sıfır ve ikinci el araç kredisi %5.99 civarındadır. Bir hesaplama yapılması gerekecek olursa; sigortasız ve %5.99 faiz oranlı olarak 400 bin TL şeklinde çekilmiş olan bir kredinin aylık taksit tutarı 32.023,55 TL olarak belirlenmiştir. 0 km ya da  2. El taşıt alımları için 48 ay, 36 ay, 24 ay ve 12 ay gibi vade İmkânları sunulur.

2024 Akbank Araç Kredisi Faiz Oranları ve Şartları

Akbank 2024 araç kredisi faiz oranları diğer bankalarda olduğu gibi kredi türünün sigortalı ya da sigortasız olması gibi seçeneklere göre hesaplanır. Sigortalı araç kredisi için faiz oranı %3,69 olarak hesaplanmış iken sigortasız araç kredileri için faiz oranı %3,79 olarak hesaplanmıştır. Aynı zamanda Akbank’taki 2024 taşıt kredisi faiz oranları sıfır veya kinci ele göre farklılık göstermez. Almak istediğiniz araç ister sıfır ister ikinci el olsun, sigortalı krediler için%3,69 faiz oranı, sigortasız krediler için ise %3,79 faiz oranları sunulur. Banka, araç kredisi almak isteyen müşteriler için 48 ay, 36 ay, 24 ay ve 12 ay vade imkanları sunar.

Bu konuda bir örnek vermek gerekirse: Sigortasız ve 400 bin TL olarak çekilecek bir kredi için %3.79 oranında faiz uygulaması yapılır. 48 ay vade ile ödemek isterseniz de bu orana göre aylık taksit tutarı 27.354,16 TL olarak hesaplanır. Toplam geri ödeme tutarı ise 1.315.874,79 TL şeklinde belirlenir. Aynı zamanda çevre dostu taşıt kredisi faiz oranı %4,50 olarak belirlenmiştir.

2024 N Kolay Araç Kredisi Faiz Oranları ve Şartları

N Kolay’da araç kredisi tutarı 400 bin TL olan bir kredi tutarı 48 ay vade ile çekilmek isteniyorsa aylık taksit tutarı 25.900,5 TL hesaplanır. Bu rakama göre toplam ödenecek tutar ise 1.243.199,85 TL şeklindedir. Sadece nüfus cüzdanı ile başvuruların alındığı  N Kolay’da 14 yaşını geçmemiş olan araç modelleri için kredi imkanı sunulur.

Araç Kredisi Almak İçin Yaş Şartı Nedir?

Sıfır arabalar içi herhangi bir kural olmasa da İkinci el araba kredisinde, her banka için değişiklik göstermekle beraber araç kredisi yaş sınırı uygulaması mevcuttur. Genel olarak 8 yaşına kadar olan araçlar için ikinci el taşıt kredisi imkanı sağlanır ancak bankanın kararına göre yaşı daha büyük olan araçlar için de kredi verilmedi de uygundur. Aynı zamanda yaş sınırı, kredinin vadesi doğrultusunda da değişiklik gösterir.

Taşıt kredisi başvurusunun olumlu cevaplanması için taşıt kredisi için gerekli koşulları eksiksiz sağlamanız gerekir. Taşıt kredisi almak için gereken ilk şart 18 yaşından büyük olmaktır. Eğer bu şarta uygunsanız aranan diğer ikinci şart belgelenebilir bir geliriniz olmasıdır. Aynı zamanda sigortalılık süresi de bankaların önem verdiği diğer bir konudur. Her banka da farklı olmakla birlikte sigorta girişi en az 3 ay önce yapılmış olup hala devam eden sigorta kaydınızın bulunması gerekir.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

MTV Nedir, MTV Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bilgi BankasıBirevim

Web Tapu Nedir? Nasıl Kullanılır? Web Tapu Randevusu

Bilgi BankasıBirevim

En İyi C Segmenti Araçlar

Bilgi BankasıBirevim

Trendyol Araçlı Kurye Nasıl Olunur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

5 × two =