6.600 TL'den Başlayan Taksitlerle Ev Sahibi Olun!

Bilgi BankasıBirevim

Devlet Faizsiz Ev Kredisi Veriyor Mu?

Faizsiz Ev Kredisi

Devlet tarafından hak sahiplerine faizsiz konut kredisi veriliyor. Bu konuda detaylarda belli olmaya başladı. Devlet, Pandemi sonrasında inşaat sektörünün yavaşlamasıyla artan konut fiyatlarına karşı önlem alıyor.

Faizsiz ev kredisi veriliyor mu? Barınma, eşya yardımı ve kira desteği ile gündeme gelen Sosyal Güvenlik Kurumu da faizsiz konut kredisi desteği de sağlamaya başladı. Peki sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır?

Yaklaşık olarak 240.000 TL’nin üzerinden sıfır faizli kredi desteğinden yararlanmak için SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alınacak hak sahibi belgesi ile başvuru yapabilirsiniz. Başvurular Ziraat Bankası üzerinden yapılıyor. Faizsiz krediden sigortalının kendisi ya da geride kalacak olan hak sahipleri eş, çocuk, anne, baba da yararlanabiliyor.

Kredinin geri ödemesinde ise aylığın dörtte biri oranında kesinti gerçekleştirilecek. Gazilerde bu hizmetten yararlanabilecek.

Faizsiz Konut Kredisinden Kimler Yararlanabilir?

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları nedeniyle aylıktan yararlanan kişilerde bu desteği alabiliyor.

Hak Sahipleri Kredi Alabilir Mi?

Kredi ilk olarak malulün kendisine kullandırılıyor. Faizsiz kredi hakkından yararlanmadan ölümü halinde dul eşine ya da çocuklardan birisine hak veriliyor.

Başvurular Nereye Yapılıyor?

Başvuru işlemleri Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı ya da SGK il müdürlüklerine yapılıyor. Talep için mutlaka dilekçe ile başvurmanız gerekiyor.

Kredi Kesintisi Ne Kadar?

Kredi hak sahibi tarafından ödenmesi durumunda aylığının dörtte biri oranında kesinti gerçekleştiriliyor. Aylık bağlanmayan çocukların geri ödeme durumlarında ise ödemenin başladığı tarih baz alınarak esas olarak tahsil edilen aylığının 4’te birinin yüzde 25 fazlası aylık taksit kabul edilecektir.

Aylık Borç Bitmeden Kesilirse Ne Olur?

Kurum, kredi kullananların bakiye borç tutarını Ziraat Bankası’na bildiriyor. Kurumdan aylık almayan ya da kamu kurum statüsünde olmayan bir yerde çalışmaya devam eden kredi kullanıcılarının bakiye kredi borcu ise son aylığının 4’te birinin yüzde 25 fazlası aylık taksit kabul ediliyor.

Nasıl Daha Kolay Konut Edinebilirim?

TOKİ konut satış kampanyaları kapsama giren ve öncelik sıralamasına göre belirlenen hak sahiplerine, yüzde 10 peşin ve 240 ay vade sabit taksitlerle konut edinme hakkı veriliyor.

Devletten Ev Yardımı Nasıl Alınır?

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız, sağlıksız evlerde hayatını idame ettiren geliri düşük vatandaşlara evlerinin bakım yardımı da yapılıyor. Prefabrik ev yapımında 30.000 TL, betonarme evde de 40.000 TL destek veriliyor. İkamet adresine en yakın sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden kimlik kartı ile başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Kimler Kira Yardımı Alabilir?

Kaymakamlıklar kendi bünyelerinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile işbirliği gerçekleştiriyor. Ekonomik durumu yetersiz olan, bunu belgeleyen vatandaşlara kira desteği sunuluyor. Bunun için kaymakamlık içindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına müracaat edebilirsiniz.

TOKİ Konut Kredisi Kimlere Verilir?

Harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle kendilerine aylık bağlananlara bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla faizsiz olarak kredi veriliyor. Aynı kanunlar kapsamına giren sebeplerle hayatını kaybedenlerin dul ve yetimleri de bu haktan yararlanabiliyor. Bununla beraber 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin hak sahipleri ile, malul olan ve malul sayılmayacak derecede yaralanan vatandaşlarda bu krediden yararlanabiliyor.

Harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf ya da görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlileri de 5510 sayılı Kanunun 4. maddesi kapsamında krediden yararlanabiliyor. Toplu Konut İdareleri tarafından şehit ailelerine yönelik kredi desteği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu haktan yararlanmak için;

  • Kredi istek dilekçesi,
  • SGK hak sahipliği belgesi,
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
  • Konuta ilişkin tapu senedi gerekir.

Hak sahiplerinin yönetmelik üzerinde belirtilen belgelerle krediye aracılık eden banka şubelerine müracaat etmelidir. Faizsiz kredi imkanı, faizsiz olarak sağlanan finansal destek anlamına gelecektir. Bu tür krediler genel olarak sosyal yardım kuruluşları tarafından sunulur.

Faizsiz kredi imkanları, genel olarak gelir düzeyi düşük olan veya finansal zorluklar yaşayan kişiler veya toplum kesimleri için oluşturuldu. Özellikle düşük geliri bulunan aileler, küçük işletme sahipleri de krediden yararlanabilir.

Faizsiz Kredi Programlarından Yararlanmak İçin İzlenecek Adımlar

Faizsiz kredi programları, genel olarak gelir düzeyi, istihdam durumu, kredi geçmişi ve proje değerlendirmesi gibi faktörlere dayalı olarak değerlendiriliyor. Başvuruda bulunan kişinin ya da kuruluşun belirli kriterleri karşılaması gerekiyor.

Faizsiz kredi imkanlarına erişmek için ilk olarak yerel hükümetlerin, sosyal yardım kuruluşlarının ya da kâr amacı gütmeyen organizasyonların internet adreslerini ziyaret ediniz.

Faizsiz kredi, faiz ödemeden alınan kredi türlerinden bir tanesidir. Genel olarak finansal kuruluşlar ya da kurumlar tarafından sunulan özel programlar üzerinden sağlanır. Faizsiz kredi şartları için şu kriterler önemlidir;

Gelir Durumu

Faizsiz kredi veren kuruluşlar, kredi başvuru yapan kişinin gelir durumunu değerlendirir. Genel olarak belirli bir gelir seviyesinin altında olan kişiler bu destekten yararlanır.

Teminat Mektubu

Bazı programlar kredi alacak kişiden teminat ya da teminat mektubu talep edebilir.

Kredi Miktarı ve Vade

Faizsiz kredi miktarı ve geri ödeme süresi, programlara ve kuruluşlara bağlı olarak değişir.

Başvuru Süreci

Faizsiz kredi almak için genellikle belirli bir başvuru süreci gerekir. Başvuru formunu doldurmanız ve belgeleri sunmanız istenebilir.

Kredi Kullanım Amacı

Faizsiz krediler, genel olarak belirli bir amaca yönelik olarak sunulur. Her faizsiz kredi programı veya kuruluşun kendi belirlediği şartları bulunabilir. Faizsiz kredi imkanları hakkında daha fazla bilgi almak için yerel finansal kuruluşlarla iletişime geçebilirsiniz.

Pandemi sonrasında artan ev fiyatlarından dolayı dar gelirli aileler için ev almak çok daha zor oldu. Devlet bu konuda sunduğu destek üzerinden özellikle orta ve alt gelir seviyesindeki ailelere ev alma desteği verebiliyor. SGK ev sahibi olmak isteyenlere faizsiz kredi desteği sunuyor. Bu krediden yararlanmak için başvuruda bulunmanız yeterlidir. SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası’na başvuru yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar
Bilgi BankasıBirevim

2024 Yılında Türkiye'de Konut Kiraları

Bilgi BankasıBirevim

App Plaka Nedir? App Plaka Yasak Mı?

Bilgi BankasıBirevim

Konut Fiyatları Ne Olacak, Düşecek Mi?

Bilgi BankasıBirevim

2024 Motosiklet Fiyatları Ne Olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

14 + three =