6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Arabam Ne Kadar? Araba Değeri Hesaplama

Araba Fiyatları

Arabam kaç para veya araba kaç para eder sorularının cevabını sizin için derledik. Arabanız için en fazla parayı aldığınızdan emin olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Küçük onarımlar, temiz ve düzenli olmasını sağlamaya kadar küçük dokunuşlar pazarlıktan size büyük kazançlar sağlayacaktır.

Arabam ne kadar eder?

Yeni araba almak veya arabasını satmak isteyenlerin aklına gelen ilk soru: Arabam ne kadar eder?

Araba alırken ve satarken bilinmesi gereken ilk şey arabanın güncel piyasa değeri ne kadar olduğudur. Arabam kaç para eder diye mi düşünüyorsunuz? Aracınızın marka, model, km gibi bilgileri ile sorgular yaparak arabanın fiyatlarını öğrenebilirsiniz.

Araba sitelerindeki 2.el satılık araç ilanları ve sıfır araba ilanları inceleyin. Ve arasından benzer özellikteki ilanları bularak “Arabam Ne Kadar” şeklindeki sorunuza cevap bulabilirsiniz.

Araç Fiyatları Nasıl Hesaplanır

Taşıt değeri hesaplama, araç alırken ve satarken önemli konulardan biridir. Araba değeri belirli standartlara göre hesaplanmaktadır. Araç değerleme de aracın markası, modeli, yaşı, km, vites tipi, gövde tipi, yakıt tipi, hasar bilgileri ve temizliği önemlidir.

Arabamın değeri ne kadar? Ortalama piyasa fiyatı adı altında 1 ortalama fiyat ve 3 farklı fiyat aralığına göre (hızlı satış, satış ve tam satıcı fiyatı) fiyat önerileri yapar. Tüm modellerde ikinci el fiyat bilgisi bulunmaktadır.

Bu fiyatlar ve fiyat aralıkları tamamen tavsiye edilen fiyatlardır. Benzer araçların güncel satış fiyatları ve piyasa verilerinden beslenmektedir. Çok yüksek ve çok düşük fiyatları otomatik olarak ortadan kaldırır ve akıllı istatistiksel modellerle tavsiye edilen fiyatları belirler.

Araçlarını acilen satmak isteyen araç sahipleri “hızlı satış” fiyatını, biraz daha fazla zamanı olanlar (ortalama 30-45 gün) “ortalama piyasa” fiyatını kullanabilirler. Doymuş bir satıcı olduğumu, bol vaktim olduğunu ve acelem olmadığını söyleyenler, araçlarını “tam satıcı” fiyatından satmaya çalışabilirler.

Arabam Kaç Para?

İkinci el arabasını satmayı düşünenlerin aklına gelen ilk soru “arabamın değeri ne kadar?” olur. Aracınızı satarken pazarlık payı ile ne kadar ilan vereceğiniz ve pazarlık sonrası ne kadar satabileceğiniz bilgisi değerlidir.

Aracınızı satacağınız son fiyatı, özellikle nakit paraya ihtiyacınız varsa, planlamanız için kritik öneme sahiptir.

Araç Fiyatları Hesaplama

Araba değerlemeleri her gün milyonlarca insan tarafından çeşitli araçlar kullanılarak yapılmaktadır. Araç değerleme işlemi ile mevcut pazarı yansıtan doğru bir fiyat elde edebilirsiniz.

Aracın değerini aracın yaşı, kilometresi, teknik özellikleri ve isteğe bağlı ekstralar gibi çok sayıda faktör belirlemektedir.

Arabanın değerini etkileyen faktörler

Aşağıdaki faktörler değerlemelerimize dahil edilmemiştir ancak aracın değerini artırabilir veya azaltabilir.

Arabanın değerini neler artırır?

Alaşım jantlar gibi fabrika sonrası özellikler eklemek, bir aracın değerine katkıda bulunabilir

Değişiklikler

Araca eklediğiniz, onu öne çıkaran fabrika sonrası özellikler, örneğin alaşım jantlar, multimedya sistemleri vb.

Tam Hizmet Geçmişi

Tüm hizmetlerin eksiksiz bir kaydına sahip bir otomobil, hizmet geçmişinde boşluklar olan birden fazla değerde olabilir.

Arzu Edilen Renk

Bazı renkler diğerlerinden daha popülerdir. Bu nedenle aranan renkteki bir araba daha değerli olabilmektedir.

Hasar Oranı

Değerlemelerimiz, aracın yaşına göre iyi durumda olmasına dayanıyor- bu yüzden biraz aşınma ve yıpranma olabilir. Hiç hasarı olmayan mükemmel bir durumdaysa, muhtemelen kılavuz fiyatımızdan daha değerli olacaktır.

Arabanın Değerini Neler Düşürür?

Çok sayıda geçmiş sahibi olan araçların değerlemeleri muhtemelen daha düşük olacaktır

Önemli Aşınma ve Yıpranma

Değerlendirmelerimiz, arabanın koltukta küçük bir leke veya tamponda bir çizik gibi bazı küçük hasarlara sahip olduğunu varsayar. Hasar bundan daha önemliyse, muhtemelen arabanın değerini azaltacaktır.

Çalışmayan Parçalar

Sabitlenmesi gereken bir şey varsa, örneğin bir koltuk ısıtıcısı veya çalışmayan elektrikli cam, arabanın değeri düşürmektedir.

Çok Fazla Eski Sahip

Genellikle, sahiplerin sayısı ne kadar azsa, bir arabanın değeri o kadar fazladır. Yani, bir araba daha önce birçok kez satılmışsa, değeri düşürmektedir.

Servis Geçmişindeki Boşluklar

Değerlemelerimiz bir arabanın iyi çalışır durumda olduğunu varsayar. Servis kayıtlarında önemli boşluklar yoksa, değeri düşürmektedir.

Arabanızın değerini iyileştirmek

Arabanız için en fazla parayı aldığınızdan emin olmanıza yardımcı olmak için yapabileceğiniz birkaç şey var:

  • Küçük onarımlar,
  • Temizlik
  • Düzenli olmasını
  • Pazarlıktan kaçınmak gerekiyor.

Araba Değerini Etkileyen Özellikler

Bir arabanın değeri marka, model, yaş, kilometre, donanım opsiyonları, tramer kaydı ve ekspertiz bilgisine bağlı olumlu ya olumsuz olarak etkilenmektedir. Örneğin hasar oranı aracın model yılına da bağlı şekilde değerini etkileyen önemli bir faktördür. İkinci el araçlarda hasarla karşılaşmak mümkün olsa da çok temiz olarak görünecek araçlar da ikinci el pazarında yerini bulmaktadır. Hasar durumu aracın değer kaybına göre fiyatını belirlemektedir.

Yıpranma durumu ikinci el araçlarda kullanıma bağlı oluşan bir durumdur. Kaporta ve tamponlarda oluşan çizikler, koltuklarda gözlemlenen aşınmalar, iç dizaynda oluşan lekeler yıpranma ve hasarın oranına göre fiyata etki eden faktörlerdendir. Bir diğer faktör, aracın hizmet geçmişidir ve ikinci el bir aracın, geçmiş servis kaydı, eksiksiz bakımlara sahip olması aracın değerini olumlu yönde etkiler.

Renk faktörü de araçların fiyatında etki eder. Farklı model araçlarda bazı renkler revaçta sayılır. Özel üretim sayılabilecek lansman rengi ya da nadir rastlanan opsiyonel renkler aracı değerli kılan bir unsurdur. Bunun yanı sıra araçta yer alan ekstra özellikler de aracın fiyatını etkiler. Bir aracın donanım özelliklerinde fabrika çıkışı sonrası, geri görüş kamerası, multimedya sistemleri, jant, hız sabitleyici gibi ekstralar eklenebilir. Bunlar da aracın değerini yukarı çıkarır.

2. El Araba İçin En İyi Fiyat

2. el araba fiyatları, yıl, marka, model, gövde stili, durum seviyesi, kilometre ve aracın satıldığı yere veya posta koduna göre büyük ölçüde değişmektedir.

Doğrudan sahibinden satın alıyorsanız, özel değerine bakmak ve buna göre bir teklif yapmak isteyeceksiniz. Bayiden satın alıyorsanız, normal değerine odaklanmalısınız. Ve takas değeri ile normal değeri arasında bir teklif yapın.

Almak istediğiniz aracın özelliklerini iyi belirledikten sonra ekspertiz randevusu alarak satın alma işlemi yapabilirsiniz.

Aracını satmak isteyen kişilerle ekspertiz sonrasında araç için fiyat teklifini vermelisiniz. Satıcının güncel araba fiyatlarını göz önünde bulundurup bulundurmadığına da bakmanız gerekiyor. Ek olarak arabadaki ek donanım araba fiyatını etkiler.

Birevim ile Araba Sahibi Olmak

Bu soruların cevabını sizi araba alırken her türlü zarara karşı korumak için hazırlanmıştır.

Tasarrufa Dayalı Finans Desteği sunan Birevim, müşterilerine taksitle araba almak imkanı sunuyor. Araba alma hayali kuruyorsanız senetle araba alma fırsatlarını kaçırmayın.

Unutmayın taşıt kredisi çekmeden de yatırım yapmak isteyen herkes Birevim ile peşinatsız araba sahibi olabilir.

Arabam Ne Kadar & Kaç Para, Araba Fiyatları, Değer Hesaplama makalemiz umarız size faydalı olmuştur.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

15 − 5 =