6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Merak Edilenler

Deprem testi nasıl yapılır?

Deprem Testi

Bir deprem ülkesi olarak depremle alalı olan deprem testini yaptırmamız şarttır. Oldukça önemli olan bu nokta çoğu insan tarafından uğraştırıcı gibi gelse de can güvenliğiniz açısından da şarttır. Her türlü alan için bu dayanıklılık test edilmeli ve buna bağlı olarak da raporların incelenmesi gerekmektedir. Ev, bina, sağlık ocağı, hastane ya da fark etmeksizin bu durumun testi yapılmalıdır.

Önleminizi almak için hemen gerekli yerlere başvurmalı ve bina deprem testi yaptırmalısınız. Böylece sonuç alacak ve eğer eviniz sağlamsa rahat bir şekilde de oturmaya devam edeceksiniz. Ancak eğer eviniz sağlam değilse bu durumda yapmanız gereken şey apartman sakinleri ile anlaşarak binayı onarmaktır. Aksi takdirde hayatınız risk altına girecek. Bu nedenle önlem her şeydir ve alınması da şarttır. Siz de buna dikkat edin.

Eviniz Depreme Dayanıklı Mı?

Herkes evinin depreme dayanıklı olmasını ister. Ancak bunun anlaşılması beklenildiği kadar kolay değildir. Bunu anlamak için kolonları ve zemini kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Bunu ancak bu alanda uzman kişiler yapmaktadır. Siz de bu alanda uzman ve kontrolü anlayan kişilerle çalışarak eviniz hakkında bir rapor çıkarmalarını isteyebilirsiniz. Ücretsiz bina deprem dayanıklılık testi için yapılması gerekenlerden biri de belediyeye başvurmak olacaktır. Belediyeler bu konuda herhangi bir ücret talep etmeden kontrollü bir test süreci yapmaktadırlar.

Evinizin depreme dayanıklılığını öğrenme, öncesinde önlem almanız açısından önemlidir. Söz konusu insan hayatı olduğu için deprem bölgelerinde de deprem olasılığı az olan bölgelerde de kaliteli inşaat malzemeleri kullanılması şarttır. Buna dikkat etmeli ve ev alırken görünüşünden çok malzeme kullanımı ve kalitesinin nasıl olduğuna bakmalısınız.

Depreme Dayanıklılıkta Bina Kalitesi

Depreme dayanıklılıkta bina kalitesi oldukça önemlidir. Örneğin kolonların sağlam yapılması içlerinde demir kullanımında malzemeden çalınmaması çok önemlidir. Bunun yanı sıra binanın yapıldığı zemine dikkat edilmelidir. Binaları yaptığınız zemin bataklık olursa binanın deprem anında zarar görmesi çok muhtemeldir. Nasıl bir zemine yapıldığına dikkat edilmelidir. bu yüzden kontrollerin yapılması ev alırken bile nasıl bir zeminde ev olduğuna iyice bakılmalıdır. İnsanların canına zarar veren depremler değil yanlış yapılmış binalardır.

Binalarda tuğla kullanılması binanın yaşı gibi daha birçok etken önemlidir. Duvarların ince ya da çatlak olmaması da bu noktada kontrol edilmelidir. Bina deprem testi yaptırarak siz de önlemi elden bırakmayın ve hemen harekete geçin. Ancak bu testi yalnızca uzmanlarla ve bu alanın ehli kişilerle yapabileceğinizi de unutmayın.

Depreme Dayanıklılık Testini Kimler Yapabilir?

Depreme dayanıklılık testini yapan kurum ya da kuruluşlar bakanlık tarafından onaylı olmalıdır. Aksi takdirde yanlış rapor alınabilir. Gerekli ekipmanları ile evinize gelerek kontrolü yapar ve inceler. Binadan karot parça alınır ve bu parça incelenmeye başlanır. Aynı zamanda binanın fay hatlarına ne kadar yakın olduğu konusunda da bilgilendirme yapılır. Zeminin iyi analiz edilmesi, kolonların ne kadar sağlam yapıldığının incelenmesi gibi birçok noktaya ait inceleme başlatılır. Deprem testi mutlaka yapılması gereken testler arasında yer almaktadır.

Bu yapılan incelemelere bağlı olarak anlaşma yatığınız kurum size bir rapor sunar bu raporda gerekli risk analizi ve analiz sonuçları listelenir. Eğer risk durumu söz konusu ise binanızı sıfırdan yaptırmanız gerekecektir. Bunun için de binadaki diğer apartman sakinleri ile anlaşmanız ve ortaklaşa karar vermeniz gereklidir.

Depreme Dayanıklılıkta Belediyelerle Mi Yoksa Bağımsız Kuruluşlarla Mı Çalışılmalıdır?

Bu noktada karar sizin inisiyatifinize kalmıştır. Bina deprem testi yaptırırken her iki taraftan da birini seçebilirsiniz. Bağımsız bir kuruluşu seçmek isteyebileceğiniz gibi bu konuda belediyelerden de destek alabilirsiniz. Belediyeler bu hizmeti oldukça uygun fiyata gerçekleştiriyor ve kontrol ediyorlar. Felaketlerden ve doğal afetlerden korunmak için önleminizi bir an önce alın. Canınızı şansa bırakmayın ve önlem almak için harekete geçin.

Depremin ne zaman geleceği ne yazık ki kimse tarafından kestirilememektedir. Bunun için önlemlerin doğru alınması ve dayanıklı binaların yapılması da şarttır. Ne zaman geleceği bilinmeyen bu deprem için yapılması gereken en önemli şey gelmesini beklemek yerine önlem için harekete geçmektir. Önlem almak hayat kurtarır. Bunun bilincinde olan insanlar da büyük ölçüde depremden korunurlar.

Eviniz Fay Hattına Yakın Mı?

Evinizin fay hattına ne kadar yakın olduğunu öğrenebilmek için e devletten yardım alabilirsiniz ya da direkt fay hattı haritasını inceleyerek fay hattının nereden geçtiğini ve oturduğunuz yerin kaçıncı dereceden deprem bölgesi olduğunu öğrenebilirsiniz.

Fay hattının nereden geçtiğini ve size ne kadar uzaklıkta olduğunu öğrenmek oldukça kolaydır. Bunun için siz de e devlet üzerinden bilgi alabilir ve detayları çok kolay bir biçimde de öğrenebilirsiniz. Eğer eviniz fay hattına yakınsa ya da altında fay hattı varsa bu durumda yapılması gerekenlerden en önemlisi de kaliteli binalarda oturmanız ya da binanın depreme dayanıklı olduğundan emin olmanızdır. Depreme dayanıklılık testini hemen yaptırın ve önleminizi alın.

Kaliteli ve Depreme Dayanıklı Bina Nasıl Anlaşılır?

Özellikle kolonlara ve kirişlere özellikle dikkat edilmelidir. Deprem riski çok olan bölgelerde yüksek katlı binaların dikilmesine izin verilmemelidir. Binanın yapılacağı zemin iyi analiz edilmelidir. Binanın zemininin güçlü ve sağlam olması temelinin de sağlam atılması demektir. Bu nedenle sağlam temel atılabilecek sağlam zeminler şarttır.

Hayatınızı hafife almak yerine bir an önce önlem almak ve deprem dayanıklılık testi yaptırmak oldukça önemlidir. Ücretsiz bina deprem testi yaptıran yerleri de araştırabilirsiniz. Canınızı hafife almayın ve önlem için harekete geçin. Kaliteli malzemeler kullanırsanız kaliteli bina yaparsınız. Bu sebeple malzemeden çalmamak oldukça önemlidir.

Benzer Yazılar
GenelMerak Edilenler

Birevim'den Evimi Hemen Teslim Alabilir Miyim?

GenelMerak Edilenler

Birevim'de Ara Ödeme Var Mı?

GenelMerak Edilenler

Birevim İle Faiz Ödemeden Neler Alınabilir?

GenelMerak Edilenler

Birevim’den Kimler Faydalanabilir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

5 × 1 =