6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi Bankası

Çekmeköy’de Satılık Daire En Uygun Fiyatla Nasıl Alınır?

çekmeköy satılık daire

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan bir ilçesi olan Çekmeköy, önceleri Ümraniye’ye bağlı bir belediyeydi. Çekmeköy, 2009’da Ömerli, Alemdağ ve Taşdelen ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliklerinin sona ermesi ve bu belediyelere bağlı 17 mahalle ile 5 köyün katılmasıyla oluştu. 148,08 kilometrekarelik alanda 135.603 kişinin yaşadığı Çekmeköy, özellikle yapılan yatırımlar sonrası değerine değer katan bölgeler arasındadır. İlçenin kuzeybatısında Beykoz, kuzeydoğusunda Şile, güneybatısında Ümraniye, güneydoğusunda ise Sancaktepe ve Pendik yer bulunuyor.

Çekmeköy’de Satılık Ev Fiyatları

İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde Ocak 2022 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %95,38 oranında artmıştır. İlçede yer alan aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 529.038 TL olurken, ortalama satılık konut büyüklüğü 101 metrekaredir. Çekmeköy satılık dairelerin ortalama metrekare birim fiyatı Ocak 2022 sonu itibarıyla 5.238 TL, aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 18 yıl seviyelerinde olarak açıklanmıştır.

Çekmeköy’de Kira Fiyatları Ne kadar?

Çekmeköy İstanbul’un yeni gelişen ilçelerinden olduğu için ev kiraları birçok yere göre daha uygundur. Ayrıca her bütçeye uygun kiralık evlerde burada bulmanız mümkün olmaktadır.

İstanbul Çekmeköy kira fiyatları ne kadar, sorusu son zamanlarda kiralık ev arayanlar tarafından araştırılmaktadır. Şu anda biraz daha uygun kiralık evler zamanla burada artış eğilimli bir şekilde devam etmektedir.

Çekmeköy’de Ev Almanın Avantajları Nelerdir?

Son birkaç yılda hızla artan gayri menkul piyasasında ev almak büyük özen ve arayış gerektirmektedir. 2010 yılından önceye baktığımızda Çekmeköy yatırım yapmaya pekte uygun bir semt olarak görülmüyordu.

Şu an ise buradan ev almak birçok avantaj sunmaktadır. Bu avantajlar şöyle sıralamak mümkündür:

  • İlçede aktif bir metro hattı bulunmaktadır.
  • İstanbul’un diğer semtlerine göre ev fiyatları daha uygundur. Zamanla ev fiyatlarının burada artacağı sinyali verildiği için uygun yatırım yerleri olmaktadır.
  • Gelişmeye açık bir yer olması sebebiyle uygun yatırım yerlerini bünyesinde barındırmaktadır.

Ayrıca her bütçeye uygun evleri burada bulmanız pek ala mümkün olmaktadır. Çekmeköy’de ev almanın avantajları nelerdir, sorusunun cevabını yazımızda sizlere aktarmış olduk.

Çekmeköy Satılık Daire Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İstanbul’da ev almak bütçenizi bir hayli zorlarken İstanbul’un orta seviye ilçelerinden Çekmeköy satılık daire alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

İstanbul’da genel olarak daire fiyatları çok yüksektir. Ancak Çekmeköy bir istisna olarak daha uyguna daire arayanların ilk tercihleri arasında yer almaktadır.

Çekmeköy’de daire satın almak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler şunlardır.

  • Sürekli büyük projeler üretilen bu şehirde Çekmeköy ilçesinde yapılan projeleri takip etmek gerekir. Büyük projeler daha pahalı gibi olsa da sunduğu imkanlar bakımından yaşam standartlarınızı yükseltir.
  • Ödeme fırsatlarını iyi takip etmek gerekir. Borçlanarak daire sahibi olacaksanız, bankaları ya da size bu imkânı sunan inşaat firmalarını yakından takip etmelisiniz.
  • Nüfus yoğunluğuna dikkat etmek gereklidir. Kalabalık yerlerde fiyatlar biraz daha pahalı olur fakat yatırım için mantıklı yerler buralardır. Çünkü zamanla buralarda dolar ve ucuza aldığınız daireniz değerlenir.
  • Ev almaya karar verdiğinizde Çekmeköy’de kira fiyatları ne kadar, araştırılmalısınız. Aldığınız evi kiralamak isterseniz kira gelir bedelinizi bilmeniz sizin yararınıza olacaktır.
  • Alınacak dairenin yasal durumu mutlaka araştırılmalıdır. İpotek veya haciz borcu olup olmadığına dair bir güncel belge satıcıdan mutlaka istenmelidir.
  • Eski bir daire alacaksanız herhangi bir kentsel dönüşümde olası hal sahipliğinin analizini iyi yapmalısınız.
  • Yapı kayıt belgesine dikkat edilmelidir. Kaçak yapılardan kesinlikle uzak durulmalıdır.
  • İstanbul’un bir deprem bölgesi olduğunu unutmadan alınacak dairenin deprem risk belgesine bakılmalıdır. 2. El daire alırken deprem risk yönetmeliği öncesinde yapılan binalarda mutlaka deprem risk tespiti yaptırılmalıdır.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarına yakın olmasına özen gösterilmelidir.

Çekmeköy’de Konut Fiyatları En Fazla Yükselen Mahalleler

Ocak 2022 sonu itibarıyla yıllık ortalamalara bakıldığında Çekmeköy ilçesinde en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Alemdağ, Çatalmeşe, Ekşioğlu, Nişantepe, Çamlık olmuştur. Bunun yanında amortisman süreleri dikkate alındığında Ocak 2022 sonu itibarıyla İstanbul ili Çekmeköy ilçesinde en hızlı geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Hüseyinli, Reşadiye, Sırapınar, Askeri Bölge, Orman olarak sıralanıyor. Çekmeköy’de en geç geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Alemdağ, Çatalmeşe, Ekşioğlu, Nişantepe şeklinde sıralanıyor.

Çekmeköy’de Uygun Fiyata Ev Sahibi Olma Fırsatı!

Mevcut ekonomik koşullarda ev sahibi olmak istiyorsanız birkaç alternatiften faydalanabilirsiniz. İlk olarak peşin para ile ev sahibi olabilirsiniz ve bu yöntem bilinen en kolay ev sahibi olma yöntemlerinden biridir. Banka kredisi kullanmak ise bir diğer çokça tercih edilen ev sahibi olma yoludur. İlk bakışta cazip gibi görünen bu yöntem ortaya çıkacak dosya masrafları ve yüksek faizle sebebiyle tüketiciler geri ödemelerde zor durumda kalabilirler.

Günümüz şartlarında ev almak olmak için en uygun yol ise kredi kullanmaya gerek kalmayan dolayısıyla sizi faizlerle burun buruna getirmeyen tasarruf finansmanlarından faydalanmaktır. Artık kolayca ev sahibi olmak için yıllarca beklemenize gerek yok. Birevim ise tüm bütçelere uyan finansman modelleri ile ön plana çıkarak, kredi kullanıp faizlerle karşılaşmak istemeyen herkesi, ödeme koşullarını tamamen kendilerinin belirleyeceği çeşitli tasarruf finansmanı planları ile ev sahibi yapıyor. Siz de istediğiniz ev için ihtiyacınız olan finansmanı kolayca edinebilmek için Birevim’in sunduğu tasarruf finansmanı çözümleri ile tanışabilirsiniz. Birevim’in tasarruf planlarından faydalanarak Türkiye şartlarında olabilecek en düşük maliyetlerle finansman edinmek için hemen başvuru yapın.

Birevim’in tasarruf planlarından ister Birlikte Konut Finansmanını isterseniz de Kişiye Özel Konut Finansmanını seçerek bütçenize uygun koşullarda ev sahibi olabilirsiniz. Alternatifler arasından Birlikte Konut Finansmanını tercih ettiğinizde ödeme koşullarınıza uygun bir tasarruf planı grubuna dahil olursunuz ve finansman teslim tarihiniz, dahil olduğunuz tasarruf grubunuzun noter huzurunda yapılan sıra tespitiyle belirlenmiş olur. Kişiye Özel Konut Finansmanı alternatifini seçtiğinizde ise taksit tutarınızı ve teslimat tarihinizi kısaca ödeme koşullarınızı tamamen siz belirleyerek bireysel tercihlerinizin getirdiği avantajlara sahip olursunuz. Bu alternatifte konut sahibi olma hayalinize tamamen bireysel koşullarınıza uygun tasarruf planınız ile ulaşırsınız.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

ten − 3 =