6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Gaziantep Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

Halk arasındaki eski adıyla Antep olan Gaziantep ili, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesi arasında bulunur. Güneydoğuda şehir olarak en fazla nüfusu barındıran Gaziantep, sanayi ve gelişmişlik bakımından birincidir. Gaziantep’in bünyesinde Şehitkamil ve Şahinbey olmak üzere iki metropol ilçe yer almaktadır. Gaziantep, Türkiye’nin hâla en eski kenti olup, dünyanın da hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir. Anadolu ile Orta Doğu arasında bir konumda bulunması ile Gaziantep, Türkiye sanayisi ve ticaretinde de çok önemli bir yer tutar.

Gaziantep’te Satılık Ev Fiyatları

Gaziantep ilinde Ocak 2022 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %95,64 yükselmiştir. Bölgede aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 603.680 TL olurken, ortalama satılık konut büyüklüğü 160 metrekaredir. Bunun yanında Gaziantep ilinde satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Ocak 2022 sonu itibarıyla 3.773 TL olarak belirtilmektedir. Bölgede satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 18 yıl seviyelerindedir.

Gaziantep Satılık Daire

Gaziantep’te Konut Fiyatları En Fazla Yükselen İlçeler

Yıllık ortalamalara bakıldığında Ocak 2022 sonu itibarıyla konut için Gaziantep ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla İslâhiye, Nizip, Oğuzeli olarak sıralanmaktadır. Bunun yanında Ocak 2022 sonu itibarıyla amortisman süreleri dikkate alındığında ise Gaziantep ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Oğuzeli, Yavuzeli, Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı olmuştur. Yine amortisman süreleri dikkate alındığında Ocak 2022 sonu itibarıyla Gaziantep ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Araban, İslahiye, Nizip, Oğuzeli, Yavuzeli olarak sıralanmaktadır.

Gaziantep satılık daire en uygun fiyatla nasıl alınır?

Orta ve dar gelirli bireyler için günümüz ekonomik koşullarla ev almak çok zor bir duruma geldi. Sonuç itibarıyla ev sahibi olmak isteyen ailelerin aklına gelen ilk alternatif ise banka kredisi kullanmak oluyor. Akla ilk gelen bu seçenek cazip gibi görünse de yüksek dosya masrafları ve faizler, geri ödemelerde tüketicilere zorluk yaşatabilmektedir.

Banka kredisinin yüksek taksitlerini ödemekte zorlanacak durumdaki bireyler ise tasarruf finansmanı şirketlerinin planlarından faydalanarak ev sahibi olabiliyorlar. Konut sahibi olmak isteyen ancak finansman problemi yaşayan bireyler için çözümü Birevim sunuyor. Birevim tarafından oluşturulan tasarruf finansmanı planları ile konut ihtiyaçlarınız için gereken finansmana bireysel tasarruflara kıyasla çok daha kısa sürelerde ulaşmanızı sağlanıyor.

Birevim bünyesinde oluşturulan tasarruf finansmanını tercih eden tüketicilere Birlikte Konut Finansmanı ve Kişiye Özel Konut Finansmanı olmak üzere iki farklı plan sunuluyor. İster Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek ev hayalinize kolayca ulaşabilirsiniz. Peki Birevim’in konut finansmanı planları sizi nasıl ev sahibi yapacak?

Birlikte Konut Finansmanı: Bu seçenekte konut sahibi olma hayalinize koşullarınıza uygun tasarruf planı ve dahil olduğunuz tasarruf grubu ile ulaşmanız sağlanır. Finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle belirlenir. Bu şekilde hayallerinize birlikteliğin gücüyle daha erken ulaşırsınız.

Kişiye Özel Konut Finansmanı: Bu alternatifte ise tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile konut sahibi olursunuz. Yani taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kendiniz belirleyebildiğiniz için ödemelerde zorlanmazsınız. Bu şekilde bireysel tercihlerinizin getirdiği avantajları yaşar, hayalinizdeki konuta kolaylıkla ulaşırsınız. Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı planlarında ayrıca peşinatlı ya da peşinatsız seçeneklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz.

Gaziantep’te En Uygun Ve En Pahalı Satılık Evler Nerede?

Gaziantep gerek turistik yapısı, gerek yerel lezzetleri gerekse tarihi ile oldukça kalabalık olan şehirlerimizden bir tanesidir. Bu anlamda da buradan satılık ev almak isteyenler ön plana çıkmaktadır. Ev alırken de merak edilen en uygun fiyatların hangi merkezlerde olduğu ya da pahalılığın nerelerde olduğudur. Ev uygun fiyata alındığı bölgelerde kira getirisi de daha az olabilir, bunun yanında yatırım için uygun fiyatlı evlerin satın alabileceği bölgelerin seçilmesi önemlidir.  Genel olarak merak edilen Gaziantep’te en uygun ve en pahalı satılık evler nerede?

Bunun için en fazla talep edilen ilçeleri bilmek önemlidir. Bakıldığında Gaziantep’ te en fazla tercih edilen ilçeler İbrahimli, Şehitkâmil, Binevler ve Karataş olmaktadır. Bu anlamda buraların fazla tercih nedeni olması ve merkezi alanlar olması nedeni ile satılık evlerin daha yüksek fiyatlar ile alıcılar ile buluştuğu yorumu yapılabilir.

Buna karşılık olarak Şahinbey kesimlerindeki evlerin de oldukça uygun fiyatlar ile satıldığı söylenebilir. Bu anlamda evlerin küçük olduğundan da bahsedilebilir.

En uygun evlere bakılırken her zaman sağlamlığına da dikkat edilmelidir. Uygun fiyatlı ev demek özelliklerine ve sağlamlığına nazaran diğerlerinden daha az fiyata satılan evlerdir. O nedenle uygun fiyat ararken sağlamlıktan vazgeçmemelisiniz.

Neden Gaziantep’te Ev Satın Almalısınız?

Son zamanlarda gelişen Gaziantep, gelişmişlik açısından Türkiye üzerinde 20. Şehir olarak adlandırılmaktadır. Hala yaşanılan en eski kentlerden birisidir. Kadim özellikleri, sanayideki gelişmişliği gibi pek çok etmen insanları burada ev almaya yönlendirmektedir.

Peki, ev satın almak isteyenlere yönelik olarak neden Gaziantep’te ev satın almalısınız?

Gaziantep zamanla gelişmiş ve hala de gelişmeye devam eden bir şehirdir. Özellikle son zamanlarda sanayi gibi alanlarda fazlaca gelişen bu ilde çalışmak için ev satın alabilirsiniz. İşiniz burada ise ev satın almak mantıklı olacaktır.

Bunun dışında neden Gaziantep’te ev satın almalısınız? Yatırım amaçlı olarak alınacak olan evler için de Gaziantep tercih edilebilir. Güncel olarak ülke genelinde kiraların artması ile burada da artışlar söz konusu olmaktadır. Bu nedenle ek gelir kaynağı olarak da buradan ev alma seçeneği tercih edilebilir.

Gaziantep’ te Satılık Daire Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle deprem bölgesi olan Gaziantep’ te satılık daire alırken nelere dikkat edilmeli? Sorusu için verilecek cevap evin zeminine ve depreme uygunluğuna dikkat edilmesi olacaktır. Bunun ardından da fiyatlandırma ve evin konumu gelmektedir.

Satın alınacak olan ev uygun fiyatlı, sağlam, dayanıklı ve modern olduğunda Gaziantep kapsamda alacağınız bu evi her amaçla kullanabilirsiniz. Dilerseniz gönül rahatlığı ile sizler oturursunuz, dilerseniz de gelir kaynağı olarak kiraya vererek kullanabilirsiniz. Evin konumunun merkezi lokasyonlara yakın olması da hem yaşmak hem de kiraya vermek için dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer almaktadır.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

11 + 13 =